Orijinalini görmek için tıklayınız : DUELLOYA DAVET BÜYÜK KAPIŞMA! Oktay AYÇAKMAK & Burhan KESKİN & İbrahim ÖZEL
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 12:49
Buradan oktay bçv meydan okuyorum önümüzdeki aylarda merkez il Bilecik olmak şartıyla Alman ve ingiliz köpek kapışma yarışmasına merada davet ediyorum yarışma canlı bıldırcın ile yapılacak yarışmaya ben Köpeğim Milly, Oktay bçv Dost denen gırık iti ile, İbrahim komutan istediği poınterleriyle katılacak yarışmayı kazanan kişi burada avkolik üyelerinin önünde en büyük alman yada poınter diye konu açıp o ırka dönecek yarışma esnasında köpeklerin tüm hareketleri tek tek canlı videoya kaydedilip burada izletilecek.... HODRİ MEYDAN VARMISINIZ KIVIRAN ÖYLE OLSUN :-[
NOT= yarışma günü belli olduğunda avkolikte yayınlanacak gelebilecek tüm üyeler davetlidir :)
[BÜYÜK KAPIŞMA] MİLLY & ARES & DOST
milly
http://i62.tinypic.com/2pttrp3.jpg
ares
http://i62.tinypic.com/beau0g.jpg
dost
http://i60.tinypic.com/dwsz1x.jpg
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 12:53
ŞİMDİ POKU YEDİĞİNİZ TESCİLLENECEK İŞTE....BEN SONUNA KADAR VARIM İKİNİZİN GIRIK İTLERİNİDE ÜST ÜSTE KOYAR ARAYDA KARBON KAĞIDI KOYAR...ŞİMDİDEN ACIYORUM SİZE GENÇLER ......ÖLÜMÜNE ALMAAAAANNNNN
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 12:53
Ahanda facebbokta yayınlıyorum tüm Türkiye görsün hodri meydan o kadaaaaaaaaaaaar :D :D :D :D :D :D
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 12:54
Yaw şunu facede yayınlayın yav ben giremiyorum buradan bak nasıl yıkılıyor avkolik o zaman :D :D :D :D
ibrahim uysal
06.Mart.2014, 12:55
Yok artık................Süper valla...Komutanıma 1'e 5.... :D :D :D :D :D
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 12:57
Yok artık................Süper valla...Komutanıma 1'e 5.... :D :D :D :D :D
Ula halil senide karbon kağıdı gibi koyucam araya sen görürüsün >:( evet beyler tahmin görelim kim kazanır.... ???
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 12:58
LAN ÇOCUK VALLA BAK İNSAN İÇİNE ÇIKACAK HALINIZ KALMAZ REZİL EDERİM MADARA OLURSUNUZ BİLECİĞE GÖMER GELİRİM SİZİ...SİZDEKİ İTLERİ BEN KAPIYA BİLKE BAĞLAMAM LEN KÖFTEHORLAR
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 13:01
LAN ÇOCUK VALLA BAK İNSAN İÇİNE ÇIKACAK HALINIZ KALMAZ REZİL EDERİM MADARA OLURSUNUZ BİLECİĞE GÖMER GELİRİM SİZİ...SİZDEKİ İTLERİ BEN KAPIYA BİLKE BAĞLAMAM LEN KÖFTEHORLAR
Tamam usta ben çıkmayayım eğer sen kazanırsan Eşek gibi anırıcam burada alman diye :-* hodri meydan sana meydan okuyorum gününü belle amigo.. :P
Yıldıray İNCE
06.Mart.2014, 13:08
Cok Büyük şavaş olacak cok herkes baltaları bileylesin............. :D
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 13:09
BAK AMİGOS ONDAN SONRA BU KASABADA İKİMİZDEN BİRİ FAZLA OLUR VE ÖLÜR...MARS EDERİM PİŞMAN OLURSUN..BİZ BU LAFLARI ÇOK GÖRDÜK GÜLE GÜLE ÖLDÜK...
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 13:11
ULA ÇOK FAZLA UZATMAYIN ARAYI BİR AN ÖNCE ALIYIM İFADENİZİDE...BAK SÖZ AMA OY BİRLİĞİNE SUNULACAK SİZ BENİ GEÇERSENİZ BİRTANEDE ALMAN BESLEYECEKSİNİZ SONSUZA KADAR...BENDE YENİLİRSEM İNGİLİZ BESLERİM DİYECEM AMA BU KONU ŞIKLARIN İÇİNDE OLMADIĞINDAN ÇOKTA DİKKATE ALMIYORUM HANİ....HA HA HAYYY
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 13:13
BAK AMİGOS ONDAN SONRA BU KASABADA İKİMİZDEN BİRİ FAZLA OLUR VE ÖLÜR...MARS EDERİM PİŞMAN OLURSUN..BİZ BU LAFLARI ÇOK GÖRDÜK GÜLE GÜLE ÖLDÜK...
hahahahahahahhaha ben daima hazırım sen öbür bçv söyle kimin kazanacağını canlı tv görecek hodri meydan :D :D :D :D :D
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 13:19
ULA ÇOK FAZLA UZATMAYIN ARAYI BİR AN ÖNCE ALIYIM İFADENİZİDE...BAK SÖZ AMA OY BİRLİĞİNE SUNULACAK SİZ BENİ GEÇERSENİZ BİRTANEDE ALMAN BESLEYECEKSİNİZ SONSUZA KADAR...BENDE YENİLİRSEM İNGİLİZ BESLERİM DİYECEM AMA BU KONU ŞIKLARIN İÇİNDE OLMADIĞINDAN ÇOKTA DİKKATE ALMIYORUM HANİ....HA HA HAYYY
Sen şimdiden meralara çık köpeğini alıştır kuşa yoksa fareye karıncaya boşa ferma vermesin hayyyyyyyt :D :D :D :D :D
İBRAHİM AKKAYA
06.Mart.2014, 13:41
Yav Komutan Takma kafana Elinkini Görmeyen Kendininkini Çapa sapı sanırmış.
Sen diyeçeğini dedin Halep Ordaysa Arşın Burda demişsin. :D :D :D :D
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 14:42
Yav Komutan Takma kafana Elinkini Görmeyen Kendininkini Çapa sapı sanırmış.
Sen diyeçeğini dedin Halep Ordaysa Arşın Burda demişsin. :D :D :D :D
Dayı sende hakem ol :D :D
gsahiner
06.Mart.2014, 14:56
Ankaraya gelin özel avlağa burda usta kuşları sülünü kekliği bulsun köpekler ??? ???
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 15:01
ONADA VARIM HERŞEYE VARIM NERDE NASIL HANGİ AV DERSENİZ SONUNA KADAR VARIM BİZDE ÖYLE SUDA YAPAR KARADA YAPMAZA YOK EFENDİM ONU YAPAR BUNU YAPMAZ YOOOOOKKKKKK..........BÜYÜĞÜNDEN KÜÇÜĞÜNE UÇANINA KAÇANINA VARIZ.....OKADAARARRR
İBRAHİM AKKAYA
06.Mart.2014, 15:13
ONADA VARIM HERŞEYE VARIM NERDE NASIL HANGİ AV DERSENİZ SONUNA KADAR VARIM BİZDE ÖYLE SUDA YAPAR KARADA YAPMAZA YOK EFENDİM ONU YAPAR BUNU YAPMAZ YOOOOOKKKKKK..........BÜYÜĞÜNDEN KÜÇÜĞÜNE UÇANINA KAÇANINA VARIZ.....OKADAARARRR
Olay Bumudur Budur Devam Komutan :D :D :D :D
Niyazi UYANIK
06.Mart.2014, 16:26
eeeeeeeeeee ibrayım komutan senden ses cıkmıyo sen yarısa gırmıycenmı oktay komutan meydan okuyo hodrı meydan dıyo kımın ıtı kırık cıksın ortaya benım favorım oktay komutan
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 17:26
ben sadece onlara deyil her kategoride köpegine guvenen herkese meydan okuyorum arkadaşlar..sadece size şunu söyluyorum ben bu kadar büyük konuşuyorsam vardır bir bildigim cunki bu işin sonunda madara olmakta var ama ben 27 yıldır it beslerim her avı hakkıyla yapan köpek almandır..ingiliz ırkının seterinide pointerinide besledim ama avda bagırıp kıçımızı yırtmaktan başka bişey anlamadık kış gelincede sosyeteler üşümekten kıprayamaz hale geliyor zaten bkimse bana suya giriyor teranesi okumasın bu iş öyle sıcak havada pet şişe getirmeye benzemez elimiz yanlışlıkla suya deyiyor 20 dakika cebimize sokuyoruz benim bu mavala karnım tok ...TEKRAR SÖYLUYORUM BEN BURHAN VEYA İBOYA DEYİL TURKİYEDE BENİM DİYEN HER KÖPEGE HER AV KATEGORİSİNDE MEYDAN OKUYORUM AVIN CİNSİ MESSEBİ NE OLURSA OLSUN YAZ OLSUN KIŞ OLSUN KİMKÖPEGİNE GUVENİYORSA CIKALIMMERAYA AYNI MERADA GEZELİM BAKALIM KİM COK FERMA GORECEK KİM ÇOK KUŞ VURACAK....YAPMAYIN GENCLER EZDİRMEYİN KENDİNİZİ BANA BİDAHA POİNTER BESLEYECEK YÜZ KALMAZ VALLA YAZIK EDERSİNİZ KENDİNE...ÇOK ÖVUNUYOR YADA BÜYÜK KONUŞUYOR DİYEDE DÜŞÜNMEYİN BEN SALAK DEYİLİM EMİN OLMASAM KONUŞMAM...ÖPTUM SİZİ GHÜNÜ TARİHİ YERİ AVI SİZ BELİRLEYİN BEN ORDA OLURUM......OKADARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Emre AVCI
06.Mart.2014, 17:34
oktay abi yüzü kara dönmemek için pointerle yarışmaya katılırsa şaşmayın
nede olmasa 2 tane pointer besliyor el altından
:) :D :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
06.Mart.2014, 17:47
LA GARDAŞ BEN BESLEMİYORUM BİRİSİ BİZİM BİRADERDE ÖTEKİDE ARKADASIMDA DENEDİM AMA OLMUYOR GARDAŞ BANA GELMEZ BU IRK...SUYA GİRMEYEN İT KAPIMDA DURMAZ..OKADARRRR
Emre AVCI
06.Mart.2014, 18:00
iyi olan kazansın demek isterdim ama kırık itin pointer karşısında hiç şansı yok gibi :D :D
Ben oktay komutana güveniyorum..nasılsa bizim köpeklerin oraya gelip yarışmaya girme gibi bir şansı olmadığına göre kesin oktay komutan götürür bu işi...
Burhan KESKİN
06.Mart.2014, 19:58
Ben oktay komutana güveniyorum..nasılsa bizim köpeklerin oraya gelip yarışmaya girme gibi bir şansı olmadığına göre kesin oktay komutan götürür bu işi...
Yani çeto Oktay komutan diyorsun bu sözünü unutma... :)
ahmet tan
06.Mart.2014, 20:52
SONUCU MERAK EDİYORUM. GÜNÜ KARARLAŞTIRDIĞINIZDA HABER VERİRSENİZ BİZDE GELİRİZ BOŞ OLURSAK BELKİ ;D
Serdar Kara
06.Mart.2014, 22:56
Selamlar,
Kurzhaar akıllı hayvandır, ev bıldırcınına ferma vermez tutar getirir.
Kurzhaarla av yapan biri olarak özel avlak önerisinin her taraf içinde daha iyi olacağını düşünüyorum.
İyi olan kazansın.
Cengiz KUTLU
07.Mart.2014, 05:45
Milly ile av yapmış birisi olarak benim fovarim Milly'dir o kaznacak.
görmeyeli neler oluyor yav... hayırlısı bakalım. Aman Burhan ABi İbo Komutan Mahçup etmeyin artık pointercileri..
ibrahim ozel
07.Mart.2014, 08:21
Yeri karacabeyde yapın arkadaşlar hem hayırlı olsuna gelmiş olursunuz hem meralarımız çok müsait. Gelelim konuya ya oktay abi askerlikde kıdemliydin yaşta büyüğümsün hemşerim hısımımsın. Sana tek bişi soracam. Sen ne içtin Allah için söyle kafanmı güzel senin. Ya bir kurzhaar bir pointerin yanında ne kadar iş yapar gözünü sevem. Tamam gelin buraya keklik saldıralım meraya o zaman 20-30 da bıldırcın salarız. Ama kuralları değiştirelim. Dost ares ile meraya salındığında eğer dostun ferma sayısı aresin ferma sayısının yarısına ulaşırsa yarışmayı oktay abi kazanmış olsun. Yoksa adaletsizlik olur. Dostun 10 dk tarayacağı yeri ares 3 dk tarayacağı için bu adalet dışı olur. Benim oğlum 3 yaşında ve profesyonel. Dost 6 yaşında kaşar. Ama hız stil koku mesafe farkı ırk ayrımı nedeniyle çok. Kabul ederseniz şartım bu. 10 ares 5 dost ferma versin dost kazanmış sayacağım. Tamam mıyız?
Oktay AKÇAKMAK
07.Mart.2014, 08:26
AYNI ŞEYİ BENDE SÖYLUYORUM SENİN GIRIK İT BENİM İTİN BULDUĞUNUN ÇEYREĞİNİ BULSUN DOSTU ATACAM ULEENNNN
Oktay AKÇAKMAK
07.Mart.2014, 08:26
YAZIK OLACAK SİZE ŞİMDİDEN ACIYORUM GENÇLER
Burhan KESKİN
07.Mart.2014, 08:47
İbrahim komutan Bu işi özel avlakta yapacaz Oktay bçv haber verecek en hayırlısı bu iyi olan kazansın
ibrahim ozel
07.Mart.2014, 11:07
YAZIK OLACAK SİZE ŞİMDİDEN ACIYORUM GENÇLER
Valla ben kırık itime güveniyorum oktay komutanı zaten elerim de burhan abi sana da yazık olmasın benimki merada iken salma benimki kümesde iken sen sal :D :D :D :D
İBRAHİM AKKAYA
07.Mart.2014, 12:37
Yav Oktay Komutanın Köpekleinin yanında Sizinkiler Nal toplar Bilginiz olsun Sonra Dayım Dediydi Dersiniz . :D :D :D :D
Teçrübeli İtleri Var Kendi Bu işi biliyor.
Olay bumudur Budur :D :D :D
ibrahim ozel
07.Mart.2014, 13:05
Yav Oktay Komutanın Köpekleinin yanında Sizinkiler Nal toplar Bilginiz olsun Sonra Dayım Dediydi Dersiniz . :D :D :D :D
Ya dayı ben kırık itime güveniyorum ondada tecrübe var ve ingiliz olmasının artıları ile oktay başçavuşun davar iti benimkinin yarısı olamaz :D
Burhan KESKİN
07.Mart.2014, 13:06
Dayı sen bu videoyu izlemedin izle bunu birisi başı boş dolaşan köpeklere bağırıyor orada videonun sesini aç iyi izle :D :D :D :D
Mili'nin fermasında Yetkin abi'nin zalım atışı BILDIRCIN AVI (http://www.youtube.com/watch?v=GJt8iDhWndc#ws)
gsahiner
07.Mart.2014, 13:13
:D :D :D :D :D :D
Burhan KESKİN
07.Mart.2014, 13:24
Oktay komutanı her zaman takdir ediyorum Türkiyenin büyük avcısı ama benim köpeğime kırık lafını demeyip on numara diyene kadar videoları paylaşmaya devam edicem.. :-[
Osman KARATEPE
07.Mart.2014, 13:50
Yarışma Bilecik'te olacaksa bende katılabilir tabi siz büyük avcıların yanında şansımız yok ama maksat birlikte olmak olsun...
ismail aksu
07.Mart.2014, 14:26
hahaha hadi hayırlısı ben aresss diyorummmm pointerrrr kedilemeleri izle komutanım:)))
Yani çeto Oktay komutan diyorsun bu sözünü unutma... :)
Aynen öyle diyorum yaw ne av gösterdiniz hayvanlarada yarışmaya kalkıyorsunuz...adamın ömrü avla geçiyor...hele sen burhan abi söylesene kaç keklik gösterdim hayvana.
Erzuruma getirin sezona tüm köpeklerinizi bakalım kaçı 2 gün üst üste avlanabilecek.. Hepsinin ayak altları yarık yarık olmazsa ben bu işi bilmiyorum demektir...ama sedye getirmeyi de unutmayın...
Son sözüm komutandır...ha sizin köpeklere kötü demiyorum ama,hergün ava gidenler,yılda bir giden aynı olmaz...
ibrahim ozel
07.Mart.2014, 15:07
Aynen öyle diyorum yaw ne av gösterdiniz hayvanlarada yarışmaya kalkıyorsunuz...adamın ömrü avla geçiyor...hele sen burhan abi söylesene kaç keklik gösterdim hayvana.
Erzuruma getirin sezona tüm köpeklerinizi bakalım kaçı 2 gün üst üste avlanabilecek.. Hepsinin ayak altları yarık yarık olmazsa ben bu işi bilmiyorum demektir...ama sedye getirmeyi de unutmayın...
Son sözüm komutandır...ha sizin köpeklere kötü demiyorum ama,hergün ava gidenler,yılda bir giden aynı olmaz...
Çeto sende bi seter var onuda sen eğitmedin başka av yapan köpeğin varsa buyur gel ordan konuşmakla olmuyor bu işler paşam ben köpeğime gerektiği kadar av gösterdim varsa üzerine sende köpek sanada hodri meydan anasını satayım hadi varmısın? :D :D
Burhan KESKİN
07.Mart.2014, 15:09
Çeto unutma sende poınterle avlanıyorsun mesele keklik veya bıldırcın değil köpeğin geninde varsa zaten avını yapar.. mesele ırk meselesi o ingilizleri yerden yere vuruyor yok suya girmiyormuş girmeye bilir bu eğitim meselesidir..! onun köpeğinin ırkına yada yaptığı ava bir şey demiyoruz herkesin yoğurt yiyişi farklıdır ama o hala inat ediyor Alman ırkı poınterden üstündür diyor üstün diye bir şey yok sonuçta iki ırkta aynı işi yapıyor. sadace tercih meselesi ama her tercihe de saygı duyulmalı bence...
Oktay AKÇAKMAK
07.Mart.2014, 15:22
YAHU OLİM BELANIZI BENDEN BULACAKSINIZ O OLACAK...ULAN ARKADAŞ ŞU BEYENMEDİĞİNİZ ALMANIN ÖNUNDE BİR SENEDE VURULAN HAYVAN SİZİN AV TARİHİNİZİ YAZAR BEEEE....KAŞINMAYIN İŞTE BENDE NE VİDEOLAR VAR FERMALARLA İLGİLİDE CAHİLLİK BAŞA BELA BİLGİSAYAR BİLMEDİĞİMİZDEN ATAMIYORUZ...YOKSA FERMANINDA APORTUNDA DESTANINI YAZARIM BURDA AĞZINIZ AÇIK KALIR ...NEYSE MADEM SİZ KAŞINDINIZ GÜNAH BENDEN GİTTİ ARTIK ÖZEL AVLAKTA ALIRIM İFADENİZİ CANLARIM BENİM ATACAKSINIZ OLUM BU POİNTER DENEN GIRIK İTLERİ BU IRKI TÜRKİYEYE SOKAN ADAMDA FIRILDAKLIK Kİ MİLLET AV VURMASIN KUŞLAR 3OO METRE ÖTEDEN KALKSIN DİYE GETİRMİŞLER BUNLARI...POİNTER KADAR SALAK Bİ KÖPEK IRKI YOKTUR OKADARRRR
Oktay AKÇAKMAK
07.Mart.2014, 15:24
ULA BİR SÜRÜ AVCI SIRF ÖRDEK AVINA GİDEMİYOR ŞU GIRIKLARA GUVENEMEDİĞİNDEN..İT DEDİĞİN SAHİBİ İÇİN HER İŞİ YAPACAK GEREKİRSE SUDA DONACAK ÖLECEK AMA AVDAN DÜŞMEYECEK...YOKSA BENİM YEŞİLBAŞLARA BÖÖÖÖÖYYYLLEEEE UZAKTAN İMRENEREK BAKAAR KALIRSINIZ İŞTE GIÇIMIN POİNTERCİLERİ SİZİİİİİ
ibrahim ozel
07.Mart.2014, 17:02
Bak abi sana şöyle örnek vereyim. Benim elimdeki 400 bin dolarlık ferrari. Seninki 10 bin tl lik lada jip :D :D
Sen diyorsunki hadi çamurda yarışalım benim lada senin ferrariyi çamurda nal toplatır anlamıdır bu :D :D
Bende diyorumki sana ASFALT AĞLADI BE KOMUTANNNN :D :D :D :D :D :D
İBRAHİM AKKAYA
07.Mart.2014, 17:12
Yav Komutan Çoluk Çoçukla Etme İnat Küstürürsün Çam Kırığıyla Oynama Kestirirsin . :D :D :D :D
Sen İçratına Bak Bunlar Laf salatası Yapıyor. :D :D :D
Olay Bumudur Budurrrrrrrrrrrrrrr
Yıldıray İNCE
07.Mart.2014, 17:24
Bak abi sana şöyle örnek vereyim. Benim elimdeki 400 bin dolarlık ferrari. Seninki 10 bin tl lik lada jip :D :D
Sen diyorsunki hadi çamurda yarışalım benim lada senin ferrariyi çamurda nal toplatır anlamıdır bu :D :D
Bende diyorumki sana ASFALT AĞLADI BE KOMUTANNNN :D :D :D :D :D :D
Abovvvvvv Oktay komutanım bu ibo resmen meydan okuyor sana............. :)
Oktay AKÇAKMAK
07.Mart.2014, 18:25
sizin o elinizdeki ferrariye kırk kuruş vermem beeeee....BANA HAYRI OLMAYAN KİLİSENİN PAPAZINI OKADAR İŞTE
Valla seteri geç benim tarzın değil seter,ama biliyorsun o köpek ölene kadar bende kalacak...ben özel avlak falan anlamam meydan okumayada pabuç bırakmak keklikmi diyorsunuz sezona en güvendiğiniz köpeklerle davetlimsiniz...kaybeden her kim olursa olsun diğerlerinin yanında köpeğini barınağa yada köpeksiz bir avcıya teslim edecek...ibocum bu gözler neler gördü kardeşim sende biliyorsun...beni konuşturmayın,av kanı olacak elbette köpekte ama av görmedikten sonra neye yarar...senede 5000 fişek atan bir avcıyla 50 fişek atan bir avcı bir olurmu... Köpeğinin av kanı yüksek ama av görmedi olduysa mübarek olsun...bir köpek ne kadar av görürse o kadar avcı olur.. Neden kabul etmiyorsunuz burada ırk tartışması değil mesele,mesele köpek ve sahibi meselesi...köpek ve gördüğü av meselesi...bende ingilizden Vazgeçmem ama kalkıpta İngiliz ördek avı yapar diyecek kadarda acemi değilim...100 pointerden kaçı suya girer...veya bir alman ırkı ne kadar mesafeden ferma durur,pointer kaç mt.ten..bir pointerdeki ferma duruşu ile alman arasında dağlar vardır...pointer fermada tamamen asalettir... Yani mesele sadece köpeği köpek yapan avcısı...
Oktay AKÇAKMAK
08.Mart.2014, 06:19
AHA BAK ÇETO ON NUMARA LAF ETTİ İŞTE...BENİM ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIMDA BU GARDAŞŞŞ...ULA BENİM İTİN ÖNUNDE BİR SEZONDA VURULAN HAYVAN SAYISI SİZİN ON YILINIZA BEDEL BEEE...GEÇENLERDE AV RAPORU DİYE BİŞEY AÇMILŞTINIZ VE ORAYA YAZMIŞTIM ZATEN...VURULAN BILDIRCIN SADECE SİZİ ONA ÇARPAR Kİ BULENT UZUN BU AVDA BİZİMLE BERABERDİ YALAN SÖYLEYECEK HALİDE YOK SORUN BAKALIM DOSTUN FERMALARINI KONUŞUYORSUNUZ AMA VARDIR Bİ BİLDİĞİMİZ ...ESTETİK FALAN GEÇİN ONLARI BOŞ İŞLER ONLAR...FERMAYSA BİZDEDE VAR HEMDE EN KRALINDAN HADİ SİZİN KÖPEKTE OLAN FERMA BENDE VARDA BENİM KÖPEKTE OLAN SU İŞİ SİZDE VARMI ONU SÖYLEYİN HELE....ULA SUDAN VAZGEÇTİM ÇAMURA BİLE BASMIYORLAR ÜSTÜMÜZ KİRLENECEK DİYE...AMA BU GIRIK İTLERDE HALI CANIIIIIMMMMM....NEDE OLSA İNGİLİZ ASİLZADE SOYUNDAN GELİYOR YA KANINI DÜRTTÜĞÜMÜN ARTİZLERİİİ.................HA HA HAYYYYY
Oktay AKÇAKMAK
08.Mart.2014, 06:21
LAFIMI DİNLEYİN ÇÖMEZLER ÇIKMIŞINIZ BİR YOLA YANLIŞ OLDUGUNU SİZDE BİLİYORSUNUZ AMA ERKEKLİĞE POK SURMEMEK ADINA LAFINIZDANDA DÖNEMİYORSUNUZ YOL YAKINKEN SİLİN BU İNGİLİZ GIRIKLARINI KAPINIZDAN HEPİNİZE DOSTTAN BİR YAVRU VERİYİMDE HEM İNSANLIK HEMDE İT GÖRÜN...
bana avımı yaptırıyor ne diyecem diye gözümün içine bakıyorsa o köpek benim için ırkı ne olursa olsun dünyanın en iyi köpeğidir. çünkü o BENİM KÖPEĞİM.
http://i.hizliresim.com/wbX0OV.jpg (http://hizliresim.com/wbX0OV)
http://i.hizliresim.com/emyDVV.jpg (http://hizliresim.com/emyDVV)
http://i.hizliresim.com/KlGX2b.jpg (http://hizliresim.com/KlGX2b)
daha fazla yazmama gerek yok sanırım. av yapıyorsam ha pointer ha DRAHTHAAR...... (Bu avların tamamı fermada vuruldu.) daha ne diyem.
samet bereket
08.Mart.2014, 08:31
Bu işin sonu nereye varacak merakla bekliyoruz hepinize başarılar diliyorum iyi olan kazansın..
Burhan KESKİN
08.Mart.2014, 08:59
Yaw atın şuraya o zaman canlı bir video da görelim herkes resim atıyor yazı yazıyor daha bir tane göremedim ben şu sitede alman ırklarının keklik fermasında vurulan canlı videosunu boşa laf konuşmayın İngilizin üstüne başka köpek tanımam ben düşeni git al getir mantığı olmayacak heyecan yaşayacaksın avda heyecan o kadaaarrrrrr....
Oktay AKÇAKMAK
08.Mart.2014, 10:23
ULA BURHAN GÖRENDE SANIRKİ HERGÜN HEYECAN YAŞATIYOR BU İTLER SİZE...SEZONDA VURDUĞUNUZ KAÇ KUŞTA KAÇ HEYECAN YAŞADINIZ KÖFTEHORLAR...BEN ONU BUNU BİLMEM ATARIM YAKINDA FERMA VİDEOLARINI BEKLE SEN VE HAZIRLANIN ALMANLARIN ŞOVUNA....GIRIKCILARRR
Baya guzel gecicek bu duello fakat Alman irki ile ingiliz irki arasinda buyuk farkliliklar var hele birde onlarinde ciftlik kusu koyuluyorsa fark dahada acilir gibi geliyor bana.
Pointerin uretim amaci kusu bulup fermalamak genetiginde aport dahi yoktur.
Alman irklari akliniza gelebilecek her avi yapmak icin uretilmistir ( Buyuk ve Kucuk avlar )
Pointerler hizli hayvanlar DK ise arazide pointerin yaninda yavas kalicak diye dusunuyorum fakat pointer gibi kosan, uzun kokulu ve sitilli bir cok DK gordum her iki tarafa basarilar diliyorum
Ama ne olursa olsun ille de pointer yine pointer diyorum ;D ;D
ibrahim ozel
08.Mart.2014, 10:55
Ya atalar boşa dememiş mal sahibine çeker, çekmezse ya çalıntı ya buluntuymuş adam dümdüz ya kıvırtmadan inadına konuşuyor. Bunun itleride ferma veriyo ama dümdüz odun gibi :D :D bide kuşun ve davşinin kıçına burunlarını sokuyolar eee koku yakın arkadaş bi bok olmaz o itlerden uzakdan ve havadan koku yok işlem yok bu itlerde. Sahibidemi öyle yav yoksa :D :D :D :D
Çağlar paşam büyük av için üretilmiştir kurzhaarlar küçük av için asla zamanla insanoğlu kuşa alıştırmıştır litaretürde böyle yazar
İBRAHİM AKKAYA
08.Mart.2014, 16:23
Yav Herkes Köpeğini Anlatıyor Oktay Komutan İçratlarını Sergiliyor Sonuç Ortada. :D :D :D :D
Kimse Sonuçu Merak Etmesin Büyük Sözü dinlesin. :) :) :) :) :)
Olay Bumudur Budurrrrrrrrrrrrrr :D :D :D :D
ibrahim ozel
08.Mart.2014, 19:59
Yav Herkes Köpeğini Anlatıyor Oktay Komutan İçratlarını Sergiliyor Sonuç Ortada. :D :D :D :D
Kimse Sonuçu Merak Etmesin Büyük Sözü dinlesin. :) :) :) :) :)
Olay Bumudur Budurrrrrrrrrrrrrr :D :D :D :D
Konu icraati köpeklerde aramak dayı şu an. Bakalım neler olacak hep beraber görecez...
Valla Abiler belli edin bakalım şu yarışın yerini zamanını da vakit olursa biz de gelelim.
Ama şunu belirtmek isterim ki ; 1 cm den de ferma verse almanın avı ingilizden üstündür benim gözümde. Tabi ki zevk meselesi bu. çalıya girmesin, suya girmesin , çamura girmesin , 500 metre açılsın, saatte 150 km hız yapsın , adamın ses tellerini kopartsın, soğukta üşüsün, yaralı tavşanın soyunu 50 metrede bıraksın gibi istekleri olanlar İngiliz besleyebilir tabi ki :D
La gürkan bende pointerciyim bilin demi...valla bu köpek yarıştırmaktan çok avcı yarışına dönecek bakın görün...
İBRAHİM AKKAYA
09.Mart.2014, 15:03
Valla Abiler belli edin bakalım şu yarışın yerini zamanını da vakit olursa biz de gelelim.
Ama şunu belirtmek isterim ki ; 1 cm den de ferma verse almanın avı ingilizden üstündür benim gözümde. Tabi ki zevk meselesi bu. çalıya girmesin, suya girmesin , çamura girmesin , 500 metre açılsın, saatte 150 km hız yapsın , adamın ses tellerini kopartsın, soğukta üşüsün, yaralı tavşanın soyunu 50 metrede bıraksın gibi istekleri olanlar İngiliz besleyebilir tabi ki :D
Yav Gürkan Dinimize Söven Bizden Dindar olsa Kırılmıyaçam Adamların İçratı yok Av Yok Oktay Komutana Satışıyorlar . :D :D :D :D
Laf ola Harman ola Deyip Bekliyoruz İçraat yok Laf çok adamlarda. :D :D :D :D
Serdar Kara
09.Mart.2014, 15:18
Eğer yarışma adil olacaksa 3 ayağı olmalı;
1. Av bulma sayısı(ferma), çelgin bırakmama
2. Dayanıklılık(3 gün üst üste av gibi)
3. Aport ve itahat
Misal çelgin bırakan köpek benim için bişi ifade etmez.
Pointerda sadece hız var, kurzhaarda hız var(pointer kadar değil), diğerlerinde hep kurzhaar önde olacak. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Nacizane önerilerimdir.
Sevgi ve saygılarımla...
Burhan KESKİN
09.Mart.2014, 15:21
La gürkan bende pointerciyim bilin demi...valla bu köpek yarıştırmaktan çok avcı yarışına dönecek bakın görün...
aynen bende öyle zannediyorum Çeto Biz köpek yarışması yapalım diyoruz o vurduğunuz av kaç tane diyor dayıda körüklüyor ateşi...İş sen ne vurdun ben ne vurdum meselesine döndü iyice... Bak buradan söylüyorum Irkın üstünlüğünü ortaya belirliyecekseler hodri meydan yarışalım ama çene yorup ben bu kadar av vurdum diyecekseler yarış yapmak istemiyorum anlamına gelir.. Kim gelecekse gelsin ben hazırım Bir alman asla bir ingilizle kıyaslanamaz.. :)
Oktay AKÇAKMAK
09.Mart.2014, 20:27
la gardaşlar arkadaşlar ne guzel demiş işte dayanıklılık aport çelgin takibi ferma ve beklemesüresi konu ne olursa olsun hepsindede on basar irlerinize okadar...biz köpek beslerizngardaşım köpeklik yapsın sahibine diye ...sosyete besleyip pamuklara sarmalayıp sadece yaz avında deyil her mevsimde her şartta her avı 4*4 lük yapacak beni kuş aramakla dikene girmekle suya girmekle ugraştırmayacak ...kısaca köpek köpekligin yapacak oakadarrr
Valla eğri oturup doğru konuşalım. Her ırkın kendine has güzellikleri var. İngiliz atletiktir, uzun kokuludur, fermaları güzeldir ... hepsine tamam ama bu köpek açık arazi köpeğidir. Açık aramak ve hız bu köpeğin soyunda var. Çok engebeli ve çalılık arazilerde tam performansını veremez. Ovada veya ağaçsız ve az engebeli yerlerde adama zevk yaptırır ama engebeli ve sıklık olan yerlerde adamı sinir hastası eder. Ha benim köpeğim öyle değil diyebilirsiniz , doğrudur ama sizin köpeğiniz %1 'lik dilimdedir. Benin görüşüme göre Türkiye şartlarına Alman ırkları daha uygundur. Bu köpekler ülkemizdeki her avda kullanılabilecek hayvanlardır. Kurzhaar ve drahthaar her avın ve her iklimin köpeğidir. Alman ingilizin yaptığını yapar ama İngiliz almanın her yaptığını yapamaz.
Av yapma mevzusuna gelince; köpek ne kadar av görürse o kadar düzgün av yapar. Büyüklerimiz böyle söyledi bize bizde aynını söylüyoruz. Yarışma yapın tamam ama ırktan çok köpeğin ne kadar av gördüğü etkili olacak bu işte. Yanlış anlamayın ben şu az vurmuş bu çok vurmuş muhabbeti yapmıyorum. Kimin köpeği fazla av gördüyse onun köpeği daha iyi av yapacaktır. Yarışma sonucunun da pek geçerliliği olmayacak bu yüzden. Köpeklerin biri haftada 3 gün gidiyor diğeri 1 gün birisi 3 yaşında diğeri 5 vs...
Oktay AKÇAKMAK
10.Mart.2014, 06:54
GURKAN KARDEŞİM DOĞRU SÖYLUYOR BENİM İTİM İNGİLİZİN VERDİĞİ FERMAYI VERİR AMA İNGİLİZİ ÇÜKSELER SUYA GİRMEZ..NİYE ÇÜNKİ CANI KIYMETLİ YA SOSYETENİN NEDE OLSA İNGİLİZ ASİLZADESİ YA BAŞIMA.....HADİ YÜRRRRÜÜÜÜ DERLER BİZDE ÖYLE İTE KIÇINADA TEKMEYİ BASARLAAARRRR....
Burhan KESKİN
10.Mart.2014, 08:38
GURKAN KARDEŞİM DOĞRU SÖYLUYOR BENİM İTİM İNGİLİZİN VERDİĞİ FERMAYI VERİR AMA İNGİLİZİ ÇÜKSELER SUYA GİRMEZ..NİYE ÇÜNKİ CANI KIYMETLİ YA SOSYETENİN NEDE OLSA İNGİLİZ ASİLZADESİ YA BAŞIMA.....HADİ YÜRRRRÜÜÜÜ DERLER BİZDE ÖYLE İTE KIÇINADA TEKMEYİ BASARLAAARRRR....
Yaw usta amma suyu taktın kafaya bende suya girmeyen bir çok alman gördüm buna öğretirsen girer öğretmezsen girmez anla artık beaa.. Oraya yazdık işte çıkacak ak kara yarışmada :-[
Oktay AKÇAKMAK
10.Mart.2014, 11:23
BEN BİLMEM SUYA GİRMEYEN İTİ VURMALI OKADARRR
Oktay AKÇAKMAK
10.Mart.2014, 15:23
ULAN ARKADAŞ BİZDE KAPIŞMASAK MİLLETİN YAZACAGIDA YOK BE YAWWWW...ŞAKA BİR YANA BURHAN VE İBOP HAZIRLANIN NİSANDA BERABER GUZEL Bİ ORGANİZE YAPACAM HABERİNİZ OLA İBO SENDE SONERE SÖYLE ODA KATILSIN ÖZEL AVLAKTA SÜLÜN AVI YAPACAZ KARDEŞ
Oktay AKÇAKMAK
10.Mart.2014, 15:24
HA ŞUNUDA YAZMADAN GEÇMEYİM BARİ BÜTÜN POİNTER ,İTLERİ GIRIKTIR OKADARRRRR
Oktay AKÇAKMAK
11.Mart.2014, 09:03
ALOOO BU KONU KAPANMAYACAK HABERİNİZ OLA ÖYLE SUSMAKLA KURTULAMAZSINIZ ELİMDEN GIRIKÇILAAAARRRR
ibrahim ozel
11.Mart.2014, 10:00
Oktay abi sakın benimle yan yana gezme senin davar iti 1 kuş bile bulamaz ona göre :D
Oktay AKÇAKMAK
11.Mart.2014, 11:35
SİZİN O İTLERİNİZİ MARS ETMEZSEM NE OLAYIM LA...AMA ÜZÜLÜYORUM İŞTE İT SAHİBİNİ TEMSİL EDER ONA YANARIM
NEYSE CANIM SİZDE ALMANA DÖNERSİNİZ OLUR BİTER
Burhan KESKİN
11.Mart.2014, 11:37
SİZİN O İTLERİNİZİ MARS ETMEZSEM NE OLAYIM LA...AMA ÜZÜLÜYORUM İŞTE İT SAHİBİNİ TEMSİL EDER ONA YANARIM
hahahahahahahaha :D :D :D :D :D :D :D
ibrahim ozel
11.Mart.2014, 12:57
MUHAHAHAHA MUHAHAHAHA MUHAHAHAHA MUHAHAHAHAHA :D :D :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
11.Mart.2014, 13:11
GÜLÜN GÜLÜN BEN SİZİ GÜLDÜRMEYİ BİLİRİM..............AĞLATMAYIDA
Burhan KESKİN
12.Mart.2014, 19:38
Meydanı boş buldun atıp tutuyorsun şimdi silahları çektim hileye başvurup bizim tapeleri yayınlattın hile yaptın seninle merada buluşmak üzere ifadeni fena alacam palaaaaaa..... :-* :-* :-* :-* :-*
ibrahim ozel
12.Mart.2014, 19:43
Meydanı boş buldun atıp tutuyorsun şimdi silahları çektim hileye başvurup bizim tapeleri yayınlattın hile yaptın seninle merada buluşmak üzere ifadeni fena alacam palaaaaaa..... :-* :-* :-* :-* :-*
Ha bak bu dediğin olur merada madara et ama eminsen katıl bu yarışmaya, bu seferde olmaz ise seni ben bile kurtaramam. :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
12.Mart.2014, 19:48
anlaşıldı yedigin dayak yetmemiş bide orda döveyimde sonzuza kadar sus barii...gırık itciler yaktımla sizi
ibrahim ozel
12.Mart.2014, 19:52
anlaşıldı yedigin dayak yetmemiş bide orda döveyimde sonzuza kadar sus barii...gırık itciler yaktımla sizi
Abi be avın sonunda dosta kızma sövme ve sakın dövme köpeğin suçu yok benim kırığın yanında şansı dersen o hiç yok :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
13.Mart.2014, 06:36
ula başçavuşşşşş.KÖPEKLERİNİZİN VE BU İNGİLİZ IRKININ Bİ BOKA YARAMADIĞINI İSPATLAYACAM SİZE VE BAŞTAN SONA KAYIT ALTINDA OLACAK AMA YAZIK OLACAK SİZE ...BANA GİDER YAPMA KOÇUMMMM.......SENİN YAPTIĞIN GİDER BENİM HOŞUMA GİDER
Burhan KESKİN
13.Mart.2014, 07:47
ula başçavuşşşşş.KÖPEKLERİNİZİN VE BU İNGİLİZ IRKININ Bİ BOKA YARAMADIĞINI İSPATLAYACAM SİZE VE BAŞTAN SONA KAYIT ALTINDA OLACAK AMA YAZIK OLACAK SİZE ...BANA GİDER YAPMA KOÇUMMMM.......SENİN YAPTIĞIN GİDER BENİM HOŞUMA GİDER
Sen önce buraya Dost denen gırk itin bıldırcın fermasını at ondan sonra konuş tırt tırt Ramazan hani nerde video kim kimi dövüğüyo görcez bakam :D :D :D :D :D
ibrahim ozel
13.Mart.2014, 08:16
Meralar ağladı beeeee Alırım anahtarını şey tasmanı paşammmmmm :D :D
ne diyeliim ,iyi olan kazansın ..şimdi taraf ta tutamayız. :-X :-X
Yıldıray İNCE
13.Mart.2014, 08:58
Meralar ağladı beeeee Alırım anahtarını şey tasmanı paşammmmmm :D :D
:D :D :D :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
13.Mart.2014, 09:27
İTİNİ ORDA BIRAKIP GİDECEKSİN BAŞÇAVUŞŞŞ....BENİM ALMANIN AVINI GÖRDUKTEN SONRA KEDİ BESLEDİĞİNİ ANLAYACAKSIN...AZ KALDI FERMALARIDA ATACAM BEKLEEEEE
Burhan KESKİN
13.Mart.2014, 11:45
İTİNİ ORDA BIRAKIP GİDECEKSİN BAŞÇAVUŞŞŞ....BENİM ALMANIN AVINI GÖRDUKTEN SONRA KEDİ BESLEDİĞİNİ ANLAYACAKSIN...AZ KALDI FERMALARIDA ATACAM BEKLEEEEE
Ya yürü git Bir tane ferma vuruş videosu at milly gibi kıracam dişimi hayyyyyyyyyyyyt... :D :D :D :D
ibrahim ozel
13.Mart.2014, 12:47
Ya abi ördek avı için davar köpeğim olmasa valla kendime alırdım dostu ama napalım davar iti ihtiyacı olan birine hediye edecez artık :D :D
Burhan KESKİN
13.Mart.2014, 13:33
Ya abi ördek avı için davar köpeğim olmasa valla kendime alırdım dostu ama napalım davar iti ihtiyacı olan birine hediye edecez artık :D :D
Yokla bende alırım dostu bu sene tarla ektim 3 dönüm yanlız fareler sarmış fareleri temizlemem lazım iyi fare toplar bu it hayyyyyyyyt :D :D :D :D
ibrahim ozel
13.Mart.2014, 13:55
Yokla bende alırım dostu bu sene tarla ektim 3 dönüm yanlız fareler sarmış fareleri temizlemem lazım iyi fare toplar bu it hayyyyyyyyt :D :D :D :D
Tamam paşam dost senin ama nasılsa yarışı ben kazanacam dostu ben alacam sana hediye edeyim bari napalım yabancıya gitmesin :D :D
Oktay AKÇAKMAK
13.Mart.2014, 14:18
VAY PUŞTOLARRRR SEVGİLİLİKTEN ÇIKIP YANDAŞ MEDYAMI OLDUNUZ ULEEYYYYNNNN....BEKLEYİN FERMALARIDA ATACAM ..BU HAFTA ANTEPTEYİM YENİ ARABAMI ALACAM ÜÇ GÜN MEYDAN SİZİN BEN YOKKEN KUMDAN KALE YAPIP OYNAYIN KENDİ ARANIZDA ÇÖMEZLERRR
ibrahim ozel
13.Mart.2014, 15:55
VAY PUŞTOLARRRR SEVGİLİLİKTEN ÇIKIP YANDAŞ MEDYAMI OLDUNUZ ULEEYYYYNNNN....BEKLEYİN FERMALARIDA ATACAM ..BU HAFTA ANTEPTEYİM YENİ ARABAMI ALACAM ÜÇ GÜN MEYDAN SİZİN BEN YOKKEN KUMDAN KALE YAPIP OYNAYIN KENDİ ARANIZDA ÇÖMEZLERRR
Antep sanayisinde 10 cm 15 cm kalınlığında zincir yaptır yoksa o arabayada yazık olmasın :D :D :D :D
Burhan KESKİN
14.Mart.2014, 08:51
Antep sanayisinde 10 cm 15 cm kalınlığında zincir yaptır yoksa o arabayada yazık olmasın :D :D :D :D
helallll ortak :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ibrahim ozel
14.Mart.2014, 11:53
helallll ortak :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Köpek konusunda her daim yanındayım abi :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
17.Mart.2014, 06:48
ahanda geldim nerde kalmıştık gırık itçileeeerrrr....BEKLEYİN YAKINDA HEPİNİZİ GÖMECEK VİDEOLARI ATACAM BURAYA
ibrahim ozel
17.Mart.2014, 07:50
Arabayı aldınmı ne marka geceleri çeki halatıyla bağlada çalmasınlar :D :D
Oktay AKÇAKMAK
17.Mart.2014, 08:44
ARABAYI ALDIK HAYIRLISIYLA ŞU ANDA DİREKSİYON KİLİDİ ALARM CİHAZI MOTOR KİTLEME APARATI GPS VE KAMERA TAKILIYOR ULA BUNUDA ÇALARLRSA GİDİP BU İBNELERİN ELİNİ ÖPECEM ARTIK....ALLAH BENİ O GECE UYANDIRAYDIDA ÖZLEDİĞİM İNSAN KANI İÇMEYİ BANA TEKRAR YAŞATSAYDI OLMAZMIYDI YANİ....
Oktay AKÇAKMAK
18.Mart.2014, 06:47
burhan şu suya giren pointer resmini bide buraya atsana be gardaşım
Bence bu düellonun galibi Poınter milly olur :)
Burhan KESKİN
18.Mart.2014, 09:05
http://i62.tinypic.com/24y0izm.jpg
http://i59.tinypic.com/2j51j87.jpg
Oktay AKÇAKMAK
18.Mart.2014, 09:19
HAYIRDIR GARDAŞ İTİDE YAZ TATİLİNE BODRUMA GÖTÜRMÜŞSÜN HERALDE...BİDE PALETLE DENİZ GÖZLÜĞÜ ALSAYDIN BARİ....GEÇ BU İŞLERİ BURHAAAANNNNNN BANA AĞUSTOSDA SUDA ÇİMEN İTLERDEN DEYİL OCAKTA SUDAN ÖRDEK APORTU YAPAN BİR GIRIK İT BUL TÜRKİYE TOPRAGINDA BÖYLE BİR İT BUL KABUL LA BENDE GIRIKÇI OLACAM....AMA NERDEEEEE.....NENEMDE BEN KIZIM DİYOR AMA HİÇ UMUDUM YOK
Burhan KESKİN
18.Mart.2014, 10:20
HAYIRDIR GARDAŞ İTİDE YAZ TATİLİNE BODRUMA GÖTÜRMÜŞSÜN HERALDE...BİDE PALETLE DENİZ GÖZLÜĞÜ ALSAYDIN BARİ....GEÇ BU İŞLERİ BURHAAAANNNNNN BANA AĞUSTOSDA SUDA ÇİMEN İTLERDEN DEYİL OCAKTA SUDAN ÖRDEK APORTU YAPAN BİR GIRIK İT BUL TÜRKİYE TOPRAGINDA BÖYLE BİR İT BUL KABUL LA BENDE GIRIKÇI OLACAM....AMA NERDEEEEE.....NENEMDE BEN KIZIM DİYOR AMA HİÇ UMUDUM YOK
hadi oradan kurbağacı sende o kadar millet boşunamı poınter besliyor :D :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
18.Mart.2014, 11:57
MİLLET SADECE AVCI ....USTA AVCI POİNTER BESLEMEZZZZZZ
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.