PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ARES VE ARSİ EŞLEŞTİ YAVRULAR A SECERE OLACAKLAR...

ibrahim ozel
26.Şubat.2014, 10:02
http://i58.tinypic.com/jinz7t.jpg
http://i60.tinypic.com/29lfl2d.jpg

ibrahim uysal
26.Şubat.2014, 10:08
Hayırlı olsun paşam...İnşallah gönlünüze göre olur...Mahir abime selam... :)

Burhan KESKİN
26.Şubat.2014, 10:10
hayırlı olsun..

Burak SEZER
26.Şubat.2014, 10:38
Hayırlı olsun komutanım..

gsahiner
26.Şubat.2014, 10:39
Hayırlı olsun güzel kanlar

ibrahim ozel
26.Şubat.2014, 11:22
Halil abi keneli mahirden aldım dişiyi :D köpek bende benim yani.
İyi dilekler için teşekürler dostlarım...

27.Şubat.2014, 13:46
Kaliteli pointerler güzel yavrular olur hayırlısıyla.

27.Şubat.2014, 14:10
Hayırlı olsun bakalım ne güzeller çıkacak.

ibrahim ozel
27.Şubat.2014, 15:02
Enver ve çetin paşam teşekürler...

27.Şubat.2014, 19:37
Yav ibo şu A şecere B şecere nedir şununla ilgili bize biraz bilgi verirmisin.bunu kim neye göre belirliyor..artısı nedir,eksisi nedir.

Burhan KESKİN
28.Şubat.2014, 13:41
Yav ibo şu A şecere B şecere nedir şununla ilgili bize biraz bilgi verirmisin.bunu kim neye göre belirliyor..artısı nedir,eksisi nedir.

La kendide bilmiyo atıyo işte :D :D :D :D :D :D

28.Şubat.2014, 14:35
Hayırlı olsun abi

Yıldıray İNCE
28.Şubat.2014, 14:46
Hayırlı olsun bakalım ne güzeller çıkacak.

ibrahim ozel
01.Mart.2014, 09:11

A secere demek FCI yada ülkemizdeki KIF belgesinde köpeklerin seceresindeki eşleşme bölümlerinin tamamında köpeğin atalarının isimleri ve hangi köpeklerle eşleşerek soyun devam ettiğini göstermesi demektir.
B secere demek köpeğin geçmişdeki atalarının bir kısmının yada tamamının bilinmediği demek olur ki seceresinde atalarının adı ve eşleştiği köpekler yazılı değildir. Ancak B secere köpek demek A secereden daha az kaliteli demek anlamına gelmez. Bu köpeklere secereler hakem heyetinin ırk özelliğini taşıyıp taşımadığını belirlenmesinden dolayı secere aldıkları için kalitede diğer a secerelere göre bir eksiklikleri bulunmamaktadır.
Eskiden insanlar onun yavrusu bunun torunu adı altında bazen doğru bazen yalanlarla av camiasına bir çok köpek sattılar ki buna bende dahilim. İçlerinde güvenilir olanlar oldu yalan dolanla dolu geçmişi olan oldu. O nedenle secereli köpek almak gereklidir. Eğer secereli alınır ve çip takılı olursa ve üretim iznine sahip olurlarsa atalarının hangi köpekler olduğu %100 bilinir ve kimse kimseyi kandıramaz. Ayrıca kanlarındaki yani atalarındaki avcı kanlar yarışma kanları takip edilebilir. Böylece insanlar ne aldığını bilirler ve ona göre eğitimini verebilirler. Buda demek oluyor ki avcılarımız hem secereli hem av yapan köpeklerden almalıdır. Kalite tesadüf değildir. Değişik kanlarla eşleşme yapılan köpekler kalitenin yükseltilmesi amacıyla yapılır ve özenle seçilir. Bu özen herkes tarafından gösterilmesede şu an ülkemizde bu yolda büyük ilerlemeler olmuştur olmayada devam etmektedir.
Sevgili Çift Tetik Burhan'a sevgi ve saygılarımla :D :D

Niyazi UYANIK
05.Mart.2014, 19:55
Konu secere olunca bazı köpek tacirleri köpek eğitiminden anlamadıkları için yani köpeklerini sınava hazırlıyamama korkularından dolayı secere ye sıcak bakmamakta çünki köpekleri damızlık sınavını geçemeyeceği ve köpek satamayacağı korkusu var bunun için Türkiyenin fcı ya girmesini istemiyorlar.[/size]Halbuki fcı üyeliğinde kangal akbaş türk tazısı zerdava kopoy vs Türk köpekleri olarak tessillenecek Tüm dünyada Türk köpeği olarak kabul görecek.Modöratörümüz Serkan beyin sorularınada bildiğim kadarıyla cevap vereyim(zaten bu cevabı benim vermemi çok istemiştir secereli köpekler iyi avcımıdır :iyi avcı olduğunu göstermez iyi av kanından geldiğinin belgesidir anne baba damızlık imtihanını başarıyla geçmiştir.secereli köpeklerde kusur olmazmı:olabilir olursa üretim izni alamazsecereli köpekler hepsi damızlıkmı :Hayırsecereli köpekler av yapmasada damızlık olurmu :imtihan yapmayanlar fcı üyesi ülkelerde damızlık olmaz sadece Türkiye gibi opsiyonlu üye olmamış ülkelerde kurzhaar drathaar hariç ülkemizdeki pointer ve setter kulüplerinin henüz imtihan şartlarını belirlemedikleri için bağlı olunan federasyonun düzenlediği ırk standardından geçer not alması şu an için yeterli.secereli köpekler tüfekten korksada damızlık olurmu:Yavruluğunda tüfekten korksada eğitilip tüfek sesinden korkusunu atıp olur.

ibrahim ozel
06.Mart.2014, 10:53
Niyazi müdürüm diğer konuna gerekli açıklamayı yaptım. Şu an hali hazırdaki kıf yönetmeliklerine göre köpeklerim üretim izini almışlardır. O nedenle zaten avcı olmakla beraber damızlık ünvanlarıda bulunmaktadır.