Orijinalini görmek için tıklayınız : KUŞLAR NEDEN TÜYLERİNİ KABARTIRLAR???
unforgiven
23.Mayıs.2008, 10:26
Kanatlı hayvanlar vücut sıcaklıklarını ve böylelikle de metabolizmalarını belirli bir düzende koruyabilmek adına tüylerinin sıklıklarını değiştirebilirler. Böylelikle dış ve iç tüy katmanları arasında kalan havanın dolaşımını kontrol etmiş olurlar. Kısaca tüylerini kendilerince bir battaniye ya da yorgan haline getirebilirler. Dikkat edilmesi gereken nokta; kuşlar hasta olduklarında da tüyleri kabarık vaziyette durabilirler. Bu durumda büyük ihtimalle kanatlar da aşağıya doğru sarkmış olacaktır. Lütfen bunun ayrımında dikkatli olunuz ve bu gibi bir durumla karşılaşırsanız en kısa zamanda bir Veteriner Hekim'e danışınız...
Saygılarımla...
İsmailim sağolasın valla bazen kanaryalar kabartıyor tüylerini korkuyorum hasta oldular diye ama sonra oluyorlar canavar gibi.Hava sıcaklığı ile alakalı kabarma başka,hastalık başka senin dediğin gibi
fevzi dursun
23.Mayıs.2008, 11:39
teşekkürler ismail saolun. sezonun kapalı olmasıyla bir çok bilgi sahibi olduk sayende..
ama sezon açıldımı senden bol bol av yemekleri tarifleri bekliyorum..:)
unforgiven
23.Mayıs.2008, 13:41
Sevgili abim yemek tarifleri Cemalreisim elfin kardeşim ve nil kardeşimizden gelecek.Yemek tarifleri konusunda onlar daha bilgili Rabbim izin verirse herkes bildiğini yapmaya çalışıyor.Farklı konularda bizden uzman olanlarımızı dinlemeye hazırız...
Saygılarımla...
ulasatasoy
23.Mayıs.2008, 17:42
Sağolasın kardeşim. Araştırmaların ve de siteye olan katkıların için :)
unforgiven
23.Mayıs.2008, 18:53
Asıl ben teşekkür ederim sevgili abim ve de uğurcum...
Saygılarımla...
nihat baltacı
23.Mayıs.2008, 23:32
teşekkürler ismail..gerçekten siteye katkın çok..
unforgiven
24.Mayıs.2008, 07:41
Estagfirullah sevgili abicim.Büyüklerimiz kadar katkımız yoktur heralde ama yine de site sakinleri bilgilerimizden faydalanabiliyorsa ne mutlu bana...
Saygılarımla...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.