PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çok gariptir insanoğlu ( m.çil )

Mustafa ÇİL
27.Kasım.2013, 06:31
1 ay içinde 35 denek üzerinde bir takım araştırmaları,ben isdemesemde yapmak zorunda kaldım,neden isdemeden yapmak zorunda kaldım cümlesini şöyle anlatayım,bir avcının baktığı beslediği avladığı ırk asla diğerini ilgilendirmez,vatandaş hoşanıyodur drahtara bakar,diğeri kurzhaar a bakar,vs.pointere bakar setere bakar,nerden kimden geldiğininde ,çok zaman bir önemi yoktur,şimdi siz değerli avkolik dostlarına bir sorum olucak nacizene herkesin fikrini almak isterim.
üzerinde üzümlü barak yazan bir tüfeği.......
bir başkasına benelli diye veya wencester dye övebilirmisiniz,anlatabilirmisiniz,
:o :o :o

bu olay çok garibime gitti,ve bunu sadece bir tüfekden örnek verdim,bu köpek de olabilir ,marka veya ırk anlayacağınızı umarım
bakalım kaç kişi bu satırları okuyup bir kaç satır yazıcak,inanın çok merk etmekdeyim,çünki sonunda bir şeyler yazacağım
selam ve saygılar avkoliğin dostkoliğin ne olduğunu bilipde burda olanlara

ibrahim uysal
27.Kasım.2013, 06:39
Aynı örnekten yola çıkarak;üzerindeki yazıyı okuyamayacak kadar cahil olup,o tüfeği winchester veya benelli diye yutanlara da sitem etmek gerekir...Onu yutturmaya çalışan sahtekar, bir nebze vicdandan yoksun insan,dolandırdığını sandığı garibin gerçekleri anladıktan sonraki ahını üzerinde taşıyabiliyor...Ama herşey öbür dünyaya kalmadan,burada çıkar Karaoğlan...Kandıran da,kendini kandırdığıyla kalır...Bu camia onun cezasını fazlasıyla verir zaten...

Yıldıray İNCE
27.Kasım.2013, 06:53
Mustafa Ustam senin de yazdığın gibi gariptir İnsan oğlu kimisi karşısındakini aldattığını sanır ama keddisi aldanıyordur farkında değildir bazı kesimlerde kendisini cok yüksekten görür karşısındakini küçümser halbuki o karşısındaki kişiden daha küçük birisidir kimi kesim vardır bu gibi olayları karşısındakinin yüzüne vurur kimi kesimde karşımdaki mahcup olmasın diye kabullenir ben birşeyler karaladım ama senin istediğin cevap oldumu bilemem............

Mustafa ÇİL
27.Kasım.2013, 07:53
hıyarın biri bir köpek gönderdi bana bir gün yıldıray abim
ben dedi bunu satamadım sen satarmısın,yok dedim önce,ısrar etti,dedimki köpeğin sağdan soldan gelme bir hayvan değilde arkasında durabileceğin bir hayvansa elbette satarım dedim,ama senden geldiğini söylerim dediğimde,yokkkk dedi,senden çıkmaymış gibi sat,ben istemesemde benm yeğen hakan yüce ile bunu mustafa ustaya ulaştır dye göndermiş,hayatımda ilk kez uydum bir hıyarın aklına,neyse bunu bir arkadaşa verdik pazarlığını yaptık,köpek gitti vesselam,,niye yaparsın böyle bir aptallık,1 ay sonra köpek geri geldi,sonra bir başka arkadaşa verdik güya köpeği,sonra o arkadaşta şüphelenmişki bir şeylerden oda geri kalsın istedi,geri brakmasını istemeside benim için güzeldi aslında,nye biliyomusun,hayatım da ilk kez emek vermeden para kazanmaya kalkmıştım ve onuda ağzıma yüzüme bulaştırmıştım,iyi o arkadaş vaz gecti,ve bende o sıkıntıya girmedim,sonraları ise vatandaşın köpeğini geri göndermeye kalktım,adam naptı biliyomusun abimmm,ben o köpeği sana sattım ben parasını bilirim dedi ve,adam beni resmen paramı vermiyor diye sağda solda yayarım dedi diye salak gibi ben köpeği kabullendim,ve hala benim memleketde o köpek danaya bakılır misali bakılıyor,ve o köpeğe bakan arkadaş,dediki,abi ben bu köpeği alayım vatandaşa götüreyim evinin önüne salayım dedi,ben olmaz dedim,çünki o adamın bir kimliği oluştu bu memleketde pointerci diye,ne sana nede bana yakışmaz bu tür davranışlar dedim,neyseki genç delikanlıyı önlemiş olduk olan bizim 750 tl ye oldu diycem,diyemiyorum,çünki 600 tl sini verdim mecburen gerisini,yüzüne al işareti yaparak bir yarışma sahasında vermedim,isteyen olursa köpeğimden geldiğini falan özelden anlatır,ve isderse hediyede edebilirim :)..neyse bakın rahatlamışta oldum burda...benim istediğim cevapladan bir tanesinide sen vermişsin yıldıray abi teşekkür ederim

halil ibo agam,beni kaç yıldır tanıyosun dye sana sormuycam,,çünki çok uzun zaman oldu,içimi dışımı ve ailemi dahi tanımaktasın,beni kimse anlamasa sadece sen anlarsın,teşekkürler t.... y...d...m :))

ibrahim uysal
27.Kasım.2013, 07:57
Ben anlayacağımı anladım Karaoğlan...Herkesin yaptığı kendine Kâr kalır...Karakter meselesi Çil'im karakter!!

Burhan KESKİN
27.Kasım.2013, 08:00
Herkesin yaptığı kendine kar kalır...Usta

Yıldıray İNCE
27.Kasım.2013, 08:52
Ben teşekür ederim Mustafa kardeşim Benim rahmetli kardeşimin bir lafı vardı herkese değeri kadar değer vereceksin ederinden fazla değer verirsen kendini bir pok zandeder derdi onun için sende değeri kadar değer vereceksin takmıyacaksın............ ;)

Mustafa ÇİL
27.Kasım.2013, 08:58
EŞŞŞŞŞEĞE AT MUAMELESİ YAPARSAN GÜN GELİR YA TEKME ATAR YADA ANIRMAYI BRAKIR KİŞNEMEYE BAŞLAR YILDIRAY ABİ

gsahiner
27.Kasım.2013, 09:49
İmam-ı Gazali Külliyatı

GENÇLİĞE ÖĞÜTLER (EYYÜHE'L-VELED TERCÜMESİ)

Bâtınen Gereken Edepler

1.

Zahirde dinleyip kabul ettiği şeyleri, iç âleminde de kabul etmeli; fiili ve sözüyle inkâra gitmemelidir. Nifaktan korkarak böyle bir durumdan sakınmalıdır.
Eğer buna güç yetiremiyorsa içi ile dışı bir olana kadar mürşidinin yanından ayrılmalı, kötü kişilerle de arkadaşlık etmekten sakınmalıdır ki, insanların ve şeytanî cinlerin üzerindeki tesiri azalsın. Bunu, kalbinin ıslah olması ve şeytanî lekenin üzerinden kalkması için yapmalıdır. Ve o her hâl-ü kârda fakirliği zenginliğe tercih etmelidir.

Alıntıdır. Anlayana çok şey anlatır.

Mustafa ÇİL
27.Kasım.2013, 12:08
İmam-ı Gazali Külliyatı

GENÇLİĞE ÖĞÜTLER (EYYÜHE'L-VELED TERCÜMESİ)

Bâtınen Gereken Edepler

1.

Zahirde dinleyip kabul ettiği şeyleri, iç âleminde de kabul etmeli; fiili ve sözüyle inkâra gitmemelidir. Nifaktan korkarak böyle bir durumdan sakınmalıdır.
Eğer buna güç yetiremiyorsa içi ile dışı bir olana kadar mürşidinin yanından ayrılmalı, kötü kişilerle de arkadaşlık etmekten sakınmalıdır ki, insanların ve şeytanî cinlerin üzerindeki tesiri azalsın. Bunu, kalbinin ıslah olması ve şeytanî lekenin üzerinden kalkması için yapmalıdır. Ve o her hâl-ü kârda fakirliği zenginliğe tercih etmelidir.

Alıntıdır. Anlayana çok şey anlatır.

varmıdır anlayan gültekin ???

Burhan KESKİN
27.Kasım.2013, 12:11
Var usta ben anladım... :)

27.Kasım.2013, 13:32
Değerli arkadaşlar

Köpek bir avcı için gerçekten çok önemli , yıllardan beri iyi bir av köpeğim olsun diye araştırmalarım ve yaptığım masraf çok oldu.Halen bir çok köpek denememe rağmen ,tam istediğimi bulamadım.
Araştırmalara devam ediyorum.İnşallah kendime iyi bir av arkadaşı bulacağım...

gsahiner
27.Kasım.2013, 13:38
Vardır abi merak etme herkez herşeyi anlayacak akıl kapasitesine sahip ama işine gelmezde anlamazsa o başka...

Burhan KESKİN
27.Kasım.2013, 14:25
Değerli arkadaşlar

Köpek bir avcı için gerçekten çok önemli , yıllardan beri iyi bir av köpeğim olsun diye araştırmalarım ve yaptığım masraf çok oldu.Halen bir çok köpek denememe rağmen ,tam istediğimi bulamadım.
Araştırmalara devam ediyorum.İnşallah kendime iyi bir av arkadaşı bulacağım...

Cengiz dostum senin inşallah bu isteğine usta çare bulacaktır...