PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BU SENE KEKLİK GEÇ AÇILACAK SİZCE DOĞRU MU BU KARAR? ( M.ÇİL )

Mustafa ÇİL
01.Ekim.2013, 12:43
Dostlar normalde 15 gün kalmıştı ki keklik sezonunun açılmasına , malumunuz bu sene 15 gün kadar ertelendi , bu da haftada 3 gün ava gidebilen bir avcı için 6 av günü demek.
Sizce ne fark edecek doğru bir kararmıydı ? Yoksa burada niyet başkamı ? Milletin çoktan başladığına eminim ki , bu sene daha bir Allah'ın kulu gelip de bana evraklarımı sormadı. Aman sormasında zaten ama , sizce ne değişecek ? Altı üstü 15 gün demeyiniz şuan memleketin çok yerinde yağmur var... Değerli yorumlarınızı yazarsanız memnun olurum .........

Burhan KESKİN
01.Ekim.2013, 12:47
Usta çok güzel bir konuya değindin teşekkürler Benim şahsi fikrim bu hiçte iyi olmadı o zamana kadar palaz kalmaz daha şimdiden hepsini temizlediler bakalım görecez usta kim ne keklik vuracak bu sene...

ibrahim uysal
01.Ekim.2013, 12:50
Olacak olanı söyleyeyim Çil'im;sen,ben yani evrakı tam ve kurallara uyan avcı dostlarımız keklik açılışında avlayabilecek,belki de seyredecek keklik göremeyeceğiz...Çünkü;zamansız avlanma ile boş avlakları fırsat bilen ve kendilerini avcı zanneden şahıslar keklik meralarının tozunu atmış olacak...Zaten bıldırcın teypleri keklik meralarına kurulmakta ve palazlar telef edilmekte...Şimdi fırsat bilirler bunu...
Herkese rastgele!!!

dadak_e
01.Ekim.2013, 13:20
abi sezonun geç açılması bohçacının ekmeğine yağ sürdü
hazır meralarda avcıda yok kırıyolar kekliği :(

gsahiner
01.Ekim.2013, 13:27
Ustalar güzel bir konu ...

Çoktan bizim buralarda keklikler profesör oldu bıldırcına 1 ay önceden başlandı bizim burada (bohçacılara). Sezon açıldı 2 hafta ancak av yapabildik...
Keklik Bıldırcının ikinci haftasından itibaren açıldı ( bohçacılara ) keklikler işin uzmanı oldu 100 metre öteden kalkıyor...

Gördük bıldırcında keklik avlayanları dokunan yok ses eden yok kırmızı bölge devlet avlağı genel avlak fark etmiyor denetim yok

Piyasada zaten keklik kalmadı sezon açılışında bulursak 1-2 kuş amenna ama bulamazsak bu sezonuda böylece kapatmış oluruz zaten Kasımda keklik açılırda ne kadar avlanır topu topu herkez maksimum 4 yada 5 ava gidebilir bu yüzden benim keklikten pek umudum yok ama umudu olan varsa bizide aydınlatırsa sevinirim.

Saygılarla....

yucelmert
01.Ekim.2013, 15:40
abi, ben 76 namlu bi poze siparişi verdim,
malum magnum fişekle o uzaklaktan kalkan kekliklere anca yetişiriz....

Onur ÇELİKOĞLU
01.Ekim.2013, 16:37
Sezon bir tek bizim gibi belgeli, kurallara uyan avcılara geç açılıyor.
Hafta sonu keklik avı planları yapanlar çok.

ersin kasap
01.Ekim.2013, 16:42
Olacak olanı söyleyeyim Çil'im;sen,ben yani evrakı tam ve kurallara uyan avcı dostlarımız keklik açılışında avlayabilecek,belki de seyredecek keklik göremeyeceğiz...Çünkü;zamansız avlanma ile boş avlakları fırsat bilen ve kendilerini avcı zanneden şahıslar keklik meralarının tozunu atmış olacak...Zaten bıldırcın teypleri keklik meralarına kurulmakta ve palazlar telef edilmekte...Şimdi fırsat bilirler bunu...
Herkese rastgele!!!

aynen katılıyorum ibrahim abime ama bacanak sen korkma bende kümes çok birinde bulamasak birinde buluruz kekliği

İBRAHİM AKKAYA
01.Ekim.2013, 17:01
Çil Kardeşim Dağda Keklik Kalmadı Biz Namuslu Orpulardan olduk Hepsi bu.
Hani Korusalar İyi olurdu ama Geçen Zeytinliğe Gittim Yavruyu Orda Çıkardı Zeytine Bez Bağladık Traktörçü Dikkat Etsin diye 13 Yumurta Çıktı Bir tek Keklik Kalmış Kimisi Kafesle Kimisi Tüfekle Dağda Denetim Hak getire.
Sezonda Dağda Tek keklik Kalmaz . >:( >:( >:( >:( >:(

Recep DÖNMEZ
01.Ekim.2013, 17:26
Ben şahsen keklik sezonunun 15 gün geç açılmasının avcılık adına,doğal hayatı koruma adına,
keklik popilasyonunun çoğalması adına hiçbirşey kazandırdığı kanaatinde değilim.
Peki sayın büyüklerimiz,sayın yetkilerimiz bunu niye yaptı acaba?
Bu konuda bir fikirde yürütemiyorum,
Belkide bizleri yavaş yavaş alıştırıyorlar,her sezon böyle 15 gün 15 gün kesik atıp
bu avı sezonda üç-beş güne düşürecekler.
Zaten haritaları renk renk yapıp,yasak bölge,özel avlak,devlet avlağı vs. ilelerle
avcıları avcı olduklarına pişman ediyorlar.
İddia ediyorum ki yakın bir zamanda genel avlak diye bişe kalmayacak,paralı avlaklarda
salma kuşlarla parası olana av yaptıracak bunlar.....
Vesselam her sezon bir önceki sezonu aratmaya başladı.
Hakkımızda hayırlısı diyelim ....

01.Ekim.2013, 17:31
malasef yanlış oldu bizim burda 1 kürem keklik vardı geçen bıldırcın avlıyoruz diye süpürdüler bizde baka kaldık kekliğin yerini bildiğimiz halde varmadık ama adamlar vurdu gitti bizim köyün bohçacıları bu böyle gitmez ya topluca karar alınıp pul alınmayacak yada böyle sürüb gidecek saygılarımla

01.Ekim.2013, 19:26
Kekliğin geç açılması sadece kurallara uyan avcılara av yaptırmamaktan başka birşey değildir. Neden geç açılıyor? Kekliğin yavrusu, yumurtası yok. Mevcut yavrular da büyüdü, zaten kış ayındayız. Yağmur, çamur, doğa şartları, bakalım kaç gün ava gitmeye müsait olacak. Hava müsait olsa, bakalım bizlerin o günlerde ne işleri çıkacak? Bir de kar yağmaya başlayınca, her yıl olduğu gibi keklikler korumaya alındı denip avı yasaklanacak. Kardeşim ava gidiyoruz zaten av yok. O yörenin adamı ne yumurta zamanı dinliyor, ne yavru zamanı. Yomurtaları topluyor, yavruları yakalıyor. Suyun başında, harman yerinde bekleyip vuruyor. Önüne 2 koyun, 2 keçi almış omuzunda gece gündüz tüfek ne zaman görürse keklileri, tavşanları vuruyor. Şimdi keklikte de ses cihazı ile telefonla keklik öttürerek, keklikleri vurmaya başlamışlar. Adamlarda ne silah ruhsatı var, ne de avlanma belgesi. Televizyonda seyrediyoruz, Yurt dışında adamlar av yapıyor. Adamlar avcıdan para alıyorlar ama karşılığında gördüğünüz gibi av vurduruyorlar. Biz de para veriyoruz, her geçen gün av biraz daha yasak oluyor, biraz daha azalıyor. Av bol diyen varsa gelsin meralarımıza birlikte gidelim. Eskiden çok daha güzel avlar yapabiliyorduk.

02.Ekim.2013, 05:34
Bizde kurallar hep bohçacının lehine işliyor. Adamlar avı ağustos başı gibi açıyorlardı. Nasıl olsa denetim sıfır. Dağda olması lazım gelen avcı olmayınca meydan bohçacılara kaldı. Bakın bu diyeceğimi bir kenara yazın. Keklik açıldığında kuş avcıyı veya köpeği görür görmez 50-100 metre öteden kalkacak. Neden mi? Kuş 3 aydır avlanıyor olacak be kuzum, tabi ki kaçacak. Hayvan salak mı?...

Mustafa ÇİL
02.Ekim.2013, 06:12
peki ne yapmalıyız dostlar...nereden başlamalıyız bişeyler yapmaya,kanalımız var dedikkkkk,dediğimizle kaldık,bundan sonra sıkıntılarımızı dertlerimizi anlatır dedik,nerdeeee, ne yapmalıyız her dostumun önerisini aldıktan sonra ,bu sorunu yukarılara taşımak için elimden geleni yapacağım çünki,,ben çaba göstereyim ,yolunda bulunayım,,olmazsa olmasın bişey önerileri bekliyorum

ismail aksu
02.Ekim.2013, 06:37
Kekliğin geç açılması sadece kurallara uyan avcılara av yaptırmamaktan başka birşey değildir. Neden geç açılıyor? Kekliğin yavrusu, yumurtası yok. Mevcut yavrular da büyüdü, zaten kış ayındayız. Yağmur, çamur, doğa şartları, bakalım kaç gün ava gitmeye müsait olacak. Hava müsait olsa, bakalım bizlerin o günlerde ne işleri çıkacak? Bir de kar yağmaya başlayınca, her yıl olduğu gibi keklikler korumaya alındı denip avı yasaklanacak. Kardeşim ava gidiyoruz zaten av yok. O yörenin adamı ne yumurta zamanı dinliyor, ne yavru zamanı. Yomurtaları topluyor, yavruları yakalıyor. Suyun başında, harman yerinde bekleyip vuruyor. Önüne 2 koyun, 2 keçi almış omuzunda gece gündüz tüfek ne zaman görürse keklileri, tavşanları vuruyor. Şimdi keklikte de ses cihazı ile telefonla keklik öttürerek, keklikleri vurmaya başlamışlar. Adamlarda ne silah ruhsatı var, ne de avlanma belgesi. Televizyonda seyrediyoruz, Yurt dışında adamlar av yapıyor. Adamlar avcıdan para alıyorlar ama karşılığında gördüğünüz gibi av vurduruyorlar. Biz de para veriyoruz, her geçen gün av biraz daha yasak oluyor, biraz daha azalıyor. Av bol diyen varsa gelsin meralarımıza birlikte gidelim. Eskiden çok daha güzel avlar yapabiliyorduk.
aynen katılıyorum abi çok güzel özetlemişin şimdiden av yapanları duyyoruz ihbarlar geliyor ama ekipler yetişemiyor yetişsede çok zor tutuluyor fahri av müfettişleri çoğalmalı 1 nebzede olsa faydası olacaktır diye düşünüyorum

Burhan KESKİN
02.Ekim.2013, 06:39
Usta Bizi avrupa normlarına sokmaya çalışıyorlar bu sene çoğu yerde kekliği serbest bıraktılar tarihi ileri attılar bohçacılara yaradı....! senye çoğu yer yasak paran varsa özel avlağa git diyecekler.. Avbis diye kotalı avcılık çıkartılar avcının kültürlü ve zengin kısmı internet üzerinden isim yazdırıp kotalı avlanıyor diğer binlerce kişi buna uymuyor ben şahsen hiç kota almadım çünkü Marmarada kuş yok çevremdeki kimseyide alırken görmedim sonra bizlere kulüpten avcı karnesi diye bir şey verdiler yıl boyunca vurduğumuz avları yazın sezon bitince ormana teslim edilecek diye ne vurduk bi bok yok... neymiş efendim av popülasyıonu sayılacakmış peki bohçacıların vurdukları nasıl sayılacak merak konusu. sonrada çıkıp televizyonlarda gazetelerde avcı bu kotalı avcılıktan memnun diye yayın yapıyor zatimuhterem yaban tv sağolsun avcıyı çok güzel temsil ediyor... Usta yapacak tek şey var bundan sonra gali Türkiye geneli tüm avcılar birlik olup miting yapmak bütün evrakları götürüp bakanlığın önüne atmak bu nasıl olur tartışılır.. Zor iş kendini hiç üzme..kendine bir keklik merası bul hep oraya ava git eğer başkaları merana gelirse burası benim meram girerseniz sizi vururum de....! bize öyle yapıyorlar çünkü....! keklikte bende öyle yapacam çünkü gidişat onu gösteriyor bir gün gazetelerde avcının biri kendi avalağına giren avcıları vurdu diye bir haber duyarsan hiç şaşırma....!

Mustafa ÇİL
02.Ekim.2013, 06:45
fahri av müfettişleri makina kurunlardan ise,büyük bohçacılardan ise ne yapmak lazım ismail :)))))) çünki var biliyorum

ismail aksu
02.Ekim.2013, 06:54
fahri av müfettişleri makina kurunlardan ise,büyük bohçacılardan ise ne yapmak lazım ismail :)))))) çünki var biliyorum
M.İ.T milliistihbarat daire başkanlığımız var burda çalışanların görevide devletin bekası için çalışıyorlar lakin içlerinden çoğu kaçtane devlete örgüte hizmet ediyor 2 taraflı çalışıyor malesef bu devletin beyninde bile var mustafa abim bu tarz adamlara normal vatandaştan 2 kat daha fazla cezai müeyyide uygulanmalı illaki olacaktır ama her av müfettişi de öyle yapmicaktır bizim başkan müfettiş gittimiz yerde denk gelirse öttürüyoruz esas duruşa geçiyorlar şimdi görenler 1 alay keklik 100 keklik demek nekadar kurtarabilirsek naçizane fikrim ustam selamlar

Mustafa ÇİL
02.Ekim.2013, 07:07
sende haklısın ismail,,fakat ben bile bazen kanımı bozasım geliyor,çünki merda sadece köpek dolaştırmak istemiyorum dostum beeya

ismail aksu
02.Ekim.2013, 07:59
sende haklısın ismail,,fakat ben bile bazen kanımı bozasım geliyor,çünki merda sadece köpek dolaştırmak istemiyorum dostum beeya
köpek dolaştırmak istemiyorsan seni busene niğde de özel bir yere davet edecem abi az sabret hele selamlar abim

Yıldıray İNCE
02.Ekim.2013, 08:22
Keklik sezonunun gec acılması bohcacılara yarayacak bohcacılar şu anda keklik avı yapıyorlar zaten tabiki keklik sezonu acılıncaya kadar bizlere avlıyacak keklik kalırsa bizde av yapabiliriz..............

Mustafa ÇİL
03.Ekim.2013, 13:16
bizler uyuyalım millet malı götürsün müüü ? elbetdeki götürmesin ozaman

ibrahim ozel
03.Ekim.2013, 13:32
1 ekim ise tarih keklik açılmıştır benim için. Hiç gittimmi gitmedim ama gidenler varmı var tabiki. Peki bu gidenler yanlışmı yapıyor eğer 1 ekimden sonra gidiyorsa ve evraklı kanuni avcıysa yanlış yapmıyor. Doğrusu nedir birlik olmak seneye hiç evrak almamak, bakın o zaman neler oluyor.

Mustafa ÇİL
03.Ekim.2013, 13:37
ibo it köpek için bile milet birbirine demediği brakmıyor,bir dilim ekmek paylaştık demiyor,bakalım kaç kişi birlik olabilecek,,sence mümkünmüüü değil,,nye değil sence,,bu camiada o kadar k....k adam varkiii saymakla bitmez çünki

ibrahim ozel
03.Ekim.2013, 13:42
ibo it köpek için bile milet birbirine demediği brakmıyor,bir dilim ekmek paylaştık demiyor,bakalım kaç kişi birlik olabilecek,,sence mümkünmüüü değil,,nye değil sence,,bu camiada o kadar k....k adam varkiii saymakla bitmez çünki

çil kimse birleşmez haklısın ama unuttuğun bişi var, herkes bohçacı olur çıkar

Mustafa ÇİL
03.Ekim.2013, 13:46
özel bu memleketde ,, her evrakı tam, kanun ve yönetmeliklere harfiyen uyan okadar çok avcı varki,,ama ne yazıkki merada zaten onlara pek bişey kalmıyor,,,bu temiz camia bohcacı olmasın da ne yapsın,silahları yağlayıp duvaramı asssın,,bu da mümkün olmıycana göre kusura bakma özel,ben bu hafta başlıyorum artık

ibrahim ozel
03.Ekim.2013, 13:51
sana katılıyorum ve seni haksızda görmüyorum o nedenle rastgele gardaşım avın kanlı kazasız belasız olsun.

Mustafa ÇİL
03.Ekim.2013, 13:52
AMİNNN