Orijinalini görmek için tıklayınız : Keklik Hakında Düşünceleriniz....?
Burhan KESKİN
18.Ekim.2013, 21:52
Değerli avkolik & avcininyeri net. dostları malum keklik sezonun açılmasına sayılı günler kaldı herkes heyecanla süreyi bekliyor bu sene keklik avını 2 kasıma ertelediler bizlerin neyi beklediğini bilmiyoruz geç açılması bizlere ne getirecek bilmiyoruz ama az çok tahmin edebiliyoruz. bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir..? keklik bulabilecekmiyiz.? her avcı kendi bölgesinde durumları biliyor keklik durumu nedir? bohçacılar kekliği bitirdimi..? bölgenizde denetimler yapıldımı..? değerli yorumlarınız için teşekkürler...
http://i39.tinypic.com/b6wozl.jpg
ibrahim uysal
19.Ekim.2013, 05:09
Geç açılması bence iyi ama erken kapanması kötü...Madem açtın 2 Kasımda,ocağın sonuna kadar müsade et kardeşim...! Bütün bölgelerden aldığım duyuma göre;çoktan başlanmış keklik avına...Yazıktır kardeşim,bizler herşeyi kanununa göre yaparken,her yıl yüzlerce lira devlete para öderken;adamın ruhsatı yok,avlanma belgesi yok,avlanma pulu yok benim avıma,benim hakkıma saldıracak!!! Denetimi soruyorsun abi,hangi denetim!!!!!!!
Kendimiz yazıp kendimiz okuyoruz. Ne diyelim, Her konuşmalarında Avrupa'dan örnek verenler oradaki av gibi avı burada yaptırıyorlarmı?
Yıldıray İNCE
19.Ekim.2013, 08:32
Ben iki kasıma kadar Keklik kalacağını pek düşünemiyorum bu gec acılma işi bohcacılara yaradı zaten gecen sezon Keklik yoktu bu sezonda Bohcacılardan birşey kalmaz Allah sonumuzu hayır etsin........ :(
yucelmert
19.Ekim.2013, 11:08
bitirdiler tabi abicim, çevremizde avcı kadar bohçacıda var
tabii ister istemez kulağımıza geliyor haberleri :(
Burhan KESKİN
19.Ekim.2013, 14:48
Kendimiz yazıp kendimiz okuyoruz. Ne diyelim, Her konuşmalarında Avrupa'dan örnek verenler oradaki av gibi avı burada yaptırıyorlarmı?
Mustafa abi avcının avcıdan başta dostu olmaz zaten konuşup dertleşecez belki gören duyan olur be abi.. bir şeyler yapar... :)
Onur ÇELİKOĞLU
19.Ekim.2013, 18:58
Kasım 2 de açıyorlar, şuan ne yumurta var ne palaz. 3 4 hafta öncesine kadar palazlar büyümüştü. Buralarda 2 haftadır çatır çatır keklik avı yapıyorlar. Ekim 15 civarlarında açılması lazımdı kekliğin.
Burhan KESKİN
19.Ekim.2013, 19:28
Kasım 2 de açıyorlar, şuan ne yumurta var ne palaz. 3 4 hafta öncesine kadar palazlar büyümüştü. Buralarda 2 haftadır çatır çatır keklik avı yapıyorlar. Ekim 15 civarlarında açılması lazımdı kekliğin.
Onur sen kalanları bi say bakalım kaç tane kalmış muhakkak kıyıda köşede kalmıştır :)
Onur ÇELİKOĞLU
19.Ekim.2013, 19:42
Sezon bir açılsın da abi gezmedik yer bırakmayacağım. Nerede ne varsa bulup çantaya atıcam :)
Burhan KESKİN
19.Ekim.2013, 19:46
Sezon bir açılsın da abi gezmedik yer bırakmayacağım. Nerede ne varsa bulup çantaya atıcam :)
Hadi bakalım kolay gelsin Tüfeğine nişan... :)
sukru tinmaz
19.Ekim.2013, 20:43
eskiden köy kasaba gibi yerlerde karakol vardı pratikte olmasada teorik olarak kontrol vardı.şimdilerde karakolları kapattılar bohçacılar meralarda istediği gibi at oynatıyorlar.bırakın kekliği tavşanı adamlar davar avına gidiyorlarmış duyumlarımıza göre.
Burhan KESKİN
19.Ekim.2013, 21:55
eskiden köy kasaba gibi yerlerde karakol vardı pratikte olmasada teorik olarak kontrol vardı.şimdilerde karakolları kapattılar bohçacılar meralarda istediği gibi at oynatıyorlar.bırakın kekliği tavşanı adamlar davar avına gidiyorlarmış duyumlarımıza göre.
Şükrü bey yeni düzenlemeyle birlikte kontroller tamamen Milli parkların elinde onlar haber vermediği sürece jandarma gelmiyor artık hal böyle olunca bohçacılar çoğaldı etrafta...Allah sonumuzu hayır ede..
ersin kasap
19.Ekim.2013, 22:33
burhan abim keklik gerçekten avlanmakta ama benim herzaman dediğim gibi avcının vurmasıyla keklik bitmez merelarda keklik herzaman var buda bir gerçek köpeği gerçekten iyi olan keklik avını bilen avcı meredan boş dönmez ama malesefki durum kötüye gitmekte her sene bıldırcınla birlikte vurulan keklik azalmakta buda gelecek nesillere tehlike yaratmakta denetimler sadece bıldırcın meralarında olmakta ve insanlar ovada değil bayırda avlanmakta asıl yanllışlık burda denetimleri yanlış uyguluyorlar yani işimiz hocalık kınalının kadını gören çok şanslı diyorum duyumlarıma ve aldığım bilgilere göre kışın hafif geçmeside kınalının üremesinde büyük etken olmuş benim avlandığım meralarda geçen yıldan çok keklik görülüyormuş buda beni sevindiriyor
Burhan KESKİN
20.Ekim.2013, 17:22
Bohçacılar sezon açılmadan sıkmaya devam ediyor.. bakalım sezonda kalan kalmayan belli olacak...
mehmet.
21.Ekim.2013, 05:32
Bohçacılar sezon açılmadan sıkmaya devam ediyor.. bakalım sezonda kalan kalmayan belli olacak...
Evet usta >:( >:( >:( >:( >:( >:(
gsahiner
21.Ekim.2013, 05:49
usta ne konuşulsa boş da iki kelamda biz edelim.
Şimdi tam bayramda açılması gerekirdi bunun haa şöylede bir durum var bizim buralarda daha doğrusu hemen hemen heryerde keklikmiş bilmem neymiş bunu pek dinleyen yok av açılınca hepsi açılıyor denetim yok niye kim hangi av nerelerde yapılır bilmiyor. geliyor belge denetliyor devam sağda solda keklik kalmadı bayramda meraları yokladım hepsi uzaydan kalkıyor. Yani hepsi dediysemde kalan bir kaçtane o yüzden sezondan çok umudu olanlar hiç boşa umutlanmasın herzamanki gibi hüzürandan başka birşey olmayacağı kesin
ismail aksu
21.Ekim.2013, 05:51
daha 5 seneye kadar niğde de hiç bir dağda yol yoktu şimdi her dağ yol oldu herkes bırak jeeple torosla dağlarda geziyor 5 sene önce niğde de kaç kişide av köpeği vardı parmakla sayılacak kadar az 6 sene önce avcılığa özenme bu kadr arz yoktu bu yaban tv sayesinde millet iice özendi benim kendi gözlemlerim ve çevreden milletin kendi ağzından duyduklarım herkesin elinde 8 atar otomatik daha eskiden millet fişek bulamazdı dedem saçma barut alıp gelip doldururduk ben küçükken ama av harala gürele vardı alay alay şimdi dağ taş avcı hemen hemen herkesin önünde av köpeği dedektör yani av sayısı illaki azalacak illaki gerçek bu. ha başka işte kış şartı bilmemne ben küçükken köyde ydim kar evin penceresine kadar yağmıştı..
Osman KARATEPE
21.Ekim.2013, 06:11
Keklik avı mı dedin abi ... 2 Kasımda keklik açılmıyor ki bizler yanlış biliyoruz 2 Kasımda keklik bohçacılar,jandarma ,mak ve milli parkların ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda kapanıyor.....
Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 09:16
Valla arkadaşlar vergisini pulunu parasını ödedik keklik yoksa sonunu onlar düşünecek bu sene bohçacı10.000 ise seneye 30.000 olur şapkayı önlerine koyarlar biz nerde hata yaptık diye düşünürler.. :)
Osman KARATEPE
21.Ekim.2013, 10:37
Valla arkadaşlar vergisini pulunu parasını ödedik keklik yoksa sonunu onlar düşünecek bu sene bohçacı10.000 ise seneye 30.000 olur şapkayı önlerine koyarlar biz nerde hata yaptık diye düşünürler.. :)
Çok haklısın abim iş işten geçmeden kesin çözümler uygulasalar çok iyi olacak...
Mustafa ÇİL
21.Ekim.2013, 12:35
YAĞMURLAR BAŞLADI,keklik yeni yeni kendi mekanına doğru çıkacak,,yok diyenler şaşıracak,her sene böyle olur yok derler millet kaput kaput dolusu resimler atar.
pointerine güvenen sıkacak dişini çıkacak meraya ,keklik vurmayla tüketilebilen bir hayvan değildir,çünki her avcı keklik merasında dolaşamaz,kekliği düz ovada av larlar türküsü büüyük ihtimalle çil keklik için yazılmışş vardır dostlar vardır merak etmeyin,,,yeterki keklişk merasında dolaşacak ciğeriniz ve pointer gibi bir köpeğiniz olsun...KINALI BENİM AVIM MEMLEKET BENİM HER YERE GİDERİM İÇ ANADOLUSUNDAN DOĞUSUNA KADAR..kalkışına gurban be kınalım
ibrahim ozel
21.Ekim.2013, 13:13
1 ekim den sonra evraklı olan ve keklik avlayan herkes benim gözümde avcıdır bohçacı değildir. 1 ekimde dağda palaz keklik kalmaz kalır diyen ya işi bilmiyodur ya yalancıdır ya fesattır. Ben yine kanunlara karşı gelmedim gittim kekliği gürcistanda avladım dün gece döndüm. Her vurulan keklikde topaç gibiydi. Orda tipi yağıyor kar o biçim ve kekliklerin hepsi yetişkin olalı en az 1 ay oluyor ki doğanın sert davrandığı bölgelerde keklik geç büyür. Eğer 2500 rakımda keklik palaz değilse ülkemizde sizce palaz kalmışmıdır. Ama seneye sanırım daha erken zamana alınacaktır.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.