Orijinalini görmek için tıklayınız : AVA YENİ BAŞLAYAN VE KÖPEĞİ OLANLAR........
fevzi dursun
13.Mayıs.2008, 11:05
avcılığa gönül verip ava başlayan ve av köpeği olan arkadaşlarım......
malum havaların ısınmasıyla bazı sürüngenler yılan akrep vs.. gibi mahluklar ortalığa çıkıyorlar.
aman arkadaşlarım köpeklerinizi gezdirirken çok dikkat edelim. av köpekleri meraklı hayvanlardır. burnunu olur olmaz her yer sokuyolar.. ve bi de sizi memnun etmek için cesaret hünerleri sergilerler.
bakın İZMİR buca da geçen sene YILAN SOKMASI NEDENİYLE iki değerli köpek hayatını kaybetti.
yılan sokmalarında köpeğimizi kurtarsak bile köpekte ağır kalıcı yaralar bırakıyo.
yeni başlayan arkadaşlarım çok dikkat edelim. DAĞLIK TAŞLIK DERE YATAKLARINDA köpeğimizi gezdirmeyelim...
sonrasında çok üzülürüz... en azından gezdireceğiniz tarlalarda tarla faresi izleri delikleri olsun.. tarla faresinin bulunduğu yerde yılanlar bulunmuyor. ama yinede siz temkinli olun.
unforgiven
13.Mayıs.2008, 17:06
Sevgili Fevzi bey tarla faresinin olduğu yerde yılan olmaz demişsiniz.Yılanların mönülerinde fareler en önde yer alırlar.Bence yılanlar hakkında biraz daha araştırmanız gerekmektedir.
Güzel paylaşımınız için tekrar teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...
fatih demircan
13.Mayıs.2008, 17:24
ismail şen kardeşim fevzi abi farelerin olduğu yerde yılan olmaz demekle şunu kast etmiş.yılanın en sevdiği faredir yılan olan yerde fare olmaz eğer fare varsa demekki yılan daha burayı keşfetmemiştir henüz yılan yok demektir. lütfen ön yargılı olmayalım yazılanları doğru okuyalım
unforgiven
13.Mayıs.2008, 17:28
Kimseyi rencide etmek değil niyetim...Anlamak isteyen istediği gibi anlayabilir.Kimseye karşı haddimi aşmak gibi bir niyetim yok...
Saygılarımla...
fevzi dursun
13.Mayıs.2008, 18:23
fatih kardeşimin anlattığı gibidir.
fare deliklerinin bulundukları yerlerde yılanın daha buraya gelmediğini gösterir..
o bölümü daha geniş bir şekilde açıklamam lazımdı haklısınız..
ismail talay
13.Mayıs.2008, 18:38
:) teşekkürler fevzi bey bilgi için ..
ulasatasoy
13.Mayıs.2008, 20:45
Ön yargı olduğu kanısında değilim. Fare deliğinin olduğu yerde yılan olmayacak diye bir şart yok. Mantık yürütmek ve de konu hakkında içinden geldiği gibi (Saygı kurallarını aşmadan) konuşmak veya tartışmak önyargı mıdır?
Ozaman bize yanlış gelen bir konuya karşı düşünce üretme konusunda tereddüt mü edelim?
İsmail kardeşime mantık olarak ters gelmiş olabilir. Düşüncelere doğrudan kilir mi vuralım. Nitekim Fevzi Bey açıklama eksiğini ortaya koymuştur.
fevzi dursun
13.Mayıs.2008, 22:05
sevgili arkadaşlarım.....
amacım burada başlığımdada belirtiyom AVCILIĞA YENİ BAŞLAYAN diye. ...
avcılığa gönül vermiş yeni başlayan kardeşlerimize köpek gezdirmelerinde dikkatli olunması konusu.
arkadaşlarımız avcılığın vermiş olduğu heyecanla köpeklerini sürekli gezdirme arzusu doğacaktır..
bu arkadaşlarımıza köpeklerini gezdirirken hele bu aydan sonra dikkatli olunması gerektiğini anımsatmaktır.
buradaki her arkadaşım köpek gezdirmekle ilgili yaşadığı olayları hep beraber paylaşmaktır...burada sizlerde birşeyler ekleyin. konuşalım ,tartışalım ve doğruyu bulalım
konudada belirtmiştim geçen sene iki avcı köpeği yılan sokması nedeniyle öldüler..
biz örnek birer avcı olmamız lazım.. ben konudaki yazımı eksik yazmış olabilirim. burada açığını yakaladım yarışı yapmayalım yani bunlar üzücü şeyler.......
gelin yeni başlayan avcı kardeşlerimize yaşadığımız olayları anlatalım.
belkide bu bir köpeğin hayatını farkında olmadan kurtardık ......
unforgiven
14.Mayıs.2008, 07:29
Size karşı yazdığım uyarı mahiyetindeki yazım kesinlikle açık aramak niyetinde olarak yazılmış bir yazı değildir.Fakat birbirimize karşı bişileri anlatmaya çalışırken bişiler paylaşmak isterken biraz daha dikkatli ve anlaşılır açık ve net olmaya gayret gösterelim.Yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim niyetindeydim.Bundan sonra herkesin daha dikkatli olacağı kanısındayım...
Saygılarımla...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.