PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turna için kalamar kullanmak ?

Osman KARATEPE
15.Nisan.2014, 19:38
Arkadaşlar Bursa Uluabat gölüne gidiyorum turna avı için.Genelde kaşık kullanıyoruz ama birkaç gündür aklımda bir fikir var.Zokalı iğnenin arkasına örgü misina ile bağlayacağımız üçlü kancalı bir hırsız ile hazırlanacak takıma kalamarı iki santim eninde ve yaklaşık 10/15 cm boyunda balık şeklinde keserek taksak ve bu düzenekle at-çek yapsak turna için etkili olurmu acaba ?Görüş ve önerilerinizi almak isterim...

Yaptığım düzenek bu...

[/size]http://i59.tinypic.com/s2uw4h.jpg[size=13px]

Burhan KESKİN
15.Nisan.2014, 20:56
Valla osman güzel fikirde bu meret artık kaşığada vurmaz oldu canlı yeme daha fazla vuruyor ama yindede denemek lazım biz bir keresinde yayın balığına büyük iğneye canlı tatlı su kereviti taktık porsuk yakalanmış artık bu yeme ne sarar bilemem rasgale 8)

Osman KARATEPE
16.Nisan.2014, 05:49
Valla osman güzel fikirde bu meret artık kaşığada vurmaz oldu canlı yeme daha fazla vuruyor ama yindede denemek lazım biz bir keresinde yayın balığına büyük iğneye canlı tatlı su kereviti taktık porsuk yakalanmış artık bu yeme ne sarar bilemem rasgale 8)

Haklısın abi denemeden bilemeyiz..Canlı yem olayı burada da aynı kaşığa rağbet az.

gsahiner
16.Nisan.2014, 06:49
osman abi bir denemek lazım ama ne kadar etkili olur ona bol turnalı bir yerde bakmak lazım

Osman KARATEPE
16.Nisan.2014, 07:47
osman abi bir denemek lazım ama ne kadar etkili olur ona bol turnalı bir yerde bakmak lazım

Denemeden bilemeyeceğiz Gültekin nasip olursa yarın balığa gideceğim denemelerin sonucunu açıklarım ;)

Yıldıray İNCE
16.Nisan.2014, 08:05
Osmanım şimdiden Rastgele denemekte fayda var derim ben...........

Osman KARATEPE
16.Nisan.2014, 11:50
Osmanım şimdiden Rastgele denemekte fayda var derim ben...........

Sağol abim...

samet bereket
17.Nisan.2014, 08:45
Bende çoğunluğa katılıyorum osman abi vurur vurmaz değil ama kaşığa bile artık eskisi gibi dalmıyor canlı yem en garantisi yakala ufak bir balık yada kurbağa tak kancaya at gitsin derinliği 20 yada 25 cm ver fazla derinliğe gerek yok bak gör turnayı neyse rastgele abim..

samet bereket
19.Nisan.2014, 07:12
Şamandıralı bırakma oltası yap diyorsun yani Samet ...
İri bir top şamandıra ucuna çelik tel ucuna hırsız iğne balığı sırtından tak abi balığı takınca çıkmasın diye pet şişeden ufak bir parça kes onuda iğneye geçir 20 cm derinlik ver salla gitsin rastgele...

Osman KARATEPE
21.Nisan.2014, 06:03
İri bir top şamandıra ucuna çelik tel ucuna hırsız iğne balığı sırtından tak abi balığı takınca çıkmasın diye pet şişeden ufak bir parça kes onuda iğneye geçir 20 cm derinlik ver salla gitsin rastgele...

Zargana topu dediğin tarife çok iyi uyuyor aslında Samet ayrıca pet şişeden iğne ucuna pul yapmak süper ;) ilk fırsatta deneyeceğim kardeşim ...

samet bereket
21.Nisan.2014, 09:44
Zargana topu dediğin tarife çok iyi uyuyor aslında Samet ayrıca pet şişeden iğne ucuna pul yapmak süper ;) ilk fırsatta deneyeceğim kardeşim ...
Eksik yazmışım osman abi kusura bakma oltayı atarken (attım ağzına girsin kör boğazına) demeyi unutma :D :D rastgele abim bol şans balık tutunca resimlerini atarsın bizi merakta bırakma...

Osman KARATEPE
22.Nisan.2014, 06:09
Eksik yazmışım osman abi kusura bakma oltayı atarken (attım ağzına girsin kör boğazına) demeyi unutma :D :D rastgele abim bol şans balık tutunca resimlerini atarsın bizi merakta bırakma...

Balıkları tutayım resim kolay Samet'im ;) attım ağızına takılsın boğazına lafınıda çok kullanırım aynı zamanda merak etme sen ;)

imported_avkolik
23.Nisan.2014, 14:43
Osmanım rastgele kardeşim...Noldu gittin mi var mı bişiler ??

ibrahim ozel
27.Nisan.2014, 08:25
Osman hadi low yarım kaldı konu oldumu kalamar ile tuttun mu?

Osman KARATEPE
27.Nisan.2014, 09:16
Osman hadi low yarım kaldı konu oldumu kalamar ile tuttun mu?

Abi havalara baksana gidemedik daha balığa ilk fırsatta deneyip sonucu yazacağım ;)