PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : av tüfekleri alımında dikkat edilecek hususlar

mahmutogluav
01.Mayıs.2015, 14:42
Sn. üye arkadaşlar, fason üretim gittikçe artmaktadır aldığınız av tüfekleri gelecekte sizin başınızı ağrıtabilir. saygılar..

ibrahim uysal
01.Mayıs.2015, 15:07
Alparslan bey,tüfek alırken dikkat etmemiz gereken husular nelerdir?Avcı dostlarımızı bilgilendirir misiniz?Hep beraber tartışalım bu konuyu...

Yıldıray İNCE
01.Mayıs.2015, 16:25
Alparslan bey,tüfek alırken dikkat etmemiz gereken husular nelerdir?Avcı dostlarımızı bilgilendirir misiniz?Hep beraber tartışalım bu konuyu...

veyselll
01.Mayıs.2015, 17:03

bu konuyu merakla takip ediyorum

01.Mayıs.2015, 18:46
Üzümlü yapısı diye hor görülüp aşağılanan,ucuz etin suyu yavan olur ,işçilik kötü,enjektör arızası yapar,çift patlatır denilen sürekli yerden yere vurulan,ama arıza yapmayan attığı vuran kuşa kanat bile çektirmeyen , işçiliği mükemmel o kadar güzel yerli silahlar var ki yanında beretta,browning,piper,purdey'in esamesi bile okunmaz..avda hepsini peşine takıp nal toplatır...eline ordan burdan bi S55,,,S56 geçiren yerden yere vuruyor yerli üretim markalarımızı...özellikle her bütçeye uygun her avcının rahatlıkla alabileceği kral,torun,lazer gibi markaları..tamam beretta güzel silah olabilir kötü demiyoruz ama her avcıda özellikle ava yeni heves edip başlayan,maddi imkanları kısıtlı arkadaşlarımızda dedem yaşında bi S55,S56'ya ödeyecek 4,5bin lira yok..ben o kadar para verip almam şahsen..enjektör arızası yapabilir kul yapısı bu..avrupasıda yapar..ama o pahalıdır..yapsa bile görmezden gelinir..kimse berettam enjektör arızası yapıyor demez..ama bi kral veya torun yaptımı duymayan kalmıyor..

konuyu açan arkadaşımız fason üretim derken 250,300 liraya satılan otomatiklerden bahsediyorsa doğrudur..faturasız ruhsatsız satıyorlar..bir zamanların meşhur alemdarları gibi..2 sıkıda kasa patlar,fişek parçalanır içinde vs vs..bende tavsiye etmem..

veyselll
01.Mayıs.2015, 19:52
sırf bu yerli canlı düşürür, avrupa yok havada pişirir, yok tencereye düşürür muhabbetine, gittim baykal s poze bakmaya. tüfek benim diyen adamı avın yarısında kesecek kadar ağır. elime bi aldım, bildiğin 5 e 10 kalas. işçilik sıfır. ufak bi araştırma yaptım, aşırı fişek seçermiş kendileri. ben fişek alırken en ucuza nasıl getiririm diye hesap yaparım. 2 sene önce kutusu 25 liraya 2 kutu b&p gigante aldım daha 15 tane anca atmışımdır. kaldıki o tüfeğin sevdiği fişeği alacam. gittim huğlu koop dan aldım. ve şunu birazcık utanarak söyliyorum, 2 sezon önce sezon bitimi tüfeği temizleyeyim de traplara kadar dursun diye tüfeği kaldırdım, bu sezon da geçti hala temizlenecek. dur aklıma geldi gidip temizleyem şunu

Yıldıray İNCE
02.Mayıs.2015, 08:43
Bende Kralın Otamatiği ve Pozesi Enjektörlü var ben memnunum benim bütçeme göre uygun tüfekler şimdiye kadar cok şükür bir arıza çıkarmadılar..........

samet bereket
02.Mayıs.2015, 12:31
En önemlisi servis olayı nasıl her marka tüfek arıza yapar ama firma malın arkasında durup 3 gün içinde tamir edip gönderiyorsa sıkıntı yok benim düşüncem bu yönde..

02.Mayıs.2015, 16:05
En önemlisi servis olayı nasıl her marka tüfek arıza yapar ama firma malın arkasında durup 3 gün içinde tamir edip gönderiyorsa sıkıntı yok benim düşüncem bu yönde..

doğru diyorsun Samet..aynen katılıyorum..3 gün içinde yapıp yollamasın , önemli değil..bir ayda gelsin silah ama adam akıllı benim yazdığım notta ne varsa o arızası giderilsin..yada yenisiyle değiştirilsin arızalı parça..3 günde yaptık diye gönderdikleri silahlar genelde hiçbişey yapılmadan bolca yağlanıp geri gelen silahlar oluyor..sanki avcı bilmiyor yağlamasını..tabi sonuç yine aynı..ilk avda aynı arıza devam ediyor bol yağlı geri gelen silahta..

samet bereket
02.Mayıs.2015, 16:40
doğru diyorsun Samet..aynen katılıyorum..3 gün içinde yapıp yollamasın , önemli değil..bir ayda gelsin silah ama adam akıllı benim yazdığım notta ne varsa o arızası giderilsin..yada yenisiyle değiştirilsin arızalı parça..3 günde yaptık diye gönderdikleri silahlar genelde hiçbişey yapılmadan bolca yağlanıp geri gelen silahlar oluyor..sanki avcı bilmiyor yağlamasını..tabi sonuç yine aynı..ilk avda aynı arıza devam ediyor bol yağlı geri gelen silahta..
Haklısın şahin abi böyle durumlarda oluyor ama bazı firmalar gerçekten yaptığı işin hakkını veriyor bunları araştırıp ona göre almak lazım..

veyselll
03.Mayıs.2015, 21:18

Haklısın şahin abi böyle durumlarda oluyor ama bazı firmalar gerçekten yaptığı işin hakkını veriyor bunları araştırıp ona göre almak lazım..

abi az sonra bulabilirsem HOLLAND&HOLLAND ın yapım videosunu ekleyecem. bana o videodaki özenin 100 de 1 i özen gösterecek 1 tane firma gösterin eğer varsa

03.Mayıs.2015, 21:55
abi az sonra bulabilirsem HOLLAND&HOLLAND ın yapım videosunu ekleyecem. bana o videodaki özenin 100 de 1 i özen gösterecek 1 tane firma gösterin eğer varsa

var o özeni gösteren firma ben biliyorum... Purdey :D

sanırım aynı videonun bir benzeri o markanında vardı.

gserengil
16.Aralık.2015, 18:40
Kolay gelsin ustalar, araniza yeni katildim. Genelde savunma amacli bir pampali almayi dusunuyorum. Aklima wincester markasi yatti, bu konuda dusuncelerinizi alabilormiyim.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burhan KESKİN
17.Aralık.2015, 21:08
savunma amaçlı derken?