PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tüfek seçiminde yardım edebilecek usta avcılar aranıyor.

ArifD
07.Ocak.2017, 10:50
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Kişisel güvenlik amacıyla ve ara ara domuz avcılığı amacıyla kullanmak üzere bir tüfek almaya karar verdim.

1- Şimdi sizden yardım istediğim konular şunlar.Öncelikle kalibre seçimini nasıl yapmalıyım? Kişisel güvenlik amacıyla aldığımı tekrar etmek istiyorum. 36 kalibre tüfekler gördüm. Alacağım tüfekte tek kurşun dışında fişek kullanmayacağımı da belirteyim. Bu 36 kalibre tüfeklerin kurşunu kişisel güvenlik amacıyla kullanılabilir mi? Yoksa yetersiz mi kalır? 12 Kalibre almak daha mı mantıklıdır.

2- Hangi marka tüfek tercih etmeliyim? Araştırmalarım sonucunda bir çok yerli marka tüfeğe rastladım. Tabi bunların hesaplarında ve forum tartışmalarında bir çok fake hesap ile kötülemeler ve yüceltmeler de gördüm. Yerli sanayi rekabette anlaşılan hiç birinin diğerinden çok üstün olduğunu düşünmüyorum. Marka konusunda görüşleriniz nelerdir? Markanın biri 10 yıl garanti veriyor, ama bazı tartışmalarda garantiyi verdiğini ancak bir arıza çıktığında kullanıcı hatası deyip yolladıklarını söyleyenler var. İlgi alaka ne durumda bu markalar da?

3- Kardeşim sen tüfek almak istiyorsun da alacağın tüfekten beklentin ne? diyecek olursanız. Öncelikle oyuncağa para vermek istemiyorum. Onun dışında çelik gövdeli olmasını ve dayanıklı olmasını bekliyorum. 150 fişek kurşunu arka arkaya yaktığımda tutukluk yapmamasını bekliyorum. Parçalarını herhangi bir sorunda değiştirebilmek ve silahı kişiselleştirebilmek istiyorum. Sıfırlama yaptıktan sonra silahın ufacık bir yere çarpmasıyla, düşmesiyle sıfırlamanın bozulmamasını istiyorum. Toz, kum, su gibi çevresel etkilerin silahımı etkilememesini bekliyorum. Benim için ağırlığı tepmesi hiç sorun değil. 7.62 atan bir G3 kadar tepemeyeceği ve bir MG3 kadar ağır olamayacağı aşikar. Onun için o konular benim için sorun değil. Hatta 3.5 - 4 kg'ın altında polimer malzeme silahların üzerine direk çizdim diyebilirim. Bunların dışında eline ilk ve son kez askeri piyade tüfekleri almış biri olarak verdiği hissiyat da önemli benim için.

Kendim ve beklentilerim hakkında yeterince açık bilgi verdiğimi düşünüyorum. Bu beklentilerimi karşılayabileceğini düşündüğünüz, kullandığınız, şarjorlu yarı otomatik av tüfeklerinden benim gibi biri için hangisini uygun görürsünüz? Bu konuda usta olan sizlerin değerli görüş ve bilgilerini rica ediyorum. Tekrardan iyi forumlar.

Burhan KESKİN
19.Ocak.2017, 20:09
Eğer sadece domuz avı yapacak iseniz size önereceğim tüfek Ata neo slug tavsiyem olur bütçe olarak fazla değl tatminkarlık bakımında bence yeterince iyi diğer önereceğim tüfekler ise bütcenize göre
Ata neo 12 cal.
Ata sp siyah 12 cal.
Sarsılmaz concorde 12 cal.
Berretta italy 16 cal.
İyi formlar dilerim..

taktiktufek
24.Ocak.2017, 19:31
Otomatikler alüminyum kasa olur.
Çelik gövde istersen süperpoze , tektüfek veya çifte olur.
Profesyonel bir avcıda olsan düz alanda domuz avı yapmıyorsan otomatik
dışındaki tüfekler fişek kapasitesi yüzünden çılgınlık olur.
Domuzun nerden geldiğni göremeyebilirsin.
Domuz ve güvenlik amaçlı tüfeklerde kaliteli otomatik seçmen çok önemli.
akdas-ak-212-w-semios-otomatik üreticisi tarafından benelli kalitesinde ürettiğini iddaa ediyor.
Bu modeli kullanan avcılara sormanı tavsiye ederim.

veyselll
24.Ocak.2017, 20:45
Kişisel güvenlik olayını anlayamadım

36 kalibre tüfekler hafif ama etkisiz tüfekler. Otomatik tüfeklerde haraket eden parça çok olduğu için belli bir ömrü ve atım syısı var. O yüzden avcıların geneli çifte yada poze kullanır. Ama domuzda sıkıntı olur size.

Yerli üretim şarjörlü tüfekler oyuncak gibi. Bir tek utaş ın tüfeği 1 adım önde gibi.

Uzun vadede iyi bir silah istiyorsanız, bilindik, sabit, köklü bir firma tavsiye ederim. Ata, armsan, huğlu bunlar arasında.
Ama otomatik tüfeklerde çelik kasa olmaz. Alüminyum alaşım hepsi.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

taktiktufek
26.Ocak.2017, 18:28
Tüfekte ülkemizdeki bir yanılgıda kulaktan dolma şu iyi bu kötü anlayışıdır.
Bu işe merak salan veya yeni bir tüfek almak isteyen insanların doğru bilgiye ulaşması çok önemli.
Forum sitelerinin bu konuda insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum.
Amerika'ya üretilen binlerce tüfek parça imalatını yaptım.
Ayrıca Amerika'ya yaptığım ihracat nedeniyle Amerikan tüfek uzmanlarıyla sıs sık toplantılar yapmaktayım.
Türkiye'de genellikle şehir efsanesi şeklinde şu tüfek iyidir söyleminin kullanıcıları çoğu zaman yönlendirdiğini gördüm.
Hiçbir firmayla organik bir ilişkim yoktur.
Çok anlatılan fiyatı en yüksek olan şarjörlüyü inceleme şansım oldu.
Açıkcası hayal kırıklığına uğradım. Fiyatı kalitesine göre yüksekti.
Birçok firmanın ürün satabilmek için düşük kalite tüfekleri yüksek fiyattan sattığını ,nasıl olsa alıp evinde saklıyor,
ürünün kalitesini anlayana kadar 5 yıl geçer muhabbetlerine şahit oluyorum.
Kullanıcı tüfek hakkında doğru bilgiye erişirse bu durumun değişeceğini düşünüyorum.

MehmetAlper
29.Ocak.2017, 07:49
Bence armsanin slug namlulu modellerine bakin.Bende var gayet memnunum.Durbun vs takmayi dusunuyorsaniz cantileverli slug namlusu var.Ondan alabilirsiniz.Bol bol tek kursun atacaginiz icin slug namlu tercih edin bence.Ayrica winchester sxp high capacity pompali da sizin ihtiyaclariniza uygun fakat domuz avinda otomatik bence daha guvenli olur.Bende sxpnin 71 cm olani var kursun da atiyorum ara sira avda da kullaniyorum gayet memnunum.Fakat winchesterin fabrikasi Istanbul Silaha bir iki kere yedek parca icin telefon actim pek fazla ilgili degiller.

veyselll
01.Şubat.2017, 10:06
Tüfekte ülkemizdeki bir yanılgıda kulaktan dolma şu iyi bu kötü anlayışıdır.
Bu işe merak salan veya yeni bir tüfek almak isteyen insanların doğru bilgiye ulaşması çok önemli.
Forum sitelerinin bu konuda insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum.
Amerika'ya üretilen binlerce tüfek parça imalatını yaptım.
Ayrıca Amerika'ya yaptığım ihracat nedeniyle Amerikan tüfek uzmanlarıyla sıs sık toplantılar yapmaktayım.
Türkiye'de genellikle şehir efsanesi şeklinde şu tüfek iyidir söyleminin kullanıcıları çoğu zaman yönlendirdiğini gördüm.
Hiçbir firmayla organik bir ilişkim yoktur.
Çok anlatılan fiyatı en yüksek olan şarjörlüyü inceleme şansım oldu.
Açıkcası hayal kırıklığına uğradım. Fiyatı kalitesine göre yüksekti.
Birçok firmanın ürün satabilmek için düşük kalite tüfekleri yüksek fiyattan sattığını ,nasıl olsa alıp evinde saklıyor,
ürünün kalitesini anlayana kadar 5 yıl geçer muhabbetlerine şahit oluyorum.
Kullanıcı tüfek hakkında doğru bilgiye erişirse bu durumun değişeceğini düşünüyorum.

İşte bu. Ben satayım gerisini koyver gitsin. Vergi yok, aldı yok. Wincester e namlu üreten, barettayla ortak çalışan silah sanayii, kardeşler kunduraya döndü