PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AV BATIL İNANÇLARIMIZ......?

fevzi dursun
09.Mayıs.2008, 09:26
arkadaşlar herkeze selam............
herkez ava giderken. avlanırken. av sezonun bol geçmesi umuduyla herkezin kendince bazı batıl inançları vardır. gerek kimseye açıklamadığı saklı tuttuğu gerekse herkesin bildiği batıl inançlar. yani şunu avda yaparsam av bulamam. gibi şeyler.
bende diyorum.. gelin herkez kendince inandığı vede uyguladığı batıl inançlarımızı burada paylaşalım. yani itiraf edelim.. inanıyorumki sonucunda herkez keyif alacak.. mesela ilk itirafımı ben yapayım :))

ben genelde avı paylaşmasını seven birisiyim. ama ilk vurduğum avı kimseyle paylaşmam. annem babamda istese vermem ben yerim. sezonun bol geçeceğine inanırım....

bir ikincisini anlatayım..
sabah ava giderken hazırlığımı yaptıktan sonra kapıdan çıktımmı unuttuğum ne olursa olsun geri dünmüyom... bu tüfeğimde olsa dönmem :)))))))

bu gibi itiraflarımız vede batıl inançlarımızı paylaşırsak herkez burda okusun avcı arkadaşlarımız keyif alsın
herkese ii sohbetler

nihat baltacı
09.Mayıs.2008, 09:50
ben genelde avı paylaşmasını seven birisiyim. ama ilk vurduğum avıkimseyle paylaşmam. annem babamda istese vermem ben yerim. sezonun bolgeçeceğine inanırım....

evet fevzi bey bende bu batıl inancı eski avcılardan öğrendim.ve ava başladığım günden beri hala ilk vurduğum avı kimseye vermem.

fevzi dursun
09.Mayıs.2008, 15:39
ewet nihat abi banada babamdan bulaştı..babam bana dahi vermezdi.. şimdi babam yaşlandı ava gidemiyor. ilk vurduğum avı yerken bana öle bakar. bende bakma diyom bana sen bunu alıştırdın diyorum.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif

ekrem
09.Mayıs.2008, 18:41
bigün ava gidiyoruz ben lise çağlarımdayım babam eski tazı avcısı avı bırakmış tüfekle pek arası yok(hoş şimdi alıştırdım av deyince bende önce koşuyo canım babam.eee hep babadan oğula geçecek değil birazda oğuldan babaya geçsin)anamla babamda avlağa bizlerle gelecek onlar oralarda gezecek biz avlanacaz.yoda tilki gördük babam ava giderken yolda tilki görmek uğur getirir bugün av kanlı olacak dedi.o gün kekliğe gitmiştik çok zorlu bi arazi mola verdim köpek yanımda ben kayaya oturdum köpekte yanıma yattı biraz dinlendik tam kalktım iki adım attım köpek önümde çakıldı hadi oğlum öndeki kayaya hamle yapar yapmaz tavşan fırladı ikinci kayadan hoplarken havada vurdum.ogün bu gündür keklik veya tavşana giderken yolda tilki görürsem o gün en güzel avı ben yaparım.şimdiye kadar yolda tilki gördüğüm avdan hiç boş dönmedim.

safari mustafa 45
09.Mayıs.2008, 19:03
batıl inançlarına saygı duyorum ilk av verilmez ondan sonrası arkadaşlar arasında güzel güveç olur

hamdikumova
09.Mayıs.2008, 22:47
fevzi abicim affına sığınarak bişey söylemek istiyorum konuyu uğur saydığımız yada şans getiren şeyler olarak yazsaydın keşke çünki dinimizce batıl inanç haramdır yaptığınız uygulama gerçekten güzel adet benim öyle bir uğurum yok ama boş döneceğim avları sabahından his ederim yani ava giderken sabah çıkınca içime boş döneceğim doğdumu kanat görmeden dönerim saygılar