PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara Bölgesi Avcılar ve Ava Geleceklere Önemle Duyrulur

gsahiner
11.Ekim.2013, 06:22
http://i44.tinypic.com/6gwmr7.jpg

DEĞERLİ AVCI ARKADAŞLAR
ANKARA İLİNİN BİR ÇOK İLÇESİNDE TİLKİLERDE KUDUZ TESPİT EDİLMİŞTİR. LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM. BELEDİYELER AŞILI ET BIRAKMA YÖNTEMİ İLE BU SORUNU GİDERMEYE ÇALIŞIYORLAR. TABİ BU DA BİR SÜREÇ İŞİ. AV ESNASINDA DİKKATLİ OLMANIZ GEREKMEKTEDİR. BİLİYORSUNUZ SALDIRGAN OLMAYAN HAYVAN BİLE KUDUZ OLDUĞUNDA SALDIRGANLAŞABİLİYOR. TİLKİNİN BİR ÇOK AVCI ARKADAŞIMIN AV POPÜLASYONUN DA OLMADIĞINI BİLİYORUM. AMA BU SÖYLEDİKLERİMİN YANLIŞ ANLAŞILIP, HERKES GÖRDÜĞÜ TİLKİYİ VURSUN GİBİ BİR ŞEY DE DEMİYORUM. SONUÇTA HER HAYVANIN DOĞADA OLMASININ BİR SEBEBİ VAR. O YÜZDEN HAYVAN POPÜLASYONLARINI YİNE KORUYACAK OLANLARDA BİZLERİZ. EĞER DİREKT BÖYLE BİR OLAYA MARUZ KALIRSANIZ KENDİNİZİ KORUMANIZ YÖNÜNDE BENİM UYARIM. EĞER BÖYLE BİR VAKA SONUCUNDA DA YARALANMA GERÇEKLEŞİRSE LÜTFEN EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA ULAŞIN.
BÜTÜN AVCI ARKADAŞLAR RASGELE

Osman KARATEPE
11.Ekim.2013, 06:40
Kuduz hayvandan salya ve açık yaraya kan teması ile bulaşır özellikle köpeklerimizin tilkiler ile boğuşmasına mani olmalıyız ayrıca vurulan ya da yakalanan tilki ile köpeklerimiz asla temas etmemelidir.Uyarı için teşekkürler Gültekin'im.

Burhan KESKİN
11.Ekim.2013, 06:48
Bilgilendirme için teşekkürler kardeşim İnşallah görevliler en kısa zamanda bu olayı çözer..

gsahiner
11.Ekim.2013, 06:49
İnşallah abilerim zaten çalışmalar başladı bizede toleranslı olmak düşüyor

Burhan KESKİN
11.Ekim.2013, 06:52
İnşallah abilerim zaten çalışmalar başladı bizede toleranslı olmak düşüyor

Ne yapalım çırak yanımızda bol bol 9 lu bulundurcaz artık :)

gsahiner
11.Ekim.2013, 06:55

yok be usta 6 no yetiyor :)

Osman KARATEPE
11.Ekim.2013, 07:07
Bilgilendirme için teşekkürler kardeşim İnşallah görevliler en kısa zamanda bu olayı çözer..

Kuduz yayılırsa kimse çözemez abim önemli olan yayılmayı durdurucu önlemleri almak.

gsahiner
11.Ekim.2013, 07:12
Kuduz yayılırsa kimse çözemez abim önemli olan yayılmayı durdurucu önlemleri almak.

önlemler alınıyor abi merak edilecek bir durum yok sadece bizler avcı olarak dikkatli olalım yeter

Osman KARATEPE
11.Ekim.2013, 07:43
önlemler alınıyor abi merak edilecek bir durum yok sadece bizler avcı olarak dikkatli olalım yeter

Bilader aslında çok önemli bir konu önce av hayvanlarına bulaşır oradan da bizlere geçer allah muhafaza ...

gsahiner
11.Ekim.2013, 07:44
Bilader aslında çok önemli bir konu önce av hayvanlarına bulaşır oradan da bizlere geçer allah muhafaza ...

evet abi bu yüzden zaten önemli çalışmalar başlamış durumda

Yıldıray İNCE
11.Ekim.2013, 08:16

ibrahim ozel
11.Ekim.2013, 08:36
Köylünün ve doğanın kedisi olarak tilki ve yılanı öldürmem, yada şöyle diyeyim. avcı avcıyı öldürmemeli ama karga saksağan mevsim gözetmeksizin favori avımdır :)

İBRAHİM AKKAYA
11.Ekim.2013, 08:53

Burhan Çift Teti Tüfekte Şart Biri Patlamasa Bir Patlar de . :D :D :D :D
Gültekin Tehlike Varsa Eyvallah Ama Ekolojik Dengeyi Bozmamak gerekiyor.

gsahiner
11.Ekim.2013, 09:28
Abi zaten öldürelim diye açmadım konuyu :) bilgilendirme amaçlı açtım hani tilki zaten insandan kaçar gider ancak yinede karşımıza çıkarsa önce şans verelim ancak bize saldırırsa tedbirli olalım diye yani :)

Burhan KESKİN
11.Ekim.2013, 10:12
Köylünün ve doğanın kedisi olarak tilki ve yılanı öldürmem, yada şöyle diyeyim. avcı avcıyı öldürmemeli ama karga saksağan mevsim gözetmeksizin favori avımdır :)

Yalana baaak üstüne kudurmuş bi tilki gelsinde sıkmada göreyim komutan şahsen ben sıkarım hemde tilkiye iyilik etmiş olurum sonu belli... :)

Onur ÇELİKOĞLU
11.Ekim.2013, 18:45
Köpeksiz geleceğiz o zaman :)

çetin ekren
11.Ekim.2013, 20:44
ben özellikle keklik avlaklarında denk gelirse affetmem...
gözümle keklik yumurtalarını topladığına şahit olmuşumdur...
her canlının bir şekilde düşmanı var vetilkilerin popilasyonu aşırı derecede arttı...
özelliklede kürk yapımının yasak oluşu bu hayvanın çoğalmasına büyük etken oldu...
biraz hasat edilmesinin bencede doğaya zarardan çok faydası olacaktır...
ekolojik dengenin bu şekilde bozulacağınada inanmıyorum,aksine faydası olacaktır...

gsahiner
12.Ekim.2013, 06:22
abi işte gerekeni yapalım neyse artık :)

yucelmert
12.Ekim.2013, 19:03
Bilgilendirme için teşekkürler kardeşim, İnşallah en kısa zamanda bu olay çözülür...

samet bereket
12.Ekim.2013, 19:51

veyselll
12.Ekim.2013, 21:01
avda ustunuze tılkı saldırırsa ya kuduzdur yada alkolu fazla kacırmıstır. Her sezonda 1 2 tane vurmak lazım aslında.

Bu arada kuduz olan bı hayvan ıyılesmez. onemlı olan dıger hayvanlara da bulasmaması. Bılgılendırrma ıcın tesekkurler

m.erdem yalcindag
15.Ekim.2013, 08:33
Selamün aleyküm avklolikciler,

Eger kuduz varsa öncelikle köpeklerinizi kuduz asisi yaptiriniz burada hersene mutlaka olmaz olmazdandir.allah göstermesin en ufak bir cizikden dahi insana bulasma ozelligi vardir.Diger bir care vurdugunuz gibi eldivenle tutarak gömünüz ki
etrafa mikrop sacilmasin.Tilki,karga,saksagan ,sis ve les kargasi birde en tehlikelisi yabanislesmis kedilerdir.Görüldügü yerde olay cözülmelidir.Yabani kedi demiyorum yanlis anlasilmasin evden kacip dogaya adapte olmus kedileri kast ediyorum.Tilkiden cok tehlikelidir.Bu cinsler vurldugu takdirde popülasyondaki artisi göreceksiniz.Hepinize rastgele.www.avci43.de (http://www.avci43.de)

Niyazi UYANIK
15.Ekim.2013, 09:00
bır arada kus gırıbı deyıp butun tavuk kus oldurten ler gıbı bunlarda sallamıs yanı eyer kuduz varsa bunların koyunları kopeklerı napıyor pekı hatta tılkı koy kıyısında gezer gece butun koylerı kuduz sarar yanı boyle asbaragas haberlerı cıkaranlar ne akla hızmet eder bılmem yanı

Burhan KESKİN
15.Ekim.2013, 10:56
bır arada kus gırıbı deyıp butun tavuk kus oldurten ler gıbı bunlarda sallamıs yanı eyer kuduz varsa bunların koyunları kopeklerı napıyor pekı hatta tılkı koy kıyısında gezer gece butun koylerı kuduz sarar yanı boyle asbaragas haberlerı cıkaranlar ne akla hızmet eder bılmem yanı

Aynen Niyazi usta benimde inanasım gelmedi bu habere :)