Orijinalini görmek için tıklayınız : Amatör balıkçılığında suyu çıktı artık her önüne gelen balıkçı oldu!
Burhan KESKİN
02.Temmuz.2014, 20:15
http://i58.tinypic.com/343g300.jpg
Bozüyük ilçesine bağlı Dodurga beldesinde bulunan Dodurga baraj göletinde yapılan denetimlerde, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa muhalefetten 10 balıkçıya cezai işlem uygulandı.Alınan bilgiye göre, iç sularda av yasağının sona erdiği 15 Haziran Pazar gününden itibaren Dodurga Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce amatör balık avcılarına yönelik yapılan denetimlerde, 10 balıkçıya 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa muhalefetten yasal işlem yapıldı.
Denetimlerde, bazı amatör balıkçıların avlanma standartları dışında kişi başı 4 oltadan fazla olta kullandığı, 40 santimetreden küçük balıkların avlandığı, olta başına 3 iğneden fazla iğne bulunduğu ve küspeli olta kullandığı tespit edilirken, balıkçıların yasak olta ve malzemelerine el konarak Bozüyük Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne teslim edildi.
Göletlerdeki balık popülasyonunun devam etmesi için Jandarma ekipleri tarafından denetimlerin aralıksız süreceği, avlanma standartlarına uymayan balıkçıların 156 Jandarma İmdat hattına bildirilmesi istendi.
Kaynak Bilecik Haber11
mehmet.
03.Temmuz.2014, 04:19
İyi yapmışlar ;D ;D ;D ;D Denetimlerin artarak sürmesini dilerim ;D ;D ;D ;D
ibrahim uysal
03.Temmuz.2014, 04:58
Herkes kurallara uysun abi.........
gsahiner
03.Temmuz.2014, 05:57
artırsınlar denetimi abi memlekette av kalmadı anasını satayım herşeyin hilesini hurdasını yapa yapa
Yıldıray İNCE
03.Temmuz.2014, 12:39
İyi yapmışlar ;D ;D ;D ;D Denetimlerin artarak sürmesini dilerim ;D ;D ;D ;D
samet bereket
03.Temmuz.2014, 17:21
Herkes kurallara uysun abi.........
İBRAHİM AKKAYA
03.Temmuz.2014, 20:32
Yakalanan Kısrak Harmanı Sürermiş . :D :D :D :D :D
Uyan Kaç Kişi var Etçi Dolu Piyasada...........
Vatandaşa ceza kesilsin kesilmesine kurallara uyulmuyor ise...ama devletin kendi eliyle yaptirdigi katliamlara kim ceza kesecek...hesler anasini aglatti derelerin,göçerler koyunlarini ilaclayip alabalik sularında yikiyorlar...eskiden bardak bardak su ictigimiz derelerin kenarları zirai ilâç kutulariyla dolu...mera komisyonları daği tasi kiralamaktan,alacaklari paralari hesaplamak tan işin bu yanini görmezden geliyor...bosverin beyler olan aklinca eglendiğini zanneden biçare vatandasa fatura ediliyor...jrneratorle balik tutan serefsizler bile var...bir iğne fazlaymis :) ....
osman karatepe
04.Temmuz.2014, 06:38
Zehir.patlaıcı yada elektrik kullanmadıkça bir amatör balıkçı oltayla ne kadar balık tutabilir ki...Hanginiz kaç tane tuttunuz ...Uluabat gölünde açılmayan kanal kapaklarını ve bu kapakların önünde havyar dökmek için kanallara girmeyi bekleyen binlerce turna balığına kim ne diyecek...Gelin görün Gölyazı köylüsünün halini satmayı boşver yiyecek balık kalmadı ...Oltalar çapari olsa ne olur...
Burhan KESKİN
04.Temmuz.2014, 09:07
Zehir.patlaıcı yada elektrik kullanmadıkça bir amatör balıkçı oltayla ne kadar balık tutabilir ki...Hanginiz kaç tane tuttunuz ...Uluabat gölünde açılmayan kanal kapaklarını ve bu kapakların önünde havyar dökmek için kanallara girmeyi bekleyen binlerce turna balığına kim ne diyecek...Gelin görün Gölyazı köylüsünün halini satmayı boşver yiyecek balık kalmadı ...Oltalar çapari olsa ne olur...
Osman tutan tutuyor be kardeşim bak altaki resimlere Bu balıklar Bilecik sakarya nehrinde tutuldu o yayınların ne kadar kısmını yiyebilecekler sanki önce insan kendi vicdanını sorgulamalı bence ama kafayı taktım bu ekibe yakacam çıralarını >:(
http://i58.tinypic.com/280jhwp.jpg
http://i62.tinypic.com/dg05nc.jpg
http://i60.tinypic.com/bgxy78.jpg
http://i60.tinypic.com/bgxy78.jpg
Burhan abi olta olayından bahsediyoruz degilmi...
Senin bu bahsettigin kişiler ağ ile avlanmislar resimde germe ağ görünüyor ki zaten..
Ama bir hafta sonunu çoluk çocuk eğlenmeye cikmissa birde ceza uygulanmissa bu elbetteki senin bu bahsettigin şekilde avlananlarin yaninda haksizligin daniskasidir...elbetteki kural dişi her avin karsisindayiz ama semeri ile götürüyor insanlar mali...resimdeki olta kamislarina baksana abi hep acemi işi günü birlik basit makina ve takımlar...onlarla katliam yapacak halleri yok...azcik anlayisli olmak lazim demek istiyorum..ne yapsin insanimiz zaten fakir...kalkipta çoluk çocuk tatil köylerine eğlenmeye gidemiyor sürekli...
Burhan KESKİN
04.Temmuz.2014, 13:43
Çetin benim eleştirdiğim konu pikniğe eğlenmeye gelen kişiler değil yanlış anlama zaten kişi başı 4 olta üç iğne ile avlanmak serbest ona kimse bir şey demiyor cezai yaptırımıda yok.. lakin her mesire alanına gidin göletllerde balıkçı çakılı adam çadır kurmuş memleketin ucunda buraya gelmiş teşkilat tam göletin bir kısmını oltalarla kaplamış oraya eğlenmeye piknik yapmaya gelen insanlar bırak olta atmayı gezmeye bile yer bulamıyor denetleme konusuna gelince tabiki herkes denetlenecek varsa kusur cezayı yiyecekler buda yetmiyormuş gibi birde ağ atıyorlar yukarıda en üste dikkat ettiysen çuval var ve içinde ağ var ceza yiyenler bunlar piknikçi filan değil gösteriş olsun diye oltaları atıp ağdan ganimet bekleyen kurnazlar bu etik değil kardeşim bu kişileri piknik yapan eğlenmeye gelen kişilerle karıştırmamak lazım..Alta ki resimde o küçük yayınları görünce canım sıkıldı ağıda görmemeştim iyi oldu söyledin gerekeni yaparız.. selamlar kardeşim
Bizim denetim mekanizmalarımız da aynı insanımız gibi olduğundan dolayı hiç bir iş olması gerektiği gibi olmadı ve olacağa da benzemiyor. Yasak zamanda oltayla balık tutana ceza uygulasınlar tamam ama zahmet olmazsa tekneyle ağ çekene de uygulasınlar. Akşamları beraber rakı içtiklerine de uygulasınlar. Sen bizdensin 2 kilo balık ver ortadan kaybol demesinler. Adamlar Balıkesir- İzmir yoluna tezgah kurup sattı sazanları yasak zamanda kim karıştı bunlara. Jandarma görmedi mi? Kooperatifin haberi yok mu? Tarım müdürlüğü bilmiyor mu? hepsi biliyor.
Barajların içi pinterden geçilmiyor. binlerce metre ağ sürekli suda , her tarafta barikat( parekete) çekili.. hemde 1 gün değil her gün.
şimdi bu adamlar ağ çekmiş 2 sazan üç yayın almışlar. Hiç de kızılacak bir halleri yok. Hatta çok masumlar.Bunlar resim çekilmiş havamız olsun demişler. Resmi çekilmemiş ne vurgunlar ne kıyımlar var.
Ben el bombasıyla tutan da gördüm. Jeneratörle tutanda.. Ama en garibime giden dereye çamaşır suyu dökerek balık tutanlardı. Tekrar söylüyorum ağmış, serpmeymiş, küspeli oltaymış... bunlar çok masum çok....
osman karatepe
05.Temmuz.2014, 06:10
Sistem kökten değişmeli insanımız kökten değişmeli başka yolu yok...
tabiki 40 cm altındaki balıkları tutacak. heves etmiş tutmaya gitmiş Allah'ın gölüne. bilmiyorki yasak olduğunu. balıkçılıkla alakası olmadan tutmaya gitmiş vede tutacak tabi. bunlar oltayla küspeyle tutmaya çalışmışlar. kocamanda başlık var. AMATÖR. Gürkan Tekin arkadaşım gibi düşünüyorum.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.