PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mantarlar çıkmış Çulluklar gelmiş...

Burhan KESKİN
21.Ekim.2013, 16:44
Bugün arkadaşlardan aldığım haberler beni sevindirdi mantar toplamaya gidenler çulluk görmüş kara gözlüm geliyor artık... :)

Çulluk kuşunun en çok sevdiği mantar Kulakçı mantarı.. Mehmet Şevik kardeşim toplamış bunları.. güzel haber
http://i43.tinypic.com/2lb2k3c.jpg

ibrahim uysal
21.Ekim.2013, 16:48
Güzel haber...Sezon açılışıyla şölen başlayacak desenize... :)

21.Ekim.2013, 17:15
Annem tavuk göğüslerini hazırlasın o zaman mantarla güzel oluyor :)

Yıldıray İNCE
21.Ekim.2013, 17:26
Keklik avı yapamıyacapız bari Culluk olsun Rastgele Ustam........

yucelmert
21.Ekim.2013, 17:35
hadi hayırlısı birde bizim buralarda yağmurlar başlasa güzel olacak...

İBRAHİM AKKAYA
21.Ekim.2013, 17:36
Çiftçinin Karnını yarmışlar 40 tane sene çıkmış Kardeşim. :D :D :D :D :D
Bıldırçının yüzünü görmedik Keklik S.O.S Veriyor.
İnşallah Rus güzelleri gelirde Biraz Sters atarız. :) :)

ibrahim ozel
21.Ekim.2013, 17:40
Çiftçinin Karnını yarmışlar 40 tane sene çıkmış Kardeşim. :D :D :D :D :D
Bıldırçının yüzünü görmedik Keklik S.O.S Veriyor.
İnşallah Rus güzelleri gelirde Biraz Sters atarız. :) :)

Dayı gürcistanda vuruldu merak etme bol olacak sanırım bu sene ama 1 ay sonra sende ava gel istersen gürcü güzellerini görürsün :)

Onur ÇELİKOĞLU
21.Ekim.2013, 18:29
İnşallah Çulluk bol olur, keklikte ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz.

samet bereket
21.Ekim.2013, 19:33
Yerli çulluklar orman içlerine dağılmaya başladı evet ama daha göç başlamadı benim bildiğim kadarıyla kasım ayının 25 inden itibaren göç gelmeye başlar artık az kaldı kavuşmaya...

Osman KARATEPE
22.Ekim.2013, 06:37
Bursa bölgesinde de görülmeye başlanmış sultanlar hadi hayırlısı.

22.Ekim.2013, 07:13
bizim köydede görmüşler abi.

gsahiner
22.Ekim.2013, 08:57
Abi şu çulluk bir benim karşıma çıkmadı yaw nasıl bir hayvandır. Eti nasıldır merak ediyorum gerçekten bizim buralarda olmuyor. olsa kesin giderim :)

Burhan KESKİN
22.Ekim.2013, 10:57
Abi şu çulluk bir benim karşıma çıkmadı yaw nasıl bir hayvandır. Eti nasıldır merak ediyorum gerçekten bizim buralarda olmuyor. olsa kesin giderim :)

kara gözlü Uzun gagalı bir kuş işte sen anlamazsın :D :D :D :D :D :D

gsahiner
22.Ekim.2013, 11:18
yahu görsem affetmemde yok burlarda işte :) bir kaç bekasin vurmuşluğumuz var dere boyunda amma lökeşe hiç denk gelmedi

Mustafa ÇİL
22.Ekim.2013, 13:11
hayalet kuşları severim teşekkürler burhan

ibrahim ozel
22.Ekim.2013, 14:10
Yerli çulluklar orman içlerine dağılmaya başladı evet ama daha göç başlamadı benim bildiğim kadarıyla kasım ayının 25 inden itibaren göç gelmeye başlar artık az kaldı kavuşmaya...

Paşam ülkede yerli çulluk olduğunu sanmam hatta burda yumurtaya bile yatmıyor bu hayvan
Çulluklar Türkiye'de Trakya, Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgeleri ormananlarında kış göçmeni olarak bulunur. Ortadoğu, Kuzey Avrupa'da, Rusya'da kuluçkaya yatar, güney Avrupa, kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki ormanlık ve ağaçlık bölgelerde kışı geçirirler. Havaların soğumaya başlamasıyla Kuzey Avrupa ülkelerinden, Rusya'dan ve Balkanlar'dan yurdumuza göç etmeye başlarlar. Bu göç Ekim sonu ve Kasım ayı ortalarında yoğunlaşmaya başlar. Kuşlar Kasım ayı içinde yoğun bir şekilde Trakya ve Karadeniz kıyılarına yakın yerlerde görülürler. Çulluk daha sonraları güney bölgelerine doğru göç eder. Çulluk solucan ve böcekleri nemli ortamda aradığından, Trakya'ya göç ettiği zamanda buralarda havalar sert ve yağışlı olursa güneye daha erken iner.

ibrahim ozel
22.Ekim.2013, 14:18
Pardon paşam çok nadirde olsa yatıyormuş kuluçkaya karadenizde. Başka bir sayfada buldum bunu.

Orman çulluğu Avrupa anakarasında esas vatanı İsveç, Norveç, Finlandiya ve Rusya’nın batı kesimleridir. Bununla beraber, uygun yaşama alanı bulduğu takdirde Avrupa’nın kuzey kesimleriyle İskoçya, İrlanda ve Yurdumuzun Doğu Karadeniz bölgelerinin sahil şeridindeki ormanlık yerlerde nadirde olsa kuluçkaya yatar.

Burhan KESKİN
22.Ekim.2013, 18:34
destan yazdınız be kardeşim altı üstü uzun gagalı kuş işte ha bir de gözleri kara 30gr 7-8 numara fişekle iyi düşer ben başka bilmem ustam öyle dedi :D :D :D :D :D :D

ibrahim ozel
23.Ekim.2013, 06:35
destan yazdınız be kardeşim altı üstü uzun gagalı kuş işte ha bir de gözleri kara 30gr 7-8 numara fişekle iyi düşer ben başka bilmem ustam öyle dedi :D :D :D :D :D :D

Senin ustan kim paşam?

Burhan KESKİN
23.Ekim.2013, 10:03
Senin ustan kim paşam?

cedo ustam komutan tanıyonmu :)