PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayna Devri :)

ulasatasoy
04.Haziran.2008, 19:56
AYNA DEVRİ

Lisede bir arkadaş vardı. Bizim sınıfımızın öğrencisi idi. Sanırım Akhisar dışından geliyordu liseye. Çok zor şartlarda okuyan bir arkadaşımızdı. Lise birinci sınıfı beraber okuduk. Sonra O okulu bıraktı.

Lastikli bir kıravat bağlardı. Rengi de sarı. Özellikle bir kaç arkadaş, o arkadaşımızın konuşma şekli ve sarı kıravatıyla devamlı alay ederlerdi.

Ben bu duruma çok üzülür, neden böyle davrandıklarını anlayamazdım. Çok zaman sonra bu davranış şeklinin, ülkemize öz sosyal bir kanser olduğu fikri oluştu bende. Gerçekten de hayatın acımasız safhalarını çok keskin yaşarsın Ülkemde . Güçsüzsen çok haşin ezilirsin. Fakirsen hakirliğin son safhasını yaşarsın. Belki bu durum dünyanın heryerinde aşağı yukarı benzer şekillerde karşımıza çıkabilir.Ama özellikle herkesin birbirini tanıdığı küçük yerleşim merkezlerinin sakinleri, bu sosyal cehennemin acısını daha bir hisseder olur küçücük bünyelerinde.

Çocukluk ve gençlik dönemini bu tür davranışlara maruz kalarak geçiren bir kişinin, gelecekte nasıl bir insan olabileceği gerçeği, ürkütüyor insanı. Hele bu davranışlara göz yuman, çanak tutan zihniyetteki eğitimciler.

İnsanın insan olması desturundan yola çıkan hocalarımız da yok değildi. Çok az da olsa. :) Ama öğrenciyi, özellikle iyi gelirli aile çocuklarını, gelir kapısı görüp, farklı muameleye tabi tutanlar. Tarih onları yargılıyor şu anda. Ve de yargılayacak en azından benim devrim boyunca.

Ben bu devre ayna devri diyorum.

İçinde bu yükü taşıyamayan, acıma duygusu, vicdan, vefa, onur gibi terimleri yeşillere kırmızılara değişemeyen, asi kişilikler, işte onlar bu aynanın arka tarafındalar.

Varmı benden daha zengini, güzeli, günceli, komiği, ben seni sosoyal sıtatümle ezerim güzelim diye çılgıncasına haykıtanlar ise bol bol makyaj yapacaklar çirkinliklerini örtmek için yıllarca.

O dörtköşesi yaldızlı aynanın karşısında.

Ayna Devri boyunca.

Saygılar :)

Adil Karakus
04.Haziran.2008, 21:34
Ulaş eline,düşüncene sağlık kardeşim unutulmaya yüz tutmuş değerlerin bir şekilde gün ışığına çıkması ve yüzümüze yansıması dileği ile
selamlar

4x4cemal
04.Haziran.2008, 22:18
Ulaş anlattıkların insanlık tarihinin başlangıcından belli devam edip geliyor. Bunlara son verilebilmesi için Allah Peygamberlerini gönderdi ama aynı zihniyet onlarıda yetimlikleri ile çobanlıkları ile veya farklı farklı sebeplerle hor ve hakir gördüler velhasılı kelam bu zihniyet ziyan ve hüsrandadır. paylaşım için ve katılan arkadaşlara teşekkürler.

ulasatasoy
05.Haziran.2008, 06:39
İlgi ve alakanıza çok teşekkürler :)

Saygılar.

unforgiven
05.Haziran.2008, 11:03
Yüreğine sağlık canım abim...

Saygılarımla...

ulasatasoy
24.Temmuz.2008, 09:18
İnsanın kendini izleyemediği tek taraflı bir ayna gibi sanki dünya.

Kendi sesiniz gibi hareketleriniz de yabancıdır çoğuzaman bu dünyada.

Siz farklı başkaları farklı görür sizi o boy aynasında.
Siz içinizden bakarken, onlar dışınızdan seyrederler sizi bir ömür boyunca.

Siz bir kişisiniz onlar çok çok daha fazla.

Bu yüzden hep merak eder dururum nasıl görünüyorum başkalarının gözünden diye.

Merak ederim çünkü bilemem ki nasılım acaba onların değer pencerelerinden?

Boşuna mı bu böbürleniş içten içe?

Boşuna mı süren saltanat tek kişilik imparatorluğumuzda?

Her yanılış bir darbe, her horlanış bir ceza olmamalı insana.

Bazı dersleri almak mı lazım başkalarının bakışlarında ve seni yorumlamalarında ?

Ama çoğu zama kendimize inanmıyormuyuz bu kandırmacalar arasında?

Ben kimsem ben bilirim mi diyoruz. Yoksa sen ne bilirsin gördüğün ben değilim ki o başkası aslında.smile.gif

En iyisi biz yine biz olalım. Herkes yine kendi olsun farklı aynalarda.

Ama sakın üzülmeyelim, ezilmeyelim, farklı yorumlar karşısında.

Bizi biz yapan yine biz değilmiyiz aslında smile.gif

ahmethoca
24.Temmuz.2008, 09:46
Paylaşımınız için teşekkürler