Orijinalini görmek için tıklayınız : GÜZEL BİR SİSTEM.........
Yıldıray İNCE
02.Şubat.2014, 18:27
Güzel bir sistem birer tane almak lazım............ :)
http://i62.tinypic.com/11mc93n.jpg
Osman KARATEPE
02.Şubat.2014, 18:33
Güzel bir sistem birer tane almak lazım............ :)
http://i62.tinypic.com/11mc93n.jpg
Gez arpacığın önünde avımı görmeden atış yapamam ben abi bu ne böyle :D :D
Yıldıray İNCE
02.Şubat.2014, 18:37
Gez arpacığın önünde avımı görmeden atış yapamam ben abi bu ne böyle :D :D
Dürbün sistemi var Usta ordan bakacaksın beyav......... :D
Osman KARATEPE
02.Şubat.2014, 18:44
Dürbün sistemi var Usta ordan bakacaksın beyav......... :D
Abi dürbünü sadece domuz avında kullanabiliriz ben yemediğim ava tüfek atmam ;)
valla abi benimde işim değil bu...
domuz avını severim ben osman gibi değilim...
yemediğim ava tüfek etmem denilincede elimde olmadan kızıyorum...osmancım senle alakası yok yanlış anlaşılmasın...bu düşünceyi savunan burda da çok avcı var...böyle bakınca...
kendimi sadece et için avlanan biri olarak görüyorum...neden atmayayım...
popilasyonda ve besin zincirinde bizim avlarımız zaten en alt seviyede olan hayvanlar...keklik,tavşan,ördek gibi...
doğadaki düşmanlarının yanısıra avcılar tarafından da tüketiliyorlar bu hayvanlar...domuzun düşmanı olan sadece ve sadece benim bildiğim kurt var...
onun için avcınında doğada bir denge unsuru olduğunu unutmamak gerek...örneğin tilki popilasyonu oldukça fazla ve dağda ovada yani avlaklarda raslarsa bence avcılara tanınan haklar çerçevesinde bunlarında azaltılması gerek...özelliklede saksağanı es geçmeyin derim...
Yıldıray İNCE
03.Şubat.2014, 07:30
valla abi benimde işim değil bu...
domuz avını severim ben osman gibi değilim...
yemediğim ava tüfek etmem denilincede elimde olmadan kızıyorum...osmancım senle alakası yok yanlış anlaşılmasın...bu düşünceyi savunan burda da çok avcı var...böyle bakınca...
kendimi sadece et için avlanan biri olarak görüyorum...neden atmayayım...
popilasyonda ve besin zincirinde bizim avlarımız zaten en alt seviyede olan hayvanlar...keklik,tavşan,ördek gibi...
doğadaki düşmanlarının yanısıra avcılar tarafından da tüketiliyorlar bu hayvanlar...domuzun düşmanı olan sadece ve sadece benim bildiğim kurt var...
onun için avcınında doğada bir denge unsuru olduğunu unutmamak gerek...örneğin tilki popilasyonu oldukça fazla ve dağda ovada yani avlaklarda raslarsa bence avcılara tanınan haklar çerçevesinde bunlarında azaltılması gerek...özelliklede saksağanı es geçmeyin derim...
Domuz avından bende haz almam pekde gitmem zaten ben fotodaki kamera sistemi için iyi sistem demiştim zaten..........
fikrimi yazdım abi...sadece...
sisteme gelince biz alışığız gez arpacık sistemine..
dürbün olayı biraz daha yivliler için uyumlu...
çiftelerde ne kadar sağlıklı olur ıda ayrı bir konu...ama atışları kaydetmek güzel olsa gerek...
Burhan KESKİN
03.Şubat.2014, 08:39
Güzel bir sistem ama çifteye olmaz bence mavzere yakışır bu sitem..
ibrahim ozel
03.Şubat.2014, 09:47
Domuza kolay kolay bende ateş etmem ama kışın özellikle domuz olan yerlere giderim bu seferde rast gelmez. Kışın domuz eti köpeği tabiri caiz ise domuz gibi yapar. Hastaysa köpeğin iyileştirir. Yani kışın domuz eti kadar faydalı bir mama yoktur ama sadece kışın soğuklarda. Karga ve saksağana dayanamam önüme gelmesin affetmem. Ama kurt asla vurmam ekibimede vurdurmam. Tilki çakal bence çiftçinin kedisidir. Fare popilasyonu ona bağlı gibi bişi ve yırtıcı kuşlara o nedenle vurmam. Şikayet boyutuna gelmişse tilki çakal durumu o başka konu tabi. Resimdeki dürbün abartı belki ama dürbünlü poze yada çifteler sabah tan zamanı uçar avında çok işe yarıyor ekibimden 1-2 kişi bunu denedi ve çok memnunlar.
Domuza kolay kolay bende ateş etmem ama kışın özellikle domuz olan yerlere giderim bu seferde rast gelmez. Kışın domuz eti köpeği tabiri caiz ise domuz gibi yapar. Hastaysa köpeğin iyileştirir. Yani kışın domuz eti kadar faydalı bir mama yoktur ama sadece kışın soğuklarda. Karga ve saksağana dayanamam önüme gelmesin affetmem. Ama kurt asla vurmam ekibimede vurdurmam. Tilki çakal bence çiftçinin kedisidir. Fare popilasyonu ona bağlı gibi bişi ve yırtıcı kuşlara o nedenle vurmam. Şikayet boyutuna gelmişse tilki çakal durumu o başka konu tabi. Resimdeki dürbün abartı belki ama dürbünlü poze yada çifteler sabah tan zamanı uçar avında çok işe yarıyor ekibimden 1-2 kişi bunu denedi ve çok memnunlar.
tilki ovada işe yarayabilir ama dağda keklik meralarında çifçiyle alakası yok..
sadece keklik ve tavşanın düşmanı...
kekliğin gecelediği yerlerde sabah avlarında izlerinden görüyoruz her taşın dibini yoklamış...
domuz avıda tabi tercih meselesi ama benim büyük zevk aldığım avlardan biri...
hem avcıyı zorlaması hemde adranelini fazla olan bir av olmasından olsa gerek...
buralar batı gibi değil...kar çok olduğundan yürüme olarak avcıyı zorlamasının yanısıra karda hayvanın bek yerleri ve geçiş yerlerinin tespitinde de çok işe yarıyor...
hem domuz popilasyonu burdada oldukça fazla...
geçen sezon Atatütk Üniversitesi ile yaptığımız ortak bir çalışma sonucunda büyükbaş hayvanların tabak (ŞAP) hastalığının taşıyıcısının domuz olduğuda ortaya çıktı...
o yüzden benim kendi fikrimdir tabi...
doğada bununda elenmesi gerekli...
ibrahim ozel
03.Şubat.2014, 12:29
Abi çiftçinin düşmanı olduğu kadar domuz ormanlarında traktörüdür toprağın hava almasını sağlar ama dedim ya kışın sadece sıkı atarım domuza yazın lazım olmadığı için gördüğümde pas geçer yoluma bakarım.
Abi çiftçinin düşmanı olduğu kadar domuz ormanlarında traktörüdür toprağın hava almasını sağlar ama dedim ya kışın sadece sıkı atarım domuza yazın lazım olmadığı için gördüğümde pas geçer yoluma bakarım.
bende kış için diyorum zaten...herşey zamanında güzel...
ibrahim ozel
03.Şubat.2014, 12:46
bende kış için diyorum zaten...herşey zamanında güzel...
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
veyselll
03.Şubat.2014, 17:23
domuz etı olayına katılıyorum. Bendekı yavru avdan geldıkten 1 hafta sonra hasta oldu. Veterınere gıttık, ılaclar falan ama degısıklık yok. Arkadaslar, rahat bı yere koy da rahat rahat olsun dedıler. 3 yada 4 defa veterınere gıttı. Fazla bırsey yemıyordu. Son gunlerı ıcın kavanoz mama almaya gıttım pet shop a. petshop cu '' bana kufur etmeyecegıne soz ver, kopegı ıyılestıreyım'' dedı. 6 kavanoz domuz etlı mama verdı. Kacak mal tabı. Kopek daha tabaga dokulmeden havada kaptı. Sabah gezmeye baslamıstı. 3 gunde hastalıgı attı
yaw o kadar domuzu zayi ettik desenize... :D :D :D
veyselll
03.Şubat.2014, 18:27
yaw o kadar domuzu zayi ettik desenize... :D :D :D
Abı ben gecen arka ayagın bırını getıreyım dedım deee, benım kopekler cıg et yemez. Haslamak lazım. Kavanoz mama 3 lıra. Elın gavuru ugrassın :) yahudı baca temızlemez, temızletır hesabı :D :D :D
Abı ben gecen arka ayagın bırını getıreyım dedım deee, benım kopekler cıg et yemez. Haslamak lazım. Kavanoz mama 3 lıra. Elın gavuru ugrassın :) yahudı baca temızlemez, temızletır hesabı :D :D :D
harbiden yaw...
o kokuya dayanamam sanırım...ıyyyyy...
Burak SEZER
03.Şubat.2014, 20:45
Acaba gerçekten böyle bi mekanizma varmı yoksa photoshop mu ??
Osman KARATEPE
04.Şubat.2014, 07:20
Elimden geldiğince zararlılarla mücadele ederim ve bunu çevremde herkez bilir.Özellikle saksağanlara karşı aşırı bir sevgim vardır ;) özellikle saksağan avına giderim ve bu sene köyümde o kadar çok arttıki o pezevenkler ...ama canlarına okuyacağım merak etmesinler....
Yıldıray İNCE
05.Şubat.2014, 08:28
Elimden geldiğince zararlılarla mücadele ederim ve bunu çevremde herkez bilir.Özellikle saksağanlara karşı aşırı bir sevgim vardır ;) özellikle saksağan avına giderim ve bu sene köyümde o kadar çok arttıki o pezevenkler ...ama canlarına okuyacağım merak etmesinler....
Yakışır kardeşime............. ;D
gsahiner
05.Şubat.2014, 16:38
bizim türkiyede almak kolayda kullanmak imkansız abi bu sistemi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.