PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Y. Oto tüfek için yardım

ynsemreerdinc
13.Ekim.2015, 10:45
Selamun aleyküm arkadaşlar. Aranıza ankaradan yeni katılıyorum. Atıcılık ve ufakta olsa av merakım var bunun için tüfek almak istiyorum. Bütçe olarak enfazla 1000 yada 1200 lira arasında bi tüfek arıyorum kısa namlulu olmasını istiyorum. Hangi bayiye gittiysem hep değişik değişik tüfekler önerdiler hiç. yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sametbereket9
13.Ekim.2015, 11:32
Aleyküm selam benim size tavsiyem 66 namlu mobil soklu kinetik bir tüfek alın marka olarak akdaş ak 212 bir incelememiz kullananlar memnun.

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ynsemreerdinc
13.Ekim.2015, 17:31
Aleyküm selam benim size tavsiyem 66 namlu mobil soklu kinetik bir tüfek alın marka olarak akdaş ak 212 bir incelememiz kullananlar memnun.

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akdaş ak 212 baktım ama gaz sistemli yazıyor galiba hocam

Burhan KESKİN
13.Ekim.2015, 21:23
Eğer atış sporları ile ilgileniyorsanız onun için özel bir slah gerekli Trap için bütçenize uygun olarak 2 el 76 namlu huğlu veya sarsılmaz bir atış tüfeği olabilir av içinde avına göre tüfek alın derim önerim arkasında sağlam durduğunuz sürece merdiven altı tüfekler hariç hangi tüfek olursa olsun bütçenize göre alın derim selamlar..

veyselll
14.Ekim.2015, 21:17
Atış sporlarındaki tüfekler 76 namlu yüksek dipçik ve yüksek bantlı ağır tüfeklerdir. Avda pek kullanılmaz kullanılsada randuman vermez. Ama siz hem amatörce atış yapacam hemde avda kullanacam derseniz huğlunun pozelerine bir bakın. Ben alalı 5 yıl oldu hala ufak tefek arızalarda ücretsiz tamir bakım yapıyorlar. Tahminim 66 namlu bir tüfek işinizi görür ama bütçenizi minumum 1300 liraya çıkarmanız gerekecek

ynsemreerdinc
15.Ekim.2015, 03:16
Atış sporlarındaki tüfekler 76 namlu yüksek dipçik ve yüksek bantlı ağır tüfeklerdir. Avda pek kullanılmaz kullanılsada randuman vermez. Ama siz hem amatörce atış yapacam hemde avda kullanacam derseniz huğlunun pozelerine bir bakın. Ben alalı 5 yıl oldu hala ufak tefek arızalarda ücretsiz tamir bakım yapıyorlar. Tahminim 66 namlu bir tüfek işinizi görür ama bütçenizi minumum 1300 liraya çıkarmanız gerekecek

Poze değilde hocam yarı otomatik yada pompalı istiyorum huğlunun otomatiklerini önerirmisiniz mesela 901 g beyaz 61 cm namlu nasıl sizce

veyselll
15.Ekim.2015, 10:46
Dediğim gibi huğlu pozede harika. Ama otomatikte piyasa düzeyinde. Yinede sizin beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Kundak ölçüleri harika ve en iyi yönleri servis kısmı. Benim süperpoze 3 defa kundak boyu için gitti, 3 defasında da arpacığı yenileyip göndermişler ve a dan z ye tüfeği temizlemişler. O konuda bi harikalar yanı. Huğlu kadar malının arkasında duran firma tanımam

ynsemreerdinc
16.Ekim.2015, 03:31
Dediğim gibi huğlu pozede harika. Ama otomatikte piyasa düzeyinde. Yinede sizin beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Kundak ölçüleri harika ve en iyi yönleri servis kısmı. Benim süperpoze 3 defa kundak boyu için gitti, 3 defasında da arpacığı yenileyip göndermişler ve a dan z ye tüfeği temizlemişler. O konuda bi harikalar yanı. Huğlu kadar malının arkasında duran firma tanımam

Tesekkur ederim o zaman 901g aliyorum

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa SAYAR
17.Ekim.2015, 20:04
Otomatikte Armsan derim Armsan phonemolar cok tutuldu.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

29.Ekim.2015, 09:58
her ne kadar pozeci olsakta otomatiğinde arandığı yer çok oluyor..üveyik avı,ördek avı gibi..vurmayan tüfek yok zaten bi şekilde sıkısı bulunuyor..tavsiyem 300,350 liralık bir tüfek olmasın..550,600,700 lira bandında çok kaliteli yarı otomatikler var .. mesela aktif valf kral escord 606 gibi.. fazla pahalıya tamah etmeyin pahalı demek kaliteli veya iyi vuruyor demek değil maalesef..500 liralık tüfeğe fazladan 1000 lira 1250 lira isim parası ödemeye gerek yok..

03.Şubat.2017, 06:58
armsan phenoma ya bakmanı tavsiye ederim.

taktiktufek
07.Şubat.2017, 23:31
Otomatikte iki model var.
Otomatik gazlı ve otomatik kinetik modeli.
Otomatikler fiyat olarak iki katagoriye ayrılıyor.
Ucuz otomatikler ve profesyonel tüfekler.
Mühendislik, tasarım, üretim kalitesi ve kullanılan hammadde kalitesi yönünden bakıldığında
olması gerekenlerin yapıldığı tüfeklere profesyonel,iyi pahalı tüfek olarak ülkemizde tanımlamalar
yapılıyor.
Ürün seçimi yapılırken kulaktan dolma bilgilerde ve markalardan ziyade tüfeğin üste belirttiğim kriterlere
göre değerlendirilmesi tüfek kullanıcılarının daha doğru tercih yapmasını sağlayacaktır.
Kinetik tüfeğin püf noktası tüfek içinde çalışan parçalar arasındaki sürtünmenin minimuma indirilmesi.
Gazlı sistemde ise gazodası bölümündeki teknik üstünlük.
Amerikan pazarında kendini ispatlamış Akdaş kinetik standart üretim ve bu konuda yapmış olduğu 40 yıllık
Huğlu tecrübesini kinetik tüfeğinde toplamış ve üretiminde yüksek kalite için her operasyonda ekstra el işciliğinden
kaçınmamıştır.Bu tüfeğin tasarımı ve üretimindeki amaç huğlu kalitesini ispatlamak ve bunun sürdürülebilir olduğunu ispatlamak içindir.
Akdaş gazlı gazodası bölümünde pistonu paslanmaz çelik malzeme kullanarak ileriki yıllarda tüfekte oluşabilecek defermonyan ve performans düşüklüğünün önüne geçmektir.Bu özelliğiyle piyasada tektir.
Kol ve kol borusu kaynakla sabitlenmemiş montaj yapılmış tüfeklerin zamanla problem çıkardığını belirtmeden geçemeyecem.
Kol ve kasa arasındaki boşluk minimum tutulmuş, bunun için ekstra maliyet işcilik ve pahalı hammadde kullanımından kaçınılmamıştır.
Mekanizma ve kasa arasındaki boşluğun 0.5 mm olduğunu düşündüğümüzde tüfeğin düzgün çalışması ve uzun yıllar aynı performansı göstermesi için bu kadar detaylı yorucu ve yoğun emek verildiğini anlamak zor olmasa diye düşünüyorum.
Binlerce detayın birbirini etkilediği çalışma boşluk ve parça ebatının küçük olduğu bir üründe bu emeğin verilmesi gerekiyor.
Üste bahsettiğim iki ürün içinde tüfek kulllanım ömrü olan 15000 atışın çok üstünde devamlı atışlarda hep pozitif sonuçlar alınmıştır.
212 AK modeli kinetik ve 212 AG modeli gazlı. taktiktufek.com sayfasında bu iki tüfek neden diğerlerinden farklı detaylı olarak ürün bilgisine yazdım 2 sayfa.
]