PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİR HİKAYE DE BENDEN OLSUN.....

MEHMET KANDAK
24.Mayıs.2008, 08:15
KÖYLÜ İLE KURT

AVCILAR BİR KURDU FENA HALDE SIKIŞTIRMIŞLARDI KURT ORMANDA ORAYA BURAYA KAÇMAKTA, ANCAK PEŞİNDEKİ AVCILARDAN BİR TÜRLÜ KURTULAMAMAKTADIR.
CANINI KURTARMAK İÇİN DELİ GİBİ KOŞARKEN, BİR KÖYLÜYE RASTLAR.KÖYLÜ, ELİNDE YABASIYLA TARLASINA GİTMEKTEDİR.

KURT ADAMIN ÖNÜNE ÇÖKER VE YALVARMAYA BAŞLAR, “EY İNSAN, NE OLUR YARDIM ET BANA! PEŞİMDEKİ AVCILARDAN KAÇACAK NEFESİM KALMADI EĞER SEN YARDIM ETMEZSEN BİRAZ SONRA YAKALAYIP ÖLDÜRECEKLER..”

KÖYLÜ BİR AN DÜŞÜNDÜKTEN SONRA YANINDAKİ BOŞ ÇUVALI AÇAR, KURDA İÇİNE GİRMESİNİ SÖYLER.ÇUVALIN AĞZINI BAĞLAR, SIRTINA VURUR VE YÜRÜMEYE DEVAM EDER.

BİRKAÇ, DAKİKA SONRA DA AVCILARA RASTLAR. AVCILAR KÖYLÜYE BU CİVARDA KURT GÖRÜP GÖRMEDİĞİNİ SORARLAR.KÖYLÜ “GÖRMEDİM!” DER VE AVCILAR UZAKLAŞIR.AVCILARIN İYİCE UZAKLAŞTIĞINDAN EMİN OLDUKTAN SONRA KÖYLÜ SIRTINDAKİ TORBAYI İNDİRİR, AĞZINI AÇAR, KURDU DIŞARI SALAR.

“ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM” DER KURT, “BANA BÜYÜK BİR İYİLİK YAPTIN”
“ÖNEMLİ DEĞİL” DER KÖYLÜ VE TARLASINA GİTMEK ÜZERE YÜRÜMEYE BAŞLAR. “BİR DAKİKA DİYE, SESLENİR KURT, “ÇOK UZUN ZAMANDIR BU AVCILARDAN KAÇIYORUM, ÇOK BİTKİN DÜŞTÜM, AÇIM.KUVVETİMİ TOPLAMAM İÇİN BİR ŞEYLER YEMEM LAZIM VE BURADA SENDEN BAŞKA YİYECEK BİŞEY YOK”

KÖYLÜ ŞAŞIRIR, “HİÇ OLUR MU? BEN SENİN HAYATINI KURTARDIM.”
YAPILAN İYİLİKLERDEN VE VERİLEN HİZMETLERDEN DAHA ÇABUK UNUTULAN BİR ŞEY YOKTUR!” DER KURT. “BENDE KENDİ ÇIKARIM İÇİN SENİN İYİLİĞİNİ UNUTMAK VE SENİ YEMEK ZORUNDAYIM”
BİR SÜRE TARTIŞTIKTAN SONRA, ORMANDA KARŞILARINA ÇIKACAK OLAN İLK ÜÇ KİŞİYE BU KONUYU SORMAYA VE ONA GÖRE DAVRANMAYA KARA VERİRLER.

KARŞILARINA ÖNCE YAŞLI BİR KISRAK ÇIKAR.”NE VEFASI” DER KISRAK “BEN SAHİBİME YILLARCA HİZMET ETTİM, ARABASINI ÇEKTİM TAYLAR DOĞURDUM, GEZDİRDİM VE YAŞLANIP BİR İŞE YARAMADIĞIMDA BENİ BÖYLECE KAPIYA KOYDU...”

BİR SIFIR ÖNE GEÇEN KURT SEVİNİRKEN, BİR KÖPEĞE RASTLARLAR. “BEN HİZMETİN DEĞERİNİ BİLEN BİR EFENDİ GÖRMEDİM” DER KÖPEK, “YILLARDIR SADAKETLE HİZMET EDERİM SAHİBİME, KOYUNLARINI KORURUM, YABANCILARA SALDIRDIM, AMA O BENİ HERGÜN TEKMELER, SOPAYLA VURUR...”

KURT KÖYLÜYE DÖNER, “İŞTE GÖRDÜN” DER KÖYLÜ DE SON BİR ÇABAYLA “AMA ÜÇ DİYE KONUŞMUŞTUK, BİRİNE DAHA SORALIM SONRA BENİ YERSİN” DİYE CEVAP VERİR.
BU KEZ KARŞILARINA BİR TİLKİ ÇIKAR.

BAŞLARINDAN GEÇENLERİ, TARTIŞMLARINI ANLATIRLAR.TİLKİ HEP NEFRET ETTİĞİ KURDA BİR OYUN OYNAYACAĞI İÇİN KEYİFLENİR.

“HER ŞEYİ ANLADIM DA” DER TİLKİ “BU KÜÇÜK TORBAYA SEN NASIL SIĞDIN!” KURT BİR ŞEYLER SÖYLER, TİLKİ İNANMAMIŞ GİBİ YAPAR, “GÖZÜMLE GÖRMEDEN İNANMAM...”
İŞİN SONUNA GELDİĞİNİ DÜŞÜNEN KURT, TORBAYA GİRER GİRMEZ, TİLKİ KÖYLÜYLE İŞARETLEŞEREK TORBANIN AĞZINI BAĞLAMASINI SAĞLAR.

KÖYLÜ ELİNE BİR TAŞ ALIR VE “BENİ YEMEYE KALKTIN HA NANKÖR YARATIK” DİYEREK TORBANIN İÇİNDEKİ KURDU BİR SÜRE PATAKLAR. SONRA TİLKİYE DÖNER, “SANA MİNNETTARIM, BENİ BU KURTTAN KURTARDIN” DER. TİLKİ DE “BENİM İÇİN BİR ZEVKTİ” DİYE CEVAP VERİR.

O AN KÖYLÜNÜN GÖZÜ TİLKİNİN PARLAK KÜRKÜNE TAKILIR.BU KÜRKÜ SATARSA ALACAĞI PARAYI DÜŞÜNÜR VE HİÇ BEKLEMEDEN ELİNDEKİ TAŞI KAFASINA VURUP TİLKİYİ ÖLDÜRÜR.

SONRA DA TORBANIN İÇİNDEKİ KURDU AYAĞIYLA DÜRTER.”HAKLIYMIŞSIN KURT, YAPILAN İYİLİKTEN DAHA ÇABUK UNUTULAN BİR ŞEY YOKTUR ! “ DER.

nihat baltacı
24.Mayıs.2008, 08:20
teşekkürler kardeşim...demek ki hayvanlarda insanlar gibi menfaati için her kılığa giriyorlar...

MEHMET KANDAK
24.Mayıs.2008, 08:22
NİHAT ABİCİM HAKLI Bİ HİKAYE ÖRNEKLEME HAYVANLAR ÜZERİNE OLMUŞ AMA İNSANLARINDA Bİ FARKI VAR MI ACABA YAPILAN İYİLİKLER GÜNÜMÜZDE HEMEN UNUTULMUYO MU...

nihat baltacı
24.Mayıs.2008, 08:24
o kesin kardeşim.

unforgiven
24.Mayıs.2008, 08:31
Vallahi mükemmel olmuş eline emeğine sağlık...Güzel ders veriyor vesselam...

Saygılarımla...

4x4cemal
24.Mayıs.2008, 11:17
Mehmet kardeş paylaşmış olduğun konu günümüz insanlarında örneğini çok fazla gördüğümüz, duyduğumuz ve biçoğumuzun yaşadığı belkide bedelini çok ağır ödediğimiz hayatın acı gerçekleridir. paylaşım için teşekkürler selamlar

ulasatasoy
24.Mayıs.2008, 15:54
Çok güzel bir hikaye değerli kardeşim.

Ben vefanın toplumsal kültürün bir yansıması olduğunu düşünüyorum. Her ne olursa olsun insan da diğer canlılar da büyük ölçüde kişisel menfaatlerine göre davranış sergileyebilmektedir çoğu zaman ve çoğu yerde.

Ama biz insanları diğer canlılardan ayıran yegene fark, kendimizi başkalarının yerine de koyabilecek kadar gelişmiş bir zekaya sahip olmamız değil mi?

Ben onurlu, gururlu, aklı başında hiç bir insan evladının vefasız olabileceğini düşünemiyorum. (Ya da o halde yokum?:)

İçinizden hadi ordan dediğinizi duyar gibiyim:)

Hayatta herşey geçiciyken, (Ömür bile) nasıl kanar insan mala mülke?
Ve nasıl minnet eder karşısındakinin acizliğine?
Nasıl hoyratça kullanır karşısındakinin iyi niyetini?

Hiç düşünmez mi? kazandığı şeyin onursuzluğun, gurursuzluğun, kişisizliğin ta kendisi olduğunu.

Ve kaybettikleri ile doyulduğuna şu geçici dünya nimetlerine.:)

Saygılar:)

fevzi dursun
25.Mayıs.2008, 14:33
çok güzel bir hikaye. düşündürücü.
gerçi benim kanaatimce insanlar iyilik yaptımı bu iyiliği karşılıksız yapmalı. menfaati için bir iyilik yapmamalı.. birilerine iyilik yaptımı illaki karşılığını beklemiycek. o zaman iyilik iyilikten çıkar......

kazım bozkurt
26.Ekim.2008, 10:30
mukemmel olmuş abicim gercekten super insanlarda aynı hemen iyilikleri unutuyo

MEHMET KANDAK
26.Ekim.2008, 12:43
sağol kazım kardeşim tşk ederim..