PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TIRIVIRI İLE AVLANMAYALIM

ismail talay
05.Mayıs.2008, 20:15
arkadaşlar malum yaz başladı , oltalarıda aldık elimize , ama dün dere kenarından tırıvırı namı diğer paraşüt le balık avlamaya calışanları gördüm , cok müdahele etmek istedim ama koca koca adamlar !!! ne desem kavga cıkacak, üzülerek ve kahır dolu bir of!! cekerek geçtim yanlarından ..sonrada pişman oldum neden mudahale etmedim diye
aşağıdaki belge ile 2005 yılında yasaklandı bu illet
http://img399.imageshack.us/img399/2132/yasatrvrov3.jpg

yasaklandı da nerde bu devlet !!!!

http://img155.imageshack.us/img155/2333/trik0ln7.png

işte böylece yer tutmaya devam ediyor balık malzemesi satan dükkanlarda , ya hazır halde bulunduruluyor yada malzemesi mevcut , bu aleti kullananlar gidip malzemeyi alıyor sonrada evde kendi yapıyor . atıyor dereye ..hiç bir bilgi ve beceri istemeyen bu aleti kullanan balıkcı bozuntularının derdi zevk almaksa , suyun içinde bir köke taktırarak koparttığı tırıvırı parcasına takılan balığın , kaplumbağanın kendi kendine cırpınarak caresizce ölümüne göz yummak ta mı zevk!!!

http://img155.imageshack.us/img155/9964/balkavnoktanetyx1.jpg
(resimler balıkavı.net ten alıntıdır)

işte size takılıp kopan ağ parcasının yaptıklarına bir örnek , bu resmi cekenden allah razı olsun , değdimi , oldumu, yakıştımı sizce. takıldığı yerde yıllarca cürümeden kalabilen bu tırıvırı denen aletin ne kadar balığı , kablumbağayı yada başka su canlısını katledebileceğini düşünebiliyormusunuz..

balıkcılık ahlakına terstir , ayıptır bunu kullanmak ...ister ticari olsun ister balık tutmak için olsun bunu kullanmak yasaktır yassak!!

hadi tutan cani yada cahil, eeee !! ya satan ,üç kuruş fazla para kazanayım diye denizlerimizi derelerimizi kurutmaya yüz tutan bu katil i satan !!!!!! hadi derelerin dağ başında kontrolü zor anladık!! ya bu malzemeleri satan işletmeleri denetlemektemi zor. anlamıyorum anlayamıyorum hangi menfi badere yüzünden bu illeti satana müdahele edilmediğini!!! HER YERDE TEZGAH ALTINDAN DA OLSA SATILIYOR .. YETKİLİLERİN HEPSİNE DUYURULUR .. TEK TEK İSPİYONLARIM HEPSİNİ HEMDE BÜYÜK ZEVKLE ..artık bir yerlerden dur denmesi lazım , YASA VAR YAW .. resmen yasak bu alet ..

ARKADAŞLAR YILLARDIR SAVAŞILIYOR BU ALETLE BÜTÜN BALIKCILIK AVCILIK SİTELERİ KENDİ İÇLERİNDE BİR KAMPANYA YAPTI ... AMA NAFİLE !!!! hala cayır cayır kullanılıyor. amansızca balıklarımızın , su ürünlerimizin katline göz yumulmaya devam ediliyor.

TIRIVIRI KULLANMAYALIM KULLANAN YADA SATAN GÖRDÜĞÜMÜZDE YETKİLİLERİ ARAYALIM , VALLA SEVAPTIR. BEN KENDİ ADIMA BİR PAZARIMI AYIRIP , SU ALTI ELBİSELERİMİ GİYİP GÖZLÜĞÜMÜ TAKIP . KULLANILDIĞINI BİLDİĞİM VE BİR SÜRÜ TIRIVIRININ TAKILIP KOPTUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM YERLERDE DALIP TEMİZLİK YAPACAĞIM . VE BURADA SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM RESİMLERİ. HERKESİN KENDİ CABASIYLA BİRŞEYLER YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM . HATTA HEP BERABER BİR UYGULAMA YAPABİLİRİZ. her memleketin üyeleri toplanıp grup halinde gidip temizlik yapabilir.. bu konuda düşünce ve önerilerinizi bekliyorum .. dereler, denizler , göller COCUKLARIMIZIN EMANETİDİR.

Çocuklarımıza su yığınından ibaret dereleri mi bırakacağız...

nihat baltacı
05.Mayıs.2008, 20:58
evet ismail kardeşim güzel anlatmışsın.bunlarla balık avlayanlar kendini balıkçı sanıyorlarsa yazık derim...

raif sengör
05.Mayıs.2008, 20:59
İsmail yazdıklarında çok haklısın. Malesef tavşana kaç tazıya tut derler.....

darbe38
05.Mayıs.2008, 21:44
ismail abicim değerli bilgilar için çok teşekkür ederim

bülent erdem
05.Mayıs.2008, 23:05
ismail abi , balık avından pek anlamam,tırıvırı yıda ilk defa duyuyorum ama herhalde dinamit patlatmaktan daha kötü olamaz,beterin beteri var.. allah insanlarımıza akıl,izan,vicdan versin..

Fatih HACIABBASOĞLU
06.Mayıs.2008, 05:31
ismailciğim çokk önemli bir noktaya değinmişsin..artık her türlü avın zev için yapıldığını öğrenmek ve öğretmemiz lazım..bu tırıvırı yüzünden geçen sene manavgat çayında dalgıç bir arkadaşımın söledikleri çok ürkütücü idi.. Aynen şunu söledi bu tırıvırı eğer devam ederse çayın altında artık balık yaşamaz hale gelir..bizede bi kaçtanesisi dallarla beraber çıkarıp gösterdi ve suyun altı hep bunlarla ve balık ölüleri ile dolu dedi....şunu anlamamız lazım bu tırıvırı ile avlanmak değil milletin isyan ettiği o tırıvırı kopupta ırmakta senelerce duracak...bunun isyanı içindeyiz..ANLAMAK ve ANLATMAMIZ LAZIM PLASTİK YÜZYILDA BİLE ERİMİYOR.....boş verin çocuklarımızı biz kendimiz bile emekliliğimi,zde bir dere kenarında avlanamayacağız................................... ..................................

Fatih HACIABBASOĞLU
06.Mayıs.2008, 05:35
Bülentciğim Dinamit Patlatmak da Çok kötü Birşey . Ama inanki bence tırıvırı daha da kötü bir şey............
Bu Resim Herşeyi Anlatıyor .....
http://img155.imageshack.us/img155/9964/balkavnoktanetyx1.jpg

ismail talay
06.Mayıs.2008, 06:46
arkadaşlar dinamit , elektrik, vs gibi bir sürü yasa dısı avlanma sekli var onlarda cok kötü.. ama bu tırıvırı MAYIN gibi dokunan yanıyor . şimdi kopan parcaya bir balık takılıyor,onu yemeye gelen büyük bir balık ta takılıyor, e onu yemeye gelen kaplumbağa da takılıyor, sonra karabatak gibi su kuşları da bu takılanları yemek için dalıyor hadi o da takılıyor, KATLİAM ZİNCİRİ böylece devam edip gidiyor.. anlamam onu bunu , bu tırıvırıyı kullanmak , resmen YASAK, ahlaken AYIP, dinen de
GÜNAH tır arkadaşlar ..
kullanıp derede kopartan adam için mesele yok ,koptu gitti diyor , yenisini takıyor devam öldürmeye,, o kopan parcaya balıklar, canlılar takıldıkca da vatandaşın hanesine gü
nah yazılmaya devam ediyor,,

mahmut42
06.Mayıs.2008, 07:15
önlemek için misina ağların yasaklanması gerek başka yolu yok bence............

06.Mayıs.2008, 20:37
Bende Paraşüt denilen ağ parçasının ne kadar zararlı oldugunu görenlerdenim.Ama denetim olmadıgı için av malzemesi satılan dükkanlarda kolayca bulabilinen ve ucuz oldugu için kendini bilmezler tarafından suda bırakılan bi katlim malzemesi.Allah kimseyi dogru yoldan ayırmasın.selamlar.

07.Mayıs.2008, 03:32
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz İsmail Bey.Kolay balık avlamak isteyen bu kişilerle mücadele doğayı seven herkesin görevi.

hakan09
07.Mayıs.2008, 05:28
İSMAİL önemli açıklamaların için teşekkürler.gerçekten çok önemli bir konu....
ama şu bir gerçek ki bunlarla yapacağımız her mücadele yetersiz kalacaktır.mücadelede DEVLETİMİN de bizlerin yanında olması gerekir.
Bence bizim uğraşmamız gereken DEVLETin yaptırım gücünün nasıl işler hale geleceğinin çözümlerini aramalıyız.çok yakında MAK toplantısı olacak.bu yaptırım konularını buralara taşımalıyız.sadece BALIK avcılığı için deyil KARA avcılığı içinde.cezaların insanları caydırıcı olması gerekir.
MUSTAFA abim de bu konuda bir şeyler söyleyecektir herhalde.
bence yukarıda bahsettiğim gibi önemli olan DEVLETİN yaptırım gücünün devreye sokulması.......

07.Mayıs.2008, 05:36
EVET;BU KONUDA ÖNERİM VAR.BARAJLARDA BİLHASSA TRIVIRI ÇOK KULLANILIYOR.NASIL AV TESKERESİ VE AVLANMA PULU KONTROLU YAPILIYORSA OLUŞTURULACAK GÖREVLİLERLE BARAJLARDA BU TÜR AVLANMA YAPAN KİŞİLER CEZA UYGULANARAK ÖNLENEBİLİR.AVCI CEZADAN KORKAR ÇÜNKÜ YANLIŞ YAPTIĞINI BİLİR VE BU KONUDA ÇOK KİŞİYE BUNU
ANLATACAĞINDAN CEZALI KONTROL ETKİLİ OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM.

bilal07
07.Mayıs.2008, 06:34
İSMAİL ABİ TEŞEKKÜRLER. HERKESİ BUI KONUDA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ YOKSA GÖLLERİMİZDE AKAR SULARIMIZDA TIRIVIRI YÜZÜNDEN ZEHİRLENEREK ÖLEN BİNLERCE YAVRU VE YETİŞKİN BALIKLAR VAR. SATAN YERLERİ VE ALAN KİŞİLERİ TESPİT EDİLDİĞİ ZAMAN ONLARI ŞİKAYET ETMEK ONLARA VE TÜM DOĞAYA YARDIM ETMEK OLUR. UNUTULMASINKİ DOĞA SAĞLIKLI OLDUKÇA BİZLER VARIZ.

yasar_yetim
07.Mayıs.2008, 14:27
bununla avlamaktan nasıl bır zevk alınırkı benım aklım almıyo.

aytekin kaynak
07.Mayıs.2008, 15:27
sevgili arkadaşlar herkes güzel söylüyor hoş söylüyor ama
hangi yasaklara uyuluyorki bunada uyulsun
kendin söyle kendin dinle oluyor
yasak olan birşeyler yapılıyorsa yapılacak tek şey var şikayet etmek
bu konularda şikayet etmek ispiyonculuk deyildir
saygılar sevgiler antalyadan

ismail talay
07.Mayıs.2008, 19:54
bravo aytekin kaynak :)

yasar_yetim
07.Mayıs.2008, 20:44
evet aytekın kardes duyarlı avcı olmak lazım....

hakan09
08.Mayıs.2008, 12:58
TÜRKİYEde şikayetin adı İSPİYON
AVRUPAda VATANDAŞLIK GÖREVİ.
ama sadece şikayetle olmaz gibi geliyor bana.yasaların işlemesi gerekir.bizler bu yasaları işler durumlara nasıl getiririz onu tartışmalıyız.

feyzullahSARIKOCA
08.Mayıs.2008, 13:21
Ben samsundan feyzullah sarıkoca tırıvırı kullanmıyorum ama bu kadar zararlı olacağıda aklıma gelmemişti doğrusu valla hepiniz ve ismail bey sağolsun şimdi daha iyi anlıyorum neden yasak olması gerektiğini. bundan sonra cevremdekilere,de yaptırmam bu işi.tekrar teşekkür ederim. kalın sağlıcakla.

ulasatasoy
19.Mayıs.2008, 15:29
Dün Sakarya nehrinde kendi çapımızda balık avlıyorduk. Yanımıza elinde tırıvırı avcılıktan habesiz proteyin avına çıkmış bir adam geldi. Elindeki oltanın doğaya verdiği zarar ve katliamdan habersiz bir oraya bir şuraya gezip duruyordu. Çok geçmeden elindeki zımbırtı dallara takılıp karıştı. Alahtan suyun içinde değil. Elinden oyuncağı alınmışcasına biraz da yenilen pehlivan hırsında söylene söylene yanımdan geçerken. Herzaman olduğu gibi kendimi tutamayıp bastım kalayı. Allahtan ters çıkıpta başımızı belaya sokmadı. Olayın yanlışlığını açıklayınca biraz mahçup çekip gitti.

safari mustafa 45
19.Mayıs.2008, 16:17
evet kardeşim sana katılıyorum balık avından çok anlamam ama yasaklara uyulması taraftarıyım

http://img129.imageshack.us/img129/6805/s6300252wr2.jpg

NiiL
19.Temmuz.2008, 23:09
İsmail bey değindiğiniz konu için size teşekkür ediyorum bende bundan önceki zamanlarda sitede gündeme getirmiştim bu konuyu.Sizinde tekrar yenilemiş olmanız iyi oldu. bu konudan okadar rahatsızım ki size bunu anlatamam gittiğim barajlarda göletlerde suyun çekilmesiyle ortada kalan bu canavarın bıraktıgı enkazı her gordugumde nasıl uzuldugumu ve kızdıgımı bılemezsınız.
kı sızlerde benımle aynı duygulardasınız emınım.Ben bu tırıvırı ılletının satısını cıktıgı gunden berı onaylayamıyorum ve bunun ıcınde ısyerınde bırcok afıs ve benzerı ılanlarla avcıları daha dogrusu tırıvırı kullanıp kendıne avcı dıyen o ınsanları uyarmaya ve bu ılletten uzak durmaları konusunda ıkaz edıyorum.Ama ben satısını yapmasam sagımdakı bayı yada o yapması dıger bayı uc kurus para kazanmanın hesabını yapıp bu canavarı satıyor sızınde dedıgınız gıbı bu ıllettın fabrıka cıkısı yetkılerce kapatılmalı.Baska da bır cozumu olabılecegını dusunmuyorum bu konunun.Cunku ne yazıkkı ınsanlarımız bu konuda cok bılıncsız.Bır anlık zevk ugruna mılyonlarca canlıya zarar verebılecek kadar da cahıl.Gonul ısterkı herkes bu konuda duyarlı olsun elbırlıgıyle cozelım bu sorunu.Bu konuda butun uygulamalara hazır oldugumu ve dusunerek bu konuya bır dur dıyebılecegımızı bılmenızı ısterım.

kuscuerol
01.Ağustos.2008, 22:54
benim anlamadığım.birçok şey kanunlar çerçevesinde yasaklanıyor.yasaklanıyor ama kimse bu yasakları takmıyor .nedenide yaptırımı yok denetleme mekanizması hiç yok denecek kadar az.mesela bu bahsettiğimiz tırıvırı yasaklanmasına rağmen bütün av bayilerinden temin edile biliyor.imam gözyumarsa cemaatte her istediğini yapar.

30.Aralık.2008, 07:46
almakta yasak satmakta yasak biliyormuydunuz!!!!!!!!!!!!