PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖNERİ!!!!!

ahmet tan
28.Ocak.2014, 21:26
ARKADAŞLAR HEPİNİZİN BİLDİĞİ ÜZERE BILDIRCIN VE ÜVEYİK AVLARI AĞUSTOSUN 15-25 ARASI AÇILMAKTADIR. SÖZ KONUSU AVLAR GENELDE EYLÜLÜN 15-25 ARASI ÜLKEMİZDEN GÖÇ ETMEKTEDİR. BU SAATTEN SONRA YAPILAN AVLAR GENELDE TEYP KURARAK GÖÇ BILDIRCINI İNDİRİLEREK YAPILAN KAÇAK AVDIR. BENİM ÖNERİM DAHA ÇOK ŞİKAYETİM BU TARİHTEN SONRA BILDIRCIN ÜVEYİK AVI ADI ALTINDA TAVŞAN VE KELİK AVI YAPILMASIDIR. BUNU YAPAN SÖZDE AVCILAR TORBADA BİR ŞEY YAKALANMADIĞI İÇİN HERHANGİ BİR CEZAİ İŞLEME MARUZ KALINMAYACAĞINI BİLDİKLERİ İÇİN BUNU HER SENE YAPMAKTADIR. KENDİMİZE SORALIM YAPMIYORMUYUZ. MALESEF ÇOĞU KİŞİNİN EVET DEDİĞİNİ DUYABİLİYORUM. MADEM AMACIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİR AVCILIK VE AVCILIĞIN DEVAMLILIĞI BU PALAZ AVININ ÖNÜNE GEÇMEMİZ LAZIM. SİZ AVCILIĞIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ BU KONUYU NEDEN BUGÜNE KADAR ÖNE ÇIKARMADINIZ VEYA ÇIKARDIĞINIZI BEN FARKETMEDİM. SİZDEN RİCAM LÜTFEN BILDIRCIN AVI İLE KEKLİK AVI ARASINDAKİ DÖNEMİ AVLANMAYA YASAK GÜNLER OLARAK BELİRTİLMESİNDE YARDIMCI OLUN İNANIN ADAMLAR PALAZLARI KATLEDİYOR VE ELİMİZDEN BİRŞEY GELMİYOR. KONU HAKKINDA BİRAZ TAŞI ELİMİZİN ALTINA KOYALIM .SAYGILAR.....

ibrahim uysal
29.Ocak.2014, 04:34
Ahmet öncelikle;"SİZ AVCILIĞIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ BU KONUYU NEDEN BUGÜNE KADAR ÖNE ÇIKARMADINIZ VEYA ÇIKARDIĞINIZI BEN FARKETMEDİM." Sen bizi takip etmemişsin demekki...Bunun hemen hemen hergün tartışmaları yapıldı sitelerde ve bizim sitemizde...Takip etmemişsin ki;forumlarda büyük harfle yazmanın manasını bilmiyorsun...Buna dikkat edelim kardeşim...
Şimdi değerli kardeşim;bizim bölgemize (Akdeniz) bıldırcın Eylül ayında giriş yapar ve Kasım ayının ilk haftalarına kadar avı yapılır...Üveyik,Eylül ayının ikinci yarısında gelir,Ekim sonuna kadar avlanır...Bizim de bölgesel problemlerimiz var...Senin de belirttiğin gibi;keklik palazları Toroslara kurulan bıldırcın kasetçileri tarafından vuruluyor!!
Bunun yanlışlığını bile bile yapan zaten avcılığı boşver,insan değildir...Ama;her yıl yüzlerce liralar para ödediğin devlet senin için ne yapıyor?Bu işin yapıldığını bile bile bırakıyorlar işin ucunu...Bu sezon,hiçbir görevli memura rastgelmedim meralarda!!
Biz yine görevimizi yapmaya ve uyarılara devam edeceğiz...Yani;bizim elimiz hep taşın altında...İnşallah faydası olur...

Yıldıray İNCE
29.Ocak.2014, 05:22
Bunun yanlışlığını bile bile yapan zaten avcılığı boşver,insan değildir...Ama;her yıl yüzlerce liralar para ödediğin devlet senin için ne yapıyor?Bu işin yapıldığını bile bile bırakıyorlar işin ucunu...Bu sezon,hiçbir görevli memura rastgelmedim meralarda!!
Biz yine görevimizi yapmaya ve uyarılara devam edeceğiz...Yani;bizim elimiz hep taşın altında...İnşallah faydası olur...

Eline ağzına sağlık Ustam......... ;D

ibrahim ozel
29.Ocak.2014, 07:52
Tarım sorunundan sonraki en büyük sorun zamansız avlanmadır. İlk insan Adem Peygamberimizden beri var olan avcılık o zamanda veya bu zamanda tuzak kurarak yapılmaya devam ediliyor. Cansız mürede bir nevi tuzaktır. Benim kanaatim tuzakla avlanmak mantıklıdır. Karşı olduğum bu tuzak kahpece olmamalı ve hayvanları zamansız avlanılmalıdır. Dünyada 2 ülke hariç tüm ülkelerde teyp serbesttir. Avlanma günü yoktur. Ama devlet bazen biz avcıları kanuna karşı gelmeye zorluyor. Avbis mesela büyük bir örnek. Arkadaşım izin alıyo bende kota doluyor. Ne olcak ben arkadaşımla gitmeyecekmiyim ava mesela. Eylül gelmiş 2 nci yağmur yağmış ön göçler bitmiş ana göçler başlamış teyp yasak deniyor. Kardeşim 15 eylülden 15 kasıma kadar aç bunu. Limit 10 olsun yine ama kontrolünü sıkıştır avcılardan alınan paranın haddi hesabı yok birazda doğa için avcılık için harca bu parayı. Tüm dünya yanlışda senmi doğrusun. Yunan bulgar hergün ava serbest. Biz napacaz söyleyin. Ben tuzakla avlanmaya karşı değilim. Zamansız avlanmaya karşıyım. Yumurta toplayıcılarına deli olurum öldüresim gelir. Eğer avcı zamanlı olarak teyp kuruyorsa canlı ördek kullanıyorsa ben şahsen karşı değilim kurmam ama kuranı gördüğümde veya canlı mühreyi eğer zamanı uygunsa şikayet etmem kimse kusura bakmasın.

ahmet tan
29.Ocak.2014, 09:18
halil ibrahim bey yorum için teşekkürler.ayrıca konu benim dikkatimden kaçmış olabilir.

ibrahim uysal
29.Ocak.2014, 09:26
Ben teşekkür ederim kardeşim,duyarlılığın için...

ahmet tan
29.Ocak.2014, 09:52
ayrıca değerli arkadaşlar ibrahim komutanımın dediği gibi bir ilaç var ester diye geçen yıl birkaç kişiden duydum tavşan göçenleri ölmüş artık kuşlar ne oluyor siz tahmin edin nasıl oluyorda bu ilaçı serbest olarak satabiliyorlar. anlamakta güçlük çekiyorum yaa batıda bu ilaçlar yasak ve bunların alternatifi olan hayvanlara zarar vermeyen tarım ilaçları mevcut bu konuda da bir çalışma yapmak lazım.

ibrahim ozel
29.Ocak.2014, 13:22
Ceyhan ovasında nadir görülen mısır ekiminden mısırın 10 cm boyu uzayana kadar sülükler yapışır ve öldürürler. Bu sülükle mücadelenin ne yazıkki ülkemizde tek çözümü var. Bu ilacı bildiğiniz ekmek hamuruna katıyosunuz içine toz şeker ekliyorsunuz ve tarlaya eldiven giymek şartı ile ufak parçalarla atıyorsunuz. Bunu yiyen sülük ölüyor. Sülüğü yiyen tarla kuşu, bıldırcın, keklik turaç vs hangi kuş yerse ölüyor. Sonunda bu kuşları yiyen tilki çakal ölüyor. Köylü çok müzdarip mecburen doğayı katlediyorlar. Ceyhana gidip sorumlulara durumu anlatıyorlar ama cevap şu. Sülük sorununuz bitiyormu siz ona bakın. Bunu söyleyen adam ceyhanın insanı affedermi sopayı yiyor ama durum bu. Şimdi köylü mahsüldenmi vazgeçsin hayvanlardan mı?

İBRAHİM AKKAYA
29.Ocak.2014, 17:02
Ahmet Kardeşim Bu Sitelerin amaçı senin yazdıklarına çare olmak Dertlere ortak olmak ama Herkesin Kendi Vijdanını Dinlemesi Lazım.
Hani Orman Bölgelerinde Ormanı Bekçi Değil Sevgi Korur Der ya işte öyle.
Kaçak Avcı ya Yasak neki istediğin Kadar Geç Aç onlar için Fark etmez Onun Amaçı Vurmak Öldürmekse öldürür Ben Yaz Kış Projöktör Avı Yapanları biliyorum.
Et İçin Hiç Ava Gitmedim İki Tane Köpeğim Var u yıl Hiç Bıldırçın Vurmadım.
Egede Yaz Kış Bıldırcın olan ir Bölgedeyim Bıldırçın Kalmadı .10 Sene Önçesi Bıldırcına Üveyiğe Fişek Atmazdık Gölmarmara da Şimdi Erzurum .Konya Ankara .G.Antep Dar geliyor. :D :D :D :D
İrahim Özel Yutdışına Gidiyor :) :) :)
İlaç Gübre Ayrı Dert Biz Dert dinleyip Dertlenirken Av Kanalımız Don Çizme Satıyor.
Herkes Kendi Vijdanını Dinlesin Ona göre Hareket Etsin Selamlar Kardeşim.

29.Ocak.2014, 19:09
zamansız avcılığın tadını kaçırdılar. daha fazla ekip kurulup daha çok denetimden yanayım. burda tek ekip var oda bize 45 km uzaklıktaki alanyada bıldırcın zamanı nöbet tutuyor. millet dinlermi hiç vuruyorda vuruyor. dün bir sohbet esnasında duyduklarıma inanamadım. ben bu senede keklik az dedim, demez olaydım adam eylülde ava başlamış bir günde 14 keklik vurdum diyor. buyrun bakalım ben ne yapam ne diyem. vurduğu kekliğin 90'ı geçtiğini söylüyor.
kaset işine gelinceeeee. yalan yok kaset kurulan mevkiler belli zaten. sabah gidersen kavga edersin ama akşam üstü artıkları toplamaya gidersin. ummadığım kişiler avcı olmuşta haberim yok. ama şuda bi gerçek kasetsiz bizim bu bölgeye bıldırcın falan uğramaz. saygılar.

samet bereket
29.Ocak.2014, 19:48
Ahmet kardeşim güzel bir konuya değinmişsin eline sağlık bu kaçak avcıların bir çoğu arkası sağlam avcılar sen ihbar etsende adamlar paçayı kurtarıyor böylesinede denk geldik şikayet etmekten başka bişey gelmez elimizden...

ismail aksu
29.Ocak.2014, 20:08
av hayvalarının azalmasındaki başlıca sebep biz insanlardır sıralamak gerekirse bilinçsiz av yani limit aşımı ve köylünün bilinçsiz zamanda avlanaması tarih gözetmeksizin canları istediği zaman gece far avı ki katliamın başı bilinçsizce açılan dağlara orman yolu eskiden biz avalaklara dağın yanına var

amazdık şimdi bir dağın tepesinden diğer tepesine millet arabayla geçiyor dağ taş yol tabi buda far avına tuz biber oluyor ve bilinçli avcılıkd
a buna dahil niyemi eskiden bu yaban tv kurulmadan 6 yada 7 yıllık mazi bu bir çoğumuz av köpeğine ne ne ırk ne ne özellik kaç kişi biliyordu? bilinçli avcılar hemen hemen hepsinde bende dahil av köpeği aldık bildiğimiz dedektör eskiden kimsede yokken yanından veya tabiri cayizsse üstüne basıp geçtimiz zı mahal o av lar yasama sansı vardı şimdi atıyorum farzi mahal ibrahim abinin ares burhan abinin mily işte osman abinn lindası vs vs vs bundan avın kaçma sansı? mümkünmü atıyorum yani illaki eski yıllara nazaran av azalacaktır biz dernek olarak av koruma ekibi ile aktif çalıştık köylerdeki dernek üyelerimizden aldığımız ihbararlarla birçok far avı kafes avı gerek önese gerek bıldırcın teyip vsvs burdan elimden geldiği kadar paylaştım ve bunları biz gecenin 3 5 demeden bazıları o sıcak yataklarında yatarken diimm uzun lafın kısası bundan sonra dahada azalacağı kesin elimizden geldinnce koruyup kollicaz benim nacizane fikrim bu sadece av korumanın yapacağı işş diill derneklere gerekirse yetki verilmesi gerekse fahri av müfettişlerinin sayısının artırılmasıdır ,,,