Orijinalini görmek için tıklayınız : Poınterci olmak Ayrıcalık ister....Üstad ne güzel ifade etmiş..
Burhan KESKİN
28.Şubat.2014, 13:33
http://i57.tinypic.com/1z1agyp.jpg
ibrahim uysal
28.Şubat.2014, 13:35
Avı bulmak için gözden kaybolup,kendisini saatlerce aratanlar da var... :D :D :D Yine de güzel söz... :)
Burhan KESKİN
28.Şubat.2014, 13:39
Avı bulmak için gözden kaybolup,kendisini saatlerce aratanlar da var... :D :D :D Yine de güzel söz... :)
Onlar kurzhaar ve drathaar dır :D :D :D :D :D :D
Yıldıray İNCE
28.Şubat.2014, 14:50
Adam doğru yazmış abi eline sağlık Ustam..........
ibrahim ozel
01.Mart.2014, 09:40
Seterlerde bazı hızlı kanlar eski kanlarla eşleştirilerek bu sorun aşılmaya başlandı. Bunu en güzel istanbul seter klübü yapıyor. Ama buda bana ters. Köpeği arabadan indiğinde ve bipır sesiyle yanına gittiğinde görüyprsun. Bu benim zevkime uygun değil. Ama pointer yaşam felsefesidir pointer aşktır...
Burak SEZER
01.Mart.2014, 09:45
Abi Jhon Nash ildiğim kadarıyla bilim adamı..Ne alakası var pointer ile :)
Bi pointerci yine gaza gelmiş herhalde puhahaha :)
Hadi bakam sarılın google amcaya :)
Burhan KESKİN
01.Mart.2014, 10:17
Abi Jhon Nash ildiğim kadarıyla bilim adamı..Ne alakası var pointer ile :)
Bi pointerci yine gaza gelmiş herhalde puhahaha :)
Hadi bakam sarılın google amcaya :)
O zaman sende dratharler ile ilgili güzel bir söz paylaşta görem... ??? Onlar ancak yük arabası taşırlar muhaaaaa :D :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
01.Mart.2014, 10:19
ULA OĞLİM KENDİNİZİ KANDIRIP DURMAYIN ARTIK..AĞZIMLA GÜLMÜYORUM ARTIK SİZE GIRIK İTCİLER....ŞÖYLE BİR POİNTERİN ÖNUNDEDE BOLCA AV YAPILMIŞ Bİ RESİ GÖREMEDİM DAHA...VARSA YOKSA İKİTANE ÇULLUK 3 TANE KEKLİK...BİRAZ BİZİM ALMANCILARIN FOTOLARINDAN FEYZ ALIN BARİ İNGİLİZCİLEEERRRR..........SADECE ACIYORUM SİZE
Burhan KESKİN
01.Mart.2014, 10:23
ULA OĞLİM KENDİNİZİ KANDIRIP DURMAYIN ARTIK..AĞZIMLA GÜLMÜYORUM ARTIK SİZE GIRIK İTCİLER....ŞÖYLE BİR POİNTERİN ÖNUNDEDE BOLCA AV YAPILMIŞ Bİ RESİ GÖREMEDİM DAHA...VARSA YOKSA İKİTANE ÇULLUK 3 TANE KEKLİK...BİRAZ BİZİM ALMANCILARIN FOTOLARINDAN FEYZ ALIN BARİ İNGİLİZCİLEEERRRR..........SADECE ACIYORUM SİZE
Herkes poınterci olamaz poınter reklam köpeği değil av köpeği her köpekte poınterin yanında av yapamaz okadaaaaaaaaaaaaarrrr :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
01.Mart.2014, 10:27
YAPAMAZ DEYİL TENEZZUL EDİPTE YAPMAZ ZATEN GIRIKÇIIII....DELİ DANA GİBİ SAĞA SOLA KOŞAN İTLERİN İÇİNDE NE İŞİ VAR ASİL ALMANIN.....
ibrahim ozel
01.Mart.2014, 11:51
Bak abi alman besleyenlerin en büyük avı ördektir. Sen avın bol olduğu yıllarda hep antep ve etrafındaydın. Köpeklerini keklik avında bile aport için kullandın. Pointerciler ördek avınada gider ama genelde fermasız ava gitmez zaten. Yani uzun lafın kısası bize aportçu it değil estetik hızlı arayan sağlam fermalı köpekler lazım oda aşkımız pointerdir. Tutturmuşunuz bi su aportu ördekçiler aynı teraneden konuşuyorsunuz. Eğer bir merada av varsa benim köpeğim bulur bekler vurdurur alır gelir bunu sen kaç defa gördün. Anla artık biz ördeğe mecburiyetten gideriz sen zevk alırsın. Köpek pointerdir o kadar.... :D :D
Burak SEZER
01.Mart.2014, 12:37
Yav abi tutturmuşsunuz bi alman ırkları sadece aport yapar ördek avı yapar..
Ben iddalıyım abicim hadi ördek avını geçtim (onda iddaa edemezsiniz zaten de :) ) çulluk ve bıldırcın avlarında da değme pointere setere taş çıkarır köpeğim...Seterin pointerin üç bulduğu yerde ben beş kuş bulurum..Seterli pointerli avcıdan daha çok avlarım..Az çok paylaştığım fotoğraflardan da belli..Attırmayın şimdi bana hasır altı fotoğrafları..Bişey değil ceza yiyeceğiz yalandan yere :)
Kekliğe gelince köpeğim bir defa keklik avı gördü ama ilk avında harika işler yaptı..Milletin ağzı açık kaldı..Köpek sadece yaptığı bir keklik avıyla Trabzon'da iki kişiyi daha drahthaar sahibi yaptı...
Şimdi diyeceksiniz ki senin bölgende av bol...Ama benim bölgemde seter de pointer de besleyen arkadaşlarım var...Eline iki kuş alan fotoğraf çekiniyor..
He birde şöyle birşey var olay çok av vurmak değil...Ama vurulan av sayısında avlandığın köpeğin etkisi %80'dir...
ibrahim ozel
01.Mart.2014, 13:41
Yav abi tutturmuşsunuz bi alman ırkları sadece aport yapar ördek avı yapar..
Ben iddalıyım abicim hadi ördek avını geçtim (onda iddaa edemezsiniz zaten de :) ) çulluk ve bıldırcın avlarında da değme pointere setere taş çıkarır köpeğim...Seterin pointerin üç bulduğu yerde ben beş kuş bulurum..Seterli pointerli avcıdan daha çok avlarım..Az çok paylaştığım fotoğraflardan da belli..Attırmayın şimdi bana hasır altı fotoğrafları..Bişey değil ceza yiyeceğiz yalandan yere :)
Kekliğe gelince köpeğim bir defa keklik avı gördü ama ilk avında harika işler yaptı..Milletin ağzı açık kaldı..Köpek sadece yaptığı bir keklik avıyla Trabzon'da iki kişiyi daha drahthaar sahibi yaptı...
Şimdi diyeceksiniz ki senin bölgende av bol...Ama benim bölgemde seter de pointer de besleyen arkadaşlarım var...Eline iki kuş alan fotoğraf çekiniyor..
He birde şöyle birşey var olay çok av vurmak değil...Ama vurulan av sayısında avlandığın köpeğin etkisi %80'dir...
Burak resimlerdeki hepsini senmi vurdun yani yada hepsini senin köpeğinmi buldu fermaladı bunumu diyorsun. Gelelim iddiana paşam. Bak ben 650 köpek olan yerde yıllarca görev yaptım. Bilimsel olarak köpek beslenir bakılır ve köpeğin ırkına göre görev verilir. Alman ırklarının yaratılış nedenleri bellidir. İz takip kafa yerde dolaşması kuyruk vurarak kokuya girdiğini belli etmesi ve avcılıkdada büyük av hayvanlarının avlanması içindir. Bir drahter keçiye domuza hatta kurt gibi yırtıcı hayvanlara saldırdığı çok görülmüştür. Ama bunu ingilizlerde göremessin. Uzun sözün kısası alman ırkları seninle benimle köpekle alakalı değil yaratılış olarak koku mesafesi kısadır ve bunu dünya kabul etmiştir. İngilizler uzun kokulu ve havadan koku alan seri köpeklerdir. Benim imkanım yok ama eğer imkanın varsa buyur gel avın az olduğu marmarada avlanalım seninle. Eğer senin köpeğin benim köpeğin bulduğu av sayısı sadece yarısı kadar olsun al köpeği git yok seninki zaten geçemez ama eğer benim köpeğin yarısı kadar av bulamaz ise ilk garibana köpeğini hediye ederim haberin olsun. Kısacası fermalı avlarda sağlam bir pointerin yanında en iyi alman köpeği av yapması zordur. Burak kabakçı bunu yabanda açık açık söyledi ve nedenide bizimkilerin kısa kokulu yaratılması nedeni ile diyede ekledi. Sen sen ol sizin bölgedeki pointerleri seterleri bilmem ama az kuş olan merada yetişmiş bir pointerle köpeğini yarıştırmaya kalkma üzülürsün....
Burak SEZER
01.Mart.2014, 14:30
Alman ırklarının genetik özelliklerini bende katılıyorum komutanım..Kaldı ki araştırıp bakmak isteyen herkes bunu rahatlıkla görebilir..İnkar etmiyorum yani ;)
Fakat bana göre avcılık dediğimiz olay sadece köpeğin UZUN KOKUSU VE SERİ ARAMASI değildir..Bu sadece bir av köpeğinde olması istenilen bir durumdur.Peki başka neler istiyoruz av köpeklerinden ??
En önemlisi sadakat ve mükemmel bir itaat, avcıyı yormayacak onunla irtibatını kesmeyecek şekilde av arayışı, olmazsa olmaz iyi bir aport, her ortama her şarta uyum sağlaması, güçlü ve dayanıklı olması, görsel tatmini, avcı ile kuracağı duygusal bağ vs vs..Daha birçok şey eklenebilir buna..
Bana göre av köpeği sadece av için, avcının isteklerini yerine getirmek için yaratılmıştır..Sizin için UZUN KOKULU VE SERİ ARAMASI yeterli olabilir belki...Ama benim için bu saydıklarımın hepsini yerine getirmeli aksi halde kapıya bile bağlamam..Şüphesiz sizde köpeğinizden bu saydığım özellikleri isteyeceksiniz..Ama bir pointerden bu saydığım özellikleri bi arada beklemek hayal olur..
Tamam uzun kokulu pointerleriniz..Avı benim drahtaarımdan 10 dakika daha erken bulacak..Ama 10 dk sonra bende o avı bulacağım ne acelem var..Kaldı ki bunun yanında 200 metre fermaya koşmam gerekmeyecek yada acaba ben gitmeden fermayı bozar mı kuşa dalar mı diye endişe etmeyeceğim..30 metre önümdeki fermaya gidip kuşu SAĞLAM BİR APORT ile çantaya koyacağım..
İngilizler ile almanları karşılaştırırken sanki bu köpekler sadece field trail yarışma için yaratılmış gibi konuşup field trail şartlarında değerlendiriyorsunuz..Kaldı ki gerçek bir avlanma şartlarında sadece uzun koku ve seri aramanın yeterli olmadığını tamamlaması gereken diğer şartların da pek az sayıda bi elin parmağı pointerde olduğunu hepimiz biliyor..
Anlattığına göre senin Ares bu bir elin parmakları arasında..Ama hatırlatayım benim goca gız da o bir elin parmakları arasında..Gün gelir bir araya gelirsek ve canlı olarak görürsen drahthaar ırkına haksızlık ettiğini sende anlarsın komutanım ;)
ibrahim uysal
01.Mart.2014, 14:49
Olaya bak arkadaş...Avcılar da;pointerci,setterci,drahthaarcı,kurzhaarcı yok bilmem neci diye ayrıldı... 8) Şunu söyleyeyim kendi adıma;ben avcıyım ve benim isteklerimi yerine getiren her türlü köpekle av yaparım...Nelerini gördük;yok dünya şampiyonu,yok güzellik şampiyonu... ??? Benim bir kurzhaar kırığı vardı zamanında ve hepsine nal toplatıyordu... :D :D :D Ben bunu bilir bunu söylerim...Ben avcıyım;avını beğeneyim,avda istediğimi yapsın,çakal eniği ile bile av yaparım... ;)
samet bereket
01.Mart.2014, 16:24
Alman ırklarının genetik özelliklerini bende katılıyorum komutanım..Kaldı ki araştırıp bakmak isteyen herkes bunu rahatlıkla görebilir..İnkar etmiyorum yani ;)
Fakat bana göre avcılık dediğimiz olay sadece köpeğin UZUN KOKUSU VE SERİ ARAMASI değildir..Bu sadece bir av köpeğinde olması istenilen bir durumdur.Peki başka neler istiyoruz av köpeklerinden ??
En önemlisi sadakat ve mükemmel bir itaat, avcıyı yormayacak onunla irtibatını kesmeyecek şekilde av arayışı, olmazsa olmaz iyi bir aport, her ortama her şarta uyum sağlaması, güçlü ve dayanıklı olması, görsel tatmini, avcı ile kuracağı duygusal bağ vs vs..Daha birçok şey eklenebilir buna..
Bana göre av köpeği sadece av için, avcının isteklerini yerine getirmek için yaratılmıştır..Sizin için UZUN KOKULU VE SERİ ARAMASI yeterli olabilir belki...Ama benim için bu saydıklarımın hepsini yerine getirmeli aksi halde kapıya bile bağlamam..Şüphesiz sizde köpeğinizden bu saydığım özellikleri isteyeceksiniz..Ama bir pointerden bu saydığım özellikleri bi arada beklemek hayal olur..
Tamam uzun kokulu pointerleriniz..Avı benim drahtaarımdan 10 dakika daha erken bulacak..Ama 10 dk sonra bende o avı bulacağım ne acelem var..Kaldı ki bunun yanında 200 metre fermaya koşmam gerekmeyecek yada acaba ben gitmeden fermayı bozar mı kuşa dalar mı diye endişe etmeyeceğim..30 metre önümdeki fermaya gidip kuşu SAĞLAM BİR APORT ile çantaya koyacağım..
İngilizler ile almanları karşılaştırırken sanki bu köpekler sadece field trail yarışma için yaratılmış gibi konuşup field trail şartlarında değerlendiriyorsunuz..Kaldı ki gerçek bir avlanma şartlarında sadece uzun koku ve seri aramanın yeterli olmadığını tamamlaması gereken diğer şartların da pek az sayıda bi elin parmağı pointerde olduğunu hepimiz biliyor..
Anlattığına göre senin Ares bu bir elin parmakları arasında..Ama hatırlatayım benim goca gız da o bir elin parmakları arasında..Gün gelir bir araya gelirsek ve canlı olarak görürsen drahthaar ırkına haksızlık ettiğini sende anlarsın komutanım ;)
Burda bir arkadaşımda adı viski olan bir drahthaar var bıldırcında süper fermalar veriyor hasta oldum lakin pointerim tam anlamıyla yetişti şu an tavşan,çulluk,bıldırcın avlarını yapıyor aport desen süper köpeği değiştireceğim zaman dişi bir drahthaar enik alıp yetiştireceğim bakalım nasıl olacak..
ibrahim ozel
01.Mart.2014, 16:28
Canım benim beklediğim cevaplar geliyor senden. Bu konuda bilgini bizlerle paylaştığın için çok teşekür ederim. Bir çok konudada haklısın ama sende pointere biraz soğuk baktığın ve ördek avını çok sevdiğin için böyle düşünüyorsun bence. Ben aresi görev nedeni ile 4 ay kadar görmemiştim. Emanet ettiğim arkadaş ava çıkartıyor ve fermasında av vuruyor. Beni telefonla aradı ve köpek avını yaptı fermasıda tamam ama aportta sorun var çulluğu vermiyor ağzında canlı ama alamıyoruz dedi. Telefonun hoporlör bölümünü açtırdım ve ares bırak komutumla köpek oturup köpeği arkadaşa teslim etmiş. O gün 4 defa telefonla arandım anla :D Ayrıca sadakat ırklarla alakası çok fazla yoktur. Köpekler sadakati ile ünlüdür zaten yeterki köpeğine iyi davran hakettiği gibi yaşat. Aport olayı doğrudur ingilizlerde problemdir öğrenene kadar. Dayanıklılık olayına gelince işte orda kışın su avları başlıyor. Yoksa normal havada pointerin harcadığı eforun ancak yarısını almanlar harcar. Zevk olayı ve bölgesel ihtiyaç durumu avın bolluğu köpeklerde ırk seçimine girmemizi gerektiriyor zaten.
Burak SEZER
02.Mart.2014, 09:16
Komutanım dediğin gibi ördek avını seviyorum ama sadece ördek avı yapmıyorum..Sizin sadece aport yapar ördek avı yapar HAMAL dediğiniz köpeklerle kekliğinden çulluğuna bütün avları yapıyorum :) :)
Ben görmedim bilemiyorum ama anlattığına göre Ares'i ayrı bir kefeye koymak lazım...Hani herzaman diyorum ya böyle pointerler bir elin parmağı kadardır diye senin ki de öyle işte..Ama şu bir gerçek ki Türkiye tam anlamıyla bir pointer çöplüğü...
açıklama olurda bu kadar olur. tebrik ederi...
Oktay AKÇAKMAK
02.Mart.2014, 19:50
AVCI KİMDİR.....................
AVCI HER AVI ZAMANI GELDİGİNDE USULUNCE KAPASİTESİ YETTİKCE ÇEŞİTLİ HAYVANLARDAN OLUŞAN BİR KOMBİNASYON İCİNDE YAPAN KİŞİDİR...
BANA KİMSE ŞUNDAN BAHSETMESİN BEN SADECE ÇULLUGA GİDERİM DİGER AVLARI SEVMEM VEYA BEN KEKLİK AVCISIYIM ÖBÜR AVLARA GİTMEM
BUNLAR AVCILIGIN EKSİK YANLARIDIR BENİM GÖZUMDE BU KİŞİLER AVCI DEYİLDİR..
BELKİ YAZACAKLARIM BAZI ARKADAŞLARA AGIR GELECEKTİR...FAKAT OLMASI GEREKEN BUDUR ARKADAŞLAR HA ŞUNU ANLARIM BU İŞ İMKAN MESELESİDİR ZAMAN MESELESİDİR BÖLGENİZDEKİ KUŞ POPULASYONUNA GÖRE DEGİŞKENLİK ARZEDEN BİR DURUMDUR BUNU ANLARIM FAKAT BANA KİMSE HİKAYE OKUMASIN VE ŞUNU KABUL ETSİN ÖRDEK VE KAZ AVI UCAR KAÇAR AVCILIGININ SON DEMİDİR VE PROFEYONELLİK DÖNEMİDİR RNEDENİ AVIN ZOR VE ZAHMETLİ OLMASI AYRICA TECHİZAT YÖNUNDEN TEFERRUATLI OLMASIDIR..
KÖPEK MEVZUSU BU KONUDA ÖNEM ARZETMEKTEDİR KÖPEKLERİMİZ BİZİM HER AVDA YANIMIZDA GORMEK İSTEDİGİMİZ DOSTLARIMIZ VE HER AVCI İSTER Kİ KÖPEGİ HER AVI HAKKIYLA YAPSIN
YANİ ŞÖYLE Bİ KELİME YOKTUR VARSADA EKSİKLİKTİRBEN SADECE KARADA AV YAPARIMKÖPEGİN FERMASINI GORMELİYİM SİZ SANIYORMUSUNUZ Kİ BİZ ALMANLARDA FERMASIZ KUŞ VURUYORUZ BENİM KÖPEKLERİM BIRAKIN BILDIRCINI CULLUGU ÖRDEGE BİLE ÖALI İÇİNDE İSE FERMA DURMAKTADIR
HAAAA ŞU Bİ GERCEK BELKİ KOKUSU UZUN OLABİLİR POİNTERİN YADA DAHA ESTETİK BİR FERMA GOZTEREBİLİR AMA EMİN OLUN ALMAN IRKI BUNLARIN HEPSİNİ FAZLASIYLA YAPAR VE BURAGINDA DEDİGFİ GİBİ BİZİ HER ACIDAN TRATMİN EDER BEN İBONUNDA DEDİGİ GİBİ CULLUK AVINI COK DİKKATE ALMAM SEBEBİ KÖPEGE GUVENMEMEK DEGİL AZ FİŞEK SIKMAMDIR...KOCA BİR ORMANI GEZERSİN VUEACAGIN 3*5 KUŞ SIKACAGIN 5*10 FİŞEKTİR...KURT AVCILARI KESMEZ ARKADAŞ BU KADAR ATIŞ...SİTEDE İZLEDİGİMKADARIYLA HER AVI HAKKIYLA YAPAN SADECE BENİM ÇÖMEZDİR.ODA MUMKUN OLDUGUNCA HER AVIN HAKKINI VERMEYE ÇALIŞMAKTADIR AMA ALLAH AŞKINA SÖYLEYİN BURADA KACTANE AVCI HER AVI HAKKIYLA YAPIP RESMİ OLAN ...YOKKKKK...
NE YAPALIM ŞİMDİ KASIM ONBEŞTEN İTİBAREN ÖRDEGE BAŞLAYAN BİZLER SADECE 2 AY AV YAPMAK İCİNMİ POİNTER BESLEYELİM KIŞ AYINDA NAPACAZ YATIRACAZMI
DUYUYORUM İŞTE DOSTLARDAN VURULAN ORDEKLERİ KENARDAN İZLEYEREK AKINTIDA KAYBOLMASINI İZLEMEK BİR AVCIYA NEKADAR AGIR GELİR YAŞAMIŞSINIZDIR
BU SEBEPLE SAKIN BANA POİNTER BESLE FİLAN DEMEYİN BENİMİTLERİM SEZON BAŞINDAN SONUNA KADAR HER AVA GİDER HAKKIYLADA YAPAR İŞTE BU YUZDEN ALMANCIYIZ BİZ ...SON KEZ DİYORUM PROFESYONEL AVCILIGIN SON DEMİ ORDEKLE BAŞLAR YOKSA SADECE BÖYLE BURAKLA BENDEKİ YEŞİLLERİ YUTKUNARAK VE İÇ ÇEKEREK İZLERSİNİZ...BU YAZDIKLARIMDA KİMSE ALINMASIN AMA SİZ O SOSYETE İTLERİNİZLE KARADA DOLAŞMAYA DEVAM EDİN ELİN ADAMI UZAYA CIKTI ALOOOOOOO...
ibrahim ozel
02.Mart.2014, 20:54
AVCI KİMDİR.....................
AVCI HER AVI ZAMANI GELDİGİNDE USULUNCE KAPASİTESİ YETTİKCE ÇEŞİTLİ HAYVANLARDAN OLUŞAN BİR KOMBİNASYON İCİNDE YAPAN KİŞİDİR...
BANA KİMSE ŞUNDAN BAHSETMESİN BEN SADECE ÇULLUGA GİDERİM DİGER AVLARI SEVMEM VEYA BEN KEKLİK AVCISIYIM ÖBÜR AVLARA GİTMEM
BUNLAR AVCILIGIN EKSİK YANLARIDIR BENİM GÖZUMDE BU KİŞİLER AVCI DEYİLDİR..
BELKİ YAZACAKLARIM BAZI ARKADAŞLARA AGIR GELECEKTİR...FAKAT OLMASI GEREKEN BUDUR ARKADAŞLAR HA ŞUNU ANLARIM BU İŞ İMKAN MESELESİDİR ZAMAN MESELESİDİR BÖLGENİZDEKİ KUŞ POPULASYONUNA GÖRE DEGİŞKENLİK ARZEDEN BİR DURUMDUR BUNU ANLARIM FAKAT BANA KİMSE HİKAYE OKUMASIN VE ŞUNU KABUL ETSİN ÖRDEK VE KAZ AVI UCAR KAÇAR AVCILIGININ SON DEMİDİR VE PROFEYONELLİK DÖNEMİDİR RNEDENİ AVIN ZOR VE ZAHMETLİ OLMASI AYRICA TECHİZAT YÖNUNDEN TEFERRUATLI OLMASIDIR..
KÖPEK MEVZUSU BU KONUDA ÖNEM ARZETMEKTEDİR KÖPEKLERİMİZ BİZİM HER AVDA YANIMIZDA GORMEK İSTEDİGİMİZ DOSTLARIMIZ VE HER AVCI İSTER Kİ KÖPEGİ HER AVI HAKKIYLA YAPSIN
YANİ ŞÖYLE Bİ KELİME YOKTUR VARSADA EKSİKLİKTİRBEN SADECE KARADA AV YAPARIMKÖPEGİN FERMASINI GORMELİYİM SİZ SANIYORMUSUNUZ Kİ BİZ ALMANLARDA FERMASIZ KUŞ VURUYORUZ BENİM KÖPEKLERİM BIRAKIN BILDIRCINI CULLUGU ÖRDEGE BİLE ÖALI İÇİNDE İSE FERMA DURMAKTADIR
HAAAA ŞU Bİ GERCEK BELKİ KOKUSU UZUN OLABİLİR POİNTERİN YADA DAHA ESTETİK BİR FERMA GOZTEREBİLİR AMA EMİN OLUN ALMAN IRKI BUNLARIN HEPSİNİ FAZLASIYLA YAPAR VE BURAGINDA DEDİGFİ GİBİ BİZİ HER ACIDAN TRATMİN EDER BEN İBONUNDA DEDİGİ GİBİ CULLUK AVINI COK DİKKATE ALMAM SEBEBİ KÖPEGE GUVENMEMEK DEGİL AZ FİŞEK SIKMAMDIR...KOCA BİR ORMANI GEZERSİN VUEACAGIN 3*5 KUŞ SIKACAGIN 5*10 FİŞEKTİR...KURT AVCILARI KESMEZ ARKADAŞ BU KADAR ATIŞ...SİTEDE İZLEDİGİMKADARIYLA HER AVI HAKKIYLA YAPAN SADECE BENİM ÇÖMEZDİR.ODA MUMKUN OLDUGUNCA HER AVIN HAKKINI VERMEYE ÇALIŞMAKTADIR AMA ALLAH AŞKINA SÖYLEYİN BURADA KACTANE AVCI HER AVI HAKKIYLA YAPIP RESMİ OLAN ...YOKKKKK...
NE YAPALIM ŞİMDİ KASIM ONBEŞTEN İTİBAREN ÖRDEGE BAŞLAYAN BİZLER SADECE 2 AY AV YAPMAK İCİNMİ POİNTER BESLEYELİM KIŞ AYINDA NAPACAZ YATIRACAZMI
DUYUYORUM İŞTE DOSTLARDAN VURULAN ORDEKLERİ KENARDAN İZLEYEREK AKINTIDA KAYBOLMASINI İZLEMEK BİR AVCIYA NEKADAR AGIR GELİR YAŞAMIŞSINIZDIR
BU SEBEPLE SAKIN BANA POİNTER BESLE FİLAN DEMEYİN BENİMİTLERİM SEZON BAŞINDAN SONUNA KADAR HER AVA GİDER HAKKIYLADA YAPAR İŞTE BU YUZDEN ALMANCIYIZ BİZ ...SON KEZ DİYORUM PROFESYONEL AVCILIGIN SON DEMİ ORDEKLE BAŞLAR YOKSA SADECE BÖYLE BURAKLA BENDEKİ YEŞİLLERİ YUTKUNARAK VE İÇ ÇEKEREK İZLERSİNİZ...BU YAZDIKLARIMDA KİMSE ALINMASIN AMA SİZ O SOSYETE İTLERİNİZLE KARADA DOLAŞMAYA DEVAM EDİN ELİN ADAMI UZAYA CIKTI ALOOOOOOO...
Abi kendi dediğinle çelişiyorsun bak. Madem avcı her avı yapar bu sene neden çulluk avına gitmedin. Ben dostun çulluk avını yaptığını antep avından biliyorum mesela. Ama bak sen bol fişek atılan avları seviyorsun başkaları dağda gezmeye diğerleri ormanda gezmeye. Bendeki aldığım kurzhaarı biliyosun. Sadece ördek avında kullanıyorum ve kapanışı pointerle değil kurzhaarla yaparak 2 ördek vurdum. Ördeklerin ikiside suya düştü ve kızım gidip aldı. Bunu aresden bekleyemem zaten beklememde çünkü kış ayında suya girerse klasik pointerler gibi üşütür hasta olur ve pointerde üşütme nedeniyle hastalanmak demek sperm sayısının abartılı şekilde düşmesiyle orantılıdır. Bunada ben izin veremem. Sen bol fişek atılan üveyk ve ördek avına çok gidiyorsun ben sırf köpeğimin fermasını patronesini kedilemesini görmek için bıldırcın ve çulluk avına gidiyorum. Bu zevk işi yani. Ayrıca herkesde 2 ve fazlası köpek besleme yeri yokki. Bende hem pointer hem kurzhaar var mesela. Bu imkan kaç avcıda var. Bende imkan var ve senede 3-5 gittiğim ördek avı ve kayıkla avlanma için kurzhaar denilen köpeğe 1 sene mama veriyorum. Bak işte avcı bu. :D :D Dediğin gibi zaman imkan ve para ile doğru orantılıdır avcılık. Bende zaman artık yok denecek kadar az. En az 2 sene keklik avı yok bana ki ne kadar sevdiğimi bilirsin ama mecburen kahrolsamda gidemeyeceğim bu ava. Ördek avı için techizat ağır olmalı sen daha iyi bilirsin. Her avcınında senin gibi maddi imkanı yokki ne yapsınlar. Burda ördek avı için yanıp tutuşan avcılar var ama maddiyat nedeniyle imkansızlıklar içinde bu avı yapabiliyorlar. Ayrıca bölge dışına çıkamayanlar ne yapsın. Herkesde senin gibi zaman ve durumunun iyi olmasını bekleyemezsin. Bence avcı imkanı olduğu sürece her ava giden ve hoşlandığı avlara ve bölgesine görede köpek çeşidini belirleyen kişidir. Bursada kaz nerde bulacaksın hangi zamanı ayıracaksın ki ben 7/24 çalışıyorum artık. Kapımda almanda beslesem bile bu ırkı sevemiyorum. Irk özelliği olarak hayvan sürekli havlıyor ama boynuna havlama tasması takıyorum. Oysa diğer yerimde Pointerlerimin olduğu yerde komşularıma 5 köpek var bahçede dediğimde inandırmak için bahçeye çağırıp köpekleri gösteriyorum. Buda şehirde köpek bakmak için önemli bir sorun bence.
Oktay AKÇAKMAK
03.Mart.2014, 09:08
USTALŞIK ÖRDEK AVINDA SON BULUR İBOOOOOO...........BUNU HAKKIYLA YAPAN ADAM OLMUŞTUR OLGUNLAŞMIŞTIR....ZOR AVDIR DAYANIKLILIK İSTER YÜREK İSTER SOĞUK HAVADA SAATLERCE SUDA BEKLEME İSTER....GENÇ AVCILAR BUNUN HAKKINI VERMELİ BİZ GOCADIK ARTIK BİRKAÇ SENEYE DİZİMİZ BELİMİZ TUTMAZ HAZIR BU YAŞTAYKEN BU İŞİ YAPIN YOKSA İLERDE AH KEŞKE DERSİNİZ...
Yıldıray İNCE
03.Mart.2014, 10:33
USTALŞIK ÖRDEK AVINDA SON BULUR İBOOOOOO...........BUNU HAKKIYLA YAPAN ADAM OLMUŞTUR OLGUNLAŞMIŞTIR....ZOR AVDIR DAYANIKLILIK İSTER YÜREK İSTER SOĞUK HAVADA SAATLERCE SUDA BEKLEME İSTER....GENÇ AVCILAR BUNUN HAKKINI VERMELİ BİZ GOCADIK ARTIK BİRKAÇ SENEYE DİZİMİZ BELİMİZ TUTMAZ HAZIR BU YAŞTAYKEN BU İŞİ YAPIN YOKSA İLERDE AH KEŞKE DERSİNİZ...
Komutanım aynen dediğin gibi ördek avcılığı zor iş akşama kadar suyun içinde beklersin...........
Selam arkadaşlar ben pointerci olarak 23 senedir avcılık yapıyorum avda stres atmak istiyorsam pointer bakarım çok köpek baktım ama pointer gibisini görmedim.
ya beni deli eder yada çok adranalin yapar. hız sürat ferma kedilemesi yeter .
av vurmak istersem kurzaar bakarım
avda benimle av yapsın sadık olsun diyorsam seter bakarım
ama stres atmak istiyorsam pointer bakarım
saygılar selamlar.
Burhan KESKİN
05.Mart.2014, 14:49
Selam arkadaşlar ben pointerci olarak 23 senedir avcılık yapıyorum avda stres atmak istiyorsam pointer bakarım çok köpek baktım ama pointer gibisini görmedim.
ya beni deli eder yada çok adranalin yapar. hız sürat ferma kedilemesi yeter .
av vurmak istersem kurzaar bakarım
avda benimle av yapsın sadık olsun diyorsam seter bakarım
ama stres atmak istiyorsam pointer bakarım
saygılar selamlar.
Üstad gerekeni söylemiş ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Oktay AKÇAKMAK
05.Mart.2014, 15:29
DEMEKKİ BU ENVER KARDEŞİMİZ 23 SENEDİR ÖRDEK GÖRMEMİŞ VE VURMAMIŞ.....OOOOOOOYYYY OYYY ÖLEYDİM BEN
Oktay komutan ben ördek avını sevmiyorum çulluk . bıldırcın ve tavşan avcısıyım.
ördek avını herkes yapamaz. çok teferatlı iş Oktay bey ben köpeğim ferma verecek avına kedileme yapabilecek.
av vurmak değil avda köpeğimin başarısıdır. saygılar selamlar Oktay bey. selamlar
not sakaryada ördek çok var ördek sezonu açılınca size ördek vurdururum.
ibrahim ozel
05.Mart.2014, 18:03
Oktay komutan ben ördek avını sevmiyorum çulluk . bıldırcın ve tavşan avcısıyım.
ördek avını herkes yapamaz. çok teferatlı iş Oktay bey ben köpeğim ferma verecek avına kedileme yapabilecek.
av vurmak değil avda köpeğimin başarısıdır. saygılar selamlar Oktay bey. selamlar
not sakaryada ördek çok var ördek sezonu açılınca size ördek vurdururum.
Enver paşam anlatamazsın. Bunun aklı fikri çok fişek sıkmakta. Bizim ise adralanin yaşamakta. Dediğin gibi benim köpeğim hızlı stilli avlansın ferması kalp durdurur cinsinden olsun 20 ördek vurmayayım. Ama adam Adanalı gardaşım anlatamıyon. Kafasına bi suya gireceği komuş ne anlatsan teferruat :D :D
Oktay AKÇAKMAK
05.Mart.2014, 22:02
suya girmeyen iti neyapmalı gıçına çöp dürtüp öldurmeli....ördek avı öyle herbabayigidin harcı deyildir o yuzdende ustaların avıdır....okadarrrrr
Oktay komutan suya giren pointerde var.
ördek avında bir avcı arkadaşım suda boğuldu o yüzden sevmem. çok dikat edilmesi gereken av
ördek avına her avcıyla gidilmez. önce güvenlik şart
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 10:09
suya giren ve ördek avı nda aport yapan bir pointer resmi aranıyor...acil kan lazım....ha ha hayyyy
gardaşım sen yanlış anlama sözumuz latife benim derdim başka sen dur orda kal buna atlayacak sazanlar var orda ben onları bekliyorum
ALOOOO GIRIK İNGİLİZCİLER NERDESİNİZ LOOOO
ibrahim ozel
06.Mart.2014, 10:38
http://i59.tinypic.com/vskpy1.jpg
ibrahim ozel
06.Mart.2014, 10:39
Bak Oktay abi bunlarda kapak olsun :D :D
http://i58.tinypic.com/mh616q.jpg
http://i58.tinypic.com/ip2ni8.jpg
http://i59.tinypic.com/20pui4l.jpg
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 11:52
Ula gıcık pala bçv gör bak gör poınterin üstünlüğünü okyanusları aşıpta geliyor mübarek helalın var ibo gardaşımsın bundan sonra davosta savaş çıktı :D :D :D :D
ibrahim ozel
06.Mart.2014, 11:56
Ula gıcık pala bçv gör bak gör poınterin üstünlüğünü okyanusları aşıpta geliyor mübarek helalın var ibo gardaşımsın bundan sonra davosta savaş çıktı :D :D :D :D
Tek abim sensin bundan sonra :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 12:55
ULAN SALAK GIRIK İTLERİNİZİN HAKKATENDE KAPAKLI ŞEYLERİ GETİRYORLAR BU KONUDADA ÜSTLERİNE YOK....GEÇİN BU İŞLERİ KOÇLAR AĞZINDA ÖRDEK OLAN KIŞ GÜNÜ SUYA GİREN POİNTER ARANIYOR...OLDU OLACAK MARMARİSE TATİLE GÖTÜRÜN İTLERİ BAK ORDA KESİN GİRER SUYA TABİ AĞUSTOS AYINDA ....HA HA HAYYY
ibrahim ozel
07.Mart.2014, 08:25
ULAN SALAK GIRIK İTLERİNİZİN HAKKATENDE KAPAKLI ŞEYLERİ GETİRYORLAR BU KONUDADA ÜSTLERİNE YOK....GEÇİN BU İŞLERİ KOÇLAR AĞZINDA ÖRDEK OLAN KIŞ GÜNÜ SUYA GİREN POİNTER ARANIYOR...OLDU OLACAK MARMARİSE TATİLE GÖTÜRÜN İTLERİ BAK ORDA KESİN GİRER SUYA TABİ AĞUSTOS AYINDA ....HA HA HAYYY
Bilecikde buz gibi suya defalarca girdi bu köpek unutma :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
07.Mart.2014, 10:14
YAHU BIRAKIN ŞİMDİ SUYA GİRDİ ÇAMURA GİRDİ LAFINI....AĞZINDA ÖRDEKLE APORT YAPAN BİR TANE POİNTER RESMİ İSTİYORU KARDEŞİM ÇOK ŞEYMİ, İSTİYORUM YAWWWWW...........HA AAAA SİZ İSTİYORSANIZ BEN SİZE YÜZ TANE RESİM ATARIM O AYRI KONU TABİİİ...HA HA HAYYYY
ibrahim ozel
07.Mart.2014, 11:12
YAHU BIRAKIN ŞİMDİ SUYA GİRDİ ÇAMURA GİRDİ LAFINI....AĞZINDA ÖRDEKLE APORT YAPAN BİR TANE POİNTER RESMİ İSTİYORU KARDEŞİM ÇOK ŞEYMİ, İSTİYORUM YAWWWWW...........HA AAAA SİZ İSTİYORSANIZ BEN SİZE YÜZ TANE RESİM ATARIM O AYRI KONU TABİİİ...HA HA HAYYYY
Hala ne diyor ya deve inadı var bunda pointer kanında su avı yok contineltel ırk değil yaratılışında yok diyom anlasana artık yarışmaları bile ayrı bu cinslerin neyin peşindesin sen ya
Oktay AKÇAKMAK
07.Mart.2014, 11:48
SUYA GİRMİYORSA VURUN BU GIRIK İTLERİN KIÇINA TEKMEYİ GİTSİN...BOŞA EKMEK YEDİRİYONUZ BU GIRIK SALAK İTLERE TURKİYEDEKİ POİNTERCİLERE BAKIYORUMDA İÇLERİNDE HİÇ USATA AVI YANİ ÖRDEK AVI YOK........NEDEN ACABA.........HA HA HAYYYY
ibrahim ozel
07.Mart.2014, 12:06
Bir üstte yazdığımı anlamadın sanırım yaratılışında yok bu av pointerde contineltel değil sizin köpeklerde bizimkilerle yarışamıyor sen hayatında köpek yarışmalarında ingilizle merada yarışan kurzhaar gördünmü :D :D İlk defa görecen nisanda ama son olacağı kesin :D :D
Oktay AKÇAKMAK
07.Mart.2014, 18:45
BEN TÜRK KOMANDOSUYUM BAŞCAVUŞŞŞŞ... KARADA HAVADA DENİZDE NERDE İSTERSEN YERİNİ SEN BELİRLE İFADENİZİ ALIRIM İKİNİZİN ARASINADA KARBON KAGIDI KOYARIM BEKLEYİN BENİİİİİ
Valla oktay komutanım bende ördekçi değilim biliyorsun...keklik hastası manyağın tekiyim...o yüzden bende inadına pointer diyorum...ama alman bakarsamda drahthaar derim başka bişey demem...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.