PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aticilik sporu

gumush
18.Şubat.2014, 12:39
Merhaba ,
Aticilik sporu ile ilgileniyorum.

Bir kac alternatifim oldugunu dusunuyorum.

Daha once atesli bir silah kullanmadim ( askerlik haric )

Bu nedenle kafamda bazi sorular var. Sizlerle paylasip sizlerden fikir almak istiyorum.

1- Skeet yada Trap arasinda bir secim yapmam zor. Bunu rahatlatici bir ugras olarak goruyorum. Aklimdaki skeet icin bir tufek alirsam bu alanda olmasa bile av icin kullanabilirim.
Ancak skeet icinde poligon disinda atis imkanim az olacak. Ancak trap'de uygun alan var ise atis makineleri vs ile atis yapmak mumkun. Genel olarak aradaki farklari bilsemde benim icin hangisinin uygun oldugunu bilmiyorum. Maaliyetler yuksek oldugundan bastan dogru karari vermek istiyorum.

GUNCELLEME : Trap olarak secim yaptim.

2- Yine ateslide yandan ateslemeli yivli ile 50m atis aticiligida bir alternatif olabilir diye dusunuyorum. Ancak bunun icin silahlarin ve mermilerin maaliyetlerini , burokratik engelleri bilmiyorum. Internet aramalarima ragmen .22 yandan ateslemeli atisi icin uygun bir silah gormedim ( fiyat vs bilgisi acisindan ). Yine mermi maaliyeti onemli bir secim kriteri olabilir benim icin. Fiseklerin maaliyetini ogrendim. 0.5tl ( Yaf trap ) ile 1tl ( rc4 ) arasinda degisiyor.

GUNCELLEME : bu konuda bir bilgi edinemedim

3- Skeet yada trap icin bir tufek aldigimda bununla poligonda atis yapmak , yada satin almak sirasinda av ruhsatina ihtiyacim var mi ? Sporcu lisansi yeterli olur mu ? ( YANITLANDI )

GUNCELLEME :
- Poligon icin sporcu lisansi gerekliymis.
- Satin alma icin ruhsat almak ve silahi ruhsata isletmek gerekiyormus.
- Ikisi icinde islemleri baslattim.

4- Skeet , trap yada yivli atislari icin poligon disinda sakin bir bolgede kendim atis yapabilir miyim ? Bununla ilgili kisitlama duzenlemeler nelerdir ? ( Poligon icin gidis gelis evimden 100km yapiyor )

GUNCELLEME : Anladigim kadari ile meskun mahal olmadiktan sonra evraklariniz tamamsa bir sorun olmuyor. Ama yinede av bolgerini tespit edip yakin bir av bolgesinde atis yapmak sorun ihtimalini dahada azaltacaktir.

5- Poligon kullanim ucretleri konusunda bilgim yok. Ornegin 50 plaka atis icin ne kadar ucret odemem gerekir ?

Yakakoy poligonu icin 2014 Subat gecerli fiyat 25 plak 12.5tl seklinde , skeet yada trap fark etmiyor.

6- Skeet yada Trap icin ayarli kundak HUGLU 101 serisi bir tufek almayi dusunuyorum. Bu butcemin ustunde bir alim olacak. Bununla ilgili oneri, tavsiyeniz olabilir mi ?
(akdas , webley-scott , sarsilmaz , birde buyukhuglu ? )

GUNCELLEME : Bu sure icinde ilave bir bilgi edinemedim. HUGLU 101 ayarli kundak trap siparisi verdim.

Yanitlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

ibrahim uysal
18.Şubat.2014, 12:54
Hikmet bey,öncelikle aramıza hoşgeldiniz..Yaşınızı da yazarsanız,size hitapta kusur etmez arkadaşlarımız...

Sorunuzun bir tanesine ben cevap vereyim;Ateşli silah almak için av tüfeği ruhsatnamesi gerekli...Buna satın alma belgesi çıkartıp,faturayı o belgeye kestirip,tüfeği ruhsata işletiyorsunuz...
Diğer sorularınıza bilgisi dahilinde cevap verecek arkadaşlarımız olacaktır...

gumush
18.Şubat.2014, 13:01
Ibrahim bey yanitiniz icin tesekkur ederim. Profilimde gerekli duzenlemeyi yaptim.

Yıldıray İNCE
18.Şubat.2014, 13:07
Hikmet kardeşim aramıza hoş geldiniz arkadaşlarımız bilğileri dahilinde yardımcı olacaklardır keyifli paylaşımlar dilerim........

İBRAHİM AKKAYA
18.Şubat.2014, 19:38
Hikmet Kardeşim Hiç Tavsiye etmem Pahalı bir spor Hele 37 yaştan sonra Hiç olmaz.
Benim Oğlum gençler de Türkiye 2-ve 3 oldu 686 Berta aldık onunla Atıyor Yıllık 4000-5000 Fişek Atardı Getirisi yok Götürüsü çok.
Elimizde 101 HuğluVar 1500 tl de 686 var Beratta .Av bayisiyiz Biz yetişemiyoruz Fedarasyon Destek Vermiyor Dereçe yaparsan 500 Fişek harçrah Veriyor BüyüklerKatagorisindedereçe zor.
Açizene Tavsiyem Amatörçe Belde Atışlarında At Telefnum İmzamda var ararsan görüşürüz Selamlar.

gumush
18.Şubat.2014, 19:51
Ismail bey samimi yanitiniz icin tesekkur ederim. Su anda yeni baslama asamasinda oldugum icin ciddi bir yarismaci yada sporcu olma planim yok. Eger atis aktivitesi benim icin rahatlatici , keyifli bir aktivite olur ise hobi duzeyinde zaman buldukca atis yapmak istegim. Hatta aklimda bir yarismaya girmekte yok. ( bir sure sonra insanin kafasinda bi sekilde bir yarisma hissi olusuyor olabilir en azindan simdilik yok)

Oglunuz ve siz yakakoyde mi atis yapiyorsunuz ?

Diger konular hakkinda da bilginiz var ise paylasabilirseniz cok memnun olurum.

Iyi gunler dilerim.

İBRAHİM AKKAYA
19.Şubat.2014, 07:32
Hikmet Kardeşim Çiçekliye Çok Geliyorduk yarışmalara Konya İstanbul Komşu Kapısıydı :) :) :)
Biizim Kendi Poligonumuz var genelde orda Çalışıyoruz Takip edersen Mayıs Ayı İçinde Bizde Akhisarda .Alaşehir Işıklarda Bergama da çok atış olur.
Gelirsin Tanışırız Atışlara gireriz.
Diğer İşlerde Lisansınız oldumu Atışlar üçretsiz

samet bereket
19.Şubat.2014, 14:47
Hikmet kardeşim aramıza hoş geldiniz arkadaşlarımız bilğileri dahilinde yardımcı olacaklardır keyifli paylaşımlar dilerim........

gumush
19.Şubat.2014, 16:13
Samet bey tesekkur ederim. Anladigim kadariyla forumda cok aktif alanlar olmasina ragmen bu aticilik alani sanirim cok aktif degil. Aslinda bir cok sorum diger arkadaslar tarafindanda bilgi dahilinde konular diye dusunuyorum ( atis yapilabilecek alanlar gibi )

Bugun yivsiz tufek icin ilce emniyet'e basvurumu yaptim , pazartesi sali satin alma belgesi hazir olacak.

Simdilik Huglu 101 Trap Ayarli kundak almayi dusunuyorum. Ama hala kafamda sorular var.

(yakin tarihli yakakoy fiyatlarini bilende mi yok :( )

Onur ÇELİKOĞLU
19.Şubat.2014, 17:12
Hikmet abi beni ararsan seni en ince yarınıtısana kadar bilgilendiririm..
0 554 612 90 04

gumush
20.Şubat.2014, 06:36
Bir guncelleme yaptim yanit veren arkadaslara cok tesekkur ederim.