PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVLAKLARDA İZİN ALINMA ESASLARI

Burhan KESKİN
27.Ocak.2014, 08:35
DEVLET VE GENEL AVLAKLARINDA AVLANMA İZİN BELGESİNİN DÜZENLENMESİ

İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında… MAK kararlarında belirtilen avlanma süreleri içinde her gün, günlük avlanma limitleri dahilinde avlağın bulunduğu ildeki şube müdürlüğünden alınan “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” doğrultusunda avlanılır.

Genel ve devlet avlağında türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır. Avlattırılan tüm türlere ait kotalar bittiğinde ise avlanma sürelerine uyulmasına gerek kalmadan o avlak ava kapatılacaktır. Ava kapatılması durumu, bölge müdürlüklerinin Web sayfasında yayınlanacaktır. Bu avlaklarda; avlanma izin kartı haricinde ildeki şube müdürlüğünden “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” almadan avlanmak yasaktır.” Hükümleri yer almaktadır.

TESCİLİ YAPILAN AVLAKLARDA AVLANMA İZNİNİN ALINMASI

Avcılarımız tescil edilmiş avlaklarda (genel veya devlet) izin almak içinmilliparklar.gov.tradresinden Avlak yönetimi bilgi sistemine girilerekAvcı girişi kısmından izin alarak av yapabileceklerdir.

kaynak: http://corum.ormansu.gov.tr/Corum/AnaSayfa/avlaklarimiz/avlaklardaizin.aspx?sflang=tr

ibrahim uysal
27.Ocak.2014, 08:52
İnşallah gelecek sezona bu yapılan yanlışlıklar giderilir...Bilgi için teşekkürler abim...

Burhan KESKİN
27.Ocak.2014, 08:55
İnşallah gelecek sezona bu yapılan yanlışlıklar giderilir...Bilgi için teşekkürler abim...

valla Halil tamamen saçma bir uygulama inşallah vazgeçerler..

Yıldıray İNCE
27.Ocak.2014, 09:33
Bilgilendirme için teşekkürler Ustam.........

27.Ocak.2014, 09:50
bu sene bu işin bokunu çok çektik...
milli parklar bile uygulamadan şikayetçi...ama ne hikmetse erzurumda 6 avlak daha eklendi yeni haritaya...hayırlı olsun...
ben geri adım atılacağına inanmıyorum...tabi bu benim kendi görüşüm...
adamlar keklik kotası verilmeyen yerlere domuz kotası adı altında izin alıp azmı keklik avladılar...
bizim millet olarak cinliğe aklımızın her milletten daha çok çalıştığını hesaba katmadan çalışma yaparsan sonu bu olur...

Burhan KESKİN
27.Ocak.2014, 10:33
bu sene bu işin bokunu çok çektik...
milli parklar bile uygulamadan şikayetçi...ama ne hikmetse erzurumda 6 avlak daha eklendi yeni haritaya...hayırlı olsun...
ben geri adım atılacağına inanmıyorum...tabi bu benim kendi görüşüm...
adamlar keklik kotası verilmeyen yerlere domuz kotası adı altında izin alıp azmı keklik avladılar...
bizim millet olarak cinliğe aklımızın her milletten daha çok çalıştığını hesaba katmadan çalışma yaparsan sonu bu olur...

Çetin Bilecik'te her zaman gittiğimiz bir avlak vardı inhisar avlağı bu sene orayı devlet avlağı yaptılar 350 adet keklik kotası koymuşlar bir saate doldu biz açıkta kaldık benim anlamadığım bu kotayı neye göre koyuyorlar benim bildiğim o arazide keklik sayımı yapılmadı.. yapılmasıda mümkün değil arazi çok sıklık gezmesi zor bir arazi..

27.Ocak.2014, 11:57
Çetin Bilecik'te her zaman gittiğimiz bir avlak vardı inhisar avlağı bu sene orayı devlet avlağı yaptılar 350 adet keklik kotası koymuşlar bir saate doldu biz açıkta kaldık benim anlamadığım bu kotayı neye göre koyuyorlar benim bildiğim o arazide keklik sayımı yapılmadı.. yapılmasıda mümkün değil arazi çok sıklık gezmesi zor bir arazi..

abi Allah aşkına bizim ülkemizde neyin envanterini yapmışlarki kekliğin yapsınlar...
adamlar büyük hayvan kotasını neye göre belirliyorlar...sence envanter çalışmasımı var...
ben görmedim...yazılı olarak var doğrudur ama kim çıkıp neye göre saymış...
kaldıki kanatlı hayvanı sayacaklar...
sezon sonunda dernekler milli parklara bir rapor sunar...
belki bilirsin...geçen yıla göre keklik,tavşan,ördek,tilki,domuz vs.gibi hayvanlar arttımı,azaldımı gibisinden...
buna göre kendileri sözde ayarlama yapıyorlar...
ama inan buda hikaye...herşey nerde bitiyor biliyormusun abi...
herşey mak'ta bitiyor sen ordan ben burdan istediğin kadar teklif öneri bilmem ne gönder...
onlar kendi bildiklerini okuyorlar...biz burdan milli parklara öneri teklif veriyoruz onlarda mak'a aynını veriyorlar...ben görmedim şimdiye kadar bir tane istenilenin yapıldığını...
sadece şurayı yasaklayalım de onu yapıyorlar bak Allah için...oda yetmiyor ulan şurada yasak olsun diyorlar...bir bakıyorsun ki her taraf kırmızı...
350 kekliklik kotanın bir günde kapatılması gibi...
ben ondada dalaverin döndüğüne inanıyorum...nasılsa tc.de var,pul numarasıda milli parklarda...bilmem anlatabildim mi?

gsahiner
27.Ocak.2014, 12:33
yahu türkiyede en çok ankara - beypazarına kota vermişlerdi gece 12-de açılıp 12.15 de kota doluyordu 250 avcılık kota doluyor nasıl iş ???

Burhan KESKİN
27.Ocak.2014, 12:49
Adamlar avrupa normlarına göre uyum çerçevsinde düzenleme yapıyoruz diyorlar.. peki bende soruyorum avrupada av nasıl yapılıyor envarter sayımı neye göre yapılıyor evet orada av kotası var ama her şeyin ince hesabıda var sen burada hangi hesapları yaptınki kotalı avcılğa geçiyorsun.. birde neymiş efendim bu uygulamadan avcı memnun evet memnun nasıl memnun parası olan av vuruyor parası olmayan hüsran bumu adalet... Bu uygulama bu sene kalkmalı biz avcılar olarak ne gerikiyorsa yapmalıyız artık... Bakalım merak ediyorum bu sene ne kadar pul satacaklar....

İBRAHİM AKKAYA
27.Ocak.2014, 13:24
Ya Büyüklere Hakeret Etmeyin Onlardan İyi mi bileçeksiniz. :D :D :D :D
Biz Yıllarça İstanbulda Boğaza Nazır Rakısını içip Anadolunun Dertlerini Yazanların Romanlarını okumadıkmı.
Adamlar Paralı Avlaklara Yönlediriyorlar.
Sonuç ortadada. >:( >:( >:( >:( >:(

samet bereket
27.Ocak.2014, 19:20
Bizde böyle sıkıntı yok çok şükür evrakları daha kontrol eden bile olmadı kaç yıldır araba işlemeyen yere gelmeye üşeniyor beyfendiler allah yardımcımız olsun elbet sıra bizede gelecek..

ismail aksu
27.Ocak.2014, 19:28
AKSARAYDA açık yer var haritada avcılar gitmiş giremezsiniz demiş jandarma neden yanlışlıkla harita yanlış basılmış burası sadece domuza açıkbide bilmem neye demiş gölde ben uçan domuz görmüyom deseydiniz dedim herneyse adamlara av yaptırmamışlar gidin yoksa ceza yazırız diyede azarlamışlar

gsahiner
28.Ocak.2014, 07:34
AKSARAYDA açık yer var haritada avcılar gitmiş giremezsiniz demiş jandarma neden yanlışlıkla harita yanlış basılmış burası sadece domuza açıkbide bilmem neye demiş gölde ben uçan domuz görmüyom deseydiniz dedim herneyse adamlara av yaptırmamışlar gidin yoksa ceza yazırız diyede azarlamışlar

Abi onu deme hakkı yok ya haritada neyse o ben olsam kavga ederdim