Orijinalini görmek için tıklayınız : MAK YARASI !
MAK YARASI
Büyüklerimize güvendik sırt verip dayandık,
Sevindik övgüler yazdık inandık ,
21 Mayıs sabahı ise şokla uyandık,
Gönül yarası değil bu MAK yarası.
Avcının yüreğine indi MAK yarası,
Yirmiye düştü gene üye sayısı,
4915 öyle demiyor peki ne olası,
Sempozyumda coşkun çay olduk,seldik,
MAK üyesi seçildik başkente geldik ,
Birlikte kapı önüne mendil serdik,
Avcılığın kararı, avcı olmadan verilir mi ?
Bakanlığın önüne mendil açılır mı ?
Domuz evlere girdi , avı kapanır mı ?
Antalya’daki tavrınızdan sizi dost sandık ,
Geri dönünce her yerde sizleri andık,
21 Mayıs’ta çıra gibi yandık ,
İl av komisyonlarını baz alırız dediniz ,
Avcının idam kararını veren kendiniz,
Kanun ve kurallara uymaktır andımız,
Günden güne büyüyor avcının yarası ,
Yıllar geçse de avcı gelmez bir arası ,
Aramızda hain çok, adeta yüz karası,
Muğla’da Keklik tavşan bol diye mi yasak koydunuz ,
Uygulanmayacak kararlara da imzayı siz attınız ,
Harç ,pul dediniz aldık, ama avcıyı sattınız ,
Gönül yarası değil bu MAK yarası .
Asıl çevrecinin avcı olduğunu bilmiyor musunuz ?
Avcılar feryat ediyor neden duymuyorsunuz ?
Tuzla gölü elden gidiyor, çare bulmuyorsunuz ,
Her MAK toplantısında yenilgiden bıktık ,
Koyduğunuz yasakları ,taslaktan baktık,
Toplantıyı terk edip başımız dik çıktık,
Üyeler seçilmiş ,kararlar zaten alınmış ,
Ürettiğiniz keklikler ,çakala tilkiye salınmış,
Tankut başkana bilerek haksızlık yapılmış,
ÖZKAN başkan der ki olanlar içime sinmedi,
Bu MAK’ tada hiçbir istediğimiz olmadı,
Gelecek yıla istek ve heves kalmadı,
Gönül yarası değil bu, MAK YARASI...
Mustafa Özkan / Milas
fevzi dursun
25.Mayıs.2008, 13:25
sevgili başkanın ne olacak halimiz.........
ileride ava giderken tüfek yerine saz la gidilecek galiba.
ulasatasoy
25.Mayıs.2008, 17:23
Mustafa bey duygularınızı şiir ile çok güzel dile getiriyorsunuz.
Benim şöyle bir önerim var.
1) Bu şiir ve Türk avcısının pratikte istediklerini ve yapılmadığı taktirde avcılar tarafından izlenecek eylem planını içeren bir kağıdın altına Türk avcılarından isteyenlerin imza atabileceği bir kampanya başlatabiliriz.
2) Tüm il ve ilçelerdeki avcıların imzalaması için, bu şiir ve gerekli istek ve eylem planını fakslayabilirsiniz.
3) Sonra bu imzalar gerekli mercilere yollanabilir.
4) Medyaya haber olarak verilebilir.
5) Avcının ve avcılığın sorunlarını dile getirebilecek tüm ortamlarda değerlendirilebilinir.
Saygılar.:)
imported_avkolik
25.Mayıs.2008, 18:06
Başkanım yüreğinize sağlık...Sizin bu işe ne kadar önem verdiğniz , yapılanların size ne kadar dokunduğu mısralarınıza yansımış..
Ulaş kardeşin dediklerine bir ekleme daha yapmak isterim...Bu sitede bir başlık açıp bütün avcı kardeşlerimizin bu başlık altına ( foruma üye olmayanlarda dahil ) protestolarını bildiren mesajlarını yazmalarını ve altlarına imza mahiyetinde isim soyisim vb bilgilerini girmelerini sağlayabilirz...Sonrada bu konu başlığını (yeterli katılım sağlanırsa ) yetkili mercilere gönderebilirz...
Valla aklıma ilk etapta bu geldi..Fikir sadece....Anlatmak istediğim sayın başkanım biz hep yanınızdayız...Selamlar
ulasatasoy
25.Mayıs.2008, 18:19
O fikir illaki hem sitemiz hem de konumuz açısından çok güzel bir fikir bence tartışalım bu konuyu:)
imported_avkolik
25.Mayıs.2008, 18:30
sağından solundan çekiştirilip daha güzel bir duruma getirebilir..Akıl akıldan üstündür...Diğer arkdaşlardanda yorum gelecektir zaten...
Herkese iyi akşamlar,Musatafa başkanım duygularını çok güzel dile getirmiş.bunlara katılmayan yoktur sanırım.
Neler yapabileceğimiz noktasına gelirsek,
Hatırladığım kadarıyla geçen yıllarda da avcılık ve avcıyı korumak adına bazı hususlara itiraz etmiş gerekli makamlara fakslar çekmiştik ne değişti?Bir sonuç elde edebildik mi?Bu sene de birşeylerin değişeceğini pek sanmıyorum.Kararlar kapalı kapılar ardında,konu hakkında yeterli derecede bilgisi olmayan kişiler tarafından alındığı sürece hiçbirşey değişmez.Avcılık her geçen gün kötüye gidiyor.Verilebilecek en mantıklı tepki harç paralarının iadesini istemek.Zaten göreceksiniz bu iş eninde sonunda paraya dayanacak.Hemen hemen her bölgede işletmeci bekleyen özel avlak sahaları var.sonunda bize diyecekler ki avlanmak istiyrsanız giidin özel avlaklarda avlanın.
Uzun lafın kısası"Eller gider Ay'a biz gene kaldık yaya."
Benim bu konu hakkındaki şahsi düşüncem bu.
Mustafa ÇİL
25.Mayıs.2008, 21:29
yüreğinize sağlık başkanım
ali gardaşımın fikri uyar dostlar
bülent erdem
25.Mayıs.2008, 22:06
sitenin alacağı her kararı destekleyip,sabırsılıkla bekliyorum.... mustafa başkanım yüreğine sağlık..
nihat baltacı
25.Mayıs.2008, 23:54
ne karar verirseniz destekliyorum....bizim burada şimdiden başladı avlak işi.bazı kendini uyanık sanan şahıslar ortaklaşa yapmaya başladılar bile ....
Arkadaşlar
hepinize merhaba, bakın herkes bir şeyler üretiyor ve yapılması gerekenleri yazıyor bu çok güzel bir gelişme mantıklı ve makul olanlar uygulamaya konulabilir.
Sevgili Yağız harç paralarının geri ödenmesi imkansız gibi bir şey, ancak Aralık ayında Avcılık Belgelerini geri iade edebiliriz.
Ben Başbakana faks çekimesinin daha etkili olacağını düşünüyorum.
saygılarımla.
Avcı dostlarım.
birçok arkadaşımın da dediği gibi biz avcılar için en hayati konulara bile tüm avcı internet siteleri dahil olmak üzere duyarsız kalıyoruz...
Varsa yoksa tek yaptığımız ava gitmek ,vurduğumuz avlarla çektirdiğimiz resimleri sergilemek ,köpeğinin üstünlüğünü başkalarına göstermek ve köpek ticareti.
Tamam bunlarda yapılabilir, ama şu an bunlara ayıracak vakit zaman yok.
Her kes bir şeyler üretsin ,bu konuda ne yapabiliriz diye...
Sanmayın bu böyle kalacak , bu gidişle her yıl daha kötü süprizlerle karşılaşacağız !
Avcılar olarak mevkii, makam ve çıkar için bu işi yapanlar içimizde var olduğu müddetçe de bir araya gelmemiz hemen ,hemen imkansız...
Tek çıkar yol kalıyor, herkes kendi ilinde veya ilçesinde dernek binasından Atatürk anıtına kadar izin alınması kaydı ile bir protesto yürüyüşü yapabilir.
Ve orada MAK kararları için basın açıklaması yapabilir.
Bu daha etkili olur kanısındayım.
http://www.avcilaralemi.com/forum/Themes/slickpro/images/icons/modify_inline.gif
ismail talay
26.Mayıs.2008, 07:41
sayın mustafa başkanım , sevgili yönetici ve üye dostlarım!!
anlamını yitiren bazı gercekler var , ve bizim avcılık adına yitirdiklerimiz... eski günler geride kaldı artık ve sanırım dönüşüde zor ..bir sürü bölge, örnek avlak olma yolunda hızla ilerliyor, keklik, sülün , derken şimdi de sıra domuz avı avlaklarına geldi...avcılar üzerinden rant elde eden, hatırı sayılır derecede gelir sağlayan mercii ve sahısların dayatması bu hale getiririyor türkiye avcılığını.
malesef işimiz cok zor , bu ülkede ne büyük kitleler nelere baş kaldırmadı ki; yine olan oldu yine giden varacağı yere vardı..
avcı olmayan avcılık adına bir tuğlayı bu binaya koymaktan aciz insanları bu işin başına getirirsek olacağı bu ..bir deyim vardır ''kuzunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler''
diye ben onu bu günden için değiştirip şöyle söylemek istiyorum . ''KEÇİYE ABDDURRAHMAN CELEBİ DEMİŞLER, BEN NE ZAMAN PADİŞAH OLACAĞIM DEMİŞ ''
hakkımızda hayırlısı olsun diyeceğim , ama pek hayıra elamet değil gelişmeler.....
raif sengör
26.Mayıs.2008, 07:49
Sayın başkan; bu karar avcıları ilgilendirdiği kadar köylü vatandaşımızında sorunu. çünkü köylerdeki arkadaşlar anlatıyor. ektikleri mısır olsun nohut olsun domuzlar yüzünden mahsül alamadıklarını belirtiyorlar. Bu MAK kararı
konusunda köy muhtarlıklarınıda bilgilendirisek en büyük destekcilerimiz olacaklardır. Eğer köy muhtarlıklaryla birlikte hareket edersek başarılı olacağımız kanaatındayım.
ulasatasoy
26.Mayıs.2008, 08:54
Raif Beye katılıyorum.
Bir konunun ses getirebilmesi, topluma yayılabilmesi ile doğru orantılıdır.
Gün geçmiyor ki bir yerlerde şenlikler kutlamalar yarışmalar toplantılar yapılsın.
Bu gibi zeminler yerel medya mensupları tarafından da takip ediliyor.
İçine kapanarak, bu iş bitti diyerek hiç bir hak geri alınamaz veya kazanılamaz. Bu anlamda dilerseniz umutsuzluğu bir kenara bırakıp fikirler üretelim.
Normal hayatta yaptığımız iki sohbet bile bu konular hakkında propaganda sayılır.
Özellikle köylünün domuz ile ilgili duyarlılığını ateşleyecek, sorunun ciddiyetini dile getirecek zeminlere hakim olmak ve ülkemiz avlaklarının, kimseyse peşkeş çekilemeyeceğini hatırlatabileceğimiz bir eylem planı hem medyanın ilgisini çeker, hem de avcılık ve unsurlarının kültürel zenginliğini halka ve yöneticilere anlatabilme imkanının yolunu açar.
Saygılar.)
Adil Karakus
26.Mayıs.2008, 09:36
Sevgili Başkanım Mustafa bey,
İçinizde yaşattığınız o duygu insanını bizlerle paylaşmanızdan dolayı teşekkür ve tebrik ediyorum.Harika bir çalışma olmuş,bu yazdıklarınız biz avcılara slogan ve ışık olacak düzeyde yeterli bir anlatım olmuş desem yanlışmı olur acaba.
Arkadaşlar herkesi bir karamsarlıkdır almış gidiyor TESLİM OLMAK YOK.
Nasıl ki DURMAK YOK YOLA DEVAM diyorlarsa bizde YILMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM diyerek amacımıza ulaşacağız.
Mustafa Özkan beyin dediğine katılıyorum direk olarak BAŞBAKAN a ulaşmakta fayda var.Bürokratlarının neler yaptığını eminim bilmiyorudur.
Bir benzetme yapmak istiyorum;
Arkadaşlar devletimiz LPG yi insanlara aşıladı çok cazip fiyata ,sonra da gelsin zamlar, muayene, ruhsata kayıt, LPG nin litre fiyatı falan filan ,bunu niye yazıyorum diyeceksiniz,şunun için yazıyorum;AYHDB ğı yetkilileri örnek avlak özentisinin reklamını yaban tv dahil olmak üzere yurt geneli olmasa bile bazı kemik illerde cayır cayır reklamını yaptılar.
Ama insanlarada örnek avlak açmanın işletmenin hele hele kurumla istişarede ki zorluklardan hiç bahsetmiyorlar.
Merak eden arkadaşilara söylüyorum milli parklara girin ve örnek ve özel avlak ile ilgili mevzuatlara bir göz atın bakın o zaman ne demek istediğimi anlıyacaksınız.Daraltma sıkıştırma ve yasaklara boğmanın altında yatan nedenlerden bazılaraını orada bulursunuz.
Adil Karakus
26.Mayıs.2008, 09:40
Sevgili Ulaş hangi medya ile allah aşkına,bir kısım medya ilemi.Medyanın kim ve kimci olduğunu bilmeyenmi var memleketin her şeyi satılıkda ,domuzunun kurdunun kuşununda satılacağı günlerde varmış demekki yazık yazık.
fevzi dursun
26.Mayıs.2008, 09:47
arkadaşlar. artık çok geç.....karar verilmiştir.
bizler bundan sonra neler yapabiliriz bunları paylaşalım. birlik olalım hiç olmazsa bir dahaki sezona yani 2009 2010 sezonuna şimdiden önlemini alalım. birleşelim....
herkez burda bir önerisini paylaşsın. mesela ilk öneri benden......
hepimizde kamera veya fotoğraf makinesi var. ava gittiğimiz günler gerek köylüyle , gerekse muhtarlarla konuşalım.röpartojlar yapalım belgeleyelim fotoğraf çekelim , videoya çekelim. yöremizin her yerindeki avcı arkadaşlarım aldıkları fotoğraf ve video görüntülerini AVKOLİĞE gönderip birleştirip burada bir cd haline gelsin.. AVKOLİkteki yöneticilerimiz delil olarak bu birleşik cd yi imzalarımızla MAK ilgili kişilere gönderelim.
arkadaşlar bu sadece kendimce bir karar herkez paylaşımlarını buraya yazsın toplu olarak ortak bir karar alalım...
bu sezonda geç kaldık arkadaşlar her sezon yarışmaya 100 metre geriden başlıyoruz. hiç olmazsa birdahaki sezonda yarışmaya 100 mt önden başlayalım. organize olalım.
Adil Karakus
26.Mayıs.2008, 10:06
Arkadaşlar geçen sene bir anım oldu paylaşmadan edemiyeceğim,
benim bıldırcın avına gittiğim bir bölgede evine misafir olduğum çok sevdiğim osman arkadaşımla gece çay ve yarınki avın sohbetini yaparken ,çocukların nerede olduğunu sordum oda bana fıstık ve msır beklemey gittiler dedi.Domuz hiç rahat vermiyor bu sene azdılar dedi.Çok sürmedi Osmanın telefonu çaldı arayan çocuklarından en büyüğü Hakandı.
_Baba çabuk gel fıstık tarlasına, biz römorktan inemiyoruz ben üç tanesini vurdum korkuyoruz sende gel tarladan çıkaralım şu gara böcüleri(yöresel ağız ile domuz).
Şaşırdım ben tabiki..
_Osman dedim hadi gidip bakalım ne olur ne olmaz tarlada gece yarısı? diye...
_Adil beklemzsek ne fıstık ne mısır kalıyor bize malımızın icarcısı gibi namusuzlar.dedi
Traktörün romorkunu tarlaya bırakıp içinede iki kat yatak koymuşlar ve çocuklar tarla bekliyor.
Sonra neyse tarlaya gittik baktıkki Hakan paşa üçünü yatırmış yere.Arkadaşlar görmelisiniz verdiği hasarı ,biliyorum ki hepiniz bu domuzun tarımsal faaliyetlere ne denli zarar verdiğini çok iyi biliyorsunuz.
Tabiki bunu sadece biz bilip bizler görüyoruz,demekki göstermek ve duyurmak gerekiyor.Çiftçimizin köylümüzün bu rahatsızlığını dile getirmemiz ilgililere domuz avının yapılabilmesi kılıfı gibi gelebilir belkide bunun böyle olmadığını anlatmak gerekiyor, eğer gerçektende öyle ise zaten durumumuz daha vahim değilmidir.
saygılar
fevzi dursun
26.Mayıs.2008, 10:24
adil abi teşekkür ederim çok güzel bir örnek. işte arkadaşlar bu gibi olayları sadece bizler yani gerçek avcılar görüyor. avdan anlamayan kişiler bilemez.
illaki karşılaşacağız. domuzun vermiş olduğu bir hasarı fotolayıp. avkoliğe gönderelim. videolayalım. köy kahvelerinde mola verdikmi çay içerken köylülerle röportajlar yapalım. belgeleyelim. gönderelim avkoliğe burada birleşsin. gerekirse burdaki yönetici arkadaşlarımız bir konu hakkında bir sayfa açabilir..bu birikimlerden güzel örnek alınacak bir cd ye slayt görünümü hazırlayabilirler. belgi çorbada bir tuzumuz olur..
ulasatasoy
26.Mayıs.2008, 12:05
Değerli site üyesi arkadaşlar. Hepinizin malumudur.
Bizim insanımızın sabrı sınanamaz derecede büyüktür. Bunun tarihteki örneklerini saymaya kalksak sanırım linkler yetmez:).
Son bir kaç yıldır. Ülkemizde boş bir vaha niteliğindeki avdan elde edilebilecek rant konusuna (Avlaklar) olan talep göründüğü üzere devletin en üst kademelerinde bile gözle görülür şekilde artmış ve bu ağız sulandırıcı gelir kapısına omuz atmalar başlamış ve bundan sonrada dahada şiddetlenecek gibi görünmektedir.
Önemli olan bu durumun kime ne getirisi veya kimden ne götüreceği konusudur.
Hepimiz biliriz ki bir yerde parasal kaynak var ise oraya öncelikle cebi dolu para babaları dadanır. O kaynak tükenince de ilk onlar ellerini ayaklarını çekerler.
Bu aslında ülkemizde her gün yaşanan doğal bir sürecin avcılığa olan yansıması değil mi?
Ülkemiz avcılığının gelişmesinin önünü açmak, halkımız ve avcılar ile devlet kurumlarının birlikte ve bilinçli hareket etmesiyle mümkün olabilir. Ama ne yazık ki (MAK) ta bu kural göz ardı edilmiştir.
Bu konuyu dile getirmenin en önemli vasıtası, kitle iletişim organlarıdır. İçinde bulunduğumuz sitede bu organlardan birisi değil mi?
Önemli medya şirketlerinin kimlerin idaresinde ve hangi bakışaçısıyla, kimlere hizmet verdiklerini artık hemen herkez tarafından biliniyor.
Onlara reyting malzemesi lazım. Bizde de bu potansiyel var gibime geliyor. :)
Özellikle de köpekler ile ilgili konuları avcılığın yanısıra daha renkli ve sevimli hale getirip amaçlarımıza hizmet ettirebiliriz.
Dünyanın en sevimli yaratıkları olan av köpeklerine olan ilgiyi yayabilmek bir yöntem olabilir.
Doğa ile ilgili günümüzde çok fazla rabet gören doğa yürüyüşünü konularımız içerisine katıp gerekli alt yapıyı oluşturup site üyelerimizin katılımı ve yardımları ile bu amaca hizmet eder duruma getirebiliriz.
Özellikle su altı sporları ile ilgili çalışmalara hız verebiliriz. Bu çalışmalara yardımcı olabilecek arkadaşlarımız var gördüğüm kadarıyla.
Site üyelerimizin içinde, bu gibi halka, av ve avcılığı çok daha sevimli yollardan anlatabileceğimiz, sorunlarımızı dile getirebileceğimiz, gerekli aktiviteleri gerçekleştirebilecek arkadaşlarımızı değerlendirelim.
Bu konular ile ilgili sitemizin ve birlikteliğimizin gücünü kullanalım, kullandıralım.
ulasatasoy
26.Mayıs.2008, 12:07
Saygılar:)
fevzi dursun
26.Mayıs.2008, 12:41
sevgili ulaşçım. söylentilere göre bu iki yıldır avcılığa merak sarıpta başlayanlar oldukça fazlaymış..
bohçacıları saymıyorum. buda zannediyorum yaban tv sayesinde gelişti..
tabiiki fazla yüklenme olunca para babaları ister istemez olaya el atıyolar. rant sağlıyolar. seninle bu konuda hemfikirim.. ancak beni tedirgin ediyor ve ürkütüyor bu kadar avcının katılımları...
nedenmi..????
çünkü mak kararına göre av temel hayvanları yüzde 80 ni yasak avı yasak...
bir tek kaldıkı bıldırcın avı serbest....
bu kadar fazlasıyla katılımı olunca. keklik yasak... domuz yasak... karatavuk... daha nice hayvanlar hepsi yasak...
kaldık bir bıldırcına.
ne olacak o hayvanın hali.. birçok yeni avcılar herkez bıldırcına gidecek. tarlalarda yığılma olacak. birbirlerini vuracaklar.. köylünün tarlalarını telef edecekler..
valla arkadaşlarım bu kadar yığılma beni tedirgin ediyor..
ulaşçım birde avcılığın reklamını yapmayalım istersen. korkunç bir şekilde yığılma var..hepsi acemi..
arkadaşlar acemi bir arkadaşla ava gittimmi. akşam klüpte saçlarımdan saçma ayıklıyorum yaaa....
AVCILIĞIN REKLAMINI YAPMAYALIM.. KİMSEYİ HEVESLENDİRMEYELİM. YETERİNCE SEKTÖR TIKA BASA DOLU...
ARKADAŞLARIM BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN....
ulasatasoy
26.Mayıs.2008, 12:54
Fefzi Bey. Av bir kültürdür. Tüfek almakla, köpek almakla avcı olunmaz.
Herkezin avcı olmaya hakkı olabilir. Gerekli belgeleri tamamlayan tüfek alabilir. Ava çıkabilir. Bunu engelleyemeyeceğimize göre..........
Kişileri av ve av kültürü konusunda bilinçlendirmemiz. işin felsefesine dair bilgilerimizi aktarmamız avcılığın geleceğine dair sigortadır. Bu işin önemli bir tarafı.
Peki sayımızın artışının bilinçli avcı sayısının artışının av hayvanlarının tüketilmesi dışında ava ve avın geleceğine katkıları konusunda neler söyleyebiliriz?
Birlikten kuvvet doğar. Yeterki potansiyel bilinçli değerlendirilsin.
Sevgili kardeşlerim:
Bu sene geçti demektesiniz. Hayır geçen bir şey yok.
Gelecek yıl MAK üyelerini bilgilendirmekten bahsetmaktesiniz , nekadar kendini anlatmaya çalışsanda karşındaki seni anlamak istemiyor...
onun için ne yapılsa boş olur!..
Sizlerin yapacıağı iki şey var etkili olmak için.
a-) Başbakana şikayet dilekçesi.
b-)Mecliste tanıdığımız milletvekili varsa soru önergesi vermesi için ikna etmek.
Başbakana , www.başbakanlik.gov.tr (http://www.başbakanlik.gov.tr) den, BİMER 'e girip başvurun veya tahütlü mektup atarak gönderelim.
1- 2008-2009 Av Dönemi için 21 mayıs 2008 çarşamba günü toplanan MAK toplantısı bir tek avcı üye olmadan yapılmıştır. Bu yüzden 21 üye ile toplanması gereken MAK 11 kişi ile toplanmıştır.
2-Geçmiş dönemlerde yapılan MAK toplantılarında İl Av Komisyonu raporları doğrultusunda kararlar alınmıştı. Bu MAK toplantısında bunun tam tersi yapılmış, bir çok ilde keklik avına yasak getirilmiştir.
3-En büyük tarım zararlısı olan yaban domuzu sürek avı hiç bir veriye dayanmadan yasaklanmıştır. Ülkemizde hiç bir bölgenin bu doğrultuda bir talepleri yoktur .Bu kararla köylümüz ve çiftçimiz çaresiz bırakılmaktadır.
Ülkemiz avcısını , köylüsünü ve çiftçisini mağdur edecek olan bu kararların geri alınması husunda gereğini yüce makamınızdan saygılarımla arz ederim.
fevzi dursun
26.Mayıs.2008, 13:22
ulaşcım avcılık çok ciddi ve hafife alınmayan bir sektördür.. şaka ve hata yapmaya gelmez..
allah korusun bir hata yaptınmı bu meslekte telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir.
beni yanlış anlama ben babamla başladım avcılığa. ve bu sitede daha öğrenmediğim bir çok şeyin olduğunu fark ettim. avcılık çok hassas bir konu.çok sorumluluk isteyen bir konu.
gerek tüfeğin evde saklanması. allah muhafaza evde çoluk çocuk bilemez sonuçları kötü olabilir.
gerekse av köpeği eğitim ve bakımı. bir hayvan bakıyorsun belli bir sorumlulukları var.köpeğede yazık edecekler..
bunların altıntan kalkabileceklermi..?
birde gelelim av hayvanını vurmaya....??
tüfeğin menzili dışındaki hayvanlara rast gele atış edecekler. av hayvanını düşünemezler. o hayvan o saçmayla acımasız doğa şartları altından nasıl gelecek......
şimdi sevgili ulaşcım beni yanlış anlama ama bunlar öyle kulaktan dolma bilgilerle olmuyor abiii..??
ben http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/index.htm adresine dilekçeyi yazdım.Bakalım ne cevap gelecek.
Arkadaşlar ben BİMER'e başvurumu 26.05.2008 tarih ve 86108 sayılı başvuruyla yaptım .
dilekçem aynen söyledir. isteyen her avcı kendi ismini yazarak gönderebilir.
Sayın Başbakanım
21 Mayıs 2008 günü yapılan Merkez Av Komisyonu için sizden ve yüce makamınızdan ilçem,ilim ve Bölgem avcıları adına yardımlarınızı rica ediyorum.
- 2008-2009 Av Dönemi için 21 mayıs 2008 çarşamba günü toplanan MAK toplantısı bir tek avcı üye olmadan yapılmıştır. Bu yüzden 21 üye ile toplanması gereken MAK 11 kişi ile toplanmıştır.
2-Geçmiş dönemlerde yapılan MAK toplantılarında İl Av Komisyonu raporları doğrultusunda kararlar alınmıştı. Bu MAK toplantısında bunun tam tersi yapılmış, bir çok ilde keklik avına yasak getirilmiştir.
3-En büyük tarım zararlısı olan yaban domuzu sürek avı hiç bir veriye dayanmadan yasaklanmıştır. Ülkemizde hiç bir bölgenin bu doğrultuda bir talepleri yoktur .Bu kararla köylümüz ve çiftçimiz çaresiz bırakılmaktadır.
Biz Ülkemizi çok seviyoruz.
Hoşgörünüze sığınarak, ülkemiz avcısını , köylüsünü ve çiftçisini mağdur edecek olan bu kararların geri alınması husunda gereğini yüce makamınızdan saygılarımla arz ederim.
Mustafa Özkan
Milas Avcılar Derneği Başkanı
Muğla Avcı Dernekleri Temsilcisi
Ege Bölgesi MAK Üyesi
fatih demircan
26.Mayıs.2008, 16:18
Başvuru Tarihi: 26.05.2008 / Başvuru Sayısı:86181
Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz
BENDE BAŞVURUMU YAPTIM SİTE ÜYELERİNİN GERİ KALANININDA YAPMASINI RİCA EDİYORUM
ismail talay
26.Mayıs.2008, 17:20
Başvuru Tarihi: 26.05.2008 / Başvuru Sayısı:86199
Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz.
bende yazdım dilekcemi arkadaşlar ha gayret hadi tek yürek sesimizi duyuralım
Adil Karakus
26.Mayıs.2008, 20:05
Arkadaşlar dilekçelerin adedi ne kadar çok olursa o kadar ses getirir,bir başka deyişle vicdanımızı rahatlatır
26/05/2008 sayı86224 nolu dilekçe ile müracaatımı yaptım
saygılar
27.05.2008 tarih ve 86360 nolu kayıtlı yazı
gönderildi.
TARGET
27.Mayıs.2008, 08:06
27.05.2008 tarih ve 86374
ben dayanışma için avcılığın geleceği için üstüme düşeni yaptım.ama site üyelerinin katılımlarını, bu konuya duyarlılığını görememekteyim. üye sayısı 1000 lere ulaşmak üzere iken 33 kişinin bu konuya katılımı doğrusunu söylemek gerekirse üzdü beni,başka bir konu olsa eminim bundan çok yazı ve cevap verilirdi.demekki katılımda %10 bile yokuz.yasa bu hali ilede çıksa benim için farketmez.ben bildiğimi yapacağım.
Mersinden sevgi ve saygılar
Değerli Avcı Dostlar, Yukarıdaki eylem ve yazılarınıza yürekten katılıyorum. Ben daha Çevre ve Orman Bakanlığının bu konulara el attığı ilk gün bu bakanlığın avcılara sağmal inek gözü ile baktığını anlamış ve buna karşı çıkmak için arkadaşları uyarmıştım. Maalesef bazı arkadaşlar, kendi menfaatleri için Çevre ve Orman Bakanlığının yaptığı uygulamaları desteklediler. Dostlar, ileride işin içinden çıkılamayacak sorunlar yaşayacağımızı daha o günlerde arkadaşlarıma anlatmaya çalıştım. Hepimiz sürdürülebilir avcılık yapmak istiyoruz. Bu iş için para vermekten de çekinmeyiz.
Ancak;
1. Bizlerden birkaç senedir her yıl avlanma pulu bedeli alınıyor. Bu paralar Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermaye hesabına aktarılıyor. Bu paranın benim bölgemde gerek doğaya gerekse Avcılara bir faydasının olduğunu görmedim.
Emin olduğum bir şey var, bu paraların belli bir bölümü maaş dışında Çevre ve Orman Bakanlığı parsoneline dağıtılır. Siyasi amaçla denetimden uzak olarak rahatlıkla harcaması yapıldı olarak gösterilebilir. Avlaklar kontrol edildi denir, harcırah alınır, araçlara benzin doldurulur, köyde evinde yatan adama sırf siyasi nedenle bu paradan maaş bağlanabilir, vs.
2. Aynı Bakanlık keyfi olarak Avcılardan Avlanma Harçlarını her yıl Ocak ayında Vergi gibi yatımaları konusunda uygulama başlatmıştır.
Dostlar; Bu Hükümet iktidara gelirken, Devletin gücü kullanılarak yapılan bu keyfiyetleri ortadan kaldıracağı, Döner Sermaye ve Vakıflara Devletin gücü kullanılarak para kesilemeyeceği hususunda millete söz vermedi mi? Önümüzde seçimler var, şayet tüm Avcı teşkilatları kendi bölgesinin avcılarını bilinçlendirip, bölge Milletvekilleri, Siyasetçilere baskı yaparlarsa önemli ölçüde ses getirebiliriz diye düşünüyorum.
Arkadaşlar, bizler ata sporumuzu yapıyoruz. Ticarethane falan işletmiyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığının uygulamalarına, avcılara bakış açısına (Sağmal İnek) karşı çıkalım. Hepinize saygılar sunuyorum.
Başvurularınızı takip ediniz.
Başvuru Sorgulama
Başvuru Tarihi :
Başvuru Sayısı :
Başvuru Hareket(ler)i
Başvuru Türü Gönderen Kurum Gönderme Tarihi Alan Kurum
Dilekçe Hakkı BİMER 26.05.2008 ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
Dilekçe Hakkı ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 27.05.2008 DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Dilekçe Hakkı DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 27.05.2008 AV VE YABAN HAYATI DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Başvuru Sorgulama
Başvuru TarihiBaşvuru Sayısı
Başvuru Hareket(ler)i
Başvuru TürüGönderen KurumGönderme TarihiAlan KurumDilekçe HakkıBİMER26.05.2008ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞIDilekçe HakkıÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI27.05.2008DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜDilekçe HakkıDOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ27.05.2008AV VE YABAN HAYATI DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Dilekçeler dönüp dolaşıp aynı adrese gidiyor.Bu dilekçelerin Başbakana ulaştığını sanmıyorum.Yanlış yolda mıyız yoksa?
ulasatasoy
27.Mayıs.2008, 14:39
Ben de yazdım .)
Başvuru Tarihi: 27.05.2008 / Başvuru Sayısı:86981
Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz.
Madem Bimer başvurularımızı Çevre ve Orman Bakanlığı ,DKMP Genel Müdürlüğüne gönderiyor o zana bu yazıları faks yolu ile başbakana tekrar gönderelim.
Başbakan faks : 0 312 425 1375
Mustafa ÇİL
12.Mart.2009, 15:06
güncelll dostlar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.