Orijinalini görmek için tıklayınız : PULLARA ZAM
mahmut42
09.Mayıs.2008, 09:39
Sadece kendi illeri sınırlarında avlanmak isteyen avcılar il geneliavlanma kartı ücreti 40,00 YTL,kendi illeri dahil Türkiye genelindeavlanmak isteyen avcılar için Türkiye geneli avlanma izin ücreti 80,00YTL olarak belirlenmiştir.
Başka bir siteden okuduğum yazıyı sizlerle paylaşmak istedim
yapılan tüm çabaların boşa çıktığı görülmekte ve usulsüz avcılğı önlemek yerine tamamen teşvik ediyorlar
yazıklar olsun
nihat baltacı
09.Mayıs.2008, 10:06
konu doğruysa hiç almayalım daha iyi...başlarım kartına da...kaç yıldan beri alıyoruz da ne oluyor.sanki denetim mi var gece gündüz.
mahmut42
09.Mayıs.2008, 10:10
okuduğum yazının genel açıklaması bu linkte yer almaktadır
http://www.turkiyeavcilari.com/index.asp?syf=konu&fid=26&fname=Tart%C4%B1%C3%BEma &msgid=60983&sinif=0
Adil Karakus
09.Mayıs.2008, 11:22
Mahmut kardeşim anladığım kadarıyle henüz kesinlik kazanmamış bir durum var,kaldiki bu önergede ciddi düşünceler var ise Tüm türkiye avcılarını eyleme davet ediyorum.
Arkadaşlar bölgelerinizde bulunan avcılık ile ilgili kurum ve kuruluşlara sorup bilgi toparlayınız,dediğim gibi bu önergelerde gerçeklik payı ve dayatmalar ciddi ise HEPİNİZİ EYLEM YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM ARTIK YETER sesiz kaldıkça elleri ceplerimizin en ücra köşesine girecek
Aldığımız nefes dahi vergilendirilmiş durumda zaten .Parayı istemek kolay lakin devlet avlaklarındaki koruma ve denetim nerede biz ödediğimiz paraların karşılığındaki hak ettiğimiz ilgi ve alakadan yoksun iken nedir bu cesaret,biz para ödeyelim torbacılar bohçacılar çatır çatır av yapsın birde zılgıt yemek yanımıza kar kalısın yöre insanlarından.Vallahi çok sinirlendim offfff offffff
saygılar
fevzi dursun
09.Mayıs.2008, 16:07
ARKADAŞLARIM BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN BÖYLE OLMASI DAHA İYİ. ŞÖYLE BİR BAKARSAK AV İÇİN NELERE PARALAR VERİYORUZ. FİŞEK UN UCUZU 13 YTL. KÖPEK FİYATLARINIDA BİLİYORUZ. DAHA BİR SÜRÜ MASRAFLARIMIZ VAR. BU SENEDE BİR KERE ALINIYOR...........
ARKADAŞLARIM GERÇEK AV YAPANLAR BELLİ OLSUN. BEN AVCI OLARAK 2008 PULUNU OCAK AYINDA ALDIM. PULDA ÇIKARSA HEMEN ALICAM..
AMA YANLIZ DENETLERLERSE MEMNUN OLURUM. ÇÜNKÜ BU SEZON AV SEZONUNDA BENİ KİMSE DURDURMADI. MEMUR ARKADAŞLAR GÖREVLERİNİ YAPARSA BÜTÜN GERÇEK AVCILAR İÇİN İYİ OLUR.
nurettin akkul
09.Mayıs.2008, 16:17
arkadaşlar kacak av yapanları şikayet edcez başka yolu yok gerci ihbar ediyorsun kayle almıyorlar
Ben diger siteyi inceledim.Konu gayet ciddi görünüyor.Ama yapanlar yine aramızda.Bazı Tuzu kuru vatandaşlar ben verir paramı avlanırım edasındalar. Bizim gibi orta sınıfı düşünen yok malesef.
Pul Paraları artsada meydan bize kalsa diye düşünüyorlar.Yakında Köy muhtarlarına da para verirsek kimse şaşırmasın.Muhtarların Burası avlak oldu diyecekleri günler yakın gibime geliyor.Bizleri illa yasak av yapmaya zorluyorlar.Birer tek kırma alıp Bohçacılıga başlattıracaklar bunlar bizi.Yazıklar olsun.selamlar.
murat tepe
09.Mayıs.2008, 20:07
hayırlısı bakalım daha neler çıkaracaklar, göreceğiz.
s.bayatak
09.Mayıs.2008, 22:35
gerekli denetim olsada bohçacılara fırsat tanınmasa verdiğimiz paraya acımayacağız.ama bohçacılarda bizim kadar rahat avlanabiliyor.şu vergileri düşürüp denetlemeyi sıklaştırsalar herkes belgesini alır devlet daha çok gelir elde eder diye düşünüyorum.
hamdikumova
09.Mayıs.2008, 22:58
bu hükümet vatandaşı nerden çarpacağını şaşırdı hiç boşluk vermeden kıskalıyolar
mehmet fatih AKILLI
10.Mayıs.2008, 11:00
YAKINDA KUŞ türleri YERİNE "AVCILARI" KORUMAYA ALACAKLAR...BU NEDİR BÖYLE ?
İllaki bohçacı olun teskere pul almayına TEŞVİK EDİYORLAR http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/14.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/68.gif
TARGET
10.Mayıs.2008, 19:26
Fevzi Abimin dediklerine aynen katılıyorum.Benim düşündüklerimi yansıtmış.
Mersinden sevgi ve saygılar
fevzi dursun
11.Mayıs.2008, 12:21
eğer memur arkadaşlar görevlerini yaparsa bohçacılara meyda bırakmazlarsa. gerçek avcı meydana çıkar.
erkan öztürk kardeşim beni yanlış anlama ama benim tuzum kuru değil. ve şu an belirli bir işim yok. ama av için her gün 1 ytl ayırsak sezon başlarken 180 ytl ile başlarsın.
en ucuz sigara 3 ytl bir paket içecemize yarım paket içelim. sezon sonunda 270 ytl ile başlarsın
ben küçüklüğümde babamla ( babam kopaycıdır) ava giderken 5 fişekle giderdik.
yokluk içinde avcılığımı bu yaşa kadar getirdim.
babam yani en eskiler kuş avı masraflı diye sevmezlerdi. en kral avcının fişekliğinde 20 25 sıkı bulunurdu..
ama avcılığımı bu güne kadar hiç aksatmadım. hala devletin öngördüğü fiyatlara itiraz etmedim. hiç aklımdan bile geçmeden. aslanlar gibi gidip pulumu vizemi aldım......
Bence bir eylem stratejisi geliştirip topluca hareket etmenin zamanı gelmiştir.Aceleci davranmıyalım. Yok hayır derseniz, ben sanırım bohcacı olucam.(böyle karar alanlara yazıklar olsun)
fevzi dursun
11.Mayıs.2008, 21:57
beni avkolik ailesine üye olan bazı arkadaşlarım yanlış anlamasınlar
ben grup avı.,otomatik tüfekle, kendim avlanmasını sevmeyen birisiyim. av hayvanlarına kaçış hakkı vermek lazım. o hayatı için kaçıyor. sen akşam yemeği için kovalıyosun... dengeli olsun.
geçtiğimiz av sezonunda bir teyp yakaladım ve tüfeğimle teybi parçaladım. teybi kuran bohçacılarla papaz oldum nerdeyse adamlarla bıçak bıçağa gelecektim.......
benim burdaki yani avkolikteki moderöterlerden bir isteğim olacak........
av sezonu açılmadan bir kaç hafta öncesi bu görevlilerin telefon numaralarını bildirsinler. herkez kaydetsin. gerek jandarma. gerekse ormancı.
teyp kuranlar, kaçak avlananlar, gerekse bohçacılarla bizler karşılaşıyoruz. bizler yakalatalım. ihbar edelim...
zannediyorumki onlara kesilen cezalar gelir olarak devlete gider. belkide bir dahaki seneye pullarımız en asgari ücretlendirirler..
Mehmet Sucu
12.Mayıs.2008, 21:41
Geçen yıl avlanma alan pulu alan sayısı yurdumuzda sadece 70 000 bindi.180 000 bin kişinin avcılık sertifikası var. Türkiyede avcı derneklerine kayıtlı üye sayısı 250 000-300 000 bin 700 000 -1 000 000 arası bohcacı var.3 000 000-4 000 000 eli tüfekli insan var.Bu kanun kime cıktı 70 000 kişiye,bu konuyla ilğili konuşulacak çok şeyler var. Kanunlardan tutun,yönetimlere kadar.yazsam bir kitap yazarım.Yazmıyorum ....selamlar
bülent erdem
12.Mayıs.2008, 21:45
sevgili mehmet başkanım o zaman biz avcılara ne yapmamızı önerirsiniz?
Mehmet Sucu
14.Mayıs.2008, 11:37
Sevğili bülent çim geçen ay fedarasyonun antalya da senpozyumu vardı.Dünyanın ve türkiyenin ceşitli yerlerinden avcılar vardı.Bizde ordaydık.Bir amerikalı konuştu.Dediki, amerikanın başkan adayı seçimlere 15 gün kala ava gitmiş.Tek amacı avcıların oylarını kazanmakmış.Bizde türkiyede cok büyük bir topluluğuz.Milletvekilinden tutun profösürüne ,hakimin tutun, komutanına işçisinden tutun, çiftçişine her türlü meslekten avcı camiası var.Fakat bizde birliktelik yok.Bizler sesimizi duyuramıyoruz.Büyük bir camia olduğumuzu gösteremiyoruz.Bizde bireyler ön plana çıkıyor. Ben bilirim,ben yaparım,ondan sonra yapılan birşey yok.Başta biz demesini bilmiyoruz.Birlikte hareket etmeliyiz.Kanunlarda çok yanlışlıklar var.Köy muhtarında köy bekçisinde yetki var avcı dernek başkanlarına hiç bir yetki yok.Daha yazacaktım gençler geldi poligona gitmem lazım,Biliyorsun hafta sonu atışımız var.Sonra yazarım.SELAMLAR
Ahmet Bircan
14.Mayıs.2008, 16:06
av denetimlerini hiç düşünmeyip sadece avcılara nasıl bir zorluklar getirelim diye kanun çıkaran mak üyelerine [YUH] olsun bende bohçacı olacağım>>
Avcıları yolunacak kaz gibi görenleri Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.Aldığımız bütün malzemelrde elli türlü vergi var zaten. sadece avlanma izinlerine zam yapılacağında akıllarına geliyoruz( bir de köyleri domuz bastığında) Artık birlik olup tepkimizi göstermeliyiz ve acilen harekete geçmeliyiz.
fevzi abi seni yanlış anlamışta olabilir arkadaşlar ama neden kabul edelimki böyle bir olayı! haksızlık bu koyun gibi güdülmek bana zor gelen ne derlerse yaparsak koyundan farkımız olmaz dimi?
hy.ibrahim uysal
23.Mayıs.2008, 20:52
Arkadaşlar gelecek senelerde her çeşit av kuşu için ayrı ayrı pul aldırılarsa şaşırmam.Allah hakkımızda hayırlısını versin.
mustafa erdogan
23.Mayıs.2008, 21:17
sagol arkadaş bende 15 20 gün sonra pulu alayım diyordum bu saat ten sonra pul parasına fişek alır çatır çatır yasak av yaparım gelsin kim erkekse beni yakalasın hodri meydan dogru degilmi avcı kardaşlarım ayıp yaptıkları parası olan var olmayan var bu avcılık parası olanın degil ava gönül vermiş herkesindir saygılarımla m erdogan
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.