PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TRABZONDA AVBİS İÇİN BÜYÜK PROTESTOYA TÜM AVCILARIMIZI BEKLİYORUZ...

samet bereket
12.Temmuz.2014, 15:45
BÜTÜN AVCILARIMIZI HAKKIMIZI ARAMAYA BEKLİYORUZ BÖYLELİKLE AVCININDA BU CAMİADA YERİ OLDUĞUNU GÖSTERELİM .

NOT: TRABZON MEYDAN PARKI saat :15.00

TÜM AVCILARIMIZI AV ELBİSELERİYLE MÜMKÜNSE KÖPEKLERİYLE BEKLİYORUZ http://i60.tinypic.com/5vyuea.jpg

ibrahim uysal
13.Temmuz.2014, 05:30
Ben gelemem ama kalbim sizlerle dostlar... ;D ;D ;D

osman karatepe
13.Temmuz.2014, 08:55
İnşallah katılım yeterli olur avcılarımız ilgi gösterir yürekten yanınızdayız...

Burhan KESKİN
13.Temmuz.2014, 09:10
Sonuna kadar destekliyoruz Marmara bölgesi olarak bizlerde büyük bir organizasyon planlıyoruz yakında günü ve saati belli olacak buraya yazarım

Yıldıray İNCE
13.Temmuz.2014, 10:32
Bende gelemem ama kalbim sizlerle Dostlar.............

samet bereket
15.Temmuz.2014, 11:36
Destek veren ve yorum yazan tüm avcılara teşekkür ederim konuya gelen yorum sayısından avcıların avbis sisteminden çok memnun oldukları anlaşılıyor avlanacak saha kalmamış diyoruz millet düşmüş köpek fişek derdine.Ava gidemedikten sonra ne yapacaklar köpeği fişeği merak ediyorum şunu anladım bize ne yapsalar müstahak avcılığı yurt genelinde yasaklasınlar nasılsa avcılar durumu çoktan kabullenmiş...

16.Temmuz.2014, 06:03
Gelemesekte sonuna kadar tam destek

osman karatepe
16.Temmuz.2014, 06:06
Bu avbis tam olarak yürürlüğe girer her yer devlet avlağı olur kotalı avcılık başlar kimse de bişey yapamaz ...acı ama gerçek bu elimizden geleni yapalım genede sesimizi duyuralım ama malesef ki ülkemizde ne olayları kanıksadık bir düşünün asla olmaz yapılamaz denen şeyler yürürlüğe girdi kimseninde gıkı çıkmadı çıkamadı...bu sene de avlandık avlandık artık seneye köşe kapmaca mı oynarız yoksa kota bulabilirsek avlanırmıyız allah bilir barınaklar av köpeğinden geçilmeyecek :(

Burhan KESKİN
16.Temmuz.2014, 06:52
Arkadaşlar aşağıda verilen itiraz dilekçesini herkes pc nin bir köşesine kaydetsin lazım olacaktır.. Alınan av komisyon karaları niteliğine göre mahkemelerce reddedilebilir Mahkeme iki tarafında dinleyecktir Bizleri temsil eden sivil toplum kuruluşları bu işin üstüne bizleri satmadan samimiyetle düştüğü taktirde bizlere sadece bu dilekçeyi imzalayıp göndermek kalıyor lütfen avcılar olarak duyarlı olalım meralarımızı zengin avcılara yedirmeyelim!!!

ÖRNEKTİR

.BİLECİK VALİLİK/ KAYMAKAMLIK MAKAMINA
Ekte sunduğumuz Merkez Av Komisyon kararı eki olarak yayınlanan BİLECİK İli Ava Açık ve Kapalı alanların gösterildiği Avlanma Haritasında ilçemizde …DODURGA Devlet Avlağı olarak adlandırılan bir avlağın tesis edildiğini fark etmiş bulunuyorum. Söz konusu avlak bu bölgede bulunan DODURGA YAYLASI TÜM bahçesi tarla ve köy mera ve yaylaklarını da kapsamaktatır.
Bölgemizde geçim kaynağı olarak 1.sırada yer alan tarım ürünü olan MEYVE bahçelerine ve EKİN tarlalarına bölgede ormanlık alanlarda üreme ve beslenme imkanı bularak çoğalan YABAN DOMUZU aşırı derecede zarar vermektedir. Ayrıca gene bu bölgede çoğalım eğilimi gösteren ÇAKAL sürüleri hayvanlarımıza zarar vermektedir. Bizler mevsim şartları uygun olduğunda çevre köy avcılarından da yardım alarak Yaban Domuzu ve Çakal sürüleriyle mücadele etmeye çalışırken bu bölgenin DEVLET AVLAĞI adı altında sınırlandırılarak KOTALI AVCILIK sistemi içine alınarak geleneksel avcılığın yasaklanmasıyla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz.
Kara Avcılığı Kanununda açıkça belirtildiği üzere DEVLET AVLAĞI : Devlet ormanları, toprak muhafaza ve ağaçlandırma sahaları ve benzeri yerlerle Devlet tarım işletmeleri, baraj gölleri ve emniyet sahalarında, ilgili kuruluşun muavafakatı alınarak Bakanlıkça avlak olarak ayrılan yerleri kapsaması gerektiği halde Ulubey Devlet Avlağı olarak belirlenen sahada Şahsa ait MEYVE Bahçelerini ,Tarlalarını ve gene Köy tüzel kişiliğine ait mera ve yaylakları da kanundaki tanıma aykırı olacak şekilde kapsamaktadır.
Kara Avcılığı Kanununun 5 maddesinde ‘’ Sürüngen, kuş ve memeli av hayvanlarının sınıf ve türlerine göre eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alarak avlanma sürelerinin başlama ve bitiş tarihleri ile populasyon durumuna göre avlanma günleri ve av miktarlarını tespit etmeye, Devlet avlakları ve genel avlaklarda bazı türlerin avını ve bazı avlaklarda avlanmayı belli bir süre yasaklamaya; il av komisyonlarının görüş ve önerileri doğrultusunda Merkez Av Komisyonu, özel avlaklar ile örnek avlaklarda ise Bakanlık yetkilidir.’’ hükmüne istinaden Devlet avlakları ilçelerde Kaymakam başkanlığında illerde Vali Başkanlığında toplanan İlçe ve İl Av Komisyonlarında görüşülerek belirlenmesi ve Merkez Av Komisyonlarında nihai karara bağlanması gerekirken bu yetkiyi kanuna aykırı olarak DKMP müdürlükleri kendi inisiyatiflerine almış ve . DODURGA Devlet Avlağı Köy muhtarlıkları ,arazi sahipleri ve İlçe Av Komisyon Üyelerinden habersiz olarak yayınlanmıştır.
Kanunun gerektirdiği avlanma belgesi alıp ve avlanma ücretlerini ödeyerek avlanma hakkını elde etmiş avcılarımızın ve arazi sahiplerinin mücadele maksatlı avlanmalarını yasaklayan Devlet Avlağı uygulamasıyla ilgili uygulamaya son verilmesi için gereğini arz ederim.
……/07.2014

16.Temmuz.2014, 10:07
Allah kolaylık versin demekten başka birşey gelmiyor elden..inanin sunu samimiyetle söylüyorum size bu uülkede Avci diye gecinenenlerin %70 i avcilik tamamen yasaklansada sesleri cikmaz...bu plan 5 yildir adim adim geliyordu...bir düşünün bu 5 yilda,simdi cıg cıg bagiranlarin çoğu bu zaman içinde medyada ne beyanlar verdi...parasi olan avlansin fakirin av neyine diyen zat nerede ne iş yapıyor...hepiniz gormussunuzdur sosyal paylasim sitelerinde av turlari ddüzenlenir...7*24 av limit yok kisitlama yok diye boy boy afişleri...
Biz zamanında bu zatlari eleştirirken aksine biz tepki gördük.siz kim oluyorsunuz dabir av duayenini eeleştiriyorsunuz .simdi dahi adam ukalaca av ve Avci üzerinden cep doldurma sevdasindayken biz avcilar g.t yalamaktan vazgecmiyoruz...neymiş paraliymis ulan sanane parasindan,neymiş her yerde her turlu avi yapmis hey allahin saflari onlar o avlari nazil yapmis...sana yasak olan her turlu kurali uygulayarak hile ve parayla yapmislardir...avcilik yazili kurallarla yapilir doğru ama vicdan kurallari yazili kuralların üstündedir benim için... Arjantin üveyik avi,bilmem nere kaz avi...o uveyikleri önüne Taya gibi yigarken nerdeydi vicdan...bizleri bu adamlar bu hale getirdi...ve bizde bunlara ağam paşam dedik hep...simdi neyin kavgasi icindesiniz...hepsi yolunu buldu sizler üzerinden...mama saatti size,şapka satti,kopek satti,çizme satti sizde onurla gururla reklamlarini yapip kazigi sivrilttiniz..kopek yarismalarinda en öne oturttunuz...etrafında pervane oldunuz...kimse kusura bakmasin suçlu biziz sen o diğeri değil hepimiz sucluyuz...simdi asin tufeklerinizi duvara,parasi olan avlansin...kota bu sezon için,seneye o kotalarda parali olacak...sizin o çizme mama şapka pralariyla adamlar catir catir avlanacak...hadi hayirli olsun...hadi allah hepinize kolaylik versin..
Ha paran varsa sözüm sana değil zaten sen her zaman haklisin...

samet bereket
16.Temmuz.2014, 10:22
Allah kolaylık versin demekten başka birşey gelmiyor elden..inanin sunu samimiyetle söylüyorum size bu uülkede Avci diye gecinenenlerin %70 i avcilik tamamen yasaklansada sesleri cikmaz...bu plan 5 yildir adim adim geliyordu...bir düşünün bu 5 yilda,simdi cıg cıg bagiranlarin çoğu bu zaman içinde medyada ne beyanlar verdi...parasi olan avlansin fakirin av neyine diyen zat nerede ne iş yapıyor...hepiniz gormussunuzdur sosyal paylasim sitelerinde av turlari ddüzenlenir...7*24 av limit yok kisitlama yok diye boy boy afişleri...
Biz zamanında bu zatlari eleştirirken aksine biz tepki gördük.siz kim oluyorsunuz dabir av duayenini eeleştiriyorsunuz .simdi dahi adam ukalaca av ve Avci üzerinden cep doldurma sevdasindayken biz avcilar g.t yalamaktan vazgecmiyoruz...neymiş paraliymis ulan sanane parasindan,neymiş her yerde her turlu avi yapmis hey allahin saflari onlar o avlari nazil yapmis...sana yasak olan her turlu kurali uygulayarak hile ve parayla yapmislardir...avcilik yazili kurallarla yapilir doğru ama vicdan kurallari yazili kuralların üstündedir benim için... Arjantin üveyik avi,bilmem nere kaz avi...o uveyikleri önüne Taya gibi yigarken nerdeydi vicdan...bizleri bu adamlar bu hale getirdi...ve bizde bunlara ağam paşam dedik hep...simdi neyin kavgasi icindesiniz...hepsi yolunu buldu sizler üzerinden...mama saatti size,şapka satti,kopek satti,çizme satti sizde onurla gururla reklamlarini yapip kazigi sivrilttiniz..kopek yarismalarinda en öne oturttunuz...etrafında pervane oldunuz...kimse kusura bakmasin suçlu biziz sen o diğeri değil hepimiz sucluyuz...simdi asin tufeklerinizi duvara,parasi olan avlansin...kota bu sezon için,seneye o kotalarda parali olacak...sizin o çizme mama şapka pralariyla adamlar catir catir avlanacak...hadi hayirli olsun...hadi allah hepinize kolaylik versin..
Ha paran varsa sözüm sana değil zaten sen her zaman haklisin...
Çok yerinde bir tespit çetin abi eline sağlık...

16.Temmuz.2014, 13:58
Neye fayda saglarki...aha iste durumumuz ortada...

osman karatepe
17.Temmuz.2014, 06:34
Tamam da klupler neden bu kadar sessiz kalıyor neden üyelerle görüşmüyor bilgi vermiyor yada tepki gösterelim demiyor ...

17.Temmuz.2014, 13:57
Osman kendim kulüp yonetimindeyim...sadece bir soru soracam sana kulüp üyesi isen eğer kulübe hangi sıklıkla gidiyorsun...