Orijinalini görmek için tıklayınız : ALİ YÜCEL'E TEŞEKKÜR
SAYHAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN ALİ YÜCEL TÜRKİYE AVCILARI AVCI SİTESİNDE EDİTÖRÜN GÜNDEMİNDE ÇOK ÖNEMLİ KONULARA DEĞİNMİŞ.
aVKoLİK ailesi mutlaka okumanızı öneririm.
Çok emek verilmiş ve araştırılarak yazılmış gerçekler.
Yazısından dolayı Ali YÜCEL' e teşekkür ediyorum.
Mustafa ÇİL
06.Haziran.2008, 14:13
ok başkanım siz değerli bir yazı olarak grdü iseniz mutlaka okunması gereken bir konu besbelli
ismail talay
06.Haziran.2008, 15:05
bencede önemli konular başkanım, sevgili ali yücel e teşekkürler . zaten en eski sitecidir kendisi ,
imported_avkolik
06.Haziran.2008, 19:05
Teşekkürler başkanım...
Fatih HACIABBASOĞLU
06.Haziran.2008, 19:25
Teşekkürler başkanım...
Teşekkürler Mustafa abi..
Ali YÜCEL de senelerden beri türk avcılığı için çok çalışan bir isimdir.Gerçekten emeği asla küçümsenemez...
bülent erdem
06.Haziran.2008, 20:39
mustafa başkanım,bilgilendirme için size,yazısı içinde ali yücel beye teşekkürler....
Bende duyarlılığınız için hepinize teşekkür ederim kardeşlerim.
Biliyorsunuz benim bir sözüm vardır"ÜLKE AVCILIĞI YARARI İÇİN bir taş koyanın elini öperim" diye
Sayın Ali YÜCEL beyde ülke avcılığına ÇIKAR gütmeden hizmet veriyor.
Yazısının içinde avcılığın gelişmesine balta vuranları açıkça belirtmiş...
Vatandaş gün gelecek daha çok süprizlerle karşılaşacak...
Önümüzdeki günler çok şeylere gebe...
Bekleyip göreceğiz!
Adil Karakus
07.Haziran.2008, 11:47
Mustafa Bey selamlar,
Gerçektende Ali YÜCEL e teşekkürler çok güzel analiz edip gerekli cevapları ilgililerine vermiş,tebrik ediyorum karnımın şişi biraz indi vallahi.
paylaşım için teşekkürler
mersinden selamlar
avci064
07.Haziran.2008, 22:52
Bu avcılık için çalışmak meselesi göreceli. Şu an tüm avcı kuruluşları avcılık için çalışıyor. Kimi kendi avcılığı ( avcılardan rant elde etme ) için, kimide birilerinin avcılığı için ( oda rant ) gayret sarfediyor gibi geliyor bana. Pek fazla birikimim olmamasına rağmen bu kavganın ranttan kaynaklandığını düşünüyorum.
Örnek Avlakları alan isimlere baktımda genelde belli çevrelere yakın kişiler yada kuruluşlar.
ŞİMDİ İHALE TARİHİ 20.02.2008 DİKKAT EDİN MAKTAN ÖNCE YAPILMIŞ. Bu domuz avının yasaklanarak av turizmi kapsamında yapılacağının göstergesi olmazmı acaba. Demekki önceden biliniyor ve ona göre parsel çalışması yapılmaya başlanmış bile. Ayrıca niye bu olay sanki MAK ta bitmiş gibi lanse ediliyor anlamışta değilim. Ben cahil başımla nezamandır bu çalışmaların yapıldığını duyuyorum. Hıı yanlızca bunla kalmayacak önümüzdeki yıllarda da parsel çalışmaları uçar avlarımızda da bu olay gerçekleşecek gibi. Yaban Tv de; SAYHAD a desteğini gösteriyor ve işledikleri tek konu var avcıları bilinçlendirme açısından PARALI AVLAK. Dr Ali resmen söyledi "ya kardeşim kasetle bıldırcın niye yasak??? indirelim yabancı avcıya avlatalım" Acaba kim alacak öyle olursa avlakları merak ediyorum. EE bizim avcımız yapınca hani bohçacı oluyordu ya. Kırmızı ile belirtilen kişiler yada kuruluşlar hangi tarafın destekçisir bilen vardır elbet.
1 Amasya Kızılca Y. Domuzu Misket Tur
2 Ankara Nallıhan- Y. Domuzu Akahan Efor Turizm
3 Antalya Akseki-Cevizli-Kuyucak Y. Domuzu Shikar+Safari
4 Antalya Elmalı-Kutuboğazı Y. Domuzu Shikar+Safari
5 Antalya Alanya-Alara Y. Domuzu Gürsel
6 Antalya Korkuteli-Dereköy Y. Domuzu Dos Plumas Seyahat Turizm
7 Balıkesir Edremit-Narlı Y. Domuzu Kazdağı Tur
8 Bolu Sazakiçi Y. Domuzu Safari
9 Çanakkale Gökçeada Keklik 4972 Keklik Hedef Tur
10 Çanakkale Kalkım Y. Domuzu Kuzey Ege
11 İçel Silifke Y. Domuzu Aves İç ve Dış Tic.
12 İstanbul Darlık Sülün/ Keklik 307 Sülün/ 251Keklik Mehmet Arpaz
13 Karabük Eskipazar - Ören Y. Domuzu
14 Karabük Karatepe Y. Domuzu Shikar+Safari
15 Kastamonu Araç-Sepetçioğlu Y. Domuzu Nature
16 Kastamonu Düzdağ Y. Domuzu Ömer Borovalı(Trofe)
17 Sakarya Taraklı Y. Domuzu Safari
18 Trabzon Maçka - Kulindağı Y. Domuzu İrfan Ayal
19 Yalova Çadra Y. Domuzu Çadra Tur-Coşkun Oral
20 Zonguldak Devrek Y. Domuzu Av-Tur Turizm
Şimdi Sayın Ali YÜCEL' in yazısını okuyupta hangisi ak, hangisi kara şeç seçebilirsen. Benim derdim avlakları kimin aldığı değil onu belirtmek isterim. Kavganın rant kavgası olduğu ve bu kavganın içinede avcılarımızında çekilmek istediğini görüyorum ve üzülüyorum. Nasıl olursa avlaklar satılacak sizler yada çevreleriniz buna talip olacaksınız, devlet satıyorsa almak en doğal hakkınız ama gidin kavganızı başka yerde yapın. Herkes avcılık için var herkes avcıların temsilcisi ama hiçde gelişmeler iyiye gitmiyor. AYHAK' ta, SAYHAD' da TAF' da söylesin madem biz Türkiyede avlakların parsellenmesine karşıyız, bunun olmaması için elimizden geleni yapacağız diye. Nerde gerçekten avcıları bilen ne istediğini anlatacak kuruluş. Ama öyle değil sürdürülebilir avcılık ağızlarında, avlaklardan bizi sürdürecekler yakında.
Sevgili Savaş Kardeşim.
kırmızı ile işaretlediklerinden birisinde ne olup bitti azda olsa malumatım var.
O da SARSILMAZ darlı kanatlı avlağı. Bu araziyi TÜRK avcısının yakından tanıdığı yıllarını avcılığa vermiş bil mem kaç kez MAK üyeliği yapmış Mehmet ARPAZ .
Darlık'taki örnek kanatlı avlağını devletten para ile kiraladılar. Bu yerin tüm çevresini tel örgü ile çevirdiler.içerisindeki yırtıcıları temizlediler (Tilki,Çakal v.b.) Geçen yıl içerisine hayvanlara verilecek yemlerin konması için küçük bir kulübe yapmak için müracatta bulundular, izin verilmedi. bu avclağın içerisine saysını tam olarak bilmiyorum, binlerce sülün ve keklik salındı , sonuçta % 80 telef oldu bunun zarar maliyeti trilyona bedel.
Zaten avlağın içine tek tuğla koyamıyorsun , kuluçka binası yok , o zaman üratimde yok, adamlar bu işe girdiklerine binlerce kez pişmanlar.
Diğerleride av turizmi yapanlar ve örnek avlağı devletten kiralayan kişiler.
SAYHAD ile yaban tv nin bir bağı yok.
sadece sayın Ali Yücel Geçen yıl avcılığın yararı için FORUM programı yapmıştı.
Rantçılar başkaları o yazının içinde zaten herşey mevcut
Selamlar.
Ben bu kadarını biliyorum.
avci064
08.Haziran.2008, 21:21
Yazıyı dikkatle okudum. Haklı tarafları vardır muhakkak. Herkes birbirini rantçılıkla suçlarken doğru tarafı kestirmek zor. Üzücü olan şeyde, tarafların avcılığın paralı hale gelmesiyle ilgili görüşlerini saklaması. Kimse demiyorki biz Türkiye' de avlaklarımızın pazarlanmasına ve sadece paralı avcılığa ( özel yada örnek avlaklarda yapılacak olan avları kasdediyorum) karşıyız. Karşı olanlar gerçek Türkiye avcıları ama avcılar için çalışmalar yaptığını söyleyenlerin farklı hareket ettiğini görüyoruz. Bu çevrelerin ağızlarından düşürmediği ve onlara göre sürdürülebilir avcılığın nasıl gerçekleşeceği konusunda programlarının içerisinde neler var açıklayabilirlermi acaba.
Ayrıca Sarsılmaz avlak bu işi avcıların yararına yaptığını söylüyorsa ben bişey diyemem. Yapılan muhakkak hizmettir. Ticarette zararda vardır karda. Belli bir ekonomik güce sahip avcıların yararlanacağı bir yer olduğu için hizmet sınırlı olarak kalcaktır. Belli kesim için hizmet sayılabilir. Fiyatları incelersek bizim istediğimiz hizmetin bu olmadığını rahatlıkla görebiliyoruz. Tabikide özel avlaklar olsun ama bunu tüm avcılara hizmet olarak aktarmaya çalışmakta insaflı olunsun. www.sarsilmazavlak.com (http://www.sarsilmazavlak.com)
Mustafa ÇİL
08.Haziran.2008, 22:18
güzel konular güzel ve kırıcı olmayan tartışmalar
saygı ve sevgi çerçevesinde sağol başkanım sağolasın savaş gardaşım
verilen bilgilere çok teşekkürler
konular değerli avcıları ilgilendiriyor....dikkatke okunup incelenmeli
karar avcınındır
saygılar
MUSTAFA BEY ALİ BEY SAVAŞ KARDEŞİM KONU ÜZERİNDE DURAN HERKEZE TEŞEKKÜRLER
Savaş kardeşim.
Bende senin gibi avcılığın paralı hale gelmesine baştan karşıyım.
Örnek avlakların çoğalması avcılığa zarar getirmez, ama çok fazlada yararda getirmez.
Oralara isteyen gider avlanır. Fakat ben asla gitmem.
Bedavada olsa gene gitmem.Çünkü benim avcılık anlayışıma ters...
Ben 1700 dernek üyeme çıkar gütmeden sınırsız hizmet veriyorum.
Hatta maliye harcını bile ben yatırıyorum,Avcılık Belgelerini Muğla' dan gidip ben çıkartıyorum.
Yani senin anlıyacağın beni cümle alem tanır.
Yanlışlık hayat kitabımda yok denecek kadar azdır!
Bunları niçin yazdım avcıyım avcılara hizmet etmek için bu sıkıntılara ondan katlanıyorum.
YARIN ARKAMDAN BENİ İYİ ANSINLAR DİYE !
Savaş kardeşim bu işin içyüzünü sana kısaca özetliyeyim ;
Şimdi hal böyleyken Sayın Ali Yücel'in yazısında değindiği malum o meşhur sitenin meşhur soyadlı sahibi ,geçen yılki Güney Doğu Anadolu Bölgesi MAK temsilcisi Malatya Dernek Başkanı Basri Duran benim aleyhime yazdığı yazıyı baş köşesine koyuyor.Geçen yılda aynı taktiği uygulamıştı. İkinci kez yapılan MAK toplantısı öncesi Basri DURAN 'a sorduğumda , o kişinin zorlaması ile bunu yaptığını söylemişti. ben üç yıldır MAK bölge temsilciliği yapıyorum.Avcıların aleyhine tek bir hareketim olmuş mu? Ama Basri DURAN geçen yıl biz avcıları 1. MAK toplantısında satmıştı... şimdi hangi yüzle çıkıp o yazıyı yazıyor ? MAK toplantısına katılan tüm avcı temsilcileri bu olaya bizzat şahittir.
Şimdi bunlar niye oluyor ?
Geçen yıldan beri O malum sitede Mustafa Özkan'a bir karalama kampanyası başlatıldı...
Önce CİKLA sonra MEKE diye.
Sonrası bu yıl ki MAK temsilciliği seçimi öncesi her türlü ayak oyunları denendi, karalanmaya çalışıldım.
Hatta bazılarına "Bu yıl beni destekle, gelecek yıl seni gönderelim" oyunu oynandı.
Sanki gelecek yıl illerinde seçilecekleri garatiymiş gibi bu SAHTE VAATLERE inandılar...
Sonuçta Balıkesir Merkez Av.Der.Bşk.Sayın Mehmet YEŞİL,Uşak Av.At.İht.Kulb.2.Bşk Sayın Hüseyin COŞKUN ve Çanakkale -Biga Av.Atc.Der.Bşk Sayın Zühtü UYGUN un oyları ile gene ben seçildim.
Kendilerine buradan teşekkür ediyorum, Beni destekledikleri için.
Ben Ankara'ya gövde gösterisine gitmiyorum , sadece ülke avcılığına hizmetim dokunsun diye gidiyorum.
Bir şiir yazdım, tam MAK öncesi " NE OLDUM DEĞİL ,NE OLACAĞIM " Başlıkla.
Ankarada AV&DOĞA dergisindeydik Sayın Mehmet EKİZOĞLU ziyaretime geldi , öğle saatlerinde görüştük, görev saati gelmişti.Dostum Kamil ÜÇBAŞ'ın arabası ile sayın Ekizoğlu'nu bırakmak üzereyken telefonum çaldı açtım karşımda o meşhur sitenin sahibi. Sitelerde yayınladığım şiir için arıyor. "Ya abi o şiir ne öyle " diye dostluktan bahsediyor ve şiiri Türkiye Avcıları sitesinden kaldırmamı rica ediyor. Bu olanlara Kamil Üçbaş ve Mehmet EKİZOĞLU tanıktırlar. Benim içimde kötülük yok ki , hadi diyorum yiğitlik bende kalsın ve dostum Mehmet ŞAHANKAYA'yı arıyorum. Rica ediyorum O şiiri kaldırıver diye. Şahankaya' da ricamı kırmayıp kaldırıyor.
Ki Türkiye Avcıları sitesinden yazı kaldırmak bayağı meşakatli bir iş.
Sonrası tüm ülke avcı kamuoyunun bildiği üzere bu yıl avcısız yapılan MAK toplantısı .
Merkez Av Komisyonu toplatısını terk etmekle , Biz Hatamı ettik?
Ülkedeki büyük bir çoğunluğa göre HAYIR!
Ama bunlara göre evet.
Siz ne zaman AK a ,KARA ,KARA ya ,AK demediniz ki ?
İyi bir şey yapsak dahi ,çamur atmak lekelemek için adete ant içmişsiniz...
Daha önce verdiği sahte dostluk mesajlarını bir anda bitti , ve gelecek MAK toplantısı için şimdiden kolları sıvadı ve bitirip yok etme mekanizmasını çalıştırmaya Basri DURAN'ın yazısını baş köşeye koymakla başladı...
Bir de bana diyor ki ; " senin için sitemde bir şey yazmıyorum... "
Ha yazmışsın , Ha yazdırmışsın!
İkisi de aynı şey değil mi ?
Hem kendin yazsan ne çıkar, DOĞRU olmayan DOĞRULARI yazamaz ve kimsede İNANMAZ ki!
Sadece kendi çevrendekiler okur ve ya inanır...
O zaman KENDİN PİŞİR, KENDİN YE !!!!!
OLMUYOR MU?
iŞTE şAVAŞ KARDEŞİM BU İŞLER BURALARA DAYANIYOR,SELAMLAR.
KÖR CEHALET ÇİRKEFLEŞTİRİR İNSANLARI,SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR,HER LAFA VERECEK CEVABIM VAR!!AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM adam MI!! DİYE
Ne güzelde bir sözdür ,çok severim Mustafa abi senin yazınan çok uyuyor sanırım
avci064
09.Haziran.2008, 11:29
Mustafa bey ben söylediklerinizde samimi olduğunuzu düşünerek sizi tebrik etmek istiyorum. Ayrıca o başka sitedeki tartışmanızı ben konu yapmak istemiyorum. Kişisel çekişme olarak görüyorum ve avcılığa bir faydasının olmadığını düşünüyorum. Ama sizi böyle düşünürken paralı avcılığın tek çözüm olduğunu söyleyen sayhad' ın ( en azından Ali YÜCEL Yabandaki programında bunu defalarca dile getirdi.), Taf' ın ( TAF başkanının avı, gelir getircek turizm aracı olarak gördüğüne dair röportajı var ) destekçisi olmanızıda anlayamıyorum. Yanlış anlaşılmasın bunların dışındaki oluşumlarında avcılık adına bişeyler yapacağına inanmıyorum. Belki ben yanlış görüyorumdur. Ben tafın ne icraatlar yaptığını sizin anlattıklarınızdan başka bilmiyorum çünkü görmedim. Sayhadın ne icraat yaptığını bilmiyorum. Bir ara yüzbin sülün salımı vardı neticesi ne oldu anlayamadım. Sadece her iki kuruluşunda söylemlerinde paralı avcılığı göndemden düşürmediklerini biliyorum. AYHAK' ın bu konudaki görüşlerinide duymadığım için bişey düşünmem çok zor. Yılladır avcılar hep bir ağızdan atıcıkla avcılık ayrılsın diye bağırırdı. Şimdi ne değiştide birileri TAF çı birileri AYHAK' çı oldu. Diyecemki birisi avın yasaksız ve genel avlaklarda yapılmasını istiyor, diğeride paralı avcılık peşinde. Hayır ikiside değil ikisede avcılık adına çalışma yaptıklarını söylüyorlar ama ikide net görüşlerini açıkça ortaya koymuyor. Ve yıllardır avcılığı savunduğunu söyleyenler demekki çok çok beceriksizki yada istedikleri bu, avlaklarımız elimizden gitmek üzere. Hal böyleyken sadece taraf olmak için bir yeri savunmak mantıklımı sizce.
Ayrıca Sizin bölgenizde Milas niye yasak anlayamadım. Sizin yasakçı biri olmadığınızı biliyorum. Ayrıca yasaklamayla hayvan populasyonunun artmadığını kendi bölgemizde defalarca gördüm. Yani uygulanan yasak av hayvanlanın üremesine kesinlikle fayda vermeycektir. Peki yasağın amacı nedir. Bildiğim kadarıylada yasak bölgeler il komisyonlarından çıkan kararlara göre düzenleniyor. Erzincan öyle oldu mesela. Bizim Uşakta yasak olması isteniler yerler aynen geçti maktan.
Ben avcılık için gerçeten endişeleniyorum ve yapılan ayak oyunlarının karşısında çaresiz kalmayı yediremiyorum kendime. Sorduklarımın kat kat fazlası var kafamda. Ve muhatap olarak bu sitede tek siz varsınız. Onun için size yöneltiyorum. Haa bu arada niye TAF başkanımız tek bir sitede yazıyor. Madem tüm avcıların tek yetkili resmi makamı bizi aydınlatması lazım gelmezmi. Herkesin o siteye üye olma yada takip etme zorunluğu yok. Burası gibi bir çok avcı sitesi var ve sayın taf başkanımız belli çevrenin sitesine yazıyor ve buda avcıların ona olan güvenini sarsıyor. BAşkan tarafsız ve ayrım yapmadan herkesi muhatap kabut edebilen birisi olmalıdır bence.
avci064
09.Haziran.2008, 12:01
İşte sayın başkanım kafa karıştıracak bir yazı daha. Kimler nezamandan beri avcılık için ne kadar çalışmış açıkça ortaya koymaktadır.
ALINTIDIR!!!
AVCILIK GİTTİ GİDER!14/5/2008
Sevgili Nihat Bey
Giderek her şey açıklığa kavuşuyor. Hem de çok büyük bir hızla. Bakanlık bu yıl MAK karar taslağına aşağıdaki maddeyi koymaya çalışıyor.
“Avlanma amaçlı yaban domuzu sürek avı
MADDE 12-
2007-2008 av döneminin aynısıdır. Değişiklik teklifi vardır.
(1) Yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarında yapılan sürek avlarının aynı habitatı paylaşan diğer memeli yaban hayvanlarına olumsuz etki yapması, diğer memeli yaban hayvanlarının popülasyonlarının sürdürülebilirliğini tehlikeye düşürmesi nedeniyle bu av dönemi örnek avlaklar dışında yaban domuzu sürek avcı yapılması yasaktır.”
12. maddeye getirilmek istenen, kimden geldiği açıkça yazılmamış bu değişiklik önerisine bir bakalım. İlk bakışta koruma amaçlı, doğru bir öneri gibi görünüyor ama acaba öyle mi? Çok kuşkuluyum.
Hemen anımsayalım; Halen örnek avlak olarak ayrılmış alanların hemen hemen tümü, yaban domuzundan çok daha önemli memeli türlerini de barındırıyor. Alalım Devrek avlaklarını. Veya Yedi Göller bölgesi avlaklarını. Veya Kızılcahamam avlaklarını. Buralarda önemli olan memeliler, yıllarca sayılarının artması için koruma altında olan ve avına izin verilmeyen ulugeyik, karaca, boz ayı ve vaşak gibi türler. Hatta Anadolu parsı. Ama bütün bu avlaklarda yaban domuzu avcılığı, av turizmi ve/veya kiralanan avlak olarak sürdürülüyor. Peki buralarda yapılan domuz avlarında sözünü ettiğimiz memeli ve domuzdan çok daha değerli av hayvanları ürkmüyor mu? Yerlerinden edilmiyor mu? Hatta bilerek ve isteyerek, usulsüz olarak avlanmıyor mu? Kızılcahamam'da daha kısa bir süre önce bir şirket, birkaç vaşağı, turistlere vurdurmadı mı? Bu nedenle Bakanlık, Av ve Yaban Hayatı Vakfının zoruyla da olsa bu şirkete bazı yaptırımlar uygulamak zorunda kalmadı mı?
Demek ki Nihat bey amaç diğer memelileri korumak olsaydı, örnek avlaklarda da domuz süreklerinin yasaklanması gerekirdi. Peki asıl amaç nedir?
Bu sorunun yanıtı bellidir ve yıllardır göstere göstere gelmektedir. Çevre ve Orman Bakanlığının, yaban hayatı, avcılık, yaban hayatı yönetiminden anladığı sadece ve sadece mevcut yaban hayatı türlerini para karşılığı avlatmaktır. Yani Türkiye'de avcılık etkinliklerini aynen Avrupa'nın bazı ülkelerinde olduğu gibi, yalnızca çok zengin bir küçük kesimin yapabileceği bir etkinlik haline getirmektir. Bu tutum yanlıştır.
Bu sistem ülkemizin geleneklerine, avcılık geçmişine ve yaban hayatının gerçeklerine uygun değildir.
Bu böyledir ve Bakanlık bunu bilinçli olarak yapmaktadır ama bugünlere kimler sayesinde geldiğimizi de anımsamak gerekir. Bu günlere, yani ülkemizde sıradan bir avcının artık neredeyse yaban domuzu bile avlayamayacağı duruma, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve bu kanunun bugünkü şekli ile kabul edilmesine yol açan bazı kişilerin çabaları ile gelinmiştir. Bu kişiler arasında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 1999-2002 yılları arasındaki üst düzey yöneticileri -bir kısmı hâlâ görevdedir- ile Prof. Dr. Uçkun Geray, Ömer Borovalı, Mahmut Kulein, Mehmet Emin Bora, Agah Egeli, Kamil Üçbaş gibi kişiler vardır.
Ve yine bu günlere gelinmesinde, avcıların, yukarıda sayılan kişilerin peşine takılıp yıllarca “avcılık haftada 7 gün olsun, göçmen kuşlar her gün avlansın, günlük limitler ve bagaj limitleri artırılsın” kavgası yapmaları vardır. Onlar bu gereksiz kavgayı yaparken, yukarıda bir bölümünü saydığım kişiler, avcılığı onların ellerinden alıvermişlerdir.
Ben yine açıkça yazıyorum ki sonra “öyle demedin” demesinler. Orman Bakanlığının önerisi yanlıştır. Asıl amaç saklanmaktadır. Türkiye'yi üç beş kişinin paralı avlağı ve Bakanlığın yaban hayatı türlerinin sırtından ve onların yok olmasına yol açacak biçimde gelir elde ettiği paralı avlaklar haline getirmeyi öngören bu girişim, her şeyden önce yaban hayatının geleceğine kastetmektedir. Avlakların talan edilmesine yol açacaktır ve bir çok örnek avlakta, kiralanan avlakta daha şimdiden görülmeye başlandığı gibi, türlerin neslini tehlikeye sokacaktır.
Avcılara ise son bir sözüm var. Yıllardır bu noktaya gelineceğini anlatmaya ve bunu gücü yettiğince önlemeye çalışan Av ve Yaban Hayatı Vakfı ile bana, Serhan Göksu'ya ettiğiniz onca kötü söz, onca saldırı neye yaradı? Şimdi bile Orman Bakanlığının yaptığının yanlış olduğunu söyleyen bizlere hala “avcı düşmanı” olarak bakacak mısınız? Öyle de baksanız, canınız sağ olsun. “Avınız bol olsun” diyemiyoruz çünkü Bakanlığın bu gidişine dur diyemezseniz çok kısa bir süre sonra zaten artık avlanamayacaksınız.
İşte durum budur Nihat Bey.
Belgrad'dan sevgiler.
Süha UMAR
www.avyaban.org/infoView.aspx?id=480 (http://www.avyaban.org/infoView.aspx?id=480)
Savaş bey
O kadar işlerim yoğun ki cevap vermede güçlük çekiyorum, inanın şu an 4 kişi beklemekte.
Benim o bahse konu sitede üyeliğim yoktur,2,5 yıldır dışardan bile girmiyorum. o sitenin sahibinden bahsediyorum, sen bana dost olalım diye telefon edeceksin , sonrasi sitende başkalarını maşa olarak kullanıp kuyumu kazacaksın.Benim sitemim bundan.
Ali Yücel'in geçmişteki fikirlerinin arkasında değilim , sadece yazısındaki doğruları alkışlıyorum.Bu gün
geçmişteki yanlışlarından vaz geçen ve avcılık için iyi şeyler yapan herkes benim dostumdur.
TAF başkanının avı gelir getirecek turizm aracı olrak gördüğüne dair röportajını ben bilmiyorum.
Yeni yönetim her zaman avcının yanında sorunları çözmek için el birliği ile çalışıyorlar.Destekçiliğim bundandır.
Her MAK toplantısında bunlara bizzat şahidim.Geçen yıl yapılan ilk MAK toplantısında alınan kararlar Orman bakanı tarafıdan iptal edildi. ve Türkiye Avcıları adına bizler 7 mak üyesi adına Hürriyet ve Posta gazetelerine yarım sayfa kınama reklamı verildi. bunun bedelini bile TAF başkanı 40 milyar cebinden ödedi.
Milas bölgesinde keklik avının niçin yasaklandığını ben bilmiyorum,Eğer birileri biliyorsa söylesin sayesinde bende öğreneyim... Elimde mevcut olan İlçe ve İl komisyonu kararlarında böyle bir cümle yok!
TAF başkanı hiç bir sitede yazmıyor, çünkü onunda benim gibi vakti yok . Avcılığın sorunları için 68 yaşında koşturup duruyor.
En son Süha Umar ın yazısını koymuşsun.
Savaş bey siz hiç Sayın Süha Umar'ı yakından gördünüz mü ? o nun bir yazısı ile her şeye inanıyorsunuz...
Ben çok karşı karşıya geldim. Bir gün evvel ben kanun ve kurala uyan her avcını yanındayım dedi.
Ertesi gün " Mustafa 20 kadar avcı yakaladım Jandarma ile birlikte getiriyorum " dedi.
Ben Süha beyi 13 Aralık 2003 tarihine kadar gayet iyi tanıdım. o tarih benim Milas Avcılar derneği Başkanı seçildiğim gündür !
Selamlar
Her şeye aklım erer , kendim için bile atılan iftiralara bazen cevap varmam ama...
Kamil ÜÇBAŞ için olumsuz yazılan her şeye karşı çıkarım.
Bu ülkede avcılığın geleceği için uğraşan Kamil ÜÇBAŞ'tan başka ikinci birisini gösterebilirmisiniz ?
Ayıptır , gühahtır , yazıktır.
Başka bir sorum yok .
avci064
09.Haziran.2008, 18:28
Sayın başkan kısıtlı zamanınızda da olsa cevap vermeye çalıştığınız için teşekkürler. Ben Sizi de Süha UMAR' ıda nette ki yazılarınız dışında tanımam. Ama sizin yasakçı olmayan bir tutum içinde olduğunuzu biliyorum. Ayrıca paralı avcılık konusunda da ( özel ve örnek avlaklar ) hakkındaki yaklaşımız da taktir ediyorum. Ama görülüyorki sizin karşı olmanız, avcılarında tepki vermesi bu işleri değiştirmeyecek. Bunu isteyen kişiler nedense yüksek sesle ifade etmeden avcılarımız arasına sızmış vaziyette. Avcı dostu görünüyorlar ama amaçlar farklı. Niye hep bizim aleyhimize kararlar çıkıyor. Ya bu adamlar çok beceriksiz yada başka işler var bize söylemedikleri. TAF başkanı neden yazmıyor derken yanlışlık yapmışım. Avcılık As Başkanımız neden yazmıyor. Ayrıca TAF başkanımızın avcı olmadığını bilmeyen yok siz de bu konuda bir çok yerde gerekli açıklamayı yapmısınız. Belkide sizin dediğiniz gibi avcı olmasada gerçek bir avcı dostudur. Nasıl bir doktordan sanayi bakanı olmayacağı gibi avcı olmayandan da avcı başkanı nasıl oluyor anlamak zor. Linkte de avcılık hakkındaki görüşleri entrasan geldi bana.
Avcılığa bakış açısını gösteren bir yazı.
www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=374062 (http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=374062)
Savaş bey
Örnek ve özel avlaklarda avcılık , ülke avcılarına hizmet veriyor.Haa yabancı avlanamaz mı ? elbette avlanabilir. Ama bu şekilde sunni avcılık zaten kendi ülkelerinde fazlası ile mevcut.
Av turizmi genelde memeli hayvanlar üzerine yapılıyor. Bir yabancı ülkemize av için ayak batı mı yanılmıyorsam 1250 euro ödemekte. Artı av turizmi yapanlarda bir o kadar sebepleniyor.Benim tanıdığım turimcilerden Ömer Borovalı olsun Uğur Barutçu olsun avcılığın yapılanması için uğraş veren kişiler veAvcılığa zarar verecek böyle bir düşüncenin arakasında olduklarınıda sanmıyorum.
Aramıza sızmalarına gelince doğrudur, ve bu kişiler yakında avcı kamuoyuna deklare edilecektir.
Zaten ben de Asbaşkanımızdan bahsediyorum Atilla TANKUT 'tan .
Yakında ülke çapında bir hareket olacak zamanı gelince açıklanacaktır.
TAF başkanımız Sayın L.Aral ALİŞ 'in avcı olmadığı doğrudur.
Ama Yönetim kurulunun çoğunluğu avcıdır.
İki Asbaşkanı Atilla TANKUT ve Sinan ORHON avcıdır.
Aral beyin işlerinin yoğunluğu yüzünden tüm işlevleri bu iki asbaşkan yerine getirmektedir.
27 yıl TAF başkanlığı yapan Metin Setoğlu avcıydı, fakat yıllarca oturduğu koltukta avcılık ve avcılar için yaptığı bir olumlu iş gösterebilirmisiniz ?
Saygılarımla
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.