Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM !
Sevgili avcı Dostlarım
2006-2007 ve 2007-2008 MAK üyeliğinden sonra bu yine Merkez Av Komisyonu Ege Bölgesi Temsilcisi seçildim. Sizlerden ricam varsa önerilerinizi buraya yazmanız veya 0 252 5130964 nolu faksa göndermeniz.
Sevgi ve Saygılarımı sunarım.
Fatih HACIABBASOĞLU
08.Mayıs.2008, 06:09
Mustafa Abi Hayırlı Olsun....Avcılığın gelişmesi Yönünde büyük Katkı sağlayacak emin Ol Bu Açtığın Başlık...Tşk ler
Saygılar
bende orçun kardeşime katılıyorum.sevgili mustafa özkan abi,av günlerinin çoğaltılması sizce nasıl olur? denizliden selamlar...
olursa iyi olur.hafta sonları yığılmalarda azalır.
TARGET
08.Mayıs.2008, 09:27
Abi hayırlı olsun.haftanın 7 günü olsa, en azından bu 3 günlük av süresinde bu kadar yüklenme olmaz diye düşünüyorum.çalışan ve emekliler işleri olanlar istediği zaman işi ve zamanını ona göre ayarlayabilirler .Bence haftanın 7 günü serbest olsa eminin kimse hergün ava gidemez.Ne zaman yeter nede maddi imkanlar yeter diye düşünüyorum
SEVGİLİ AVCI KARDEŞLERİM
Geçen MAK toplantısında bile sadece göçmen kuşlarda 1 günlük ( Salı günü ) artışta bile ortalığın ne biçim karıştığını biliyorsunuzdur. O bir gün Bagaj limitlerini 2 güne çıkarılmasını bile iptal ettirdi...
Haaa bu demek değildirki av günleri artmıyacak , elbette bununla da uğraşacağız , ama şunu bilin ki ne zaman günler gündeme geldimi ortalık karışıyor. Bunu Bilesiniz.
Göçmen kuşlarda limitlerin artması ve bagaj limitinin iki günlük olması sizce daha önemli değil mi ?
Sevgilerimle.
Adil Karakus
08.Mayıs.2008, 11:42
Mustafa Bey sizi tekrar tebrik ederim,görevinizde başarılar,
Her avcı arkadaşım gibi bende av günleri sayısından şikayetçiyim,bunun yanında bagaj limit ve avın gün/limit sayılarınında artırılmasını istiyorum,su kuşlarının avındaki engellerin ki bana göre bu bu yasaklar bir yerde av yapılmasına cıiddi engel teşkil ediyor bu yasaklarında yumuşatılmasını istiyorum (örneğin güme avının serbestliğ gibi)
Avrupalı avcıların özellikle kaz ve ördekler üzerindeki çirkin oyunları yüzünden zaten kaz avınıda neredyse unutur olduk.
Artık sesimizin duyulması gerekiyor bu zamana kadar hiç hesaba alınmayan navcıların artık hesaba alınmasını istiyoruz.
saygı ve sevgilerimle başarılarınızı canı gönülden diliyorum
MEHMET KANDAK
08.Mayıs.2008, 15:17
abi içimizi karartma yazarsam bu sayfalar yetmez bana.. sizin görevinizi yapacağınızdan şüphem yok.. sadece iki kelime söliyim. avrupa daki kuralları istiyorum. hepsini zanet ülke olarak yapamayız ama en azından göçmen kuş avı, ve av günleri bagaj limitleri bunlar bile yeter.....
mehmet fatih AKILLI
08.Mayıs.2008, 16:24
mustafa abi, İLK ÖNCEHAYIRLI UĞURLU OLSUN..Akdeniz bölgesi avcısı olarak, sizden ricam; bu bölgede keklik avı ERKEN AÇILIP erken kapatılıyor...keklik avının açılış Tarihinin 15-20 gün ileri atılıp kapanışın da aynı oranda ötelenmesini İSTİYORUZ...BU konuyu buradaki büyüklerimiz avcı arkadaşlarımızlada dile getirik ama HER İŞTE OLDUĞU GİBİ prosedürler bizi yordu..BU KONUYLA İLGİLİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİR...ALANYADAN SAYGILAR
hamdikumova
08.Mayıs.2008, 22:44
abi öncelikle hayırlı olsun umarız bagaj limitinde deyişiklik olur gerçektende birçok avcı bu konudan müzdarip,bütün sene plan yapıp iç anadoluya ava gidiyoruz cumartesi pazar av yapıyoruz ama 4 tane kekliği geri getiremiyoruz çok büyük saçmalık cumartesi vurduğumuz kuşları orda yemekmi zorundayız yoksa vurup düştüğü yerde bırakalımmı bagaj limiti artarsa harika olur saygılar.
bülent erdem
09.Mayıs.2008, 00:10
mustafa abi yeni görevinizde başarılar dilerim, av konusunda sıkıntı ve dertlerimizi paylaşabilceğimiz birisinin aramısda olması çok güzel.. ne mutlu bizlere
Sevgili Adil Karakuş kardeşim
Bizler için en önemli konu göçmen kuşlarda av günlerinin arttırılması , ama olmuyor. MAK bu yıl gene 20 kişi ile toplanacak yani özel avlak temsilcisi yok. Birde geçen yıllardaki toplantılarda olduğu gibi avcı üyeler içinden ihanete uğramazsak eğer oylamada oylar 10/10 çıkar ve gene kayıptayız ( Başkanın oyu iki oy sayılır )
Tebriklerin için teşekkür ederim.
Sevgili Orçun ve Mehmet Kandak kardeşlerim
Yukarıda da belirttiğim gibi bizde aynı seylerin olmasını istiyoruz, ama iş bununla bitmiyor.
Mutlaka oylamada avantajlı olmamız gerekiyor. teşekkürler.
Sevgili Fatih Akıllı kardeşim
Sizin yani Batı karadeniz temsilcisi Burdur ilinden , bu konuyu kendisiyle mutlaka konuşacağım.
Sevgili Bülen Erdem kardeşim.
Başarı dileklerıniz için teşekkür ederim.
İnşallah dileklerimiz gerçek olur.
Adil Karakus
09.Mayıs.2008, 11:40
Sevgili ağabeyim Mustafa Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler,
Avcı üyelerden ihanete uğramaz isek dahi beraberlik söz konusu artı birde başkanın katmerli oyu eee hep böle mi devam edecek bizim çilemiz,özel avlakçılar neden yok bu işin içinde ?????????
Bende şunu anlıyorum demekki makda avcı üyelerin dışındaki diğer üyeler; "üzümüde yiyelim bağcıyıda doğduğuna pişman edelim"mantığındalar
sayın abim birde yeni konuşmaya başladığımız bir mevzuudada bilgilerinize ihtiyacımız olacak,arkadaşımızın birisi bu konuya ilşikin bir konu açmış PULLARA ZAM dye eline sağlık diyorum ve teşekkürlerimi iletiyorum arkadaşıma.
Bu konuyla ilgili sıcak bilgiler var ise bizleri aydınlatırsanız çok sevinirim.
saygılar selamlar Mersinden ,Mezitli Avcılık ve atıcılık spor kulübü
ABİ PULLARA ZAM KONULU BAŞLIK ATILDI BUNA EL ATILMASI GEREKLA RESMEN BÖLGECİLİK OYNANMIŞ NEKADAR SAÇMA BİZ AVCILARA PUL ALMAYIN KAÇAK AV YAPIN MI DİYORLAR ÇÖZMEK MÜMKÜN DEĞİL AYRICA KÜTAHYA OLARAK SEZON AÇILIŞINI İÇ ANADOLUYLA BİR TUTUYORLAR BİZ EGELİ DEĞİLMİYİZ ONUDA ANLAMIŞ DEĞİLİZ ABİ YAPILMASI GEREKENLER NE BİLGİLENDİRİRSEN SEVİNİRİM
Öncelikle başarılar dilerim.Madem AB ye girmek için ugraşıyoruz sizden ricam AB nin Limitleri ile dogru orantılı Kararlar alınmasını temenni ediyoruz.selamlar.
fatih demircan
10.Mayıs.2008, 06:22
mustafa bey bende herkez gibi önce yeni görevinizde başarılar dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.av günleri konusunda küçük bir önerim var.madem günleri çoğaltamıyoruz avı çoğaltalım her bölgede bir temsilci tayin edip uygun mera bulup keklik salımını zorunlu hale getirelim klüp başkanları bu konuda öncü olsunlar bunların bedellerinin yarısıda avcının ödediği pul parasından kesilsin belki bu sayede yığılmalar önlenecektir.inanın bizim bölgede o kadar kıt sayıda keklik var ki avgünleri merada avcılar arasında tartışma çıkıyorkeklik salımı belki bu durumu eşitleyecektir av çoğalırsa av günü 3 gün olsun farketmez
SEVGİLİ ADİL KARDEŞİM , ÖZEL AVLAK NİYE YOK DİYE BİR AY KADAR ÖNCE ÜLKE AVCI KAMUOYUNU UYARMIŞTIM. FAZLA İLGİLENEN OLMADI... FAKAT BU BİLE ANKARA'NIN İLGİSİNİ ÇEKMİŞ , DEMEK Kİ BAZI YERLERE ULAŞMIŞ!
AVLANMA İZİN PULLARI FİATLARI BAKANLIK TARAFINDAN BELİRLENİYOR, O TÜR KONULAR 1. MAK TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLMEKTE , BİZİM LE YAPILACAK 2. MAK TOPLANTISI OLACAK.
SEVGİLİ KADİR KARDEŞİM , BU YIL AVLANMA İZİN PUL BEDELLERİ İL İÇİ AVLANANLAR İÇİN 40 YTL İL DIŞI AVLNANLAR İÇİN 80 YTL BU BAYAĞI KOMİK BİR DURUM , YAPILABİLECEK BİR ŞEY YOK , EĞER VARSA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ BUNU BİLESİNİZ. KÜTAHYA İLİ İÇ ANA DOLU BÖLGESİNE DAHİL OLARAK BELİRLENMİŞ 9 AVCI ÜYE SEÇİMİ İÇİN VE BU KANUN DOLAYISIYLA DEĞİŞMESİ İMKANSIZ.
SEVGİLİ ERKAN KARDEŞİM SAĞOLASIN.
SEVGİLİ FATİH KARDEŞİM , BAKANLIK DEVLETE AİT ARAZİLERİ AVCI DERNEKLERİNE ÖRNEK AVLAK YAPMALARI İÇİN ÇOK DÜŞÜK BİR ÜCRETLE KİRAYA VERİYOR. BU KONUDA BAYAĞIDA DESTEK VERİYORLAR.
SİZ DERNEK YÖNETİMİNLE GÖRÜŞÜN EĞER BÖYLE BİR TALEPLERİ OLURSA BE SİZİ GENEL MÜDÜR VEYA DAİRE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜRÜRÜM.
SELAMLAR.
ABİ AÇIKLAYICI BİLGİLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM BAZI KONULARI BİRİNCİ AĞIZDAN DUYMALARI SİTE ÜYELERİMİZ AÇISINDAN AÇIKLAYICI OLUYOR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM
ismail talay
10.Mayıs.2008, 19:06
mustafa abi , bu değerlendirme ve bilgilendirmelerin sitemiz ve üyelerimiz için cok faydalı oluyor. teşekkürler
hakan09
14.Mayıs.2008, 06:22
MUSTAFA abi,
bagaj limiti en önemli sorunlardan bir tanesi.kesinlikle 2 güne çıkartılması gerekir.
av limitleri BÖLGESEL olarak ayrılması gerekior.TRAKYA daki ördek limitiyle doguydaki limitin aynı olması çok saçma.ama bunu deyerlendirecek bilimsel kontroller yapılabilirmi?
birde kaçak avcılıkla ilgili, bence bunla mücadelede gerekli görevlilere pirim sistemi getirilmeli.yakalanan BOHÇACILARDAN elde edilen gelirin bir kısmı bu görevlilere geri dönüşü saglanması gerekir.o zaman çok daha etkili denetimler yapılacaktır.
Sevgili Hakan kardeşim, önerilerin için teşekkür ederim teşhislerin çok doğru bu doğrultuda karar lar almak için çaba göstereceğiz.
selamlar
Mustafa ÇİL
17.Haziran.2008, 09:22
iyiki varsın sayın başkanım
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.