PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KURT, TİLKİ, AT

4x4cemal
07.Haziran.2008, 18:19
Birgün, bir kurt dağda yalnız gezen bir atı kovalamaya başlar, tepeden bakan tilki nasıl olsa kurt atı yıkar bende kısmetimi alırım kendimi yormama gerek yok diye bıyık altı güler. bir müddet sonra kovalama sonucu at yorulur ve durur, tilki hemen yanlarına gelir. At derki kurt kardeş beni yiyeceksin yemeye senden bi ricam var sahibim arka ayağımın altına bi nasihat yazmıştı onu bi okuda öyle ye! Kurt tilkiye derki gel lan oku, tilki derki abi ben okur yazar değilim hem sen üniversite mezunusun sen oku, kurt hayıflanarak ata, kaldırlan ayağını der atın arkasına geçer, ve tekmeyi yer kurt yere serilir at kaçar, tilkide kurdun başına geçer ve lan kurt, ben ilkokul mezunuydum atın tepeceğini anladım sen üniversiteli olduğun halde onu bile anlayamadın! YÜKSEK OKUL OKUMAKTA Bİ HALT DEĞİLMİŞ BE der. Tabi bu anlatım bi kaç istisnayı bağlar misal NANE NANE, ÇİKİTA MUZ, AJDAR sizde misal olabilecekleri yazın. Develiden Selamlar

ulasatasoy
07.Haziran.2008, 20:57
Okumuşluğunu ranta çevirmek için tüm önemli vasıflarını satan kişilikleri bağlar bence.

Okumak bilmek demek değildir. Bilgelik kitaplardan edinilenleri harmanlayabilecek, özüyle düzgün bir bütünlüğe ulaştırabilecek bünyelerde anlam bulabilir. Yoksa ....... baki kalabilir genellikle :)

Saygılar.

unforgiven
07.Haziran.2008, 21:24
Canım abim eline emeğine sağlık.Güzel ve de anlamlı paylaşımın için teşekkürler.Ders alınması gereken güzel bir anektot...

Saygılarımla...

4x4cemal
07.Haziran.2008, 21:51
Yav arkadaşlar ben ilkokul mezunuyum dolayısıyla tilki rolü bana düşüyor. Yalnız bi yaşlı avcıdan dinlemiştim porsukların devamlı kullandığı sabit yolakları olurmuş o yolun dışına kesinlike çıkmazmış, bunu bilen bizim avcı o yol üzerine kapan kurar ve bekler, porsuk kapana kadar gelir farkeder ama kapanın yanından geçmez ayağını kapana uzatıp uzatıp geri çeker ve porsuk ağlamaya başlar bu ağlama ve ileri geri gitmeler 15......20 dakika sürer ve bile bile kapana girer. tabi bizim avcı yakalamanın sevinci ile birlikte içinde birde hüzün oluşur. O benim son kapan avım oldu diye anlatmıştı. Burdada porsuk rolü bana düşer bile bilede kapana düşer ama yoldan dönmem. Develiden Selamlar