PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mankeci kralı

15.Aralık.2013, 12:39
Arkadaşlar bu sabah 4,30 da yola çıktık yeşilim için. 1 saatlik yolculuğun ardından meramıza vardık.Ya nasip dedik girdik parlama avı yapıyoruz daha 50 metre gitmeden bir patırtı çöktü amerika'da yapılan izlediğimiz ördek avı videoları gibi 20-25 tane birden kalktı 20 metre kadar önümüzden dan dun dan dun grov grov koca sürüden 1 tane çamurcun onuda bulamadık. Biraz daha ilerledik 5-6 lı bir sürü daha ondan bir çamurcun aldık derken derken saati 7,30 yaptık 50 yi geçkin ördek kaldırdık Adana'da ama hep manke 2 tane bulamadık 1 tane çamurcun heybede o üçünüde acemi arkadaş vurdu velhasıl kendime söve söve bir hal oldum. bahtsızlık doluydu bugün önümden 8-10 tane kalktı tam atacam mile saplandım şlaaappp yapıştım suya. Bir diğerinde yeşil ayağımın ucundan kalktı önüm çukurmuş çlının içine gömülü verdim hem gülüyorum hem uğursuzluk gitsin diye dua ediyorum hemde sövüyorum kendime tüfeği yere vurup parçalıycaktım o dereceye geldi. Şimdi arkadaşlar tüfeğim 71 namlu 2-3 sabit şoklu poze Yaf'ın premium serisi JK6 barutlu 34 gram 4 ve 5 numara kullanıyorum arada bir kaç tanede B&P 30 gram 7 numara olmak üzere bugün sadece ben 27 tane fişek attım. Bendemi bir uğursuzluk var ? Ördeklerdemi çelik yelek var ? Tüfeğimdemi bir sorun var ? Fişektemi bir sorun var ? Birde gözlemlediğim birşey var yaf'da namlu sıvama barut oluyor arkasından B&P iteledimmi tertemiz yapıyor namluyu buda benim gözlemim. Ben Adana'da böyle ördeğe denk gelmedim bugüne kadar bundan sonrada geleceğimi sanmıyorum. Eve geldiğimde 2 saat uyudum halen o ördekle uçuşuyordu havada :D :D :D :D

ibrahim uysal
15.Aralık.2013, 12:47
Ne güzel bak;hayatın boyunca unutamayacağın bir anı Ali'm... ;) Arasıra olur böyle...Bu da tadı,tuzu olur...:) Bir dahakine rastgele kardeşim...

15.Aralık.2013, 13:01
Teşekkürler İbrahim abi ama hatırladıkça bol bol sövecem kendime :D

Yıldıray İNCE
15.Aralık.2013, 13:53
Ne güzel bak;hayatın boyunca unutamayacağın bir anı Ali'm... ;) Arasıra olur böyle...Bu da tadı,tuzu olur...:) Bir dahakine rastgele kardeşim...

gsahiner
15.Aralık.2013, 17:31
ali abi arada olur ama dikkat et alışkanlık haline gelmesin :)

Mesut BÜLBÜL
15.Aralık.2013, 17:37
benden iyisiniz mekelerden tüğ bile kopartamadım geri geldim vallaha

16.Aralık.2013, 08:44
Gültekin kardeşim baktım alışkanlık haline tüfeği fırlatırım artık ördeğin arkasından :D :D :D :D :D :D Mesut abi bulamamaktansa keşke bizde tüy kopartamasaydık daha iyi olurdu :)

16.Aralık.2013, 08:45
Kim kaç numara hangi fişeği kullanıyor arkadaşlar ördekte yaf'ı değiştirmeyi düşünüyorum. B&P long range 3 numara atim diye düşünüyorum ne dersiniz ?

Onur ÇELİKOĞLU
16.Aralık.2013, 09:36

İbrahim abiye katılıyorum bende..
Konu başlığında "Mankeciler Kralı" yazdığını görünce bir an bana yazıyorlar zannettim ki değilmiş allahtan :) :)

Burhan KESKİN
16.Aralık.2013, 10:48
Avılıkta make olmadımı tadı olmaz anlatacak hikayede olmaz. Ali kardeşim bizde bu hafta çok mankeledik inşallah bir daha'ki sefere rasgeleyin;)

gsahiner
16.Aralık.2013, 11:07
Ali abi ben karışık kullanıyorum Fiochi 34 gr 5 numara bp long range veya f2 classic 36 4 no bunları parlamada kullanıyorum. Yafı fişek diye tüfeğime sokmam gerçekten sterling kullan daha çok randıman alırsın

Oktay AKÇAKMAK
16.Aralık.2013, 11:33
bu işin tek çözümü var hemşeri tüfeğin arkasındakini sıfırlayacaksın sorun çözulecek...şu yaf denen melanetide bidaha kullanma zuber veya jet dene..34 gr..6 numara iş görür

16.Aralık.2013, 13:54
Yav Burhan abi hepsimi manke olur abi abi tüy bile kalkmadı kuştan. Fiochi bendede vardı Gültekin kardeşim ama taaa 8 yıl önceki yurtdışına gitmeden önce aldıklarım 3 ve 1 numaralar onlarda iş görmedi yaf'ı iptal ettim zaten bıldırcındada iş yapamadım yaf ile. Benim pozemin fişeği SAGA EXPORT. Oktay komutanım dediğiniz gibi yapmak lazım muhtemelen gidiş yönüne çok önleme verdim hızlı fişek olunca kuş daha gelmeden saçmalar geçti gitti diye yorum yapıyorum artık çünkü hiç tüy bile kalkmadı kuştan. Ama hala gözlerimi kapatınca önümüzden kalkan 20-25 li sürü geliyor :D :D :D :D

Onur ÇELİKOĞLU
16.Aralık.2013, 14:43
Abi manke olacak ki avın tadı tuzu olacak. Her attığını vurmak elbette iyi ama kaçırmak ve onun arkasından gülmek çokta güzel bir şey. İşin zevki orada, ben dün 20 metreden 3 kere ördek kaçırdım :)

Oktay AKÇAKMAK
16.Aralık.2013, 15:21
manke olur anlarımda seninki bokunu çıkarmak olmuş be yiğen....ula hemşerim usta sözu dinle bikere şu yafdan vazgeç dediğimi yap biraz<da trap çalış hareketliye bunlar bariz hatalar adanalıya yakışmaz bekliyorum seni hadiiii

16.Aralık.2013, 16:08
Komutanım biliyorum Adanalıya yakışmadı ama hatalarımıda düşündükçe çözüyorum. En büyük hatam yaf kullanmak çünkü bıldırcında'da yaf dan verim alamadım yoksa atışta vuruşta orta okuldan beri av yapıyorum son 8 yıldır verdiğim ara hariç. Onun dışında hep klasik fişekler ile avlandım JK6 hızlı barut önleme vermemem gerekirdi parlama avında bu hatayada düştüm. Neyse bu sene her yerde kış sert geçecek gibi tecrübelerim bu sene ördeğin çukurovada olduğunu söylüyor ;) Bir öncekinde de yazdığım gibi komutanım benim tüfeğimin fişeği saga bu sene bıldırcında kalan sagaları kullandım yine süper iş yaptı.

gsahiner
16.Aralık.2013, 16:10
ABİ 1- 3 Numara diyorsun filmi avlıyorsun be mübarek :) saçma az olduğu için grupman düşürmez 5 in altına düşme sen ;)

16.Aralık.2013, 16:17
Ya onlar dediğim gibi çok önceden kaz avından kalanlar. Neyse bu sene yine son artık avcılık. bir kaç sene daha uzak kalacam avcılıktan hem kendi çıkarlarım hem firmanın isteği üzerine yine yurtdışına bir kaç seneliğine. İçimde uhte kalan oktay komutanımla ve diğer abilerimle bir organizasyon yapamadık kısmet artık geri dönüşte inşallah bol bol ördek vururuz. :)

samet bereket
16.Aralık.2013, 20:16
Şimdi ali kardeşim öncelikle geçmiş olsun sen parlama avı yapıyorsun hem power tapa hemde jk6 hızlı fişek kullanıyorsun tek kurşunla ördek vurabilirsen o fişeklede vurursun.Öncelikle keçe tapa yada bior tapa 6 numara fişek kullanman lazım tüfeğinin şokları müsait marka olarak bornaghi ve b&p'nin keçe tapa fişeklerini tavsiye ederim yaf jk6 fişeklerinide sakla geçit avında güzel randıman verir kardeşim..Keçe tapa kullan memnun kalacağına eminim helede parlama avında, mirage alma ben aldım top gibi patlıyor saçmalar nereye gideceğini şaşırıyor,iyi haberlerini bekliyoruz rastgele..

ibrahim ozel
16.Aralık.2013, 20:24
Paşam bıldırcın üveyk avı hariç paraya kıyacaksın avrupa fişek kullanacaksın. Dün ördeğe 3 atış 3 torbada tüfek büyük huğlu poze, fişek winçhester 34 gr 5 numara, eşek zaten benim :D Fişek tüfek eşek sağlamsa sorun yok karavana zor olur ama senin tüfek fişeği bilmemde azıcık eşekliği sen yapmışın gibime geliyor hemşerim :D Olur böle şeyler rastgele sana....

17.Aralık.2013, 06:00
Olay çözüldü abi eski usul kara düzen devam edecem. Jk6-s4 neyim anlamam ben :) Winchester, zuber, rc sıpe, b&p bir karışım yapim bir dahakine ben :)

Oktay AKÇAKMAK
17.Aralık.2013, 06:44
sen yinede tüfeğin arkasına yeni bir adam al bence ....ula çalışsana biraza beni dellendirecen ha şimdi

17.Aralık.2013, 07:12
Çalışacam oktay abi kızma yav bacak kadar çocuğa :) bak gör abi bir dahaki gidişime ördek fotolarını inşallah zannedersem galiba :)

Oktay AKÇAKMAK
17.Aralık.2013, 08:06
adanadan karavanacı adam çıkmaz hemşerim en kısa zamanda buraya boy boy ördekleri dizmezsen memlekete gelir canına yapışrım bekliyorum haberin olaaa

ibrahim ozel
17.Aralık.2013, 09:10
adanadan karavanacı adam çıkmaz hemşerim en kısa zamanda buraya boy boy ördekleri dizmezsen memlekete gelir canına yapışrım bekliyorum haberin olaaa

Ali oktay abiyle ilk avımı bilir aferim lan başçavuşdan öteye dedirtmedim sıkıyosa dedirt adam yanında piskopat valla enseye tokat yiyecez korkusuyla her attığım torbadaydı :D :D

Oktay AKÇAKMAK
17.Aralık.2013, 09:24
bak işte ibo vermiş cevabı ...sen vurda nasıl vurursan vur

17.Aralık.2013, 09:52
İbrahim abi az çok tahmin edebiliyorum Oktay komutanımı. Geçen hafta ördek çoktu oktay abi gel misafirim ol diycem tırsıyorum şimdi gideriz kuş çıkmaz ayağının altına alır beni veya kafamın üzerine elma koyar ateş eder diye abi. :)

ibrahim ozel
17.Aralık.2013, 18:54
İbrahim abi az çok tahmin edebiliyorum Oktay komutanımı. Geçen hafta ördek çoktu oktay abi gel misafirim ol diycem tırsıyorum şimdi gideriz kuş çıkmaz ayağının altına alır beni veya kafamın üzerine elma koyar ateş eder diye abi. :)

Hayallerini genişlet kardeşim sadece bu dediklerinle kalırsa öp başına koy :D :D Adam pisikopat la :D :D

Oktay AKÇAKMAK
17.Aralık.2013, 20:24
ula benim yanıma gelipte boş donen olmuşmu ki ben boş ava davet bedileyim biz o işi 10 sene once bıraktık kardeş ..boş işere gelmemkafamda goturmez...okadxarrr

Yıldıray İNCE
18.Aralık.2013, 08:31
ula benim yanıma gelipte boş donen olmuşmu ki ben boş ava davet bedileyim biz o işi 10 sene once bıraktık kardeş ..boş işere gelmemkafamda goturmez...okadxarrr

Yakışır Komutanım o kadarrrrrr..........

18.Aralık.2013, 16:33
Farkındayım komutanlarım onun için ağzımı açmıyorum ya :). Bu arada bu hafta sonu ördek işi yattı benim 1 hafta raporluyum ciğerler iltihap toplamış.

ibrahim ozel
18.Aralık.2013, 18:05
geçmiş olsun paşam

18.Aralık.2013, 18:39
Teşekkürler İbrahim abi.

Osman KARATEPE
18.Aralık.2013, 19:09
Ali B&P 34 gr 5 numara ben çok memnunum ördekte...

Oktay AKÇAKMAK
18.Aralık.2013, 19:30
al işte ordek vur dedik ya başladı işte yan yattı çamura battı mazeretler...ula tamam vazgeçtim vurmada hastada olma..ama yeterki bana bunlarla gelme bu hafta hastasın kurtuldun diyelim ya sonraki hafta ne bulacanbu seferde ölü ölmüş yangın yanıyor tarzında mazeretler bulmazsın inşallah...tez zamanda rasgelsin inşallah....okadarrrrr

19.Aralık.2013, 11:53
Aklımda Osman abi. Komutanım vallahi hastayım hemşireler kalbura çevirdiler yeminlen :)

Oktay AKÇAKMAK
19.Aralık.2013, 14:34
ben ördekle çekilmiş resim bekliyorum başkada bişey demiyorum git köyden satın al suya koy vur...ben sonuca bakarım okadarrrr

19.Aralık.2013, 18:44
Sözümüz söz komutanım bu hafta sonu olmazda önümüzdeki hafta sonu dizecem ördekleri.