Orijinalini görmek için tıklayınız : Harita Yayınlanmış Beyler.....
ibrahim uysal
27.Temmuz.2015, 15:35
Aşşağıdaki linke girip;istediğiniz ili seçin ve haritayı indir butonuna tıklayın...
http://mak.ormansu.gov.tr/index.php?id=1
Burhan KESKİN
27.Temmuz.2015, 21:50
Her taraf örnek avlak ve devlet avlağı olmuş izin alan avlanır alamayan hava gazı alır sonumuz hayır ola
ersin kasap
28.Temmuz.2015, 10:05
Hayırlı olsun yapıcak bişey yok rasgele herkeze ben birtek şeye sevindim eskişehir bu sene bize Serbes benim kümesler açık
SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haydaaaa Genel avlak içinde avbisden izin almamız gerekiyor değilmi Adana'nın her yeri genel avlak olmuş.
izin alabilirsek Gazipaşa'nın heryeri açılmış. anlamadığım tek konu: yaylalarımız teke avcılığı yapılmasın diye ava kapalıydı. şimdi devlet avlağı yapılmış. değişen ne var? her avcıyı kim kontrol edecek. şimdi isteyen istediği gibi atını koşturacak. hayırlısı olsun ama pek hayırlı olmayacak gibi geliyor.
izinle avlanacak olduktan sonra belge taşımamın vize harcı yatırıp pul almamın ne anlamı var..al izni avlan.. . :D Devlet avlağı nedir , Genel Avlak nedir arkadaşlar bir arkadaşımız bana açıklayabilirmi..Genel Avlak ve Devlet Avlağının birbirinden farkı ne? tek pul uygulaması çıktığında bunlardan hiç bahseden yoktu..herkes sevindiydi iyi oldu diye..hiçbir sorun yoktu güllül gülistanlıktı sezonun açılmasına yakın cart diye heryeri devlet avlağı ve özel avlak yaptılar geçtiler.. ben belgeye vize yaptırdıktan,vize harcını yatırıp pul parasını ödeyip derneğe aidat yatırdıktan sonra.. mak kararları açıklandığında neden yayınlanmıyor haritalar..o zaman bi B planı geliştirirdik kafamızda bu kadar masraf etmezdik.
Ustalar şu işi bilen bi abimiz açıklasın herkesin kafası soru işareti dolu en azından fikri olan açıklasın devlet avlagı için avbis ten izin alınıyordu bir çok ilin tamamı genel avlak olmuş bu sisteme göre genel avlak için her ava gidişimizde avbisten izin alacağız değilmi. Biliyorsunuz göletlerde avlanmak yasak benim köyümde sulama göleti var ve genel avlak içerisinde görünüyor ben bu gölette avlanabilecekmiyim. Ördek avı için 100km yol gidiyorum. 1 avlakta 12 defa avlanabiliyorsun kota doldumu o avlak kapanıyor Adana'da 3-5 tane bıldırcın avlağı var yani bu sisteme göre av açıldıktan 2 haftra sonra yani göç bıldırcını başlamadan tüm avlaklar kapanacak. Ne gerizekalı ne saçma bi sistem eğer yazdığım gibi olur ise limitsiz sınırsız ve son av senem olur. Rota tekrar balığa gibi görünüyor inşallah onunda b.kunu çıkarmazlar.
Ustalar şu işi bilen bi abimiz açıklasın herkesin kafası soru işareti dolu en azından fikri olan açıklasın devlet avlagı için avbis ten izin alınıyordu bir çok ilin tamamı genel avlak olmuş bu sisteme göre genel avlak için her ava gidişimizde avbisten izin alacağız değilmi. Biliyorsunuz göletlerde avlanmak yasak benim köyümde sulama göleti var ve genel avlak içerisinde görünüyor ben bu gölette avlanabilecekmiyim. Ördek avı için 100km yol gidiyorum. 1 avlakta 12 defa avlanabiliyorsun kota doldumu o avlak kapanıyor Adana'da 3-5 tane bıldırcın avlağı var yani bu sisteme göre av açıldıktan 2 haftra sonra yani göç bıldırcını başlamadan tüm avlaklar kapanacak. Ne gerizekalı ne saçma bi sistem eğer yazdığım gibi olur ise limitsiz sınırsız ve son av senem olur. Rota tekrar balığa gibi görünüyor inşallah onunda b.kunu çıkarmazlar.
Heryer Genel Avlak değil , Devlet Avlağı olmuş Ali Bey..genel avlakta Avbisten kota almıyorsunuz..Devlet avlağında kota alıyorsunuz..hergün av serbest sanırım Devlet Avlaklarında ..bohçacılar yaşadı bu sene :D
Şahin abi kafa karıştıran konuda bu zaten araştırıyorum avbis'i okuyorum milli parkların açıklamasında '' ------MAK kararlarının 4. Maddesi 4. fıkrasında “ İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında… 2. maddede belirtilen avlanma süreleri içinde her gün, 4. maddenin 1. fıkrasında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde avlağın bulunduğu ildeki şube müdürlüğünden alınan “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” doğrultusunda avlanılır.
Genel ve devlet avlağında türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır. Avlattırılan tüm türlere ait kotalar bittiğinde ise 2. madde de belirtilen avlanma sürelerine uyulmasına gerek kalmadan o avlak ava kapatılacaktır. Ava kapatılması durumu, bölge müdürlüklerinin Web sayfasında yayınlanacaktır. Bu avlaklarda; avlanma izin kartı haricinde ildeki şube müdürlüğünden “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” almadan avlanmak yasaktır.” Hükümleri yer almaktadır.'' -----Bu açıklama yazıyor benim bundan anladığım ben Adana'da her ava gidişimde avbisten çıktı almam gerekiyor çünkü adana'nın %90'ı genel avlak. http://www.avkolik.net/forum/index.php?topic=19813.0 Buda gültekin kardeşimizin daha önce açmış olduğu konu.
Şahin abi kafa karıştıran konuda bu zaten araştırıyorum avbis'i okuyorum milli parkların açıklamasında '' ------MAK kararlarının 4. Maddesi 4. fıkrasında “ İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında… 2. maddede belirtilen avlanma süreleri içinde her gün, 4. maddenin 1. fıkrasında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde avlağın bulunduğu ildeki şube müdürlüğünden alınan “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” doğrultusunda avlanılır.
Genel ve devlet avlağında türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır. Avlattırılan tüm türlere ait kotalar bittiğinde ise 2. madde de belirtilen avlanma sürelerine uyulmasına gerek kalmadan o avlak ava kapatılacaktır. Ava kapatılması durumu, bölge müdürlüklerinin Web sayfasında yayınlanacaktır. Bu avlaklarda; avlanma izin kartı haricinde ildeki şube müdürlüğünden “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” almadan avlanmak yasaktır.” Hükümleri yer almaktadır.'' -----Bu açıklama yazıyor benim bundan anladığım ben Adana'da her ava gidişimde avbisten çıktı almam gerekiyor çünkü adana'nın %90'ı genel avlak. http://www.avkolik.net/forum/index.php?topic=19813.0 Buda gültekin kardeşimizin daha önce açmış olduğu konu.
Bizim burasıda genel avlak heryer..hiç avbisden çıktı aldınmı diye soran olmaz bize avda milli parklar filan denk geldiğinde..avbise kanma sen..atlayan olursa diye koymuşlar oraya işde siteyi..belgen ruhsatın pulun tamamsa git avlan..avbisi ne kadar çok merak edip tıklayan kota alan olursa o kadar fazla baskıyla karşı karşıya kalıcaz..zamanla ava çıkamıcaz..kapanı kurmuş bekliyorlar şimdi..tuzak bu..avbise girende avlanıyor girmeyende..hiç girmeyelim kapansın gitsin avbis olayı diyoruz ama 5 kişi girmezse 500 kişi giriyor şımardıkça şımarıyorlar..avbisten ne kadar çok kota alınırsa o mera o kadar çabuk kapatılır ava..2 gün avlanırsın bir yıl kapanır..10ay boş boş yatarsın evde..bu sene daha aldım pul..sırf dışarı gidiyoruz ördeğe filan diye..bu sezon avbis olayı burayada sirayet ederse belgeyi iptal ettiririm ruhsatsız tüfekle avlanırım..burda belgeyle ne işim olur .
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.