Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil Yardımda Bulunun Dostlarım Gültekin Şahiner
gsahiner
12.Ağustos.2013, 08:08
Sevgili ailem bir kaç gün bayram tatili için şehir dışına çıkmıştım geldiğimde köpeğimin arka sol bacağının sektiğini gördüm üzerine tam basamıyor hafif çekiliyor çok kötü canım sıkıldı köpek nasıl bu hale geldi 3 günde anlamış değilim bahçeden de dışarıya çıkmadı muhtemelen incitmiş kendi bacağını zıplarken felan bunun bir tedavisi vs varmı ne yapmam gerekiyor bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum
Oktay AKÇAKMAK
12.Ağustos.2013, 08:48
bak şimdi koçum nmuhtemelen hayvan ya incitmiştir bacağı yada darbeye bağlı ödem oluşmuştur..bunun en pratik yolu ve en ucuz şekli şudur ..bunu bana dedem öğretmişti yıllardır bu tür olaylarda uygularım hepde faydasını gördüm...öncelikle bir kalıp yeşil sabun bulacaksın şu dalan marka olanlar varya ondan bir çay bardağı zeytin yağı ve yumurtanın beyazı...bunun üçünü bir tasta kıvamlı yumşak bir şekilde karıştıracaksın ve hayvanın bacacagına yedirerek suracaceksin kalanınıda sunger tarzında birşeye emdirip bacağına bağlayacaksın..yalnız hayvan bacağından bunu sökmesin diye ya boynundan biyere kısa ve sıkı bağlayacaksın yada boyunluk alacaksın huni şeklinde 3 veya 5 lira bişey ama yok oda olmasın dersen bir litrelik yoğurt tasının dibin hayvanın boynuna göre delip kafasına geçireceksin bir gece bu sargı bacağında kalsın sabaha kadar bütün ödemi emer ve hayvan rahatlar dene ve gör...geçmiş olsun
gsahiner
12.Ağustos.2013, 09:47
deneyeceğim akşam oktay abi inşallah geçer bacağın iç kısmına yarım saat kadar kas masajı yaptım biraz rahatladı gibi sanki
Oktay AKÇAKMAK
13.Ağustos.2013, 12:22
dur burayada yazayım bariii...gültekin itin götünü görmüş yara zannetmiş..ha ha hayytttt
ibrahim ozel
13.Ağustos.2013, 16:02
Devam ederse veterinerde röntgen çektirmek çok mantıklı geçmiş olsun kardeşim geç kalırsan daha kötü olabilir.
Kardeşim köpeğini alman gerekiyor 14 akşamı hem tatile gidiyorum hem doğuracak köpeği doğumhaneye alıyorum.
Bu konudan uzun zamandır hemen hemen 2 aydır haberin var ben köpeği ya sana ya başkasına vermem lazım.
Sonradan bana kırılma kardeşim köpeği lütfen biran önce aldır yada otobüsle göndereyim çünkü enikler çok kalite.
Ben kendime bile ayırmaya kalksam aralarından seçim yapamıyorum ana CABİP şampiyonu babayı anlatmama gerek yok.
Osman KARATEPE
13.Ağustos.2013, 18:40
Bişey olmaz kardeşim sıkma canını ya incitmiştir ya da arı sokmuştur bir kaç güne kadar sivilce gibi iltihaplı baş verir köpek yalayarak patlatır ve tükrük salgısı kendi kendine tedavi eder köpeğin yalayarak iyileştiremediği yarası yoktur.
veyselll
13.Ağustos.2013, 20:45
gültekin ne bu telaş yav. bişey olmaz korkutma kendini. kırık çatlak tarzı bişi olsa hiç basamazdı.
Burak SEZER
13.Ağustos.2013, 22:53
Geçer kardeşim geçer..Komutanı dinle sen...
Benim ite de geçen gün motosiklet çarptı havada iki takla attı.. :) :) Bir iki gün sekti sonra düzeldi..
geçmiş olsun gültekin kardeşim. Köpegin büyük ihtimal ayagını incitmiştir. Veterinerden kas gevşetici haplardan alıp kullanırsan baya rahatlatır köpegi. Bide devit3 diye eczanelerde satılan 1 ml igneler var. Genelde cocuklara kullanırlar. Ondanda vurabilirsen iyileşme süreci daha kısa sürer yanlız 1mlden fazla vurma. Köpegin düz duvara tırmanmaya başlayabilir :)
Ufuk Evci
14.Ağustos.2013, 00:49
Geçer kardeşim geçer..Komutanı dinle sen...
Benim ite de geçen gün motosiklet çarptı havada iki takla attı.. :) :) Bir iki gün sekti sonra düzeldi..
hahaha Allah'tan motorsikletliye bişey olmamış, olsaydı gan parası, tedavi masrafı uğraş gari işin yoksa :D :D goley mi öle motornan draktöre çarpmak :D :D :D :D :D
Recep DÖNMEZ
14.Ağustos.2013, 06:40
Geçmiş olsun Kardeş,bencede çok kafana takma,önemli bir şeyinin olduğunu zannetmiyorum.
Köpek işinden çok anlamam,bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız gerekeni yazmış zaten.
Tekrar geçmiş olsun,inşallah köpeğin en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
Selamlar...
Oktay AKÇAKMAK
14.Ağustos.2013, 07:30
ula ufuk gene beni güldürdün allah cezanı verdecek...
gsahiner
14.Ağustos.2013, 08:09
Bilgilendirme için teşekkürler abilerim 2 gün kartonla sarıp sabitledim ve 2 gun yarım vermidon verdim suya özeyip şuanda çok iyi hafif bi üzerine basamıyor oda zannedersem acıyacağı korkusundan basamıyor alışacaktır.
yahu oktay abi vallahi doğru söylüyorsun kedi şeyini görmüş yara sanmış hesabı oldu bizimki ama ne bilelim işte :) zamanla öğreneceğiz
Burak SEZER
14.Ağustos.2013, 22:57
hahaha Allah'tan motorsikletliye bişey olmamış, olsaydı gan parası, tedavi masrafı uğraş gari işin yoksa :D :D goley mi öle motornan draktöre çarpmak :D :D :D :D :D
Hahah yaw efem motosikletten uçan çocuğun kolu kanadı parçalandı kan revan içindeydi..Ama çok hızlı sürüyordu gahpecik :) :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.