Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Sarısı.
ulasatasoy
27.Nisan.2008, 15:58
Türk Sarısı. Bu güzel ve asil hayvanın özüne uygun şekilde bu isimle anılması konusunda düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bize ait ne varsa utanmadan kendine mal etmeye çalışanlara duyrulur.
Adını bile Hun İmp. almış olan Macarlar (Hungarian) Türk topluluğu olan Hunların kültürüne tabi olmakla kalmamış. Avcı bir topluluk olan Türklerin av kültürlerinden de etkilenmişlerdir. Türk sarı tazısı diye bilinen bu köpek ne yazık ki zamanla Avrupa da yaygınlaşınca herşeyimize göz diken avrupalı bu Türk av köpeğine de el atmakla kalmamış kendine mal etmekte de geçikmemiştir. Ne yazık ki kendi kültürüne sahip çıkmakta aciziyeti ile tanınan Türk topluluğu ipin ucunu kaçıran yağmacı avrupa yaklaşımına karşı yine sesini çıkaramamıştır.
Bana göre hak verilmez alınır.
En azından ben Vizsla diye bilinen bu Türk köpeğine bundan sonra Türk Sarısı olarak hitap etmek istiyorum. Duyrulur.
http://img241.imageshack.us/img241/8574/n5478670566650199613hq9.jpg
Bu köpekler, Türk sarı köpeklerinin soyunun devamı olmasına rağmen, Türkiye'de bu ırk köpeği istesek te bulmamız çok güç. Bulabilsek bile maalesef çoğu melez. Safkan olanını bulabilsem ne kurzhaar, ne İngiliz kendi vatanımın köpeğini beslerim. Saygılarımla.
ulasatasoy
27.Nisan.2008, 17:31
Abicim ben istersek bulabileceğimizi sanıyorum yeter ki araştıralım. Sizi MSN me ekledim. Haberleşelim.
unforgiven
27.Nisan.2008, 18:01
Sevgili Ulaş abicim bu köpeğin ülkemizde pek yetiştirildiğini duymadım ama kesinlikle besleyenler vardır.Safkanlarını bulamama gibi bir ihtimalin olduğunu düşünmüyorum çünkü bu hayvan TÜRK SARISI ise kesinlikle memleketimizde safkan köpekler vardır.
Saygılarımla...
osman seyfeli
28.Nisan.2008, 06:43
mutlaka vardır yozgatta bi arkadaşımda resimdeki hayvan aynısı var.
Adil Karakus
28.Nisan.2008, 06:56
Osmancığım Yozgattaki arkadaşına bu köpeğin ırkı ne diye sor. Sana ne cevap verecek dersin.Bence cevap hazır Macar Vizsla dediğini duyar gibiyim.
Bunu eleştiri için söylemiyorum Buldan sarısı diye bir ırktan kaç kişinin haberi var acaba.Saf kanın pek kaldığını sanmıyorum ben,niye derseniz çatal burun örneğinden hareketle bunu söylüyorum.Çatal burununda safını bulmak çok zor .Şu anda Tarsus belediyesi konuya el attı bilmiyorum ama en az beş yıldır belkide daha fazla ırkı temsil eden bireylerden çaprazlamalar yapıp nesli kurtarmaya çalışıyorlar.Bu Türk Sarısı ırkı eğer bize ait ise böyle bir çalışmayı yapmak gerekir diye düşünüyorum.Ama her ne hikmetse bizden çıkıpta avrupaya gittimi kıymeti artıyor ve avrupanın adı ile anmak bir ayrıcalık oluyor.
saygılar
osman seyfeli
28.Nisan.2008, 06:59
ADİL ABİ ARKADAŞ EMESENİ Nİ AÇINCA RESİMLERİ Bİ ATSIN BANA DA SİTEDE Bİ PAYLAŞALIM BAKALIM.BEN TAM OLARAK BU CİNSİ PEK İ TANIMIYORUM BEN SADECE GORDUM İÇİN VE RESİMDEKİ YAKIŞIKLI HAYVANLA AYNI CİNS OLDUNU DÜŞÜNDÜM İÇİN YAZDIM RESİMLERİ YOLLASIN BANA Bİ BAKALIM OLMAZMI ABİ?
Adil Karakus
28.Nisan.2008, 07:25
Tamam Osman kardeşim,fakat ben ancak akşam msn de olurum fab.da msn yasak.
Sana resimler ulaşınca siteye at hep beraber değerlendirelim.
bilgi paylaştıkça güzeldir ve gelişir
sağol kardeşim
osman seyfeli
28.Nisan.2008, 07:29
SENDE SAOL ADİL ABİ.TABİKİ BİLGİLER PAYLAŞILDIKCA GÜZELDİR.
theonly07
28.Nisan.2008, 09:32
bu köpeği gecen sene cumrada görmüştüm oralardan arkadaşların yardımcı olabilir sanıyorum
ulasatasoy
28.Nisan.2008, 10:25
Bu köpekten tesadüfen 7 aylık safkana çok yakın bende 1 adet dişi mevcut. 1 tane de safkan erkek buldum. İnşallah seneye bu zamanlar gönüllü arkadaşlara vereceğim. Av sezonu dişinin videolarını bol bol çekeceğim izleme imkanınız olacak.
osman seyfeli
28.Nisan.2008, 10:51
ulaş abi bekliyoruz video ve resimleri abi.bende bi resim koycaktım ama arkadaş pc başında yok alamadım resimleri
ulasatasoy
13.Mayıs.2008, 06:58
Türk Sarısı Video 1
http://www.youtube.com/v/j2oJn0LhDww&feature=related
ulasatasoy
15.Mayıs.2008, 12:03
Youtube çalışıyor:)
ulasatasoy
22.Mayıs.2008, 14:45
Bu köpek tamamdır:)
http://www.youtube.com/v/F_IG6m3s8mc
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.