Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüfek Deneme Atışı
kayhansoylukan
07.Mayıs.2015, 10:42
Arkadaşlar size bir sorum olacak araştırdım lakin net bir bilgiye ulaşamadım.Niğde de atış poligonu yok az önce belediyeyi ve pmyo aradım belediye yok dedi pmyo da sivil giriş yasak dedi e nerde deneyecem ben silahımı dedim ses yok.Şehirden uzaklaşıp atış yapıyoruz şişeye falan ama bi jandarma falan gelse gayet tabi bizi avcı statüsüne koyup ceza yazabilir.Hiç bi yasal dayanak bulamadım.Cevaplarınızı bekliyorum
ibrahim uysal
07.Mayıs.2015, 10:46
En güzeli;jandarmaya gidip,ben şu bölgede ruhsatlı av tüfeğimin deneme atışını yapacağım diye önceden belirtmek sanırım Kayhan bey...Yine de bilgi verecek arkadaşlarımız vardır...
Yıldıray İNCE
07.Mayıs.2015, 10:59
Bende Halil Kardeşime katılıyorum en iyisi Jandarmaya gitip izin almak.........
kayhansoylukan
07.Mayıs.2015, 11:05
Abi lafla izin veren çok ama resmi hiç bi dayanak yok mu?
ibrahim uysal
07.Mayıs.2015, 11:13
Resmi dayanak isterseniz;jandarmadan yazılı bir kağıt alırsınız Kayhan bey...Atış yaparken gelen jandarmaya da gösterirsiniz olur biter...
veyselll
07.Mayıs.2015, 22:03
kayhan bey. normalde yivsiz av tüfeği ruhsatıyla meskun mahalden en az 300 metre uzakta, cansız hedeflere av yapmak serbest, av sahasında, av günleri haricinde tüfekle bulunmak yasak. kaldı ki köpek gezdirmek bile yasak. yani yasada önemli bir ikilem var. böylede olunca oraya gelen jandarmanın yada çevre koruma memurunun insafına kalırsınız. kaldı ki oraya gelecek adamlar, ara ara süperpozeye takoz soruyorlar.
onun için en garantisi jandarmaya şifaen bir teklif etmenizdir. büyük ihtimal tamam diyecektir. hatta bölgeniz müsait değilse size yer tarifi bile yapabilir. kolay gelsin
kayhansoylukan
08.Mayıs.2015, 05:30
kayhan bey. normalde yivsiz av tüfeği ruhsatıyla meskun mahalden en az 300 metre uzakta, cansız hedeflere av yapmak serbest, av sahasında, av günleri haricinde tüfekle bulunmak yasak. kaldı ki köpek gezdirmek bile yasak. yani yasada önemli bir ikilem var. böylede olunca oraya gelen jandarmanın yada çevre koruma memurunun insafına kalırsınız. kaldı ki oraya gelecek adamlar, ara ara süperpozeye takoz soruyorlar.
onun için en garantisi jandarmaya şifaen bir teklif etmenizdir. büyük ihtimal tamam diyecektir. hatta bölgeniz müsait değilse size yer tarifi bile yapabilir. kolay gelsin
Abi çyle bir yasak bende okudum polis şehir dışına çık at diyor ama başka birisi gelip gıcıklığına ne geziyorsun burada der yani
Burhan KESKİN
08.Mayıs.2015, 08:14
Bence bağlı bulunduğu avcılar kulübüne git sorunu dile getir resmi olarak dernekler tarafından izin alınırsa mutlak çözüme kavuşacaktır kardeşim selamlar..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.