PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖPEKLER NEDEN OT YERLER???

unforgiven
26.Nisan.2008, 09:47
Köpekler Neden Ot Yerler?
Yıllar boyunca uzmanlar köpeklerin karnı ağrıdığından mı ot yedikleri ve kustuğu, yoksa ot yedikten sonra mı kusma ihtiyacı duyduğunu araştırmışlardır.
Köpeklerin neden ot yediği konusunda çeşitli açıklamalar vardır.

Bir görüşe göre köpeklerin zaten doğal olarak ot yemesinin gerektiği düşünülmektedir.

Başka bir görüşe göre onlar da ot sevebilir ve yiyebilirler.

Çoğu zaman köpek ot yediği zaman kusar. Bu kusma olayı yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan benzeri sorulara yol açmaktadır. Yani ot yediği için mi kusar, yoksa kusacağı zaman mı ot yer.

Yıllar boyunca uzmanlar köpeklerin karnı ağrıdığından mı ot yedikleri ve kustuğu, yoksa ot yedikten sonra mı kusma ihtiyacı duyduğunu araştırmışlardır.

Genellikle kusma ihtiyacı duyan, karnı ağrıyan köpekler ot yerler ve hazmedilemeyen bu otlar kusmaya neden olur. Böylece köpek rahatlamış olur.

Köpeklerde selülozu sindiren enzimler yoktur bu nedenle köpekler ot yiyenler (omnivorlar) grubuna girmezler. Oysa bir çok köpek sahibi köpeğinin ot yediğini görmüştür.

Tam ve dengeli besin alamayan köpeklerin de ot yediği az da olsa görülmektedir. Böyle bir sorun yaşandığında besinlerine yapılan takviyeler, öğün saatlerinin ve miktarlarının ayarlanması ile bu sorunu gidermek mümkün olabilir.

Köpeklerin kimi zaman da sadece kötü bir alışkanlık olarak ot yedikleri ve kusmadıkları da gözlemlenmiştir.

Kısaca özetlenirse köpeklerin ot yemesi gayet doğal bir davranış biçimidir. Hatta bahçeye ve sokağa çıkamayan köpeklerin yemesi için hazır satılan ekilebilir, paketler içinde ürünler de bulunmaktadır.

İsmail ÇIKRIKÇI
26.Nisan.2008, 10:29
İsmail kardeşim önemli bir konuya değindiniz bilmeyen arkadaşlara faydalı olacağına inanıyorum.
Paylaşım için teşekkür ederim.

unforgiven
26.Nisan.2008, 11:01
İlgine teşekkür ederim sevgili ismail abicim...Sitemizdeki bütün kardeşlerimiz faydalansın diye çalışıyoruz...

Saygılarımla...

ulasatasoy
26.Nisan.2008, 11:58
Benim gözlemlerim ve bu güne kadar deneyimlerimden, köpeğin isal ya da benzeri sancı çektiği zamanlarda ot yeme ihtiyacı duyduğuna dairdir. Saygılar.

ulasatasoy
12.Mayıs.2008, 16:22
İlgi çekmek için de bazen bu gibi davranışları yaptıkları olabiliyor.

unforgiven
12.Mayıs.2008, 16:24
Evet abi sahibi pek ilgilenmeyince bazen ot yedikleri de olur.Bazen insanlar da ilgi görmedikleri zaman benzer şeyleri yapabiliyorlar. ;)

Saygılarımla...

ulasatasoy
12.Mayıs.2008, 16:38
Bence de. Tabi köpeklerin her yaptığını taklit etmemek gerekir.:)

unforgiven
12.Mayıs.2008, 16:39
Kesinlikle haklısın abicim...

Saygılarımla...

12.Mayıs.2008, 18:18
merba abi konu için tesekürlr benim bildigim kadariylada köpegin başı arıdıgı zaman ot ihtiyacını karsılar

Okan URKAY
19.Ocak.2009, 18:10
Güzel bir araştırma, İsmail ŞEN kardeşim teşekkür ediyorum bilgilendirmen için, sanırım okuyan diğer avcı dostlarımızın merakıda giderilmiş olur.

unforgiven
19.Ocak.2009, 18:20
Ailevi bir nedenden dolayı devam edemiyorum Rabbim nasip ederse araştırmalarım devam edecek abim...

Saygılarımla...

Okan URKAY
19.Ocak.2009, 18:22
İinşallah kardeşim, selametle kalman dileklerimle....

sipsak
19.Ocak.2009, 18:36
ısmaılım yıne allah senden razı olsun benımde hep merak ettıgım bı konuydu goruyorduk ama kulaktan duyma laflarla bılgımız vardı sayende tam olarak bılgılendık saol abıcım

mehmetsahin
19.Ocak.2009, 19:44
köpekler neden ot yerler benim edinmiş olduğum tecrübe paraziti atmak için nasıl yani diyeceksin otu midesi eritmiyo olduğu gibi çıkarıyo ve parazitte otlan beraber dışarı atılıyoben bizzat gördümhiç sokak köpeklerinin parazitten ölenini gördünüzmü

kazım bozkurt
19.Ocak.2009, 21:42
ismail abi cok guzel bir bilgilendirme olmuş bak bu konu her zaman önumuze muhabbetlerdede cıkan bir konuydu bizi aydınlattıgın için teşekkur

sanada kolay gelsin abi

mustafa aydoğmuş
19.Ocak.2009, 23:03
evet bu paraziti olupta ot yiyen köpek ben cok gördüm ama bu konu ile ilgili bi bilgim yok

Mesut BÜLBÜL
20.Ocak.2009, 14:16
ismayil kardeşim ellerine sağılk iyi bir yere deyinmişsin tabiki ellerine vede emeklerine sağlık muğla milastan bilgilerin icin selamlar sayğılar diyorum canım kardeşim

CanPltK
20.Ocak.2009, 14:24
güzel konu sağolun

unforgiven
20.Ocak.2009, 16:30
Sağolun abilerim...Mustafa abim oksfendazol,albendazol gibi maddeleri içeren bazı bitkiler köpekte kurt parazit gibi zararlıları atmada fayda sağlıyor.Oksfendazol ve albendazol köpek sindirim sisteminde sindirilmez sadece zararlı paraziti öldürür ve köpeğin dışkı ile dışarı atmasını sağlar...

Saygılarımla...

Mustafa ÇİL
11.Şubat.2009, 17:57
DOSTLARIM BU KONUYU GÜNCELLEMEK İSDEDİM GARDAŞIMIZIN BİRİ BUNU DEFALARCA SORMUŞ BENDE GÜNCELLİYORUM

cemalreis
12.Şubat.2009, 09:23
İSMAİLCİĞİM ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM TEŞEKKÜRLER UMARIM SORUNLARI TEZ ÇÖZER VE BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDERİZ.

aykut berber
28.Ocak.2010, 13:03
benim köpeğimm her zmn ava gittiğimizde ot yiyor .. bende karnı ağrıo die yiyor diorum ..

28.Ocak.2010, 19:43
Paylaşım için teşekkürler.