PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telif Hakları ... Yönetim Duyurusu

imported_avkolik
23.Ekim.2013, 15:44
Değerli üyelerimiz,
lütfen sitemizde yaptığınız her türlü paylaşımda telif hakkı ile korunmuş eserleri paylaşmayınız...Bu tür paylaşımlar olduğunda site yöneticileri tarafından anında kaldırılacaktır...
Anlayışınız için teşekkür ediyoruz...

gsahiner
23.Ekim.2013, 15:45
Telif hakkı derken abicim biraz açalım bence konuyu mesela bir slaytta kullanılan müzik gibimi ona göre araştırmasını yapalım ;). Bilinçlenmek manasında detayını söyleyelim ki ileride yanlış anlaşılma doğuracak bir konu olmasın.

ibrahim uysal
23.Ekim.2013, 16:37
Aslında bunun en iyi çözümü paylaşımların özgün olmasında...Başka bir yerden kopyala yapıştır değil de;okuyup,kendimizin de bazı şeyler katarak anladığımızı yazmak gibi...
Bir de alıntı paylaşımların altına Kaynağının yazılması...

Burhan KESKİN
23.Ekim.2013, 17:53
Ben onun ışmına uğradım o kadar emek verdim yüklemek için ilk önce mesaj geldi sonra videoyu kaldırdılar uyarınız için teşekkürler yönetici arkadaşlarım...

Yıldıray İNCE
23.Ekim.2013, 18:18
Bilğilendirme için teşekürler Dostlar.........

samet bereket
23.Ekim.2013, 18:56
Bilgilendirme için teşekkürler abi iki av vurursak resmini paylaşıyoruz zaten onunda olsa olsa telef olmama hakkı olur... :D

Osman KARATEPE
24.Ekim.2013, 06:00
Bilgilendirme için teşekkürler abi iki av vurursak resmini paylaşıyoruz zaten onunda olsa olsa telef olmama hakkı olur... :D

Samet'im o avların telif hakkı sende zaten ;)

imported_avkolik
24.Ekim.2013, 06:05
Telif hakkı derken abicim biraz açalım bence konuyu mesela bir slaytta kullanılan müzik gibimi ona göre araştırmasını yapalım ;) . Bilinçlenmek manasında detayını söyleyelim ki ileride yanlış anlaşılma doğuracak bir konu olmasın.

Dün googleden bir mail aldım.Sitemizde telif hakları ihlal eden konular olduğunu bunlara örnek olarak belgesel bölümünde paylaşılan bazı belgesel görüntüler ve avcılık temalı birkaç filmi göstermişler Gültekin...Bunun sonucu olarak avkolik.net sitemizi google işlevlerinden uzaklaştırdıklarından bahsetmişler...Gerekli aksiyonları ben aldım. Ve googleye bunun bir paylaşım olduğunu ve üyelerimiz tarafından yapıldığını, ihlal içeren konuların derhal kaldırıldığını ve tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirten bir cevap yazdım.Kabul ederlerse edecekler etmezlerse yapacak birşey yok.Fakat bundan sonra dikkat etmek lazım...

gsahiner
24.Ekim.2013, 06:11
Dün googleden bir mail aldım.Sitemizde telif hakları ihlal eden konular olduğunu bunlara örnek olarak belgesel bölümünde paylaşılan bazı belgesel görüntüler ve avcılık temalı birkaç filmi göstermişler Gültekin...Bunun sonucu olarak avkolik.net sitemizi google işlevlerinden uzaklaştırdıklarından bahsetmişler...Gerekli aksiyonları ben aldım. Ve googleye bunun bir paylaşım olduğunu ve üyelerimiz tarafından yapıldığını, ihlal içeren konuların derhal kaldırıldığını ve tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirten bir cevap yazdım.Kabul ederlerse edecekler etmezlerse yapacak birşey yok.Fakat bundan sonra dikkat etmek lazım...

anladım abide bende şunu diyorum örneğin youtubeden bir video izledik hoşumuza gitti paylaştık telif hakkı varmı yokmu bilmem ne bunu nereden bileceğiz hem telif haklarını ihlal etmemiz için bizim bu eseri kopyalayıp satmamız yada bunu kullanarak farklı şeyler yapmış olmamız gerekmiyormu anlamadım bizim yaptığımızın facebookta paylaşım yapmaktan herhangi bir farkı yok

ibrahim uysal
24.Ekim.2013, 06:18
Sevgili Gültekin Youtube'da milyonlarca video yayınlanıyor ve bunları herkez görüp,seyrediyor...Telif hakkı koyacak olan adam orada da yayınlanmasını istemez mantığını güdüyorum...Onun için youtube'dan paylaşılanlarda sorun çıkacağını sanmam...

Recep DÖNMEZ
24.Ekim.2013, 06:25
Bu tip teknik konulara dikkat edilmesi gerekir bencede,
Telif hakkı işinden bende pek anlamam,
Ama benimde düşüncem paylaşımların biraz daha kişisel olması,
İllada alıntı yapılacaksa altına alınan kaynak belirtilmeli.

gsahiner
24.Ekim.2013, 06:37
Sevgili Gültekin Youtube'da milyonlarca video yayınlanıyor ve bunları herkez görüp,seyrediyor...Telif hakkı koyacak olan adam orada da yayınlanmasını istemez mantığını güdüyorum...Onun için youtube'dan paylaşılanlarda sorun çıkacağını sanmam...

abi burada zaten youtubeden baska bi yerden gelen video yok ya o yüzden söyledim

ibrahim uysal
24.Ekim.2013, 06:41
abi burada zaten youtubeden baska bi yerden gelen video yok ya o yüzden söyledim

Var kardeşim var,olmaz mı?...Bütün video paylaşım sitelerinden paylaşımlar var...Söz konusu paylaşım da belgesel olarak konulmuş bir konu...Sıkıntı olmadan çözülür inşallah...

Osman KARATEPE
24.Ekim.2013, 06:58
Dikkat ederiz abi bu önemli bir konu...

imported_avkolik
24.Ekim.2013, 10:01
Arkadaşlar yaptığımız itirazın cevabı bugün geldi:

Sayın Kullanıcımız,
Politikalarımıza uymak için sitenizde istenen değişiklikleri yaptığınız için teşekkür ederiz. avkolik.net URL'sini kapsamlı bir şekilde inceledikten sonra, bu sitede sunumumuzu tekrar etkinleştirdik.
Sitenizde sunumumuz geçici olarak devre dışı bırakıldığı için, sunumların sitenizde tekrar gösterilmeye başlaması 48 saat veya daha uzun bir süre gecikebilir. Sabrınız ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Google Ekibi

imported_avkolik
24.Ekim.2013, 10:04
Arkadaşlar atlatttık aman dikkat bundan sonra...Gayet dikkat edelim.Özellikle yönetici arkadaşlar bu konuya azami dikkat etmeliyiz, uygunsuz bir davranış olursa hemen konuyu kaldırmalıyız...

Hee youtubeden gelen videolarda sorun olmaz arkadaşlar...Orası zaten telif hakkını kontrol ediyor...

Burhan KESKİN
24.Ekim.2013, 10:29
yaw arkadaşlar hangi belgesel yada video yüzünden sıkıntı yaşadık örnek atın görsel olarak buraya millet görsün ona göre örneğe bakalım belgesel diyorsunuz belgesel olarakmı yoksa belgeselin içindeki müzikten dolayımı. bazen kendimiz hazırladığımız slaytların içine müzik koyuyoruz bundan dolayıda olabilir benim başıma geldi çünkü.. buna istinaden eğer böyle bir örnek açıklama yazısıyla berarber işte bu tür paylaşımlar sakıncalı diyebiliriz bilmem anlatabildim. eğer bu şekilde bilgilendirme olursa paylaşımda bulunanda yönetici arkadaşlarda sıkıntı yaşamaz.. :)

ibrahim ozel
24.Ekim.2013, 10:38
Bencede çok önemli bi konu dikkat edilecektir mesaj alındı.

Mustafa ÇİL
25.Ekim.2013, 13:55
dostlar size bir örnek vereyim,trt nin sunduğu bir proğramda HINGIRMACILAR diye bir belgesel yayınlanmıştı.ben dahil çok beğenildiği için bu belgeseli avkolikde olmasa bile bir kaç yerde paylaşıştım.bu tür belgeseller den bahsediliyo sanırım..bir kaç örnek verilseydi daha iyi olurdu sanırım neyse dikkat etmek gerekir anlaşılan