Orijinalini görmek için tıklayınız : teyipciler yakalandı (İ.AKSU)
ismail aksu
23.Eylül.2013, 07:58
http://i43.tinypic.com/2i7r2bc.jpg ANTALYA’nın Alanya İlçesi’ne bağlı İmamlı Köyü’nde bıldırcın sesi çıkaran elektronik cihazla bıldırcınların göç yollarını değiştirerek kaçak avlanan 2 kişi, jandarma tarafından suçüstü yakalandı. 2 kişiye avlanmada yasak cihaz kullandıkları gerekçesiyle 291′er lira ceza uygulandı.
Demirtaş Jandarma Karakolu ekipleri, bugün sabah saatlerinde İmamlı Köyü’nde bıldırcın sesi çıkaran elektronik cihazla 2 kişinin bıldırcın avı yaptığı yönünde ihbar aldı. İhbarı değerlendirerek olay yerine giden jandarma ekipleri, avcılık belgesi olan A.D. ve A.K. adlı 2 avcının kullanılması yasak cihazla bıldırcınların göç yollarını değiştirerek ruhsatlı tüfeklerle avladıklarını tespit etti. Olay yerinde yapılan incelemede 18 öldürülmüş bıldırcın bulundu. Avcılar hakkında tutanak tutan jandarma, avcıların kullandığı 2 av tüfeği, 25 fişek ve elektronik cihaza el koydu.
Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal, A.D. ve A.K.’ya avlanmada yasak olan cihaz kullandıkları gerekçesiyle 291′er lira ceza uygulanacağını söyledi
gsahiner
23.Eylül.2013, 08:05
kullananları engelleyemezsin abi çünkü btün türkiye meralarını dolanman kontrol etmen gerekir bu imkansız satanı engelleyebilmek önemli olan bu satılmasının önüne geçeceksin ama denetim yok alenade heryerde satılıyor
Mustafa ÇİL
23.Eylül.2013, 08:10
satanı engellesen ne olacak ,,,elektronikçilere bir numune ver yapıyolar yenisini,koca memleketin her yerinde var artık dostum bir kaç seneye kalmaz bıldırcın da uğramaz olur bu memlekete,kara karga avlarız sonra
ismail aksu
23.Eylül.2013, 08:11
kullananları engelleyemezsin abi çünkü btün türkiye meralarını dolanman kontrol etmen gerekir bu imkansız satanı engelleyebilmek önemli olan bu satılmasının önüne geçeceksin ama denetim yok alenade heryerde satılıyor
çok doğru söylüyorsun kardeşim güzelbir bakış açısı fakat bu tarz haberlerde caydırıcılığı bir nebzede olsada artıracağına inanıyorum bur da bildiğim kişiler var mesela tavşan dedinmi adamın saçları dikiliyor far avında traktörü arabası gitmiş gönül isterki hiç yaşanmasın ama sayıyı minimuma indirmek amaç...
ismail aksu
23.Eylül.2013, 08:14
satanı engellesen ne olacak ,,,elektronikçilere bir numune ver yapıyolar yenisini,koca memleketin her yerinde var artık dostum bir kaç seneye kalmaz bıldırcın da uğramaz olur bu memlekete,kara karga avlarız sonra
aynen abim dediğin gibi delikli demir çıktı mertlik bozuldu hesabı teknoloji ilerledi av bozuldu bunların yüzünden bir bölgeye inen bıldırcınlar diğer illere göç edemeden orda imha ediliyor sayı giderek azalıyor dediğin gibi sonu ne olacak bilinmez kendi kendimize ediyoruz daha doğrusu ediyorlar ...
gsahiner
23.Eylül.2013, 08:15
yok abi akşam kanalları gezerken yaban tv de ankarada bıldırcın avı diyor. dikkatimi çekti baktım arkadaş mera belli bildiğimiz yer bıldırcının olmadığı bir yer aynı yerde gezeleyip duruyolar pat pat atıyorlar demekki neymiş....
anladın abi sen onu
Onur ÇELİKOĞLU
23.Eylül.2013, 08:32
Kendi avımızı kendi elimizle bitiriyoruz. 3 5 seneye zaten 1 tane kuş bulamayacağız hepimiz özel avlakların yolunu tutup oralarda avlanacağız.
ibrahim uysal
23.Eylül.2013, 08:34
Ülkemizin heryerinde,bıldırcının avının %90'ı bu şekilde yapılıyor...Denetleyen var mı?Birisi ihbar edecek,bir zahmet gidip bakacak beyefendiler...!!Adamlar artık alenen yapıyor arkadaşlar..Sitenin birisinde satılık av malzemeleri konusuna fotoğraf atmış...İçinde bir de bıldırcın sesi çıkaran aletlerden var...Yaban TV'de cayır cayır kaset avları yayınlanıyor..
Hadi sen gel de çare bul buna!!!
Cezayı kes ohhhhhhhhhh...291 TL...Bu kadar mı? Evet maalesef...
İptal et avlanma kartını,pulunu...Gerçi böyle avlananların yarısından fazlası kayıtsız,küreksiz ama yinede büyük bir caydırıcılık olurdu...
Burhan KESKİN
23.Eylül.2013, 08:46
Bunun önüne geçmek mümkün değil her yer teyp dolu.... yerdeki bıldırcın bitti millet göktekinden medet umuyor...Marmara bölgesi Özellikle trakya tarafı senfoni orkestrası gibi Kontrol denen giden yakalan diye bi şey yok.....! Bayilerde peynir ekmek gibi teyp satılıyor...! ben teyp kurdum bu kadar vurdum sen ne kadar vurdun ben teyp kurmadım hiç vuramadım muhabbeti ile kulüplerde millet birbirini yiyor acıyalım'mı gülelim'mi.. halimize İsmail.. Bir kişi yakalanmış 2000 kişi teyp kuruyor bu çerez bile değil... Yakalan cezasını çeksin ama şunuda belirteyim yasa belli yakalanan kişiye ne ceza kesiyorlar evrakları alınıyor tüfekleri alınıyor sonra 291 tl para cezası avcı bunu ödüyormu ödemiyor çünkü bu para fanfini fonkka gidiyor maliye kayıtlarında gözükmüyor sana kestikleri ceza kağıdınla gidip vicdanen yatırsa yatırıyor....! af çıkarsa 1 sene sonra bu ceza afa uğruyor..tüfekleri el konuyor avlanma belgeleri olduğu için tüfekler geri iade ediliyor salıveriliyor çünkü adam ilk defa yakalanmış ikici defa yakala yakalaya bilirsen.... sonra bu adam teyp kurmaya devam.. Bu yasa böyle olduğu sürece değişmediği sürece typ kurmaya devam...
Yıldıray İNCE
23.Eylül.2013, 17:10
Doğru söze başkane denirki..........
samikiremitci
23.Eylül.2013, 19:52
Kendi avımızı kendi elimizle bitiriyoruz. 3 5 seneye zaten 1 tane kuş bulamayacağız hepimiz özel avlakların yolunu tutup oralarda avlanacağız
Pekçok avcı arkadaş bu yüzden av bulamadığından yakınıyor. Benim önümde teypçileri yakalatmaya yemin edenler dahi oldu. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.