PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ALIN SİZE RANT HESABI

Adil Karakus
28.Mayıs.2008, 10:11
Değerli arkadaşlar bugün biraz Milli ParKların sanalında gezindim,

Malum konulara istinaden ÖRNEK AVLAK; arkadaşlar 2008 yılı için ihale edilmiş ve %99 Yaban domuzu hedef türünün

avlatılaması ön görülmüş 20 adet avlak var ve bunların ihale bedeli dikkat edin diyorum ihale bedeli daha

işletmecinin % karı ortada yok ne olacağıda belli değil,401.000YTL

Sırada ihale edilmeyi bekleyen 26 adet avlak daha var bunlardada hedef tür yine yaban domuzu hiç kuşkusuz bu

avlaklardaki ihale bedelide yukardakinden fazla olacaktır.

Bunun yanında biz avcılar aşağı yukarı ne vermişiz devletimize birde buna bakalımmmı evet arkadaşlar hep söylenir ya

kılişeleşti artık 50.000adet yasal avcıdan bahsedilip duruluyor yani harç ödeyen pul alan peki onuda hesap edelim,

ortalama 150 YTL ödediğimizi varsayalım ve hesabı yapalım eşittir 7.500.000YTL ne para değilmi vay anam vayyyy

bu para yetmez gibi birde tahminim odurki yaklaşık 500/1000YTL arasıda domuz vurusanız ,yeni mevzuata göre öfff

benim kafam almadı artık ben sadece buna RANT RANT derim.

OH NE ALA HEM ÜZÜM YESİNLER HEMDE BAĞCIYI FALAKAYA YATIRSINLAR

SAYGILAR

Mustafa ÇİL
28.Mayıs.2008, 14:27
işin garibi bu memleket onlardan köpek alma derdinde onlarda bizim avlakların peşinde
ne kadar tuhaf değilmi dostlar...ama bu işinde çılkının çıkacağı besbelli şimdiden..
onlara verdiğimiz köpek paraları,,, yok edecek bilinki bizim avlakları ve avları

28.Mayıs.2008, 16:13
Arkadaşlar, çok yakında Türkiye'nin her yerinde tüm avlar yasaklanacak. Avlaklar parası olana peşkeş çekilecek. (Gökçeada örneğinde olduğu gibi). Şayet av yapmak isteyen olursa, hem Çevre ve Orman Bakanlığının Döner sermayesine para yatıracak, hem de avlak sahiplerine büyük paralar ödemek zorunda bırakılacak. Amaç sadece RANT, kimse Türkiye'deki avın ya da avlaklarının korunması için bir şey yapmıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı da avcılara SAĞMAL İNEK gözü ile bakıyor. Ama bilmedikleri bir konu var. Avcılar birlik olursa, O Bakanlığın yaptığı yanlışların hesabını sorarlar. SAYIN BAKAN; AVCILAR TİCARETHANE FALAN İŞLETMİYOR, DÜNYANIN HER YERİNDE SAYGIN OLAN ATA SPORUMUZU YAPIYOR.

ulasatasoy
28.Mayıs.2008, 17:43
Mustafa Kemal abicim bu işin zevke keder keyfe keder bir tarafı da var. Dediklerine aynen katılıyorum:)

Ceplerinden para harcayarak şu zor ekonomik şartlarda avcılar av yapıyor. Doğaya ve köylüye gönlünü açoyorsa (maddi manevi) bunun karşılığı birileri tarafından çıkar amaçlı kullanılmamalı.

Diyelim ki bütün avcılarımız. (Son model jiplerle Ahmedin, Mehmedin PohPohlaması ile ava çıktığını zanleden, gavur bozması kalın enselerden bahsetmiyorum) vazgeçtiler avcılıktan.

Hansların vurduğu domuzlar kurtarır mı köylüyü? Ozaman zamanında karga ayaklarına fişek misali, domuz kuyruğuna şavrottine döner iş.

Bence bazen sert bir çıkış, bir tokat, şok dalgası insanlara iyi geliyor. Beyin damarlarını açıyor.

Saygılar:)