PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik tüfekde nişan ile ilgili kafama takılan bir detay ve merak ettiklerim

musdi42
12.Şubat.2018, 20:01
Ustalarım beni mazur görün ama ilk kez otomatik tüfek aldım ve kullanmaya başladım kafama takıldı otomatik tüfeklerde nişan almanın detayı nedir.
Bazı arkadaşlar arpacığı resimde işetlediğim yerdeki kanalların içinde arpacığın üst kenarı sıfır olacak şekilde görmem gerektiğini söylüyorlar o şekilde bakınca kırmızı arpacık hayal meyal anca görünüyor.

Ben ise işertli yerdeki kanalların üstüyle sarı çizginin olduğu yer (yani kanalları yok sayın veya kanalsız olduğunu farzedin) namlu şeridini görmeden sadece kırmızı aparcığı net bir şekilde görerek nişan alıyorum bu şekilde 4 kuşa ateş etttim birincisinde kalktı 50mt kadar sonra düştü yaklaşık 20mt mesafeden tam ortalı nişan alarak atmıştım kuyruk altına 3 saçma değmiş kanıyordu ikinci attığımdan ise biraz tüy savruldu ama kuşu bulmadım düştü isede gitti isede bilmiyorum diğerlerini ise hiç vuramadım en uzak attığım varsa 25-30mt civarıdır. Sonra 50 adımda 2.5 lt kola şişesine ortalı bir şekilde ateş ettim 7 saçma isabet etmiş 3 numaralı şok takılı idi 7 adet saçma normalmi.

https://i.hizliresim.com/D7dEml.jpg (https://hizliresim.com/D7dEml)

Tüfeğimi ilk adığımda 50 adım mesafeden şişeye atmıştım ikiside alta gitmişti vuramamıştım şimdi ise kafama takıldı bu mevzu acaba benmi yanlış nişan alıyorum yoksa tüfeğim alt mı vuruyor?
Eğer ben doğru nişan alıyorsam ve tüfeğim alt vuruyorsa bunu tam olarak nasıl öğrenebilirim bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim herkeze teşekkür eder hayırlı avlar ve forumlar dilerim.

Çok iyi bir atıcı değilim önceleri ise hep tek kırma ile avlanırdım 10 atışımdan 8 ila 9 genellikle başarılıdır Benim kullandığım aynı tüfeği kullanan bir arkadaş tüfeğin alt sol vurduğunu iddia ediyordu başka bir av sitesinde benimde içime kurt düştü bunu tam olarak nasıl test edip öğrenebilirim

samet bereket
17.Şubat.2018, 19:37
Benim tüfeğimde de aynı sorun vardı tek kurşun atışında bunun farkına varmıştım nişan aldığınızda şerit değil sadece arpacık görülmeli dipçiğin açısı yada tetik çekme mesafesi kısa olabilir bu mesafe dipçik bitiminden tetiğe kadar 36,5 cm dir standart olan ama kolunuz uzun ise bu mesafe size kısa gelebilir.Bir de nişan aldığınızda sağ kolunuz yere paralel konumda olmalı vücudunuza yakın durmamalı bu durumda alt vurmanıza sebep olabilir.

musdi42
22.Şubat.2018, 13:30
Benim tüfeğimde de aynı sorun vardı tek kurşun atışında bunun farkına varmıştım nişan aldığınızda şerit değil sadece arpacık görülmeli dipçiğin açısı yada tetik çekme mesafesi kısa olabilir bu mesafe dipçik bitiminden tetiğe kadar 36,5 cm dir standart olan ama kolunuz uzun ise bu mesafe size kısa gelebilir.Bir de nişan aldığınızda sağ kolunuz yere paralel konumda olmalı vücudunuza yakın durmamalı bu durumda alt vurmanıza sebep olabilir.
Ustam fişekle alakalı bir durummuş arkadaşlarla aynı fişeği almıştık onlarda aynı sorun vardı arkdaşlardan birisi bu fişek alt gidiyor canlı gönderiyor dedi gerçekdende destekli atışda saçmaların alta toplandığını gördüm gittim en ucuz fişeklerden 3 er 5 şer deneme amaçlı aldım attığım karatavuklar yere indiğinde baktımki ölüyor deneme atışı yaptım saçmalar hedef kağıdında orantılı bir şekilde dağılıyor fişek alt gidermi :) orasıda tartışılır ben buna tanık oldum fişeğin ve tüfeğin canlı gönderdiğini duymuştum ama alt gitmesi bana garip geldi çünkü vurduğum kuşlardada saçmalar genellikle karın altında oluyordu

samet bereket
23.Şubat.2018, 08:57
Ustam fişekle alakalı bir durummuş arkadaşlarla aynı fişeği almıştık onlarda aynı sorun vardı arkdaşlardan birisi bu fişek alt gidiyor canlı gönderiyor dedi gerçekdende destekli atışda saçmaların alta toplandığını gördüm gittim en ucuz fişeklerden 3 er 5 şer deneme amaçlı aldım attığım karatavuklar yere indiğinde baktımki ölüyor deneme atışı yaptım saçmalar hedef kağıdında orantılı bir şekilde dağılıyor fişek alt gidermi :) orasıda tartışılır ben buna tanık oldum fişeğin ve tüfeğin canlı gönderdiğini duymuştum ama alt gitmesi bana garip geldi çünkü vurduğum kuşlardada saçmalar genellikle karın altında oluyordu
Oluyormuş demekki birşey daha öğrenmiş olduk sorunu çözmüzsünüz en azından kazasız belasız iyi günlerde kullanın inşallah.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi