PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Setter Cinsi köpekler neden oturarak ferma verirler...?

Burhan KESKİN
30.Kasım.2013, 13:29
Arkadaşlar bu sabah bir arkadaşımla Çulluk avına gittik gezerken otlu bir tarlanın yanından geçtik arkadaşımın seter köpeği tarlada koku alsa gerek arama yaparken oturdu kaldı biraz biraz ayaklarının üstünde yürüyerek sürüklendi durdu biz keklik var zannettik ama bir tane son tufan kalma bıldırcın kalktı.. Bu olay benim ilgimi çok çekti her setter böyle yapmıyor nedir bu böyle.. ustalara sormak istiyorum her seter cinsi köpeklerde bu oturarak ferma verme eylemi varmıdır..? yoksa kuşuna göre mi ferma verirler..? Çünkü çulluk avımızda hiç böyle ferma vermedi..!
Örnek resim...
http://i42.tinypic.com/11j2ctt.png

gsahiner
30.Kasım.2013, 13:46
Tüyler ağırlık yaptığından oturarak bekliyor olabilir abi :D :D :D :D

veyselll
30.Kasım.2013, 14:18
genelde radentıs kanı yatarak ferma verır kı makbulu budur. ama bu kan da cok hızlı oldugu ıcın genelde baska kanlarla kırılır. Setterler genelde kokuyu saglam aldıkları zaman yatarak ferma verırler. Ama tabıkı her seter degıl. Olması gerekende oturarak fermadır cunkı setterler, agla avcılık yapılan kopekler olarak uretılmıstır.

Yıldıray İNCE
30.Kasım.2013, 14:31
genelde radentıs kanı yatarak ferma verır kı makbulu budur. ama bu kan da cok hızlı oldugu ıcın genelde baska kanlarla kırılır. Setterler genelde kokuyu saglam aldıkları zaman yatarak ferma verırler. Ama tabıkı her seter degıl. Olması gerekende oturarak fermadır cunkı setterler, agla avcılık yapılan kopekler olarak uretılmıstır.

Teşekürler Veysel kardeşim..........

gsahiner
30.Kasım.2013, 14:42
Üstad konuştu :) valla ben köpekten anlamam helede bu kıllı itlerden hiç ilgim olmadı :)

veyselll
30.Kasım.2013, 15:29
yıldıray abı ben tesekkur ederım.

Gultekın eskı sevdamdır setter ve halada gecmıs degıl. Hatta setterler bolumune setterler hakkında derınlemesıne bılgı dıye bı konuda acmıstım

Burhan KESKİN
01.Aralık.2013, 15:33
Bilgilendirme için teşekkürler...

ibrahim ozel
01.Aralık.2013, 16:28
Üretilme amaçlarını veysel doğru söylüyor ama eski seterlerin safkanını bulmak çok zor bu nedenle pek oturarak ferma vermezler. Ama safkanların yapması gereken bir duruş şeklidir.

gsahiner
02.Aralık.2013, 05:43
yıldıray abı ben tesekkur ederım.

Gultekın eskı sevdamdır setter ve halada gecmıs degıl. Hatta setterler bolumune setterler hakkında derınlemesıne bılgı dıye bı konuda acmıstım

Bilmem miii :)