Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖPEK mi TÜFEK mi
raif sengör
04.Haziran.2008, 18:03
Arkadaşlar 3-5 bin ytl verip Tüfek alyoruz , Köpek alrken 300-500 ün hesabını yapıyoruz. Kısacası Avcı için Köpekmi önemli yoksa Tüfekmi. Yorumlarınızı bekliyorum.....
H.İbrahim UYSAL
04.Haziran.2008, 18:10
Sayın abiciğim,bizim eski avcı büyüklerimizden duyduğumuz 10 liralık tüfek, 100 liralık köpek lafıdır.Bencede aynı düşünceler geçerlidir,abiciğim.Alanyadan saygılar.
yasar_yetim
04.Haziran.2008, 20:42
bu lafı kımsoylemıs merak edıyom dogrusu 10 lıralık tufek 100 lıralık köpek dıye.....
Ben şuan 850 ytllik sarsılmaz concord L otomatik kullanıyorum.Tüfeğimden çok memnunum ama köpeğim yok ve bu yüzden avdan pek zevk alamıyorum.Bek avları iyi bir fermanın arkasından parlayan çulluğun kanat sesinden sonra tüfek atmak kadar zevkli değil...
Köpeğin ferması çulluğun parlaması, işte heyecan budur...Artık vursam ne olur vurmasam ne olur ben zevkimi almışım zaten...
H.İbrahim UYSAL
04.Haziran.2008, 20:52
Yaşar bey bence lafı kimin söylediği değil,ne amaçla söylediği önemli.Şahsi fikrim,elinizde dünyanın en iyi tüfeği olsa dahi,köpeğiniz iyi değilse o avdan alacağınız zevk sınırlıdır.Tabiki herkezin zevki farklıdır.İllaki, herkezin düşüncesine saygımız var.Alanyadan saygılar.
yasar_yetim
04.Haziran.2008, 21:01
eyvallah halıl abı bende tam onu soylemek ıstemıstım. ama 100 lıralık köpek degılde ıyı bı köpek dese anlıcamda.......
Mustafa ÇİL
04.Haziran.2008, 21:17
bir zamanlar başka bir stede demiştimki..
SU BORUSUNDAN NAMLUSU OLAN,TAHTA PARÇASINDANDA KUMDAĞI OLAN BİR TÜFEĞİM OLSUN AMA BENİ ASLA ALDATMAYAN BİR TÜFEĞİM OLSUN DEMİŞTİM...
DEDİLERKİ OK GARDAŞIM,,,TÜFEĞİN ALDATMADI EEEEEEEEE
20 25 METREYE FERMYLA ÇAKILA KALAN BİR KÖPEĞİNİZ YOKSA
SU BORUSUNDAN DA OLSA ,, EN iyi demirden çelikdende olsa
kısacası en iyi marka tüfeğim olacana
bırakın dostlar ALLAH aşkına elbette köpeğim olsun diye düşünür bu işi gerçekden yapan dostlar....
çünki av illa vurmak değildir....BEN ŞAHSIM ADINA
VURANA DEĞİLDE AVI BULAN ADAMA VE KÖPEĞİNE AVCI DİYORUM BU ELBETTE KENDİ ŞAHSİ FİKRİMDİR
KISACASI VURMAK DEĞİL , BULMAK ÖNEMLİDİR
BURDANDA ANLAŞILDIĞI ÜZRE KÖPEĞİNDE İYİ DEĞİLSE VAY SENN HALİNE
Adil Karakus
04.Haziran.2008, 22:01
bir zamanlar başka bir stede demiştimki..
SU BORUSUNDAN NAMLUSU OLAN,TAHTA PARÇASINDANDA KUMDAĞI OLAN BİR TÜFEĞİM OLSUN AMA BENİ ASLA ALDATMAYAN BİR TÜFEĞİM OLSUN DEMİŞTİM...
DEDİLERKİ OK GARDAŞIM,,,TÜFEĞİN ALDATMADI EEEEEEEEE
20 25 METREYE FERMYLA ÇAKILA KALAN BİR KÖPEĞİNİZ YOKSA
SU BORUSUNDAN DA OLSA ,, EN iyi demirden çelikdende olsa
kısacası en iyi marka tüfeğim olacana
bırakın dostlar ALLAH aşkına elbette köpeğim olsun diye düşünür bu işi gerçekden yapan dostlar....
çünki av illa vurmak değildir....BEN ŞAHSIM ADINA
VURANA DEĞİLDE AVI BULAN ADAMA VE KÖPEĞİNE AVCI DİYORUM BU ELBETTE KENDİ ŞAHSİ FİKRİMDİR
KISACASI VURMAK DEĞİL , BULMAK ÖNEMLİDİR
BURDANDA ANLAŞILDIĞI ÜZRE KÖPEĞİNDE İYİ DEĞİLSE VAY SENN HALİNE
Avcının sermayesi köpektir arkadaşlar gerisi tefrruat
saygılar
fevzi dursun
04.Haziran.2008, 23:29
arkadaşlar kara avcılığı yapacaksak güzel bir tüfek güzel bir köpek olsun.. bir köpekle allah kaza hastalık vermezse 9 sene av yapıyoruz.. dile kolay arkadaşlar uzun yıllar aynı köpekle av yapacağız. tabii ki kaliteli bir tüfek ve kaliteli bir köpek alınması kanaatindeyim...
arkadaşlar kimsenin gücüne gitmesin ama yok tüfek pahalı köpek pahalı diyosan o zman bu işi yapmıycaksın arkadaş.. gelelim raif kardeşimin açmış olduğu konuya cevabım..
bana küçükken hep sorarlardı annenimi daha çok seviyosun babanımı diye bir türlü cevap veremezdim çünkü ikisinide çok seviyorum....
raif kardeşim tüfekmi köpekmi soruna cevap veremiyom.....
ethemeyiler
05.Haziran.2008, 00:54
Tüfek ,köpek ve bunlara hükmetmesini bilen avcı olmak gerekir.
nihat baltacı
05.Haziran.2008, 01:01
ikiside olmazsa olmazlardan...fakat ilk köpek derim.
aytekin çetin
05.Haziran.2008, 06:48
Bence herşeyden önemli olan tabiki kaliteli ve usta bir köpek gerisini tek tüfeklede hallederiz.
Mehmet Sucu
05.Haziran.2008, 12:54
Arkadaşların hepsi hem köpeği hem tüfeği öğmüş.Demekki avcılığın temeli bu ikisi,Ethem,in dediği gibi,tüfek köpek bunları hükmetmesini bilen avcı olmasını bilendir
raif abi güzel bir konu açmışsın bencede köpek önemli köpeksiz yaptığım avlardan zevk alamıyorum yani köpeğim olsun nasıl olursa olsun diyemem köpeğim iyi olsun tüfeğim nasıl olursa olsun diyebilirim avcılık için. saygılar
raif sengör
05.Haziran.2008, 21:55
Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
aliihsan.emet
05.Haziran.2008, 23:22
CÜMLETEN SELAMÜN ALEYKÜM ...gardeşlerim ve ustalar ben konuya farklı bir yaklaşım yapacağım ,avın doyumuna ulaşmış ustalar yani zamanında bol av yapmış hırsını yenmiş ustalar vuracağı avın sayısını değil köpeğinin vereceği fermaları görmeye gidiyor veya kac metre den ferma yani kokuya giriyor diye bakıyor vurma işi ikinci plana kalıyor ve bunlardan çok büyük zevk alıyor ,yeni yetişen avcı gardeşlerimize benden nacizane bir tavsiye önce iyi bir ustaya çırak durun yani bence 1ci sırada iyi bir usta bulmak 2ci sırada iyi bir köpek 3cü sıradada iyi bir tüfek çünki hırs ve iyi bir köpekle neler yapılacağını bilenlerdenim onun için önce iyi bir ustanın elinden gecilmeli işte ozaman avın gercekten vurmak değil köpeğinin fermalarının zevkini yaşar .ALLHA EMANET OLUN.
ulasatasoy
06.Haziran.2008, 12:22
Aliihsan abime katılıyorum. Yazdıkları 100/100 doğrudur.
Ek olarak avcıyı avcı yapanın, avcının ava ve avcılığa verdiği emek, sergilediği duruş, bakış açısı, yaşam felsefesi olduğu kanaatindeyim.
Bir önemli konuda , herkezin köpek bakamayacağını düşünüyorum. Köpek av buldurmanın çok ötesinde bir canlıdır.Sadece av için köpek besleyen arkadaşlara tavsiyem beslemesinler.
Köpek avda da kullanılabilen insanın en iyi dostu özel bir canlıdır. Dünyanın en iyi köpeği de olsa sahibini benimsemiyorsa, onun yanında kendini mutlu hissetmiyorsa, sahibi ile arasında o özel diyaloğu kuramıyorsa, köpeğin avıdan randıman alacağı şüphelidir.
Ozaman iyi köpeği olan ve köpeğine gereken ilgiyi gösteren bir arkadaş bulsun daha iyi olur diye düşünüyorum.
Tüfek sorumluluk, ilgi , bakım ister. Köpek çok daha fazlasını bekler. Sevgi ve anlayış en önemlisi sabır.
Bunların hepsini barındıran kişilik gerçek avcı olabilir. Ve köpek beslemelidir.
Avcılık kişinin ruh dünyasının dışavurumudur. Bu özelliklerden biri veya birkaçı eksik ise kişinin daha öğrenmesi gereken çok şey var demektir.
O anlamda ister 1000 Ytl lik köpeğin, isterse 1000 Ytl lik tüfeğin olsun, bu özelliklerin bazılarını hazmedememiş ve giydiğin avcılık elbisesine yakıştıramıyorsan sen avcı değil, para ile herşeyi alabileceğini sanan birisin.
Yapma! avcılık satın alınabilecek kadar ucuz ve kolay bir şey değil.
Mustafa ÇİL
06.Haziran.2008, 13:45
valla çok güzel düşünceler
katılmamak elde değil
yanımda kopegım olsun bana yoldaslık yapsın yeter
elımde cakmaklı tek kırmada olsa yeter...
amaaaa kopeğim fermadan kusu kaldırınca wurmamda gerekır hevesı gıtmesın:)
talan
06.Haziran.2008, 21:04
Tek kırma tüfek bence yeterli. önemli olan iyi ayapan birköpek.
ne köpek ne tüfek bence önce tecrube olması gerek ondan sonra köpek gelır bence zaten avcı ıyı ise köpegi zaten ıyı olur tüfekte onemlı ama önce insanın kendısının avda keyıf alması gerek demiii
akadaşlar 20 25 metreye net farmaveren köpek görmedim ama izde gidebilir izmesafesini uzatabilir bence mütalasız köpek av parkneriniz sizi terk etmeyen tek dostunuz beraber avda keyif alıyorsanız bence olaybitmiştir tüfek ise avda bir aracdır iyide olabilir kütüde mekanik bir olay ullaş süpersin bukonu bukadar iyi anlatılır .
Sebahattin AVCI
05.Ekim.2008, 20:29
abi tüfeğin iyisi kötüsü pek olduğuna inanmıyorum
ama köpek önemli olmazsa olmazlardan bence balığa çıkıp yemsiz bir avcılık gibi geliyor bana
Alpaslan YELGEÇER
19.Ekim.2008, 15:47
abi tüfek emanet bile olsa bulunur.ama köpek...başaksının köpeğiyle av olmuyo.çünkü onun huyunu bilmiyosun.am a kendi köpeğin;"senin köpeğin".yavruluğundan eğitimine akdar herşeyine sen bakmışsın.bir nevi çocuğun yani.onun için köpek önemli
selamün aleyküm tabiki KÖPEK gerisi hikaye....
bende bi şey diyemiyorum ama fevzi dursun arkadaşıma canı gönülden katılıyom çünki çok güzel bir örnek vermiş tbr ediyom aynı fikirdeyim selamlar
ahmet.koksal55@hotmail.co
03.Ocak.2009, 19:09
bazen misafir avcılar gelir.arkadaşlar arasında konuşurken gelen avcının bi kopoyu var, tavşanı saatlerce, vurdurana kadar bırakmıyo.birinde bir kopoy var geceki ize ses veriyo diye konuşuruz...yani hiçbirimizde gelen avcının nasıl tüfeği vardır diye merak edip muhabbet açmayız.onun için (avcı+köpek) benim fikrim.saygılar...
sipsak
03.Ocak.2009, 19:36
arkadaşlar kara avcılığı yapacaksak güzel bir tüfek güzel bir köpek olsun.. bir köpekle allah kaza hastalık vermezse 9 sene av yapıyoruz.. dile kolay arkadaşlar uzun yıllar aynı köpekle av yapacağız. tabii ki kaliteli bir tüfek ve kaliteli bir köpek alınması kanaatindeyim...
arkadaşlar kimsenin gücüne gitmesin ama yok tüfek pahalı köpek pahalı diyosan o zman bu işi yapmıycaksın arkadaş.. gelelim raif kardeşimin açmış olduğu konuya cevabım..
bana küçükken hep sorarlardı annenimi daha çok seviyosun babanımı diye bir türlü cevap veremezdim çünkü ikisinide çok seviyorum....
raif kardeşim tüfekmi köpekmi soruna cevap veremiyom.....
Mustafa ÇİL
03.Ocak.2009, 20:55
silahta köpekde bir tutkudur
silah illa AVRUPA OLSUN
KÖPEK illa şu ırk olsun bu ırk olsun diyemezsiniz
bu göreceli bir iştir..
bir dostum avrupa sila olsun der başka da bir şey demez..
Diğer bir dostum seter olsun der başka da bir şey demez....
MERASINA GÖRE TÜFEK VE KÖPEK SEÇMEK EN UYGUNUDUR
NE SİLAHIN TUTKUNU OLUNUZ ( ARAZİNİZ NEYE MÜSAİTSE O SİLAHI KULLANINIZ )
NEDE İLLA POİNTER OLSUN STER OLSUN DEYİNİZ ( ARAZİNİZE GÖRE KÖPEK SEÇİNİZ )
AVCILIK SAPLANTILI BİR İŞ DEĞİLDİR
KÖPEĞİNİZ ,TÜFEĞİNİZ VE SİZ
AVCI KAVRAMININ BİR ARAYA GETİREN YEGANE TEMELLER
AV İŞİNİ MUHABBET İLE YAPANLARA SELAM OLSUN
Vala Abısı sımdıye kadar kopeksız av yaptım kopek aldım alalı dagda gezerken dahı olsa hıc sıkılmadım Kopeksız avda sıkılıorum artık BENCE KOPEK Mustafa Ustam
Mustafa ÇİL
03.Ocak.2009, 23:00
bir köpeğin veya silahın tutkusu olmaz
tutku
birşeyleri ayırmak demektir
avcıya arazisine göere köpek ve silah yeter
yeterki arazisinde nasıl silah ve nasıl bir ırk köpek gerek bilsin yeter
arkadaşlar ben şöyle düşünüyorum kaliteli bir köpek ve kaliteli bir silahtır elimdeki silahım kaliteliyse ben daha mutlu oluyorum benim görüşlerim de böyle
feridun berin
04.Ocak.2009, 20:50
yağ bırakın arkadaşlar köpekmi tüfekmi tartışmayı ikiside aile gibidir karı kocasız aile olun muyorsa tüfeksiz köpeksizde avcı olunmaz tüfeksiz çok güzel ırk köpek gezdirenler var en güzel köpek onun olsa ne yazar avcımı olur olamz o zaman tüfek kıymetli kısaca ikisi ayrılmaz bir parça yinede mustafa denizli gibi konuşmak gerekirse % 51 tüfek derim. selam
Mustafa ÇİL
05.Ocak.2009, 09:17
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/57.gif
devam dostlarım
valla ben çok net olarak köpek diyorum.
köpekle avlanmaya alışan bir avcı asla köpeksiz yapamıyor,köpek eli ayağı oluyor onun.
köpek olmadımı ava bile gidesi gelmiyor.
tabi belli avlar köpeksiz yapılabildiği için herkese göre değişiyor.
ben en çok çulluk ve keklik avını sevdiğim için vede çulluk köpeksiz ancak akşam bekinde olduğu için
ben köpek diyorum.
kesınlıkle kopek çünki verdiğin eğitimin karşılığı ben köpeğimin bı tane fermasını hiç bir şeye değişmemki av kaçsa bıle
Mustafa ÇİL
05.Ocak.2009, 21:41
VALLA GÜZEL YAZIYO DOSTLAR
SİLAH NE OLURSA OLSUN ALDATMASIN MERADA
KÖPEK HENGİ IRKTAN OLURSA OLSUN
YETERKİ DURSUN BEKLESİN FERMADA
erol kahraman
06.Ocak.2009, 02:16
avcılıkta önce bilgi örnek veriyorum gece devamlı kuzeyden sert esmiş sende gider köpeğinle kuzeylerde tavşan ararsan köpek ne yapsın tüfek ne yapsın ama tüfek mi köpekmi derseniz benim köpeğim olsun ferma versin zarar yok ben ateş etmeyim fermayı seyredeyim
mantar tabancası bile patlatmaya razıyım yeterki güzel ırktan güzel yetişmiş bi köpek olsun.
sezon başlarında 1. tavşanım köpeksizdi vudum yaralı sık çamların içine girdi bulamadık.2. tavşan oda yarlıydı ama köpek vardı ve aldı getirdi.yani ikiside ayrılmaz bir bütün.bana göre silahsız avcı görmedim.köpeksiz gördüm.ama köpeksiz avcı yarım avcıdır derim.
Arkadaslar
Elbette ki her avcinin gonlunde iyi bir kopek beslemek yatar.
Ancak Her apartmandada bir kopek dusmani komsu yatar.
bir sabah erkenden ava giderken bir dostum bana baktı ve şüyle dedi " düşmanıma beddua etmem. Allah bi tüfek ile bi köpek nasip etsin diye duğa ederim. o ona yeter." :) ne diyelim ... adam haklı. İyi kötü bi köpek bi tüfek, hangisinin öneminin fazla olduğu tartışılmaz. Ne köpeksiz, nede tüfeksiz av olur. (köpeksiz olur; ancaaaak bizim gibi karatavuk avlanır. :)
Allah hepimize iyi bir köpek ve iyi bir tüfek nasip etsin.... AMİİİİİN.......(yahu bu dua mı beddua mı idi ???)
Herkeze Çanakkaleden selam ve saygılar.
fevzi dursun
09.Ocak.2009, 07:06
bir sabah erkenden ava giderken bir dostum bana baktı ve şüyle dedi " düşmanıma beddua etmem. Allah bi tüfek ile bi köpek nasip etsin diye duğa ederim. o ona yeter." :) ne diyelim ... adam haklı. İyi kötü bi köpek bi tüfek, hangisinin öneminin fazla olduğu tartışılmaz. Ne köpeksiz, nede tüfeksiz av olur. (köpeksiz olur; ancaaaak  bizim gibi karatavuk avlanır. :)
Allah hepimize iyi bir köpek ve iyi bir tüfek nasip etsin.... AMİİİİİN.......(yahu bu dua mı beddua mı idi ???)
Herkeze Çanakkaleden selam ve saygılar.
kafamız karıştı şimdi bende anlayamadım erdal bedduamı ettin dua mı ettin http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif  ben yine kendimce fikirlerimi sunayım avcı olunmuyor avcı doğuluyor abim. çok avcı ustalarımın çocuklarında av hastalığı yok. ama sülalesinde avcı olmayıpta avcılığa gönül verenlerde çok derim.  her insan doğduğunda bu hisler içinde vardır. bunuda yaşadıkça fark eder ve meydana çıkar diye düşünüyorum.
izmirden selamlar.
Arkadaslar
Elbette ki her avcinin gonlunde iyi bir kopek beslemek yatar.
Ancak Her apartmandada bir kopek dusmani komsu yatar.
yusuf abicim bunu büyük şehirde yaşayanlar çok iyi bilirler. böyle durumlarda komşunla olan münasebetinimiz  kedi köpek meselesi oluşuverirhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif apartmanda köpek beslemek kanunen zaten yasak değil. ama köpeğimiz havlıyosa komşunla aranızda iş mahkemeye tekerrür ederse. mahkeme heyeti sesciler gönderir. komşunun evine gidip senin köpeğinin oradaki sesini ölçerler kanun belirli bir desibere kadar müsade ediyor. eğer yüksek çıkarsa hiç şansın yok.
apartmanda köpek bakmak isteyen arkadaşımız ilk köpeği aldığında zaten köpek ister istemez havlamaya vıyıklamaya başlıyacaktır. bunun bilincinde olup oradaki tüm komşularından 3 veya 4 gün müsade isterlerse bu durumda zor duruma düşülmez düşüncesindeyim.
bide şunu anlatmak isterim. av köpeği dendiğinde bu köpekleri bilmeyen tanımayan komşularımıza da köpeklerimizi sevdirelim. ne kadar insancıl olduklarını görünür bir şekilde anlatmaya çalışalım. zaten bu gibi durumlarda zamanla köpeğinin kilo aldığını göreceksinhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif çünkü komşu çocukların senden gizli gizli vermiş olduğu biküvilerlehttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif ve köpeğinin ismini tüm mahalle ve yakın çevreler bilecektir. büyük bir ün salacağından emin ol.
şunuda ayrıca belirtmek isterim bir mahalle ve apatmanda çocuklar köpeği sevsin yeter büyüklere zaten sonrasında söz hakkı düşmez. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
izmirden selamlar
hamza ercan
09.Ocak.2009, 08:00
Ben Antalya merkez de apartman da oturuyorum.Bu nedenle çok istememe rağmen köpek alamıyorum.O zaman ben ava gidemiyecekmiyim.Fakat tüfeğimi alıp ava gidiyorum.Çok zor oluyor ama avımızı yapıyoruz.Bence istisnalar,zorunluluklar da tercih mecburen tüfek oluyor.Herkese Antalyadan HAYIRLI CUMALAR ,SELAMLAR.
feridun berin
09.Ocak.2009, 08:30
kudret arkadaşa katılmamak eldemi aynı sorun bende mevcut apartmanda bakamıyoruz inanıyorum ki bizim durumda olan çok kişi var onun için tüfek % 51 diyorum 49 da köpek ikisi bir arada olursa balla yrnmez valla. manisadan herkese selam.
selam arkadaşlar ister tüfeginistter köpegin iyi olsun bunlardan önce avcının iyi avcı olmasılazım satgılar
arkadaşlar atalarımız 10 liralık tüfek 100 liralık köpek demiş ....köpek kuşu avı bulsun sapanla bile vururuz kuşu
polimiğe girmek istemem..tüfeksiz avcı olmaz..köpeksizde av olmaz..
İKİSİDE AVCIYA ŞART
ersin kasap
05.Mart.2011, 11:14
ilk önce çırak olursun sonra kalfa ondan sonra avcı ama köpek işi sabır işidir eğitebilmek marifet ister zaman ister tek kırman olsun avda önünde güzel köpeğin olsun en kral arkadaşı bozar avda
çünkü köpeksiz avcılık sadece ördekde üveyikte olur kınalıyı köpeksiz bulmak avlamak sadece şanstır paçandan çıkarsa kısmet olur üstüne gidesen görürsün sadece
Arkadaşlar, yanıtları okumaya vaktim olmadı. Ne tüfeğin ne de köpeğin fiyatı önemli değil. Avda arıza yapmayacak yerli bir tüfek ile bana av heyecanını yaşatacak bir köpek olsun yeter. İnanın köpek olmadan ava dahi gitmiyorum. Gitsem de zevk alamıyorum. Köpeğim isterse melez olsun ama avı atlamasın, avı uzaktan kaçırmasın, avı yemesin ya da çiğnemesin, vurduğum avı bulup getirsin, hele bir de ferması güzelse o köpekle ava doyulurmu? Hele aşağıdaki gibi bir köpeğin olursa, bu köpeği zevk için besler insan.
http://i53.tinypic.com/241o9b4.jpg
http://i51.tinypic.com/11l34ok.jpg
ibrahim ozel
05.Mart.2011, 22:00
Tüfek 1 liralık olsun köpek 1000 liralık.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.