PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AV KOMPLE YASAKLANSIN !

22.Mayıs.2008, 12:42
Sevgili avcı dostlarım.

Ülke avcılığını temsilen gittiğim MAK toplantısında sizlere sevindirici bir haber veremediğim için son derecede üzgünüm.
4. kez MAK toplantılarına katılıyorum ,her seferinde bir takım oyunlar gördüm , ama bu seferki gibisi aklımın ucundan geçmediği için bakanlık koridorlarında bu sürprizle karşılaşınca şoke oldum, dillerim uçukladı...
Bizler o toplantıya ülkemiz avcılığına yarar sağlamak için gittik. Ne Bakanlık görevlilerini , ne diğer MAK temsilcilerini rakibimiz olarak görmedik...
Ama sayın yetkililerimiz olaya öyle bakmış olmalılar ki bu son dakika oyununu oynadılar. Bu Afrika ülkelerinde bile az görünecek cinste olay için sadece yazık hem de çok yazık demekteyim.
21 Mayıs 2008 Çarşamba ;
Sabah 9 Bölge temsilcisi ne Federasyon as başkanımız Atilla Tankut ile birlikte tek yumruk olarak bakanlık binasından içeri girerken geçmiş yıllardaki deneyimlerim neticesi ile şu sözleri sarf etmiştim “ Bu toplantıda sanıyorum Bakanlık kanadı savunma mekanizmalarının daha fazla çalıştıracaktır. Dikkatli olalım,inşallah bir aksilik çıkmaz. “ diye...
İçeriye girdik ben Merkez Av Komisyonu Başkanına vermek üzere bir gün önce hep birlikte almış olduğumuz ve altına imzalarımızı attığımız sırası ile taleplerimizin yazdığı dilekçeyi evrak kayıta giderek kaydettirdim. Dönünce ye kadar bir kısmımız asansöre binip toplantının yapılacağı 4. kata çıkmış ben ve iki MAK üyesi arkadaşım 1. katta asansörün dönmesini beklerken bir baktım Tarım Bakanlığından her yıl MAK toplantılarına üye olarak iştirak eden Mehmet Emin Şahin bey geliyor, selamlaştık ve kendisine “ Tarım İl Müdürlüklerinden gelen görevlilerin İl Av Komisyonu toplantılarında Yaban domuzu ile mücadelede biz avcılardan yardım istemeleri doğrultusunda sadece Domuz Sürek Avı konusunda , sizin desteklerinizi bekliyorum M. Emin bey “ dedim. Cevabı ise “Yaban Domuzu ile mücadele sürek avı dışında bir çözüm aramalıyız “oldu. Diğer arkadaşlara dönüp bu iş bitmiş biz boşuna MAK toplantısına katılıyoruz diye konuştum. Asansöre binip yukarıya çıktık. Koridorda bizleri Genel Müdür yardımcısı Sayın Mustafa Akıncıoğlu (kendisinin avcı olduğu söyleniyor... ) Av Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Sayın Yaşar Türkleş ve Şube Müdürü Sayın Celal Acar son derece samimi ve güler yüzlü bir şekilde karşıladılar. Çok geçmeden hepimizi bir anda şoke eden kararı öğrendik. Avcılığımızı karartan bu kararlarda payımızın olmaması için toplantıyı toplu olarak terk ettik. Bu yapılanları engellenmesine rağmen YABAN TV , DR. ALİ POSTASI (Dr. Ali Bürkev ) kaydetti. Kendilerine bu MAK toplantısında bizlerin yanında olduğu için teşekkür ederim. Bakanlık binası girişinde , yukarıdan gelecek ılımlı bir haber ümidiyle beklemeye koyulduk... Fakat saatler geçti bir değişiklik olmadı ...

Garipliğe bakın sevgili avcılar karar sizin ?

Bir başka konu ise her sene tekrarlanan türden;
MAK toplantısından bir gün evvel telefonla beni arayıp, yalvaran birlik beraberlik mesajları veren o soyadı ile meşhur zat , bir gün sonra başka bir kimliğe bürünüp uydurma haberlerle bizlere saldırganlaşmasının sebebini ise hiç anlayamadım...
Biz avcı üye olarak o toplantıya iştirak etmiş olsaydık , bu kararlar aynen geçecekti. Peki bunun hesabını avcı kamuoyuna nasıl verecektik ?

Onurumuzla mücadele vermemize rağmen yapılan bu karalamalar için, yazıklar olsun kelimesinden başka bir şey diyemiyorum

Son sözüm bakanlık yetkililerine ; Sayın yetkililer ülkemiz avcılarını ilgilendiren, önümüzdeki yıl avcılar için uygulanacak olan Merkez Av Komisyonu kararları toplantısını tek AVCI ÜYE olmaksızın yaptınız...
İl Av Komisyonu kararlarında yasaklanması söz konusu olmayan Yaban domuzu sürek avını ülke genelinde , Kınalı Keklik avını bir çok ilde yasakladınız. Madem bu kararlar geçerli olmuyor, o zaman ilçe ve İllerde niçin av komisyonu toplanıyor ? Niçin bizleri boşuna sıkıntıya sokuyorsunuz ?
Biz ülkemizi , devletimizi seviyoruz . Bir dernek başkanı olarak sadece ben Devletime : Avcı Eğitim Kursu , Avcılık Belgesi Harcı ve geçen yıl 600 adet avlanma izin pulu satarak hatırı sayılı miktarda gelirle katkı sağlamışım, niçin bunları göz ardı ediyorsunuz ? Ben 11 saatlik yolculuktan sonra bu sabah geldim ,uykusuz ve yorgun bir şekilde derneğe geldim bir yandan üyelerimin işleri ile meşgul oluyor, bir yandan sabahtan beri gelen yüzlerce avcıya , çiftçiye ve köylü vatandaşımıza müjdeli haber yerine, bu kara haberi vermek zorunda kalıyorum. Bu husustan dolayı son derece üzgünüm.
Aslına bakarsanız 11 kişi ile alınan kararlar eksik kalmış , olacağını bilseydik toplantıya girer ” AVCILIĞI KOMPLE YASAKLARDIK”
Çünkü bundan sonra uğraşacak bir şey kalmaz , “ HEM SİZ KURTULURDUNUZ , HEM DE BİZ “
Olur biterdi...

Mustafa ÇİL
22.Mayıs.2008, 13:12
sen sağol başkanım ,,,,, tek kelime ile sadece koca bir YAZIK
BAŞKANIM CAN SIKMAK YOK SİZİN ÖZVERİNİZİ BİZLER GAYET İYİ BİLİYORUZ
İNŞALLAH İLERKİ YILLARDA BU İŞLERİ ANLAYANLAR BAŞA GELİRDE
BGELKİ BİR NEBZE SIKINTILARIMIZ HAL OLUR
SIKMAYIN CANINIZI SYIN BAŞKAN

Adil Karakus
22.Mayıs.2008, 13:13
Sayın başkanım,Mustafa Bey

Vermiş olduğunuz bu onurlu mücadele için öncelikle sizi ve diğer değerli üyeleri saygıyla selamlıyorum.Yapmış olduğunuz katılmama eyleminide çok yerinde ve akılcı buluyorum.
Önceden karaları alınmış ve belirlenmiş bir toplantıya müdail olmanızı sağlamaları onlaraı daha çok amacına ulaştıracaktı anlaşılan.
Ben bu ayak oyunlarını tezgahlıyanları gerçek avcıların çok değerli düşüncelerine havale ediyorum.
Değerli başkanım şu aşamada görünen o ki avcı camiası bir lider arayışındadır, çıksın bu lider artık ortaya ,organize olalım yeter artık ,herkes aynı dili konuştuğuna göre anlaşmamız zor olamayacaktır.

Bıçak kemiğe dayanmıştır yeter artık,ne yapmaya çalışıyor bu hükümet görevlileri.
Meralarda kimi kime karşı korumayı düşünüyorlar,avı koruyamıyan yasakçı zihniyet avcıyı merada nasıl korumayı düşünüyor acaba.
Bu yasaklamalar ve mantıksız karalar alındı diye insanlar bu avcılık sevdasındanmı vaz geçecek acaba,aksine daha çok ava gidilecek ve meralarda hiçde hoş olmayan sahneler yaşanacaktır.(Can güvenliği açısından,daha öncede yazmıştım "Ne bakıyon l...n" gibi basit bir anlatımdan cinayet işleyen bir haleti ruhiyemiz var)belki çok katı bir yaklaşım ama maalesef bu alınan karalar beraberinde bunları getirecek gibi geliyor bana açıkçası ürküyorum.
Yeni bir eylem planı hazırlayıp yurt genelinde icrasını sağlamak zoruyndayız.AVCI CAMİASI LİDERİNİ ARIYOR yazılı basında gücü yok avcıların aksine düşmanı çok,fakat televizyonumuz var bu anlamda YABAN TVyeciddi görev düşüyor sayın başkanım ön ayak olun hep beraber sesimiz duyuralım allah aşkına yeter artık..

Biz avcılar bu sevdayı zaten çok büyük fedakarlıklar yaparak uygulamaya çalışıyoruz.Maddi ve manevi,maddi boyutunu boş verinde manevi anlamda gerçekten fedakarlıklar yapılıyor.Eşimizi çoluğumuzu çocuğumuz ihmal ediyoruz yeri geliyor.

saygılar

ismail talay
22.Mayıs.2008, 13:21
sadece yuh !!!!! mustafa başkanım . ümit etmekle hata etmişiz .size teşekkürler

22.Mayıs.2008, 13:31
Teşekkürler Dostlarım

Sevgili Adil Yaban Tv Dr.Ali Postasını kaçırmayın orada bazı gelişmeler olacak ayrıca MAK taki tüm detaylar ve yapılan oyunlar orada .

Mustafa ÇİL
22.Mayıs.2008, 13:35
tamam başkanım
siz rahat olun sizleri tanıyor ve bizim için neler yapmak istediğinizi bizlere tercüman oldunuzu gayet iyi biliyoruz

Adil Karakus
22.Mayıs.2008, 13:40
Biz teşekkür ederiz Mustafa başkanım,bu Dr.Ali Bürkevin programı ne zaman yaınlanacak bilginiz varmı acaba?

Aklıma geldide bir şey ,başkanım kırmızı ışıkta geçmek yasakdı değilmi,ama insanlar hala geçiyor,keklik avı yasak,domuz avı yasak insanlar avdanmı vaz geçecek acaba :-( yoksa kırmızı ışıkda geçmeye devammı edecekler?

Talayında dediği gibi YUH söz meclisten dışarı

saygılar başkanım

Mustafa ÇİL
22.Mayıs.2008, 13:51
bu konuyuda gündemde tutunuz sevgili modlar
pc operatörleri
tüm camia bunları bilmeli dostlar

Fatih HACIABBASOĞLU
22.Mayıs.2008, 14:06
Sayın Başkanım Artık Daha Çok Kilitlenip Bağlanmak zamanı...Biz Avcıların tek yürek tek Bilek Olmaları lazım....
YUKARIDAKİNLERE DE AVCILIĞIN KATLİYAMCILIK DEĞİL BİR HOBİ OLDUĞUNU KANITLAMAMIZLAZIM.....

Adil Karakus
22.Mayıs.2008, 14:53
Sevgili Fatih benim bir fikrim geldi telden konuşalım vallahi sende rıza gösterirsen sesimizi azda olsa sağır kulaklar duyar gibi geliyor bana

selamlar

22.Mayıs.2008, 16:42
Selam Arkadaşlar;

Desem ki bu sene pul almayın , vize yaptırmayın, ama illa ki bir oyun bozan çıkacak..!

Desem ki toplanıp Ankaraya gidelim, başta ben oyun bozanlık yaparım mesleğim yasaklıyor..!

Desem ki çıkın yazılı görsel basına, herkes beni bilmesin diyecek..!

Desem ki sitede yazın dökün içinizi, tuşlara giden eller geri çekilecek..!

O yüzden hiçbirşey demiyorum, hepimize ALLAH YARDIM ETSİN..!

avcikardes35
22.Mayıs.2008, 16:57
vay be yazıklar olsun

Mustafa ÇİL
22.Mayıs.2008, 17:00
amn mehmedim amn
ALLAH bu avcılara yardım etsin
başka sığınacak yer kalmadı

fatih demircan
22.Mayıs.2008, 17:05
biz avcılar sesini duyuramayan bir topluluğuz bunun için bakanlık yetkililerinin dikkatini çekecek bir protesto yapmalıyız her kez birşeyler düşünsün bu işe bir çözüm getirelim artık avcılık tek elcilikten çıksın bu kararları alanlar içimizden biri olsun artık.ben bu konunun gündemde kalması için hergün bir noktada olsa cvp yazıp sitenin anasayfasında devamlı üst sıralarda olmasını sağlayacağım.Allah hepimize sabırlar versin

22.Mayıs.2008, 17:10
BU AVCILIĞIN SONU NE OLACAK ????????????????

unforgiven
22.Mayıs.2008, 18:57
Yazıklar olsun...Bu kadar da olmaz ki canım...

Saygılarımla...

22.Mayıs.2008, 19:25
Başkanım yaptıklarınız ve yapamadıklarınız için tesekkürler.sizlerin dostumuz oldugunuzu biliyoruzda kimlerin düşmanımız oldugunu tam kestiremiyoruz.Bu işlerin düzelecegini ümid ederken her geçen yıl daha kötüye gitmesi çok üzücü.birde sırtımızdan vurup bizden para kazanmıyorlarmı ona kahroluyorum.yazık.Selamlar..

Adil Karakus
22.Mayıs.2008, 22:04
Değerli arkadaşlar hepinize selamlar saygılar,bizler toplum olarak bastırılmış, yasa koyuculardan korkan padişahım çok yaşa terbiyesi ile dejenre edilmiş insanlarız.Bu hayatın her alanında böyle malesef,mazota zam gelir çıt yok ekmeğe zam gelir çıt yok niye ekmek dedim onuda söliim biz hala ekmekle karnımnı doyuran toplumuz ekmek bizim sofralarımızın olmazsa olmazıdır bu ve benzeri bir sürü örnek var.Bizim ana sorunumuz avcılıkda olduğu gibi,bizlerin en büyük handikapı örgütlü olamamakdır,ülkemizde bir sürü sivil toplum örgütleri var fakat bazıları hariç ( özellikle yurt dışı kaynaklı ve nemalı olanlar bizim başımıza çorapları örenler avrupalının Türkiye tercümanları)paantez içindekiler hariç sadece dernek yada kulüp her ne ise onun yasa gereği mevzuatını yerine getirmek için örgütleniyoruz.
Ocak ayında harcı ucuz yatırmak ne bileyim sezon başı alan avlanma pulunu ucuza almak eee sonra sonrası malum vay ne olacak bizim halimiz deyip dövünüyoruz.

Ben diyorumki dernekçilik ve veya örgütlenme gerçek anlamada olsun mücadele verilsin çile çekilecekse çekilsin en nihayetinde sonuca illaki ulaşacağız.

Sevgili Mustafa Başkanım sizinle telgörüşmesinden sonra son dakika olarak yaban tv haber geçti belliki onlarda sizin kadar yorulmuş lar haberi bile tam montajlamadan son dakika olarak geçtiler vallahi iyi sabretmişsiniz yapılanlara.A nladığım kadarıyla toplantının ve alınan karaların aleyhine yargı yolu açık gibi salt çoğunluk oluşmadığından dolayı tekrarının gereği çıkacak gibi yanılıyormuyum.

allah yardımcınız olsun başkanım vallahi bu bakanlığın adamlarının oyununa oyun yetmez Ali cengiz oyunu yapmışlar vesselam.

saygılar selamlar

nihat baltacı
22.Mayıs.2008, 22:09
sadece yazık...valla pohcacılık artık yaygınlaşacak bence.verdiğimiz paralara yazık

bülent erdem
22.Mayıs.2008, 23:06
allah sonumuzu hayıretsin,hepimize sabırlar versin....

22.Mayıs.2008, 23:46
Her geçen gün iyi olacağına kötüye gidiyor. Allah hepimize sabır versin.Sezonun kapalı olmasıda ayrı bir sıkıntı yaratıyor.Bence iyi bir strateji geliştirip toplu hareket etmenin artık zamanı gelmiştir diye düşünüyorum.

ulasatasoy
23.Mayıs.2008, 05:57
Dünyamızın genelinde ne yazık ki hayat siyasi bir oyun gibidir.

Başarı güçlüden yana olanın tek elindedir.

Bunların ilk ve tek sabebi maddi ve siyasi ranttır.

Halk verdiği olur ile aslında kaybetmenin ilk adımlarını atmış demektir.

Bal tutan balı kovanıyla götürme derdindedir.

Yanlış olana dur deme erdemi de, işi görülsün diye görmemek, duymamak (Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık) da yine aile eğitimiyle başlar.

Hayat bu ne olacağı belli olmaz.

Bazen baş olanların kuyruğu olan, sonra son olanın eteğine sarılabilir.

Ben Türk kimliğine yakışır bir beklenti içindeyim.Öncelikle avcılar sonrada Türk Milletinden.

Yalakalık bizim kültürümüze dışarıdan girmiş bir bulaşıcı hastalık.

Öncelikle kendimiz olup evlatlarımızı da öyle yetiştirirsek ancak bu problemlerden o zaman kurtuluruz.

Önce yetkiyi ver sonra dizine kafana vur. Adama demezlermi. Kim getirdi bu ümmetçilik ayağında rantçılık yapan hükümeti ?:)

Saygılar.

mehmet fatih AKILLI
23.Mayıs.2008, 06:16
ÇARŞAMBA GÜNÜ BİR YAZIYA VERDİĞİM CEVABIMI BURDA YİNELEMEK İSTİYORUM; ""BİR GÜN GELECEK AVCILARI KORUMAYA ALACAKLAR"" ABİLERİM ...NE KELİMELER SARF ETMEK İSTERİM AMA NE ORTAM MÜSAİT NEDE O DERECE KÜÇÜLMEK İSTERİM...HEPİMİZN HAKKINDA HAYIRLISI...

Mustafa ÇİL
23.Mayıs.2008, 08:28
bu konu birazdaha gndemde kalmalı dostlar
herkes okumalı,herkes duymalı duymayana duyurmalı

MEHMET KANDAK
23.Mayıs.2008, 09:01
herzaman yazmışımdır sölemişimdir.
karamsarlıkta diil benim ki.
biz ne yaparsak yapalım neyle uğraşırsak uğraşalım.
bazı kişilerin istediği oluyo...

bırakın inceldiği yerden kopsun derim.
bi gün avı da yasak edecekler...
yine orda yada burda yazılar yazcaz
ama sadece yazdıklarımızla kalcaz....!!!

cemal soydemir
23.Mayıs.2008, 10:01
SELAM ABİLERİM BU İŞİN TEK ÇIKAR YOLU VAR FEDERASYON DEDİLER KONFEDERASYON DEDİLER DR.ALİ BÜRKEVİ ARKADAŞLARINI ÖZELLİKLE SAYIN ÖMER BOROVALIYI DEFALARCA DİNLEDİK ÇOK ŞEYLER KONUŞULDU LAKİN AVCILIK KARŞITI OLAN BU KARARLARI ALAN İNSANLAR DEVLET ELİYLE AYNI BASKI VE ZORBALIĞI SÜRDÜRMEKTELER

BU SORUNUN TEK ÇIKAR YOLU SİYASETEN DEVLETİN VE BİZLERİN ÇIKARLARINI KORUYACAK ADİL BİR MİLLETVEKİLİNİ BİZ AVCILARIN SEÇİP, O MAKAMA OTURTMAK

TEK ÇIKAR YOL SİYASET SİYASET SİYASET

ELİMİZDE ALLAHA ŞÜKÜR HERTÜRLÜ İLETİŞİM İMKANIMIZ VAR ÇOK KISA SÜREDE TEK YÜREK OLUP
İSTİŞARE İLE BÜYÜKLERİMİZDEN BİRİNİ SEÇİMLERDE SİYASİ PARTİNİN BİRİNDEN ADAY YAPABİLİRİZ

NEDEN OLMASIN ?

unforgiven
23.Mayıs.2008, 10:04
Güzel bir öneri ve de olabilecek bir durum...Görüşülmeye değer...Güzel düşünce için teşekkürler...

Saygılarımla...

cemal soydemir
23.Mayıs.2008, 10:05
KURTLAR VADİSİ OLMASINA RAĞMEN DÜN AKŞAM PROGRAMI İZLEDİM VE DR.ALİ BÜRKEV DEDİKİ ""BU ORMAN BAKANI AVA SICAK BAKIYOR İYİ ŞEYLER OLACAĞINDAN UMUTLUYUZ ""

NEDEN ORMAN BAKANI BİZ AVCILARDAN BİRİ OLMUYOR YOK MU İÇİMİZDE MİLLETVEKİLİ ADAYI ?

fevzi dursun
23.Mayıs.2008, 11:24
ben bubu her zaman söylemişimdir.
tarladan kopardığım bir domatesi yıkamadan yesem bile akşam insanlar bile zehirleniyor...
demekki zirai gübre olsun ilaçlar olsun av hayvanlarına zarar veren o ilaçlar..

fevzi dursun
23.Mayıs.2008, 11:26
BÖCEKLER İÇİN İLAÇLAMA YAPIYOLAR AMA BÖCEKLER SAĞ .. DİĞER HAYVANLAR ÖLÜYOR...

23.Mayıs.2008, 15:48
sevgili avcılar

Dediğiniz gibi avcılığımıza mutlaka siyasi bir destek şart.

Onun müjdesini yakında yaban televizyonunda ,Dr.Ali Postasında alacaksınız .

Bu yasakların alınmasında Tarım Bakanlığından gelen mak üyesinin etkili olduğu söyleniyor.

Yaban Domuzları köylünün tüm ürününü talan etsin , onlarda bu zararı ödeyip dursunlar...

saygılarımla