PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖYLE BİR GEÇER ZAMANKİ..........M.ÇİL

Mustafa ÇİL
16.Ekim.2013, 07:25
Bir kaç sene öncesiydi sanırım.Bir kaç dostum benimle illa ava çıkmak avlanmak beraber tetik çekmek sevdasındaydılar.
Ekipler her ne hikmetse ayrı ayrı olduğu için,her ekip diğer ekibin pointerlerini merak eder dururdu.
Haydi dedik gidelim de ,,kahve veya kulüp köşelerinde kalmasın ,şu anlattığımız hayvanlarımızın meziyetleri..Maksat neydi bilmem ama ,ben şunu biliyordumki,kimse kimsenin avcılığından şüphesi yoktu fakat her zaman pointerlerimiz yarışır dururdu kendi aramızda.
Her dostum karklı bir pointer kanına bakma gereği duyuyordu sebeb belli ya bizim buralarda :) görüyordum kısada olsa çekilmiş videolarını hayvanların..Her neyse , ortak bir meraya karar verip birazda uzunca bir yol giderek keklik merasına sabahın köründe ulaşmıştık. Bu meraya daha önce hiç girmemiştik ve serbest bölge olduğundan emindik kii,,,yeni meralar keşfetmesini çok severim ve kimse kimseye söyleyecek bir söz bulmasın,arkadan önden konuşmalar olmasın.
Meraya bismillah diyerek köpeklerimizi salıverdik.Deli danalar gibi koşmaya başladı ki hayvanlar,dedimki brakalım biraz yatışsınlar.20 dakika kadar sonra köpekler yatıştılar ve av moduna ancak gecebilmişlerdi.Merada o an için 3 pointer bulunmakta idi.

pointerler merada kuşu bulmak ve fermalamak amacı ile ( işaret ediciler ) kullanıldıkları için,,ne kadar fazla dolaşırlarsa okadar fazla kuş bulma şansları olduğunu aşağı yukarı hepimiz bilmekdeydik.Mera açık bir saha arazide sadece geven dikeni buluna köpeklerimizi seyredebileceğimiz bir mekan idi.Fakat 3 pointer yaş ortalamaları 1,5 ve 3 idi. 2 tanesi 1,5 yaşlarında bir tanesi ise nerdeyse 3 yaşını doldurmak üzere olan güzel görünümlü bir pointerdi. Çin askeri gibi yamacın bir bölümüne 100 metre ara ile yayılmıştık,mera büyük ve ilk kez buraya av için giriyoruk.köpeklerimiz meziyetlerini göstereceklerdi,kahve köşeleri bitmiş,kulüp köşeleri anlatımlar sona ermiş,, ve er meydanına çıkılmıştı. ( fakat ilgin bir diyalog cereyan etmişti ,aractan köpeklerimizi indirdiğimiz zaman kendi aramızda ve gülüşmeler olmuştu,,benimde buna biraz canım sıkılmıştı işin aslı.Pointerler arasında en zayıf hayvan bana aitti ve siğerleri neredeyse kurbanlık koç kadar varlardı.ve videolardaki seyrettiğim o muhteşem köpekler artık ermeydanında idiler. ) her neyse dönelim hikayemize,,yaklaşık bir saat kadar sonda ,hala merada kuş bulamamıştık ve ben karşı yamaca gecmek istedim,,sebeb belliydi,ben biraz yalnız gezmek ve köpeğim biraz daha düzgün arama yapsın istemekdeydim.

Geçtim karşı yamaca doğru,,karşılıklı yürümeye başladık yavaş ve sakinn,kendi köpeğimi seyrederken ne kadar çok çalıştığını ve bitmek tükenmek bilmeyen o enerjının nerden geldiğini kendi kendime sorgulamkta idim. Ve bir 45 dkk daha geçti merayı arayarak.
Dostlarımdan birine takılmak istedim ,kendimce şakalaşmak biraz da düşündürmek amaçlıydı bu sözlerim.. dedimki ( dostum ,,biz merada kaç kişiyiz ? ) cevap geldi 6 kişiyiz... :) seslendim tekrar sayması için..gelen cevap aynıydı..
Sonra dostlardan bir tanesi doğru cevabı verdi,çünki ne demek istediğimi anlamıştı..Aslında merada 4 kişi idik. avcı ve bir tek pointer vardı..Pointer lerden 2 tanesi kilo ve arazinin aziziliğine uğramıştı çoktan..Bir kahve molası vermek istedim,,seslendim dostlara ,,buyrun kahve içelim..yok sağolasın deyip devam edeceklerdiki,,karşıdaki dostumdan tekrar ses geldi,,KÖPEĞİN FERMADAAAAAA,, kahvemi termosun kapağına koydum ve sakince köpeğime yöneldim..biraz seyrettim,,gözlerimi ve nefsimi doyurdum.
Köpeğimin ön tarafına gecerek şöyle bir baktım yüzüne doğru mesafemiz 20 metre civarındaydı belki, kahvemi yudumladım ,kısa ot ve gevenlerin arasından kınalılar başlamıştı kalkmaya,,kalkan kuş karşı tarafa gecerken bir kaç tanesini dostlar kanat kırma düşürmüşlerdi sağolsunlar.Ben oturdum ve kahvemi içmeye devam ettim.
Kuşlar muhteşem dağılmışlardı meraya ki keklik avcıları gayet iyi bilirler dağılmanın ne demek olduğunu,,,armut gibi toplayacaktık artık..Karşı tarafa gectim doatların yanına,,o esnada köpeğim bir ferma daha verdi,,diğer dostum yanaştı köpeğe,bu esnada bende tekrar kahve koydum kendime keyifle olan biteni seyrediyorum...Her neyse bir kaç keklik daha vurdular dostlar sağolsunlar.Yeter artık deyip brakmak istedim,,Dedilerki bir kaç fiişek daha atalım..Buyrun dedim siz atmaya devam edin ben yavaş yavaş araca doğru döneyim,,ve döndüm araca ..Bir kaç saat sonra dostlarda geldi ve ,muhabbet gırla dediğimiz türden yola koyulduk.Geldik ilçemize,o akşam yorgunluktan çıkamadım tabi kahveye..Ertesi gün akşam çıktım yemekden sonra katıldım dostlara muhabbete..Yine anlatılıyordu yaptığımız av,,şöyle durdular böyle durdular ,,şöyle vurdum böyle vurdum..Bende oturup sadece sessizce TEBESSÜMLE DİNLEDİM muhabbeti
selam ve saygılar tüm keklik severlere pointer severlere :) :)

ibrahim uysal
16.Ekim.2013, 08:16
Avın en keyfli yeri;fermadaki bir köpeği seyretmek ve arkasındaki dostu izlemek...Ama senin anının sonunda yine avcı yalanları olmuş Çil..."Şöyle durdular,böyle fermaladılar"...
Senin yaşadıkların sana yeter diyorum kardeşim...Başkasının ne dediği,nasıl anlattığı değil,yaşadığın önemli bence...
İşte avcının büyüklüğü de burda başlıyor;toplulukta avcıyı bozmamak... ;)
Sevgi ve selamlar Karaoğlan...

ibrahim ozel
16.Ekim.2013, 08:55
Valla kimin köpeği durdu o avda çilinmi diğerlerininmi bilmem ama şunu biliyom, bu karaoğlan gerçekden avda çok fazla olmaması gerektiği kadar fazla serin kanlı ve dediği gibide o ferma anlarında gelip kahve içmeye devam etmiştir. Köpeklerin zayıflığına gelince evet kütahyalıların çoğunun köpeği zayıftır hatta yeni köpek alan bir dostumuzun köpeği zayıfsa kütahyadanmı aldın la bunu diyede takılırız ama sizinkilerde çok zayıf be paşam. Haklısın köpeğin üstüne servis açıp tabakdan yemekde yenmez ama azıcık bakın la şu köpeklerinize :D :D

Burhan KESKİN
16.Ekim.2013, 09:13
Muhabettin kralı be bilader Avcılıkta atılıcıkta yalana itiraz yok devam... :D :D :D ustam ağzına sağlık..

İBRAHİM AKKAYA
16.Ekim.2013, 10:31
Yav Biz Köpeğe Bakmadıkmı Kemikleri Sayılıyor derler Hanım Günde 3 Övün Mama Veriyormuş yapma Dedim yav ağzı dili yok açmı Bırakayım diyor. :D :D :D :D
Sonra Konu Komşu ne der diye söyleniyor işi bilmek önemli, :) :) :)

veyselll
16.Ekim.2013, 12:00
benim sistemimde pointerin kas yapısı bariz şekilde belli olacak. hatta azıcık kaburga bile görülebilir. zaten de sezonda 1 2 hafta ava gittimi istediğim şekle giriyo. bu arada fermaya karşı kahvede gider be abiii :)

Mustafa ÇİL
16.Ekim.2013, 19:07
değerli yorumlarınız için çok ama çok teşekkürler :))) ibo paşam biz pointere gerektiği kadar bakarız gıcındannefes almasın diye :))) merak etme köpek açlıktan ölmez ama sıkışır susuz kalır çatlarda ölür :))) sen bakabildiğin kadar bak sonra o aşırı bakılan hayvanlara mutlaka bi kasap sucuk için alıcı oluyor paşammm sorun yokkk :))))

samet bereket
16.Ekim.2013, 19:22
Eline sağlık mustafa abi bizde çok duyuyoruz benim köpeğim şöyle av yapıyor böyle av yapıyor diyenleri ben benim köpeğimle vurduğum ava bakarım gerisi hikaye adam bir anlatıyorki nerdeyse tüfeği verse köpek avıda vuracak bana soruyor senin köpeğin nasıl diye bende diyorum benim işimi görüyor işte dediğin gibi yiğit er meydanında belli olur...

Mustafa ÇİL
21.Ekim.2013, 12:30
SENİN İŞİNİ GÖRSÜN GERİSİ ZATEN BOŞ LAF SAMET,,MALUM BİZİM BU AVCILIK KÖPEKÇİLİK İŞİ BİR SANALDA BİRDE HAMAMDA OLUYO ARTIK
:)))

Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 14:54
SENİN İŞİNİ GÖRSÜN GERİSİ ZATEN BOŞ LAF SAMET,,MALUM BİZİM BU AVCILIK KÖPEKÇİLİK İŞİ BİR SANALDA BİRDE HAMAMDA OLUYO ARTIK
:)))

La şu hamama benide davet gali iyi bi kese attıryım sana çok merak ettim Emet 'in hamamlarını :D :D :D :D :D :D :D :D

ibrahim uysal
21.Ekim.2013, 15:04
La şu hamama benide davet gali iyi bi kese attıryım sana çok merak ettim Emet 'in hamamlarını :D :D :D :D :D :D :D :D

Aman Burhan abi naptın?Çil'e kese attırmak mı?... :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 15:08
Aman Burhan abi naptın?Çil'e kese attırmak mı?... :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ya halil düşündüğüne bak kelin ilacı olsa kendine sürer kapkara oğlan hiç beyazlamamış bizede hafiften atar herhalde.. :D :D :D :D :D :D :D

yucelmert
21.Ekim.2013, 18:03
Allahım bizi böyle avcılardan oldurmasın....
eywallah çil ustam, mesaj açık diyorsun, almak isteyen istediği kadar alsın gari... selamlar

21.Ekim.2013, 18:20
Bayılırım böyle anlatımlara kendimi unuturum. Çok teşekkür ederim. Bize zaman ayırıp yazdığınız için...

Niyazi UYANIK
21.Ekim.2013, 19:57
mustafayla baya bı avlandım gercekten guzel gezıyor ve keklın nerde oldunuda bılıyor keklık avı bılgı sayar basında vurmaya benzemez tabıykı benım gurubum keklık acılısından kapanısına kadar her hafta gıder ve avı yaparız tabıykı her kopekte keklık avına dayanamaz onada gezecek kopek lazım manken deyıl ben kopekler gordum sayıbıne saygılı 2 sat sona sayıbı onden kopeyı arkadan gelen kopek lerı ayrıca keklık avı bıldırcına ordek avına benzemez once gezmeyı bıleceksın sakın olacaksın ve kopeyıne guveneceksın avı sana yaptıran kopektır gerısı masal ben mesela kopeyım olmasa hıc bısey yapamam o benım elım ayam gozum herseyım kısacası keklık avı elıne tufek almakla olmaz kopekle olur ODA MANKEN KOPEKLE olmaz orası gercek av sahasıdır ıste orda cıkar hersey ortaya gerısı masal

ibrahim ozel
22.Ekim.2013, 05:48
mustafayla baya bı avlandım gercekten guzel gezıyor ve keklın nerde oldunuda bılıyor keklık avı bılgı sayar basında vurmaya benzemez tabıykı benım gurubum keklık acılısından kapanısına kadar her hafta gıder ve avı yaparız tabıykı her kopekte keklık avına dayanamaz onada gezecek kopek lazım manken deyıl ben kopekler gordum sayıbıne saygılı 2 sat sona sayıbı onden kopeyı arkadan gelen kopek lerı ayrıca keklık avı bıldırcına ordek avına benzemez once gezmeyı bıleceksın sakın olacaksın ve kopeyıne guveneceksın avı sana yaptıran kopektır gerısı masal ben mesela kopeyım olmasa hıc bısey yapamam o benım elım ayam gozum herseyım kısacası keklık avı elıne tufek almakla olmaz kopekle olur ODA MANKEN KOPEKLE olmaz orası gercek av sahasıdır ıste orda cıkar hersey ortaya gerısı masal

Aynen budur müdürüm gerçekler av sahasında keklik merasında olur klavyede atıp tutmakla ona buna çatmakla olmaz senin bu açık sözlülüğünü seviyorum.

Osman KARATEPE
22.Ekim.2013, 06:33
Kahve koydum fincana,
Çilleri vurdurdum dostlara,
Köpeğimin ferması olmasa,
Bu muhabbet olmazdı burada...

Mustafa ÇİL
22.Ekim.2013, 13:10
değerli yorumlarınızdan dolayı hepinize teşekkürler dostlar.bu arada burhan sen halil ibo ya kulak ver sonra olacaklara karışmam :)))))

Burhan KESKİN
22.Ekim.2013, 15:28
değerli yorumlarınızdan dolayı hepinize teşekkürler dostlar.bu arada burhan sen halil ibo ya kulak ver sonra olacaklara karışmam :)))))

usta pilavdan dönenin kaşığı kırılsın :D :D :D :D

Yıldıray İNCE
22.Ekim.2013, 15:37
Kahve koydum fincana,
Çilleri vurdurdum dostlara,
Köpeğimin ferması olmasa,
Bu muhabbet olmazdı burada...

Mustafa ÇİL
23.Ekim.2013, 13:58
olmazdııııı bu muhabbetler yıldray bey,,,illaki braz atıp tutulacak yani dime

Burhan KESKİN
23.Ekim.2013, 14:02
olmazdııııı bu muhabbetler yıldray bey,,,illaki braz atıp tutulacak yani dime

ula karaoğlan de hadi şu keseyi at gali sırtım kaşınıyo :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Mustafa ÇİL
25.Ekim.2013, 14:08
gel bakalım burhanım gellll