PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce köpeğin kalitesi hangi fermalı av,da anlaşılır.

talan
06.Haziran.2008, 21:25
Sizce köpeğin kalitesi hangi fermalı av,da anlaşılır. keklik. çulluk.bıldırcın.vs.

06.Haziran.2008, 21:30
Ben Sakaryalıyım,Marmara bölgesi avcısı olduğum için çullukta anlaşılır bizde iyi köpek.

Ali ŞENCAN
06.Haziran.2008, 21:40
1 numara çulluk
2 numara keklik derim

nihat baltacı
06.Haziran.2008, 22:10
doğal olarak köpeğin kalitesi kokudur...ne kadar mesafeli ferma verirse o köpek daha iyidir bence.av hayvanı olarak fark etmez.bu benim düşüncem.

Mustafa ÇİL
06.Haziran.2008, 22:14
nihat doğru dersin
sana katılıyorum
ama
çulluk çok gezer
keklik çok seker
çulluk avınada
keklik avınada
inat köpek gerekir.....kokusuda uzunsa
değmeyin osmanımın keyfine

hamdikumova
06.Haziran.2008, 22:23
bence av kuşlarının yaydıkları kokular farklı ölçülerdedir benim büyüklerimden duyduğum ve doğruluğunu anladığım üzere çulluk ve bıldırcın yüksek koku bırakan kuşlar köpeğin bu kuşlara ferma vermesi daha kolay ama keklik öyle deyil keklik çok gezer ve daha az koku bırakır eyer köpek bikere soyağa girdiyse bundan sonrası köpeğin kalitesini gösterir hangimesafede kedilemeye başladığı ne zaman ferma verdiği köpeğin puanını vermemize neden olur benim cevabım keklik arkadaşlar

avci064
06.Haziran.2008, 23:03
Kuşu köpek kolay bulur, çünkü hareket ederler ama tavşan öyle değil, yatan tavşanı fermalayan köpek iyi diyebilirim. Ama bu köpeğin hangi avı daha çok gördüğüyle alakalıdır biraz. Devamlı keklik yapan bir köpek kekliğe fazla sokulunca uçacağının bilir ve kokusuda iyiyse uzaktan ferma yapmaya başlar. Tavşan görende tavşanın yatabileceği yerde geçerken özellikle burnuyla yoklar orayı. Yani bu en iyi ferma işi bence ava göre değil köpeğin hangi avı daha çok bildiğine bağlıdır.

ekrem
06.Haziran.2008, 23:13
bölgem itibariyle tabiki keklik çulluk avını hiç bilmem avda kazara arada bi denk geliyor vuruyorum.ama bence çulluk keklik kadar sekemez dolayısıyla köpeği peşinde o kadar gezdirmez.bizde usta köpek keklikte belli olur.ben nice methli köpek gördüm kekliğin içine giripten harrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!! deyinceye kadar farkına varmayıp sonra o harlamadan aklı çıkan.bizde köpeğin çıraklığı bıldırcın ustalığı kekliktir

ekrem
06.Haziran.2008, 23:17
ha başta söyleyeceğimi unuttum.köpek kalitesini araziye çıktığında belli eder bu bıldırcın avıda olsa köpeğin neler yapacağını araziye çıktığında seyredip anlarsın.İlla şu av bu av diye sınırlamamak lazım köpeğin tavşanın soyağına girer taze izdir bloke edip kaldırır o yüzden bence hangi av değil köpeğimizin kalitesi önemli olan

H.İbrahim UYSAL
07.Haziran.2008, 09:38
Keklikte abicim keklikte.

07.Haziran.2008, 15:00
Ulaş Beye aynen katılıyorum. Daha önce Türk Sarısının melezi ile avlanmıştım. Buna ilave edeceğim şey. Hangi avda olursa olsun, kanat kırığı avı kaybetmeyen. Diğer köpekler bulamazken avı kolay bir şekilde bulan ve ferma eden köpekler iyidir. Bir de avı incitmeden getiriyor, suya da giriyorsa o köpekten şaşmayın. (Cinsi hiç önemli değil, isterse süs köpeğinin melezi olsun.)

talan
07.Haziran.2008, 20:36
arkadaşlarım yorumlarınızın hepsi çok güzel hepinize çok teşekkürederim.bencede çulluk.tüm avkolik kolik,lere TALAN,dan saygılar

08.Haziran.2008, 18:17
İyi köpek,İyi avcıda olur.Sahibi köpegini ava ne kadar götürürse köpek uzmanlaşır.Hangi ava fazla giderse o avı iyi yapar.yeterki köpegin hırsı ve kokusu iyi olsun.selamlar.

cemal soydemir
08.Haziran.2008, 19:25
çok kolay ve tartışmasız bir cevaplı soru tabiki keklik

18.Haziran.2008, 10:43
bnce çullukta anlaşılır çünkü kırklarelinde keklik hiç yok burda çulluk yapılıyo ormanlık alanda:)

18.Haziran.2008, 15:34
bana sorarsanı arkadaşlar keklik ve keklik derim.

osman__unlu
18.Haziran.2008, 19:25
sevgili nihat abime katılıyorum bir köpeğin avının kokusunu ne kadar çok uzakta alıp ferma vermesi o köpeğin kalitesini gösterir. hangi av olursa olsun farketmez

ALANYA ATAKAN
18.Haziran.2008, 23:08
uzak koku oldumu farketmez istediğin ava götür zaten ustalar söylemiş....

yalcin05
02.Ağustos.2008, 14:17
köpekle araziye girince kafayı kaldırıp şöööööyle derin bir nefes çekiyorsa düş peşine git ne çıkarsa bahtına ama köpeğini çok iyi tanıyorsan ne çıkacağınıda bilirsin zaten

kapadokyali_1981
02.Ağustos.2008, 16:25
Valla bence kesinlikle ve kesinlikle keklik avı. Ama ben başka bi konuya değinmek istiyorum av olarak değil ama koku olarak tavşan bulan köpek bence kokusu iyi köpektir. Uzun süre kıpırdamadan durduğu için koku yönünden özellikle çok sıcak havalarda sıkıntılıdır diye düşünüyorum.

pythom
02.Ağustos.2008, 17:26
Keklik avındaki köpeğin ferması adamın bütün yorgunluğunu alır onun için kekelik en mükemmeli ooo...

04.Ağustos.2008, 11:18
Bütün görüşler harika ama keklik soyasını iyi takip ederek celgin kekliği mutlaka bulan köpek bence çoooook iyi vede ferması sağlam olan köpektir.

pointer_54
08.Ağustos.2008, 18:45
kokusu iyi olan köpek her zaman iyidir :):)

ismail talay
08.Ağustos.2008, 19:15
cok güzel görünüyorlar cadı yapmış yine yapacağını ; hemen bir lira diye alacak halimiz yok tabi değilmi ; mutlaka pazarlığıda vardır bu işin :)

bülent erdem
08.Ağustos.2008, 19:32
anlaşıldı...talayım..hohıhıhohıhohıhıhıhohıjooooo

erken başladın yine....hıhıohıhohıhohıhoı

raif sengör
08.Ağustos.2008, 21:39
Köpeğin kalitesi tavşan avında belli olur. Çünkü olan bir köpek tavşanı es geçer. Tavşana ferma veren köpek bence
10 numaradır....

Tamer Teldemir
08.Ağustos.2008, 22:41
Bence köpeğin daha sık olarak hangi ava yönlendirildiğidir.

09.Ağustos.2008, 08:30
Bence köpek tavşanı da, kekliği de, bıldırcını da, turacı da, çulluğu da vb. av hayvanlarını da es geçmemeli. İyi bir köpek radar gibi olmalıdır. Tabi köpeğin önce bunu yapabilecek yüksek koku alma özelliği yanında zeka ve becerisi de olmalı. Ayrıca eğitim döneminde bu av hayvanlarının da köpeğe koklatılması ve öğretilmesi gerekir. Böyle köpeklerle avlanmış biri olarak, köpeği avda değerlendiririm. Saygılar.

talan
24.Ağustos.2008, 19:24
talay ve erdem kardeş,anlayamadım...

fevzi dursun
24.Ağustos.2008, 20:54
Köpeğin kalitesi tavşan avında belli olur. Çünkü olan bir köpek tavşanı es geçer. Tavşana ferma veren köpek bence
10 numaradır....

valla raif abicim ben bir tek kütahyada kopayların tavşana ferma verdiğini duydum. 10 numara köpekler

07.Eylül.2008, 16:21
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/42.gif Arkadaşlar bence köpeğin av kalitesi ,kokusu ve tecrübesidir.Genele bakarsak çulluk ustası köpek daha az bulunmaktadır.herkeze rasgele

07.Eylül.2008, 18:00
benim fikrim bu olay tamamen köpeğin avlandığı arazi ve hayvana göre değişir. eğer keklik avlıyorsanız kuşun çak fazla sekmesine dayalı olarak daha geniş arazide koku yayar ve köpek daha kuş 100 mt deyken koku yapmaya başlar tecrübeliyse koku yoğunluğuna göre kedilemeye başlar. ama aynı şey tavşan için gecerli değil. günün öğlen saatinde köpeğiniz 20-25 mt den tavşana ferma yapıp kedilemeye başlıyorsa işte kalitesi tartışılmaz köpek odur.

Mesut BÜLBÜL
08.Eylül.2008, 11:44
fehmi kardeşim öncelikle sorun için teşekürler cevabım şu hangi av olursa olsun köpeğin eğitimidir başta önemli olan temelden birşeyler koyabilirsen ha ozaman senin köpekten beklentilerin gercekleşir bak ferma veren köpek cok bulunur ha kedileyen köpek ise az bulunur köpeği bıldırcınla öğretiriz keklik culluk avlarız kekliğin avı sarp ve zor avdır birde yaralı düşerse filizi kırık köpeğin iyisi kötüsüde orda belli olur bence tavşanda kaldırırördektde kaldırır yaşını aldıkca avlandıkca avı buldukca sende vurdukca dahada acılır köpeğin bilgileri avlanma huyları buda benim görüşüm sayğılar.

13.Mart.2009, 18:20
bence keklik avı arazi olarak zorlu bir av. kekliğin koku olarak diğer av hayvanlarına nazaran daha az kokulu oluşu köpek icinde zorlu bir av olmasını sağlıyor. hele kalkarken cıkardığı ses insanı mest ediyor.

ali kaya
06.Temmuz.2009, 19:00
ben çulluktan anlamam zaten bizim buralarda yokta..

ben köpeğin kaLiteLisini Turaçta anLarım turaç koLay koLay kalkmaz ve çok fazla kayar köpeğin akıllı olması lazım turaç kaldırması için yeri gelir berdili kanal boyunca kayar yinede kalkmaz. tabi turaç avlanması yasak hayvandır ve her bölgede bulunmaz SAYGILAR.

ADEM AYVAZ.
07.Temmuz.2009, 09:15
bende diyorum sülün avında beli olur sülün çok sık yerlerde olur o dikenligin içine girip mesafeli takip yapıcak köpek benim ğözümde en iyi köpektir tabi malum ülkemizde yasak ama sülünü bu şekil bulan köpek diğer avları hiç zorlanmadan yapan köpektir :):) başka açıdan bakıyorum ama çulluk avında seri birşekilde 300 metere saglı solu arıyıp ferma yapan köpek en iyi köpektir ormanda buşekilde seri gezen iki köpek cinsi biliyorum italyan seteri 1 iyi seri kanda pointer koşarak arıyıp bulucak iyi köpek ler başkada cinsi kapıya koymam.

ADEM AYVAZ.
07.Temmuz.2009, 09:23
İyi köpek,İyi avcıda olur.Sahibi köpegini ava ne kadar götürürse köpek uzmanlaşır.Hangi ava fazla giderse o avı iyi yapar.yeterki köpegin hırsı ve kokusu iyi olsun.selamlar.
doğru söze nedenir birde avkanı diyelim köpekte kuşa kasılmaktan ayana kıramp giren köpeklerle avlanıyorum herzaman derim iyi köpek al botların eskimesinhttp://www.avkolik.net/forum/anketler/sizce-kopegin-kalitesi-hangi-fermali-av-da-anlasilir/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/anketler/sizce-kopegin-kalitesi-hangi-fermali-av-da-anlasilir/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gif

serdar Turan
15.Ekim.2009, 19:10
tabiki çulluk

Abdullah ATASOY
15.Ekim.2009, 19:29
bence köpeğin kalitelisi dağda sahibini avdan yoksun bırakıp bırakmaması ile alakalı derim

onur candan
15.Ekim.2009, 21:13
KEKLİK...

15.Ekim.2009, 22:46
bana göre bıldırcın çünki bıldırcın kokusu o kadar ağır değildir ve köpeğin kalitesi yaptığı ava ve cinsine göre denişir.

ahmetkarabat
16.Ekim.2009, 07:48
tavşan abi
bence

16.Ekim.2009, 14:46
tabiki keklik

h.hakan akman
16.Ekim.2009, 14:48
DEĞERLİ ARKADAŞLAR iyi köpek kokusu iyi olan ve her gördüğü avdan tecrübe edinip kendini geliştirebilen köpektir... benim için iyi bir köpek ÇİL KEKKLİK avında belli olur çünkü batılı bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre en az koku yayan av kuşu çil kekliktir ve bu hayvan müthiş derecede sekme ve pusma kabiliyetine sahiptir.... eskiden çil keklik avının serbest olduğu dönemlerden edindiğim tecrübelerime göre ekim ayı sonundan av sezonu sonuna kadar olan sürede çil kekliği merada bulup ve avlatan köpek çok çok iyi köpektir.. benim düşüncelerime göre ama her avcı dostumun düşüncesinede saygı duyarım ..... HERKESE SELAM VE SAYGILARIMLA....

Osman ARIK
10.Aralık.2009, 11:03
her köpeğe göre değisecegını dusuunurum önunde vurulan ava göre benım köpegım tavsan sektırmıo adı ustunde kuscu ama :)