PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazık diyorum

10.Aralık.2013, 05:58
Az önce facede bir kaç resim gördüm moralim bozuldu
adamlar 29 çılluk vurmuşlar dizmişler paylaşmışlar seneyede bulurlar. artık

avcılık bumu nalet olsun onlara. inş ormancılar görür.

ibrahim uysal
10.Aralık.2013, 06:05
Acaba kaç kişi avlandılar? Bu da çok önemli ama limit aşımında cezasız kalmamalılar diye düşünüyorum...

10.Aralık.2013, 06:14
29 çulluk adam resmini atmış oraya seneye bulurlarr

Yıldıray İNCE
10.Aralık.2013, 06:42
Bu şekildeki zihniyetler oldukça daha cok ararız av bulabilmek için......... >:(

samet bereket
10.Aralık.2013, 07:06
Enver abi piyasada kendine avcı diyen okadar çok etçi varki kamyon dolusu ama bir gün muhakkak biyerde yakayı ele vericekler işte ozman bende çok güleceğim...

Burhan KESKİN
10.Aralık.2013, 07:29
Enver bey Geçen sene Avcının birisi 62 adet çullukla hava bastı cezayıda yedi bunlar akıllanmayacak.. eğer siz paylaşan adamın ismini buraya yazarsanız mili parklara bu avcıyı riskli avcı listesine aldırabilirim milli parklarda facebook takip yetklisi o avcıyı izlemeye alır eğer limitler dahilinde yapılmıştır diye belgeleyemezse cezayı kendisi yer..

Onur ÇELİKOĞLU
10.Aralık.2013, 07:31
Acaba kaç kişi avlandılar? Bu da çok önemli ama limit aşımında cezasız kalmamalılar diye düşünüyorum...

Abi 4 er den 7 kişi 28 çulluk yapar. Ama ben 7 kişilik grupla av yapıyor olsam o kadar kuş vurmazdım bence yazık günah. Her şeyin bir sınırı var bu insanlar sınırı aşmış. Herkes 1 2 tane vursa yeterli diye düşünüyorum.

10.Aralık.2013, 07:38
O Kuşları temizlemek pişirmek çok zor 2 tane 4 tane vur 29 kuş yolması uzun sürer.

çok beddua alırlar bunlar.

ibrahim uysal
10.Aralık.2013, 08:26
Abi 4 er den 7 kişi 28 çulluk yapar. Ama ben 7 kişilik grupla av yapıyor olsam o kadar kuş vurmazdım bence yazık günah. Her şeyin bir sınırı var bu insanlar sınırı aşmış. Herkes 1 2 tane vursa yeterli diye düşünüyorum.

Onur;çulluk göçmen bir kuş sonuçta...Keklik olsa tamam ama çulluk için yakalamışken,limitleri doldurmayı tercih ederim ben...Ama limit aşımına tamamen karşıyım kardeşim...

Onur ÇELİKOĞLU
10.Aralık.2013, 08:43
Onur;çulluk göçmen bir kuş sonuçta...Keklik olsa tamam ama çulluk için yakalamışken,limitleri doldurmayı tercih ederim ben...Ama limit aşımına tamamen karşıyım kardeşim...

Yani.. Haklısın abi o konuda bende katılıyorum sana . Ama bence bu 29 çulluk tamamen limit aşımıdır diye düşünüyorum. Kim olduğunu bir öğrenebilsek.

Burak SEZER
10.Aralık.2013, 09:23
Arkadaşlar öncelikle konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan yorum yapmak bizlere yakışmaz..
Enver bey bahsettiğiniz çulluk avını kimlerin nerede yaptığını tahmin edebiliyorum ama emin olmak için birde sizden şahıs ve avın yapıldığı bölge ismini duymak isterim..Çünkü ona göre söyleyeceğim birkaç kelime var..

Burhan KESKİN
10.Aralık.2013, 09:27
Çullukları paylaştı cezayı yedi..

http://www.haberanaliz.net/news_detail.php?id=20702

Burak SEZER
10.Aralık.2013, 09:35
Çullukları paylaştı cezayı yedi..

http://www.haberanaliz.net/news_detail.php?id=20702

Buradaki olay farklı Burhan abi...
Enver beyin bahsettiği bu av değil sanırım...

Burhan KESKİN
10.Aralık.2013, 09:54
Buradaki olay farklı Burhan abi...
Enver beyin bahsettiği bu av değil sanırım...

Şimdi Burak kardeşim mesele bu olay şu olay değil ben enver beyin facebook sayfasına baktım belki o resim vardır diye Arkadaş listemde olmadığı 2 resimden başka bir şey göremedim başka varsa bilemiyorum.. Hepimiz avcıyız burası av sitesi eğer bir şey söyleniyorsa resimli belgeli olarak paylaşmak gerek bizlerde ona göre yorum yapmalıyız bu yazıya benim moralim çok bozuldu her avcınında 29 çulluk vurulmuş diye bir yazı okuduğunda morali bozulur.. bak sende çulluk avı yapıyorsun ama senin yaptığın avlar ve avlandığın kişiler belli bunu herkes biliyor.. hal böyle olunca konu başlığında her hangi bir link yok resim yok bizlerde kimler olduğunu bilmeden dediğin gibi yorum yapmaya kalkıyoruz.. Bu sebepten enver beyden tekrar rica ediyorum buraya o resmin facebook link sayfasını paylaşırsa gerekli yorumları yapalım.. Eğer isim yada resim paylaşılmaktan çekince varsa konu kilitlensin kimse zan altında kalmasın..

Burak SEZER
10.Aralık.2013, 10:54
Burhan abi geri döndüm ama meşguldü telefonun..
Senin de dediğin gibi 30 çulluk 50 çulluk duydun mu kulağa hoş gelmiyor..Bu konuda kendi kendimize yorum yapabiliriz ama bunu insanlarla paylaşıp karşıdaki kişileri zan altında bırakmamalıyız.Çünkü avın ne koşulda kaç kişi ile kaç günde yapıldığını bilemiyoruz..
Bu tarz olaylarla yaptığım avlar nedeniyle bende sıkça karşılaştığım için karşıdaki üçüncü şahısları anlayabiliyorum..
Neyse Enver bey bir açıklama yapar umarım..

ibrahim ozel
10.Aralık.2013, 11:10
Bende bazı resimlerde zan altında kaldığım oldu. Ama insanlar albümün diğer resimlerine bakmadan yorum yaptıklarında dönüp kusura bakma bile demiyorlar. Bu göçmen kuş. Eğer ben bu bolluğu yakalasaydım 1-2 de kalmazdım ve limitler dolduğunda soframı kurmaya başlardım. Antep urfa konya adana vs illerdeki avlarımda bu durumu çok yaşadım. Limit aşılmışsa eyvallah yanlış ama limit dahilinde ekip avıysa o başka konu.

ibrahim ozel
10.Aralık.2013, 11:14
konu bu resim ise bu gemlik ekibinin trabzona giderek yaptığı bir av arkadaşlar ve ekip avı devre arkadaşım olan hasan kardeşimin ekibi ve minübüsle giderler ava.

http://i40.tinypic.com/2r5837q.jpg

10.Aralık.2013, 11:19
Evet İbrahim bey konu bu resim 29 çulluk seneye bula bileceklermi acaba

içim cız etti yani kuş her sene azalıyor zaten.

Burhan KESKİN
10.Aralık.2013, 11:22
eğer bu ekipse Bu ekibi tanıyorum ava gittikleri zaman kalabalık giderler her zaman.. bu arkaşların avlarını izlemekten zevk almışımdır teşekkürler komutan..bu resmin toplu çekinilmiş bir resmi daha olması lazım komutan onuda bulabilirsen güzel olur

ibrahim ozel
10.Aralık.2013, 11:49
Evet İbrahim bey konu bu resim 29 çulluk seneye bula bileceklermi acaba

içim cız etti yani kuş her sene azalıyor zaten.

Enver paşam bak eğer hasanın ekibiyse ki onun sayfasında buldum inanın limit bile dolmamıştır. Şimdi siz 15 kişi ava gitseniz adam başına 2 kuş vursanız bunun neresi fazla olur sizce. Zaten bu sene bol çulluk siz ava gidip 2 çulluk vurduğunuzda size neden 1 vurmadında 2 vurdun seneye bulamayacaksın demekle aynı şeydir bu. Dediğim gibi hasanın ekibi ise inanın limitler bile dolmamıştır ve ben burda sakınca görmüyorum çünkü adam başına 2 kuş düşüyor.

Burak SEZER
10.Aralık.2013, 13:06
Benim tahmin ettiğim kişiler değilmiş..
Burhan abi ve İbrahim komutanın söylediklerine göre de bu konuda hata yapacak kişiler değillermiş..Ne diyelim hayırlı avları olsun..
Arkadaşlar limit herkesin vicdanındaki sınırdır...Ormanın ortasından yada gölün içerisinde kimse kimseye limit sormaz..Ancak kendi kendine sorabilirsin...
Gönül ister ki herkes limitler dahilinde avlansın ve sürdürülebilir bir avcılık yapalım..Fakat bir elin beş parmağı da birbirini tutmuyor..

10.Aralık.2013, 13:37
İbrahim bey haklısınız limitler içersin de av yapmışlar . ben tek kişi görünce farklı düşündüm hözür dilerim..

Osman KARATEPE
10.Aralık.2013, 15:00
Kalabalık ekip olunca böyle olması normaldir özellikle göç hayvanlarında sıkıntı olmaz diye düşünüyorum...

Mesut BÜLBÜL
10.Aralık.2013, 15:15
Bunlara avcı denmez etçi denilebilir kardeşim görüşlerinize canı gönülden katılıyorum çevreciler bu işe el atsada paylaşımlarını keserler bu kafimi acaba asla diyil allah vijdan ve merhemet duygularını avık eyler inşallah böyle avcıların beyinleri yok beyinsiz heriflerdir

ibrahim uysal
10.Aralık.2013, 15:28
Bunlara avcı denmez etçi denilebilir kardeşim görüşlerinize canı gönülden katılıyorum çevreciler bu işe el atsada paylaşımlarını keserler bu kafimi acaba asla diyil allah vijdan ve merhemet duygularını avık eyler inşallah böyle avcıların beyinleri yok beyinsiz heriflerdir

Mesut abi,yapılan av kalabalık bir avcı ekibiyle yapılmış...Olay aydınlandı ve avcı arkadaşlarımızın avında limit aşımı yok...Yani etçilik falan değil,sadece muhteşem bir avgünü yaşamış arkadaşlarımız...:)

tayfun
08.Mayıs.2014, 09:23
bugün 29 çulluk avlarlar yarında avlayacak çulluk ararlar nasıl insanlar var ya insallah cezasız kalmazlar.