PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sığırcık Avı

Grade44
11.Eylül.2016, 12:09
Saygıdeğer usta avcı abiler merak ettiğim bi konu var İstanbul'da yaşıyoyorum ama yazları memleketteyim genelde (Malatya da ) bulunduğum yerde av türü pek hayvan yok kuş avı için genelde inanmazsınız ama :) kartal , şahin , pelikan yada leylek serçe güvercin var bunlar zaten doğamız için önemli olan kesinlikle vurulmaması gereken türler ama bir çeşit daha varki sığırcık eskiden çok az bulunurdu burda ve millet az olmasına rağmen avlardı şimdi ise sürüsüne bereket istemeyeceğiniz kadar var ama hem devlet tarafından yasaklanmış sebebi ise çekirge yediği için tarıma faydalı güya ama buğdaylarıda yiyiyor bu faydalı hayvan :) biraz araştırdığımda yenilmez bi hayvan diyorlardı geçen sene ilk defa sığırcığa çıktım açıkcası çokta vurmak istemedim çünkü yenirmi yenmezmi bilmiyorum boşada öldürmek istemedim bilgisi olan abiler varsa bunun avı yenirmi yense bile avlanmamasımı lazım bilgi verirse memnun olurum

ibrahim uysal
11.Eylül.2016, 14:29
Fatih bey,ben ve ikizim çocukluk zamanlarımızda çok sığırcık avladık ve yedik...Son yıllarda görsem de vurasım gelmiyordu...
MAK kararlarında;1.grup,2.grup,3.grup ve 4.grup av kuşları arasında sığırcığı göremedim...Avı yasak da olabilir...
Bilgisi olan arkadaşlarımız da yardımcı olacaklardır...

Yıldıray İNCE
11.Eylül.2016, 14:53
Fatih bey avının yasak olup olmadıgını pek bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır yeme işine gelince eti serttir ben pek hoşlanmam

Burhan KESKİN
01.Ekim.2016, 20:46
Sıyırcık avı Türkiyede yasak uzun zamandır

veyselll
02.Ekim.2016, 14:08
Yasak ve etinde bir çeşit tenya olduğu söyleniyor. Birde kışın donmamsı için kanında antifiriz benzeri bi madde varmış diye duydum

samet bereket
03.Ekim.2016, 08:39
Yasak ve etinde bir çeşit tenya olduğu söyleniyor. Birde kışın donmamsı için kanında antifiriz benzeri bi madde varmış diye duydum

Bu ne kuş değil mübarek terminatör.[emoji1] [emoji1] [emoji1]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi