PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : puanterın deyısık ırklardan elde edıldını kac kısı bılıyor

Niyazi UYANIK
08.Aralık.2013, 09:07
???

ibrahim uysal
08.Aralık.2013, 10:14
"Kökeni

En çok kabul gören hipoteze göre Pointer İtalyan Poniter, Tilki Tazısı, Bloodhound, Tazı, Newfoundland, Setter ve Bulldog karışımından iki yüz yıl önce geliştirilmiştir. Bu inanılmaz karşım yine inanılmaz bir sonuç çıkarmıştır. Modern Pointer son seksen yıldır vardır. Pointer adını avı bulduğundan takındığı, avın yerini işaret eden kıpırtısız duruşundan alır. Pointer'ın yazılı ilk bahsi 1650'lerde İngiltere'de geçer. Bu dönemlerde tazılar yaban tavşanını yakalamadan önce pointerlar avın yerini gösterirdi. 1700'lere gelindiğinde Pointer tercih edilen bir köpek oldu. Koku alma yeteneği büyük ün salmıştır. Süratle geniş bir alanı tarayabilir. Pointer özellikle kuş avında iyidir; ancak diğer avlara da adapte olabilir. Sıcak havalara daha uygundur. Sert kışlara uygun değildir. Suda pek rahat etmez. Efsanevi avın yerini gösterme becerisine rağmen vurulan avı geri getirmesi pek beklenmez. Günümüzde Pointer bir aile ve av köpeği olarak kullanılmaktadır. "

ALINTIDIR...

samet bereket
08.Aralık.2013, 15:38
Bilgilendirme için teşekkürler ibrahim abim bu gün birkez daha pointere hasta oldum alayına ferma ölümüne pointer başka yok şimdilik...

ibrahim ozel
08.Aralık.2013, 17:39
Admin gereğini yazmış zaten...

Yıldıray İNCE
09.Aralık.2013, 12:59
Bilğilendieme için teşekkürler Halil Ustam........

Burhan KESKİN
09.Aralık.2013, 13:31
Valla usta ben bilmem Çil usta bilir ben ondan aldım poınterimi ;)

veyselll
09.Aralık.2013, 18:59
abi araba ve köpekte seçici olmam. arabada marşa basınca çalısırsa, köpektede beklentilerimi karsılarsa sorun yok. ersin abiden almıstım bende köpeği. hatta sende vardın orda. ona sor ıstersen kırmalık varmıydı

Niyazi UYANIK
09.Aralık.2013, 19:30
kırmalık var derken av yapmaz demedik av geni köpekte yüksekse korkma ersinden aldığın ırk hala elimizde kötü olsa zaten bu zamana kadar elimizde tutmazdık zaten elinde varsa nasıl av yaptığını bilirsin başka bişey dememe gerek yok zaten önemi olan köpeğin avdan bıkmaması her köpek av yapar ama en güzeli sahibini merada diğer avcı ve köpeklerine karşı daha üstün bir konuda tutan köpek sende olduğunda gururla gezersiniz biz o yüzden bu ırkı elimizden hic bırakmıyoz
benim için önemi olan arkamda değil önümde gezen ve beni avın içine sokan köpek önemlidir. :)

veyselll
09.Aralık.2013, 19:57
kırmalık var derken av yapmaz demedik av geni köpekte yüksekse korkma ersinden aldığın ırk hala elimizde kötü olsa zaten bu zamana kadar elimizde tutmazdık zaten elinde varsa nasıl av yaptığını bilirsin başka bişey dememe gerek yok zaten önemi olan köpeğin avdan bıkmaması her köpek av yapar ama en güzeli sahibini merada diğer avcı ve köpeklerine karşı daha üstün bir konuda tutan köpek sende olduğunda gururla gezersiniz biz o yüzden bu ırkı elimizden hic bırakmıyoz
benim için önemi olan arkamda değil önümde gezen ve beni avın içine sokan köpek önemlidir. :)

Abı ersın abıden aldıgım kopek hala bende. Bende de yaslanıp gıder ınsallah. Avda arkadaslar, bu kopek degıl ınsan der bazen.