PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OSMANDAN ALDIĞIMIZ ENİĞİN AVLAKTAKİ İLK MARİFETLERİ...

21.Kasım.2013, 03:52
Sevgili dostlar,
Yaklaşık 8-9 senedir türlü ısrarlarıma rağmen, çocuklarının çok küçük olduğunu ileri sürerek ava gitmeyen amca oğlum Korkut, İbrahim Abiyle bu sene yeniden ava başlama kararı almış. Ava gitmişler ama malum köpeksiz av olmuyor.
Önce Korkut aradı beni, bana bir yavru köpek lazım diye. Ama illa ki Suat Abi ile aldığınız yavruların kardeşlerinden olacak, diye de ekliyor. E biz yavruyu ağustos ayında aldık. O zamandan bu zamana yavru mu kalır...?
1 gün sonra da değerli kardeşim Osman Karatepe ile telde görüşüyoruz. Yavruların hepsi verilmiş. Neyse sağlık olsun deyip kapatıyoruz. Korkut avda nasibi çok açık biridir. Şans bu ya ertesi gün Osman beni tekrar arıyor. "Abi böyle böyle bir arkadaşa verdiğim yavru geri geldi. Bari iyi bir avcıya gitsin." Hemen Korkut'u arıyorum. Çabuk Bursa'ya koş yavruyu al. Korkut köpeğin sessizliğinden, terbiyesinden, sakinliğinden bir memnun, bir memnun sormayın.
Öte yandan korkut'la Bayramda telefonlaşıyoruz. Bana buldun, İbrahim Abiye de bir tane bulacaksın, demez mi... İyi de kardeşim şimdi av açılıyor, kim köpeğini verir ki, dedim.
Ertesi gün Bayram Başkan'la konuşuyoruz. O da demez mi , Hoca işlerin yoğunluğundan karakafa yavruyu doğru dürüst bıldırcına götüremedim. Sadece fermasında bir bıldırcın vuruldu, gerisi gelemedi. İki köpeğe bakmak da zor.Bari avcı birine verelim de köpeğe yazık olmasın." demez mi.
Hemen telefon açtım. Köpek almak istiyorsanız, hemen gelin. Araması çok güzel ama köpek daha 11 aylık, çok acemi. Av göstermek size kalıyor. İbrahim Abi ta İzmir'den kalktı geldi sağolsun. Aldı köpeği. Bir yandan bana soruyor, ne yapsak ne etsek diye. "Abi götürecen özel avlağa bak nasıl köpek yetişiyor göreceksin. Üstelik burnunuzun dibinde Çeşme-Zeytineli'nde avlak açılmış. Bir siftah yaparsınız artık..." dedim.

Hafta içi Korkut beni telaşla arıyor. Video çekmişler. İki köpeğin de ilk avı. Bakın neler olmuş? Keyifle izleyin...

LİNDA ve DİKO EĞİTİMDE (http://www.youtube.com/watch?v=X4VnNpmBnog#ws)
Bu köpekleri bize kazandırdıkları için Osman Kardeşime ve de gıyabında Bayram Başkana sonsuz teşekkürler...

ibrahim uysal
21.Kasım.2013, 04:31
Çok güzel bir video olmuş... :) Beraber doyumsuz avlar diliyorum...Hocam siz de bol bol videolarını atarsınız artık... ;) Teşekkürler Hocam...

Yıldıray İNCE
21.Kasım.2013, 07:29
Çok güzel bir video olmuş Beraber doyumsuz avlar diliyorum Hocam Osman kardeşimede teşekür ederim kendisi cok değerli bir kardeşimdir............

Onur ÇELİKOĞLU
21.Kasım.2013, 08:23
Çok güzel bir video olmuş Oğuz abi , zevkle izledim ellerinize sağlık.
İnsanın kısmeti neredeyse bir şekilde çıkıyor karşısına.
Ertürk özel avlağı hakkında biraz bilgi verir misin Oğuz abi , yakın zamanda gitme planımız varda..

gsahiner
21.Kasım.2013, 10:06
Video Çok güzel hocam... Ellerinize sağlık Ayrıca köpek konusunda da çok şans olmuş gerçekten tebrik ederim... Böylesi zor denk gelir. Doyumsuz avlar yapılmadı dileğimle... Rastgele

ibrahim ozel
21.Kasım.2013, 11:07
Harika bir paylaşım olmuş eline emeğine sağlık hocam, meralarda harika imiş, tam köpek eğitimi için bir yer.
Yavrular ben olacağım diyor maşşallahları var sahipleride ne kadar ilgili ve alakalı olduklarıda burda görülüyor.
Ancak nacizane tavsiyem ustalarım fermadaki köpeklere kuşun kaldırılması işlemini köpeklere yaptırmamaları.
Kuşu avcı zor olmayan merada kendisi kaldırırsa köpek fermayı bozmaması gerektiğini anlayacaktır.
Ferma sabırları çoğalacak daha zevkli avlara imzalarını attırmalarına sebebiyet vereceklerdir.

21.Kasım.2013, 20:55
Çok güzel bir video olmuş Oğuz abi , zevkle izledim ellerinize sağlık.
İnsanın kısmeti neredeyse bir şekilde çıkıyor karşısına.
Ertürk özel avlağı hakkında biraz bilgi verir misin Oğuz abi , yakın zamanda gitme planımız varda..

Onur Malesef bu avlak biraz elit kesime hitabediyor. Avcı başına 10 keklik salmanız gerekiyormuş. Keklik başına 35 TL. Bana biraz çok geldi ama inşallah ilerleyen zamanlarda daha da uygun bir zemine çekerler bu fiyatı. En azından 4-5 keklik salma limiti konsa daha iyi olur. Bu fiyatlarla gitmemiz zor. Anlayacağın Av kapanınca Uşak'tayız. Çünkü geçen seneki fiyatlar aynen geçerli... :) :) :)

21.Kasım.2013, 21:01
Çok güzel bir video olmuş... :) Beraber doyumsuz avlar diliyorum...Hocam siz de bol bol videolarını atarsınız artık... ;) Teşekkürler Hocam...

Ben de çok teşekkür ettim. selamlar Denizli'den...

Video Çok güzel hocam... Ellerinize sağlık Ayrıca köpek konusunda da çok şans olmuş gerçekten tebrik ederim... Böylesi zor denk gelir. Doyumsuz avlar yapılmadı dileğimle... Rastgele

İyi çıkmasaydı sen düşünsene ne olurdu halim :) :) :)

Harika bir paylaşım olmuş eline emeğine sağlık hocam, meralarda harika imiş, tam köpek eğitimi için bir yer.
Yavrular ben olacağım diyor maşşallahları var sahipleride ne kadar ilgili ve alakalı olduklarıda burda görülüyor.
Ancak nacizane tavsiyem ustalarım fermadaki köpeklere kuşun kaldırılması işlemini köpeklere yaptırmamaları.
Kuşu avcı zor olmayan merada kendisi kaldırırsa köpek fermayı bozmaması gerektiğini anlayacaktır.
Ferma sabırları çoğalacak daha zevkli avlara imzalarını attırmalarına sebebiyet vereceklerdir.

Valla ben ona karşıyım.Çünkü yüksek çalıda dert oluyor. Kuşu kendin kaldırmak zorunda kalıyorsun. Çalıya tekme atsan kuşun kalktığını görmüyorsun. Bence köpek kendisi dalmalı... Yine de tercih meselesi tabiki...

gsahiner
22.Kasım.2013, 05:35
Vallahi 50 yıl çenelerinden kurtulamazdınız hocam :)

Onur ÇELİKOĞLU
22.Kasım.2013, 14:46
Onur Malesef bu avlak biraz elit kesime hitabediyor. Avcı başına 10 keklik salmanız gerekiyormuş. Keklik başına 35 TL. Bana biraz çok geldi ama inşallah ilerleyen zamanlarda daha da uygun bir zemine çekerler bu fiyatı. En azından 4-5 keklik salma limiti konsa daha iyi olur. Bu fiyatlarla gitmemiz zor. Anlayacağın Av kapanınca Uşak'tayız. Çünkü geçen seneki fiyatlar aynen geçerli... :) :) :)

Yeni açılmalarına rağmen gerçekten yüksek bir yer. Hem kişi başı limit hemde keklik başına fiyatı çok gibi. Limiti 5 e, fiyatı da 25 30 a çekseler çok daha iyi olur. Uşak'a gitmeye gerek kalmaz o zaman. Yanı başımız da avlak olması çok güzel.
Bir de 10 keklik saldırıp kaç tanesini vurabilmişler ? Ben arabanın üzerinde 9 sayabildim.

samet bereket
22.Kasım.2013, 18:27
Eline sağlık oğuz hocam maşallah köpekler çok güzel güzel bir video olmuş tüyleri kadar avları bol olur inşallah..

veyselll
22.Kasım.2013, 20:30
oğuz abi eniklerin maşallahı var. sarıkafanın bir kardeşide bende. daha şimdi yanından geldim. geçenler culluga cıkartmıstım 1 2 defa nazarmı değdi ne olduysa yemiyo. zayıfladı hayvan. bende tövbe ettim bidaha tek olmadığım sürece ava cıkartmayacam. arkadasın 1,5 yasında pointeri vardı. 5 aylık köpek senden daha fazla geziyo diye köpeğine fırca atıyodu. inşallah sizdekide güzel bir avcı olur

Burhan KESKİN
22.Kasım.2013, 20:42
Kimse kusura bakmasın arkadaş yok poınter şöyle açılıyor getirmiyor ferma vermiyor falan filan emek vereceksin arkadaş.. eline sağlık hocam yavru harika olmuş verende yetiştirende ortada... tebrikler ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

gsahiner
23.Kasım.2013, 05:39
Kimse kusura bakmasın arkadaş yok poınter şöyle açılıyor getirmiyor ferma vermiyor falan filan emek vereceksin arkadaş.. eline sağlık hocam yavru harika olmuş verende yetiştirende ortada... tebrikler ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

25.Kasım.2013, 10:45

Başka söze gerek yok ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

25.Kasım.2013, 18:06
Yeni açılmalarına rağmen gerçekten yüksek bir yer. Hem kişi başı limit hemde keklik başına fiyatı çok gibi. Limiti 5 e, fiyatı da 25 30 a çekseler çok daha iyi olur. Uşak'a gitmeye gerek kalmaz o zaman. Yanı başımız da avlak olması çok güzel.
Bir de 10 keklik saldırıp kaç tanesini vurabilmişler ? Ben arabanın üzerinde 9 sayabildim.

Aslında onları da tebrik etmek lazımdı burda 10 sıkı ,10 tanesini de vurmuşlar. Zaten fermada kaçırsalar ayıp ederlerdi.Korkut çekim yapmış, sadece tüfeği değiş tokuş etmişler ama İbrahim Abi pek güzel çekememiş. Onun için yok görüntülerde. Bir de orada yabani keklikler de varmış. Söylediklerine göre kekliklerin biri yabani... İşin sevindirici tarafı seneye 30 dönüm ekin ekip çil avı yaptıracaklarmış. inşallah uygun fiyatlarla nasibolur...

oğuz abi eniklerin maşallahı var. sarıkafanın bir kardeşide bende. daha şimdi yanından geldim. geçenler culluga cıkartmıstım 1 2 defa nazarmı değdi ne olduysa yemiyo. zayıfladı hayvan. bende tövbe ettim bidaha tek olmadığım sürece ava cıkartmayacam. arkadasın 1,5 yasında pointeri vardı. 5 aylık köpek senden daha fazla geziyo diye köpeğine fırca atıyodu. inşallah sizdekide güzel bir avcı olur

Köpekleri çok zorlamamak lazım hanüz kondisyon olarak hazır değiller aslında. Fakat gerçek şu ki köpeksiz ava gidesim yok.Malum çok az zaman kaldı avın kapanmasına. Özel avlağa yapacağım bir seferlik turu katmazsak en çok 6 kez ava gidebileceğiz. Köpek ne kadar kuş gördü kar diyorum. Geçen hafta 90+2 de yaralı kekliği buldu ve fermaladı... Bu hafta da 2 kekliği getirdi. E daha ne?

Burhan abi son noktayı koymuş.
Mütevaziliğin bu kadarı fazla öpüldün Osmanım... :) :) :) :)

veyselll
25.Kasım.2013, 18:57
ya abım sızınkını anlarım da benımkısı tam bır acelecılık. Cunkı bende 2 yasında da kopek var ama bıraz acele edıyoz ıste

Osman KARATEPE
26.Kasım.2013, 06:29
Konuya bu kadar geç cevap yazdığım için sizden af diliyorum...Lili'nin tüm yavrularından öyle güzel haberler geliyor ki, bu beni fazlasıyla mutlu edip gururlandırıyor.Kıymet bilenlerin elinde olduklarını bildiğim için içim rahat. Oğuz abi Suat abimin dediği gibi bu kanları kaybetmeyelim ;) Selamlar saygılar ayrıca geç oldu ama öğretmenler gününzü kutlarım sayın öğretmenim...