Orijinalini görmek için tıklayınız : Keklik besleme kafes modeli....!
Burhan KESKİN
18.Ekim.2013, 22:05
Arkadaşlar keklik besleyen arkadaşlarıma yardımcı olmak amacıyla ilgimi çeken bir kafes modelini sizlerle paylaşıyorum..sizlerinde bildiği modeller varsa paylaşırsanız iyi olur..
http://i41.tinypic.com/2wmicup.jpghttp://i43.tinypic.com/rub0bp.jpghttp://i41.tinypic.com/2wc4mbs.jpg
ibrahim uysal
19.Ekim.2013, 05:19
Dubleks villa gibi güzel :) ama önündeki metal teller yerine yine ağaçtan birşeyler düşünülse daha iyi olurdu...Teşekkürler abim...
Yıldıray İNCE
19.Ekim.2013, 08:35
Eline sağlık Burhan Ustam valla harika kafesler..........
yucelmert
19.Ekim.2013, 09:14
çok güzel ustam, yapanın ellerine sağlık muhteşem bir işçilik olmuş, emeğine sağlık..
Burhan KESKİN
19.Ekim.2013, 16:31
çok güzel ustam, yapanın ellerine sağlık muhteşem bir işçilik olmuş, emeğine sağlık..
Valla demir profilden yapayım diyorum ben ama ağır olur gibi geliyor bana ???
Onur ÇELİKOĞLU
19.Ekim.2013, 18:54
Bence keklikleri bu tür küçük kafeslere kapatmak işkence. Bunun içine 4 5 tane alınacağına 1x1 yada 1.5x1.5 mt2 altı toprak yüksek,kayalık ve ağaçlık bir ortam oluşturulsa daha iyi olur. İlerleyen zamanlarda yapacağım. Bıldırcın ve keklik yeri.
gsahiner
21.Ekim.2013, 06:13
bende kekliğimin kafesini köpek taşıma kafesinden yaptım adamlar neler le uğraşıyor arkadaş :D :D :D
Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 09:05
Eskitme malzemeden yapmış evin içinde olurumunki bu acaba ???
gsahiner
21.Ekim.2013, 09:28
Olur abi evede olur heryerede olur yalnız malzemesi çok basit babam mobilyacı olduğundan ufak bir kaç tüyo vereyim gövdede kullanılan bildiğimiz bahçe çitleri çardaklarda kullanılan sarı kavak dediğimiz bildiğimiz tahta malzeme. Üzerine bir kat pinotex sürülerek eski ve dahada önemlisi ceviz rengi verilir ve eğer istenirse pinotex kuruduktan sonra vernik atılabilir yalnız ıslanmayacak bir yerde ise bence 2 kat pinotex atıp iyice kurumasını bekledikten sonra verniğe gerek yoktur ancak ıslanacak bir yerdeyse vernik şart aksi hale ilk yağmurda tahtanız eski halini alacaktır. Şunu da belirteyim pinotexi atmak için herhangi bir makine vs birşeye ihtiyaç yoktur. Bir üstübü yardımıyla tahtaya güzelce sürülebilir. daha da sağlam olacaktır. Tabi kafeste kullanılan tel örgü kulp alt pislik çekmeceleri rayı vs bunları da bütün hırdavatçılarda zevkinize göre bulabilir ve dizayn edebilirsiniz. Çatısına da eğer dışarıdaysa Şıngıl (Shingle) kullanılabilir. Bulunduğunuz coğrafya soğuk ise içine bir kat strafor çekerek yalıtım yapabilirsiniz. Yani vs vs abilerim kümes işi ile uğraşmak zevkli ve bir o kadar da zordur bu yüzden ne kadar çok eklerseniz okadar çok alır. Selamlar herkeze :)
Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 10:22
Olur abi evede olur heryerede olur yalnız malzemesi çok basit babam mobilyacı olduğundan ufak bir kaç tüyo vereyim gövdede kullanılan bildiğimiz bahçe çitleri çardaklarda kullanılan sarı kavak dediğimiz bildiğimiz tahta malzeme. Üzerine bir kat pinotex sürülerek eski ve dahada önemlisi ceviz rengi verilir ve eğer istenirse pinotex kuruduktan sonra vernik atılabilir yalnız ıslanmayacak bir yerde ise bence 2 kat pinotex atıp iyice kurumasını bekledikten sonra verniğe gerek yoktur ancak ıslanacak bir yerdeyse vernik şart aksi hale ilk yağmurda tahtanız eski halini alacaktır. Şunu da belirteyim pinotexi atmak için herhangi bir makine vs birşeye ihtiyaç yoktur. Bir üstübü yardımıyla tahtaya güzelce sürülebilir. daha da sağlam olacaktır. Tabi kafeste kullanılan tel örgü kulp alt pislik çekmeceleri rayı vs bunları da bütün hırdavatçılarda zevkinize göre bulabilir ve dizayn edebilirsiniz. Çatısına da eğer dışarıdaysa Şıngıl (Shingle) kullanılabilir. Bulunduğunuz coğrafya soğuk ise içine bir kat strafor çekerek yalıtım yapabilirsiniz. Yani vs vs abilerim kümes işi ile uğraşmak zevkli ve bir o kadar da zordur bu yüzden ne kadar çok eklerseniz okadar çok alır. Selamlar herkeze :)
Yaw çırak metal işleri desen anlarım tahta işinden pek anlamam ??? yap ustana bir tane o zaman fazla büyük olmasın :D :D :D
Osman KARATEPE
21.Ekim.2013, 10:37
Abi harika bişey bu ya kim yaptıysa eline emeğine sağlık .bunun içindeki keklikleri seyretmeye doyum olmaz ...
gsahiner
21.Ekim.2013, 10:48
ah abi zamanım olsa ne kafesler yaparım ama günde 10 saat çalışıyorum bırak bunu yapmayı malzemesini alacak vakit bulmak bile güç :)
Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 10:52
ah abi zamanım olsa ne kafesler yaparım ama günde 10 saat çalışıyorum bırak bunu yapmayı malzemesini alacak vakit bulmak bile güç :)
O zaman Sen kafandaki projeyi çiz tasarla ben yaptırayım.. ama ön tarafı tel olmasın tahta ferforje çeşidi bir şey olsun ;)
gsahiner
21.Ekim.2013, 10:58
O zaman Sen kafandaki projeyi çiz tasarla ben yaptırayım.. ama ön tarafı tel olmasın tahta ferforje çeşidi bir şey olsun ;)
usta bunların ağaçtan yapılmasının asıl nedeni soğuğu geç alıp çabuk dışarı atmasıdır. Metalden olmaz neden mi çünkü metal soğuğu çabuk alır geç bırakır keklikler ölür bu yüzden bütün kafeslerde tahta seçilir. Ama illaki ben yapayım dersen çizerim tabi :)
gsahiner
21.Ekim.2013, 11:18
Bak bunlar örnek olabilir burhan abi birden fazla hayvan beslemek için
http://i42.tinypic.com/2mq56yv.jpg http://i43.tinypic.com/2j0cbgj.jpg
ibrahim ozel
21.Ekim.2013, 11:44
Çok hoş kafesler gerçekden beğendim, az kaldı 2-3 hektar bir yer alıyorum şimdi karacabeyde. İçine elma armut kayısı kiraz vişne vsvsvs her birinden 2-3 tane ağaç dikeceğim, o zamanda kanatlıların güvercin hariç çeşitlerinden besleyeceğim.
Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 14:29
Şunu çok beğendim çırak bundan olur bak çok güzel eline sağlık..
http://i42.tinypic.com/2mq56yv.jpg
gsahiner
21.Ekim.2013, 14:32
bunların hepsi yapılırda usta işte zaman olması gerekir
Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 14:35
bunların hepsi yapılırda usta işte zaman olması gerekir
Emekli olunca yaparız be çırak sen o zamana kadar askerliğinide yapmış olursun ;)
gsahiner
21.Ekim.2013, 14:36
Emekli olunca yaparız be çırak sen o zamana kadar askerliğinide yapmış olursun ;)
o olur usta yaparız tabi sen bir arazi alda oraya özel avlak yapalım :) ozaman ne kafesler yaparız bee :)
Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 14:42
o olur usta yaparız tabi sen bir arazi alda oraya özel avlak yapalım :) ozaman ne kafesler yaparız bee :)
Bu işe iyice kafayı taktım adıda Salçacı özel avllağı ama salça yapmayan avlağa giremez diye tabela asıcam oraya :D :D :D :D :D :D
gsahiner
21.Ekim.2013, 14:44
Bu işe iyice kafayı taktım adıda Salçacı özel avllağı ama salça yapmayan avlağa giremez diye tabela asıcam oraya :D :D :D :D :D :D
Salçacılar Özel Uçar Avlağı koyarız abi adını bakım besleme yetiştirme kafes vs işlerine ben bakarım :) Bıldırcın keklik ve sülün Sadece bunları koyarız. Ali Ekber Abide ava Gelir :D :D :D :D :D
Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 14:45
Salçacılar Özel Uçar Avlağı koyarız abi adını bakım besleme yetiştirme kafes vs işlerine ben bakarım :) Bıldırcın keklik ve sülün Sadece bunları koyarız. Ali Ekber Abide ava Gelir :D :D :D :D :D
la bırak şunu bayramda yanında topil atmışlar korkudan bayılmış :D :D :D :D :D :D :D :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.