Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : AMATÖR BALIKÇILARA BELGE ZORUNLULUĞU GELİYOR....! DİKKAT..!

Burhan KESKİN
22.Kasım.2013, 21:11
[font=comic sans ms][size=18pt][b]Amatör balıkçı belgesi olmayan balık avlayamaz cezası 200 tl Allah sonumuzu hayır ede daha neler görecez bakalım. :)

Oltayla Balık Tutanlara Sertifika Zorunluluğu! (http://www.youtube.com/watch?v=XmUruwRBuhc#)

gsahiner
23.Kasım.2013, 05:40
bu işlerin suyunu kaçırdılar amaan çıkardılar :)

Yıldıray İNCE
23.Kasım.2013, 06:46
Bu gidişle Avcılıktan soğutacaklar herkesi diyecek birşey bulamıyorum Allaha havele ediyorum bunları............ >:(

Onur ÇELİKOĞLU
23.Kasım.2013, 14:54
Devlet buradan para kaldıramıyordu. Buradan da nasıl para çıkartabiliriz diye düşününce ortaya bunu çıkarttılar. Bakalım yakında daha neler göreceğiz

ibrahim uysal
24.Kasım.2013, 04:59
Herşeyden soğutuyorlar insanı.... >:(

24.Kasım.2013, 19:09
Uzun yıllardır beri amatör balıkçılık belgesi zaten var idi hatta bu belgeleri belli bir dönem avcı dernekleri veriyordu daha sonraları bu belgeleri tarım bakanlığı tarafından verilmeye başlandı en son kendi adıma Milas ilçe tarım müdürlügünden 15 tl karşılığında amatör balıkçılık belgesi almış idim suanda ne kadar olduğunu bilmiyorum fakat yanınızda 1 adet vesikalık resminizle gidince cikartiyorlar son zamanlarda bizim buralardaki balıkçı turlarına gelen sahil güvenlik ekipleri bu belgelerin kontrollerinide yapmaktadırlar.

25.Kasım.2013, 12:44
Basının asparagas haberlerine kanmayın bu belge herkesin bildiği gibi zaten olan belge ve resmi gazetede yayınlandığı gibi amatör balıkçılık için belge isteniyor fakat olmayana cezai işlem uygulanmaz diyor.Büyük eşşeklerin aklına karpuz kabuğu sokmayın.

Burhan KESKİN
25.Kasım.2013, 13:52
http://i44.tinypic.com/o5p72d.jpg

Belge almayanlara Ceza yolda

Su Ürünleri Yönetmeliğinde 2013/1380 sayılı yapılan kanun değişikliğine göre,önümüzdeki aylarda yasallaşacağı gibi 'Ticarî olmayan dinlenme ve spor amaçlı su ürünleri avcılığı yapacak olan 18 ile 60 arasındaki kişiler Bakanlıktan izin almak zorundadır. Bu iznin verilmesi için istenecek bilgi ve belgeler ile verilme şartları, şekli ve geçerlilik süresi Bakanlıkça belirlenir' deniliyor.
Konuyla ilgili gazetemize özel bir açıklama yapan Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Dursun, "Bakanlığın su ürünleri avcılığının ve kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, ticarî su ürünleri avcılığında veya ticarî olmayan dinlenme ve spor amaçlı su ürünleri avcılığında değişikliğe gitmesinden öncesinde bu kanun vardı ama uygulama konusunda zorunluluk yoktu"

"Bundan Sonra Zorunlu Olacak"
Bu değişiklikle bir kişi günde en fazla 5 kg balık tutabilir anlamına geliyor diyen Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Dursun, "Zaten bu olta balıkçılığı bizde amatör olarak ve sportif amaçlı yapılıyor. Bunlarla ilgili aslında bir düzenleme zaten vardı ama uygulama noktasında zorunluluk yoktu. Bu düzenleme yapılmanda önce de bu kişiler için 'Amatör Balıkçı' olarak belgelendiriliyordu. O zaman işte belge alma zorunluluğu yoktu ve cezaî işlem uygulama noktasında bir durum söz konusu değildi. Bu kapsamda zorunlu olmadığı halde bizler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak belgeleri verdik. Talep edildiği zaman 'Amatör Balıkçı' belgesini veriyorduk ve 50 – 60 kişiye bu belgeden verdik. Bu Belgenin olması ve Amatör balıkçılık yapmak demek, 'işte bir kişi bir günde en fazla 5 kg balık tutabilir anlamına geliyor.' Amatör balıkçılığında temelinde zaten bu vardır. Su Ürünleri Yönetmeliğinde değişiklik yapılmadan öncesinde bu belgeyi alınması konusunda bir zorunluluk yoktu ama bu değişiklikle birlikte zorun hale gelecek. Şuan da 'Amatör Balıkçı' belgesi olmadan veya bu şekilde faaliyet gösteren yasak dönemlerde balık avı yapan balıkçılarımıza cezaî işlem yaptığımız oldu. Yasak dönemlerde ve yaz döneminde balık avı yapan balıkçılarımız oluyor, onlara 230 lira gibi bir para cezası uyguladık. Bu artık bu saatten sonra zorunlu hale gelecek. 1380 sayılı kanuna bağlı olarak Su Ürünleri Yönetmeliğinde değişiklik tebliğ şeklinde/niteliğinde olarak yayınlanacak. Bu kanun gereğince belgesi olmayan ne deniz küçük teknelerle, ne iskelede hiçbir şekilde olta balıkçılığı yapamayacak" şeklinde söyledi.

"Eğitimden Geçmek Zorundalar"
'Amatör Balıkçı' belgesini almak isteyenlerin bir dizi eğitime girdikten alabileceğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Dursun, "Olta balıkçılığı ve sportif amaçlı balıkçılığı yapan vatandaşlarımız 'Amatör Balıkçı' belgesi almak istedikleri takdir onlara vereceğiz ama bir dizi eğitimden geçmek zorundalar. Eğitimler sonrası onlara 'Amatör Balıkçı' belgesini vereceğiz. Zaten bu belgeyi almak isteyenler için tebliğde belirtildiği gibi balık ve balıkçılık üzerine bir eğitim verilecek. Bu eğitimin içeri ise, balığı nasıl ve nerede tutacağını, ne kadar tutacağını, ne zaman tutacağını, tutulan balığın boyu ne kadar olacak gibi konularda bilgilendirilerek bir eğitim verilecek. Bu kanun değişikliği öncesinde zaten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak 'Amatör Balıkçı' belgesi almak isteyenlere geçmişte bu eğitimleri verdik ve yanında onların bilgilenmesi ve bilgilerini taze tutması adına bir el kitabı verdik" diye konuştu.

" Yaptırmayanlara Ceza Yolda"
Bilindiği üzere ilçemizde gıda işletmelerimiz var ve onların bu hizmeti yaptıklarına dair bir belge veriyoruz diyerek belgelerini yenilemeyenlerin biran önce yenilemesi gerektiğini vurgulayan Müdürü Süleyman Dursun, "Fatsa'da gıda depoları, bakkal, market, kahvehane, yemekhane, lokanta, çayocağı gibi işletmeler var. Bu işletmeler böyle bir işletme yatıklarına dair bizden bir belge almak zorundalar. İlçe genelinde bu tür işlemelerin çoğu bu belgeyi yeniledi ama yaklaşık olarak 250 kadar bir esnafımız belgeyi yenilemedi. Belgenin yenilemesinin süresi yılbaşına kadar yani 31 Aralık son gün. Bu belgeyi yenilemeyen işletmelere yılbaşından sonra cezai işlem uygulanacak. Kayıt belgelerini almayan işletmelerimiz belgelerini almaları gerekiyor. Kayıt Belgesi, bir gıda işletmesini kayıt altına alınması ve belgelenmesidir. İşletme bu belgeye sahipse denetleniyor ve gıda işi ile uğraşıyor, ruhsatlandırılmış ve takip edilen bir işletme anlamına geliyor. Fatsa genelinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 1200 işletmemiz var. Bunların içerisinde de kapanan işletmelerimiz de var. Yani yeniden kayıt altına alınan işletme sayımız Türkiye genelinde vurulduğunda ilk sıra geliyoruz. Ama yinede kayıt yapmayan yaklaşık olarak 250 işlememiz var. Onlarında cezalı duruma düşmemesi için biran önce gelip kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Eğer bu işletme sahipleri yılbaşına kadar kayıt yaptırmaz ise, yılbaşından sonra kayıt için geldiklerinde cezai işleme maruz kalacaktır. Bu durumların yaşanmaması için işletme sahiplerinin biran önce kayıtlarını yaptırması gerekiyor" diye konuştu.

YASALLAŞMA SÜRECİ
Buna göre ömüzdeki aylarda resmiyet kazanacak olan...AB standartlarına uyum süreci niteliği kazanan...

Meclis’teki kanun tasarısına göre, amatör balıkçılar, nehirler, göller, barajlar ve denizlerde
avlanabilmek için kısa süreli eğitime tabi tutulacak. Avlanma teknikleri, sezonlar, yasaklar
ve balık avcılığı eğitiminden sonra kendilerine belge verilecek.
Yıllardır her önüne gelenin oltasını kapıp ya İstanbul Boğazı kıyılarında ya da Galata Köprüsü’nde
icraata döktüğü bu tutku ve keyfe sınırlama getiriliyor. Referans Gazetesi’nin haberine göre,
AB’ye uyum süreci kapsamında, yaklaşık 3 yıl önce Meclis’e sunulan “1380 sayılı Su Ürünleri
Kanunu’na İlişkin Değişiklik Tasarısı” amatör balıkçılara belge zorunluluğu getiriyor. Uzun
tartışmalardan sonra Tarım Alt Komisyonu’ndan geçerek Üst Komisyon’a ulaşan tasarıya göre,
amatör balıkçılar, nehirler, göller, barajlar ve denizlerde avlanabilmek için kısa süreli
eğitime tabi tutulacak. Avlanma teknikleri, sezonlar, yasaklar ve balık avcılığı eğitiminden
sonra kendilerine belge verilecek. Tasarı yasalaşırsa, artık belgesi olmayan Galata Köprüsü
veya Boğaz’da da olta sallayamayacak.
Amatör balıkçılara belge zorunluluğu getirilecek yerlerin tespiti ise Koruma ve Kontrol Genel
Müdürlüğü (KKGM) tarafından yapılacak. KKGM yetkilileri, 3 yıldır tartışılan kanun değişikliğinin
önümüzdeki aylarda yasalaşmasını bekliyor. Yetkililer, amatör balıkçılığın yoğun olduğu İstanbul
Boğazı çevresinde belge zorunluluğu şartının ilk etapta gevşek uygulanacağını, ancak ilerleyen
yıllarda yaptırımların AB standartlarına yaklaşarak ağırlaşacağını belirtiyor.

Osman KARATEPE
26.Kasım.2013, 06:36
Herşey yavaş yavaş raydan çıkmaya başladı kimsenin bişey bildiği yok farkındamısınız bilmiyorum ama çıkan her kanun ve yasa insanları illegal yollara sevk etmekte ve diğer yasa ve kanunları çürütmektedir...

26.Kasım.2013, 07:04
Herşey yavaş yavaş raydan çıkmaya başladı kimsenin bişey bildiği yok farkındamısınız bilmiyorum ama çıkan her kanun ve yasa insanları illegal yollara sevk etmekte ve diğer yasa ve kanunları çürütmektedir...

Aynen katılıyorum..

gsahiner
26.Kasım.2013, 10:31
valla bu tüfeği alamıyorum bu borcu yoktur olayı yüzünden o yüzden karar aldım bu saatten sonra yasalara uymaya niyetim yok

Yıldıray İNCE
26.Kasım.2013, 11:06
valla bu tüfeği alamıyorum bu borcu yoktur olayı yüzünden o yüzden karar aldım bu saatten sonra yasalara uymaya niyetim yok

Kardeşim bizleri daha kötü günler bekliyor Allah sonumuzu hayır etsin sıkma canını..........

gsahiner
26.Kasım.2013, 11:07
Ben niye sıkayım canımı abi bu saatten sonra kanun düşünsün allah dağda bir yasa adamı çıkarmasın karşıma

samet bereket
26.Kasım.2013, 14:04
Amatör balıkcıyım ve belgemde yok almayada niyetim yok böyle giderse bohcacılar kralı ben olucam zaten... :D :D :D